Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracte
EconomieTransporturiTurismZootehnie

ANTREPRENORIATUL FACTOR DINAMIZATOR AL ECONOMIEI

afaceri

+ Font mai mare | - Font mai mic


DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
INTERMEDIARI DE TRANZACTII ON-LINE
CONCEPTUL DE STRATEGIE
INTRODUCERE IN AFACERILE ELECTRONICE
E-commerce (comertul electronic)
S.C. POLICOLOR S.A. - Analiza rentabilitatii
INVESTITIILE - CONDITIE ESENTIALA A MODERNIZARII ECONOMIEI SI INTRODUCERII PROGRESULUI TEHNIC
Relatiile publice si celelalte profesii ale comunicarii
Contul de profit si pierdere
Comunicarea verbala in cadrul firmei gestionarea sedintelor
FRANCIZA IN ROMANIA

TERMENI importanti pentru acest document

antreprenoriatul factor dinamizator al economiei : rolul antreprenoriatului in dezvoltarea economica : antreprenoriatul-factor de dezvoltare economica : factori economici antreprenoriat : antreprenoreatul-factor de dezvoltare economica si se bazeaza pe creativitate :

ANTREPRENORIATUL FACTOR DINAMIZATOR AL ECONOMIEI

Antreprenoriatul inseamna capacitatea de a crea si conduce o organizatie. Gandirea economica 'a parasit', la un moment dat, intreprinzatorul, pentru 'a se consacra' mai mult pe manager. Se pare ca este cazul sa ne intoarcem, cumva, la intreprinzator, evident pe un plan net superior. Sa nu uitam ca si mijloacele pe care le avem la indemana s-au schimbat.

Cresterea economica, in trecut, se realiza prin sporirea ofertei de capital, a muncii si a cantitatii de resurse naturale valorificate.

In urma revolutiei industriale, lucrurile au devenit mai complicate.

Daca in trecut capitalul includea materii prime, uzine, utilaje greoaie, iar rolul fortei de munca utilizate pentru finalizarea produselor era subevaluat, in prezent o noua economie este in plina dezvoltare.

In aceasta economie, factorul-cheie al prosperitatii si crearii de noi locuri de munca il constituie gradul de implementare a inovarii si al noilor tehnologii.

In noua economie, cresterea se bazeaza pe sporirea cantitatii de cunostinte si a numarului de inovari, pe adoptarea lor rapida si difuzarea pe scara larga.

Inovarea, ca si caracteristica principala a antreprenorilor, reprezinta unul din factorii fundamentali ai noii economii.

Una dintre cele mai izbitoare schimbari este determinata de dinamismul activitatilor, de constanta inovare si de viteza de adaptare, care devin norme de functionare.

Noua economie presupune utilizarea in mod creativ si eficient a inovarii prin:

1.      implementarea noilor realizari tehnice,
2.      crearea de noi produse si servicii,

3.      punerea in valoare a unor noi forme de prezentare, a unor noi structuri functionale, a unor noi forme organizatorice, a unor noi metode de gestiune si organizare a muncii etc.

Prosperitatea rezulta din inovari, mai mult decat din optimizarile unor procese tehnologice anterioare. Succesul se castiga din noi cuceriri in domeniul necunoscutului.

Factorul dinamizator al economiei il reprezinta oamenii cu spirit inovator. Ei sunt cei care pot sa faciliteze atat dezvoltarea tehnica, cat si cea sociala.

Abilitatea intreprinzatorului reprezinta un element decisiv de progres, in conditiile in care economia contemporana este bazata, prin excelenta, pe inovare tehnologica intr-o dinamica accelerata a schimbarilor calitative.


loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 805
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2018 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site