Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

Integrarea aplicatiilor in mediul ms office

calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Programare liniara (Linear Programming)
LUCRARE DE DIPLOMA INFORMATICA - Aplicatie de licitatie in JAVA
AUDITAREA SISTEMELOR INFORMATICE – TEST GRILA
Notiuni de tehnoredactare
STUDIU APROFUNDAT AL METODOLOGIILOR DE ELABORARE A SISTEMELOR INFORMATICE
CATIA - GENERALITATI
PROIECT DE ASDN (PLDN)
Elemente de arhitectura a sistemelor software
Metode de programare – Elemente de combinatorica
Comenzi dos

INTEGRAREA APLICATIILOR IN MEDIUL MS OFFICE

Dezvoltarea mediului Windows a condus la crearea premiselor pentru realizarea unei standardizari in abordarea software-ului aplicativ si punerea la dispozitia utilizatorilor a unei interfete si a unor instrumente accesibile pentru rezolvarea problemelor din domeniile lor de activitate. Astfel, a aparut pachetul de programe Microsoft Office care initial a integrat programe specializate pentru aplicatiile de birotica:, respectiv procesare de texte (Word) si calcul tabelar (Excel). Succesul utilizarii instrumentelor inglobate in acest pachet de programe a condus la extinderea acestui mediu de dezvoltarea a aplicatiilor.Termeni de referinta

-       Arhitectura MS Office

-       Componente integrate traditionale (Word, Excel, Power Point, Outlook si Access).

-       Aplicatii secundare, care pot fi apelate si folosite ca instrumente de lucru de toate componentele integrate pachetului Microsoft Office (WordArt, ClipArt Gallery, Microsoft Graph, Equation Editor, Microsoft Organization Chart, MicrosoftMap)

-       Componente incepand cu versiunea MS–Office 2000: Publisher, FrontPage, PhotoDraw, Small Business Tools.

Microsoft Word este procesorul de texte propriu mediului Windows, care permite scrierea, editarea si tiparirea documentelor. In Word utilizatorul poate controla atat aspectul textului prin schimbarea fontului, stilului si marimii caracterelor, cat si configurarea unor elemente precum indentarea, distanta dintre randuri, marginile etc. Word include si o serie de instrumente pentru efectuarea operatiilor de verificare ortografica si gramaticala a cuvintelor si frazelor. Pe langa functiile specifice de tratare a textului, dispune de instrumente de grafica pentru realizarea si procesarea unor imagini, cat si de instrumente specifice pentru realizarea tabelelor si efectuarea unor calcule.

Excel  este aplicatia de calcul tabelar, care prin functiile incorporate permite utilizatorilor efectuarea calculelor matematice, financiare, statistice etc., precum si realizarea rapida a unor reprezentari grafice a datelor numerice redate sub forma structurilor tabelare. O alta facilitate importanta a acestei componente consta in operarea dinamica a modificarilor efectuate asupra datelor ce fac obiectul formulelor si functiilor.

Power Point  este un  program de prezentare care permite combinarea prezentarilor de tip static (diapozitive) cu prezentarile electronice cu efecte multimedia. Pentru imbunatatirea impactului vizual, textului i se pot adauga diagrame, tabele si imagini. Inlantuirea imaginilor statice conform unui scenariu, permite realizarea unor prezentari multimedia foarte atractive si sugestive.

Outlook este un program de gestionare a informatiilor pentru organizarea mesajelor de posta electronica, a agendei de lucru, a calendarului si a listelor de lucrari. Acest program prin facilitatile pe care le ofera reprezinta un instrument eficient pentru organizarea si desfasurarea activitatilor de birotica.

Access reprezinta un sistem de gestiune a bazelor de date relationale care permite memorarea si organizarea informatiilor in seturi de tabele. Informatiile sunt structurate ca obiecte (table, forms, queries, reports, modules), iar asupra datelor pot fi efectuate operatii de calcul, de aranjare dupa anumite criterii, de regasire etc. Microsoft Access dispune de instrumente eficiente pentru lucru in modul asistat ceea ce permite realizarea rapida a aplicatiilor cu datele organizate sub forma bazelor de date. 
In afara acestor aplicatii primare, Microsoft Office mai contine (integral sau partial) si o serie de aplicatii secundare, care pot fi apelate si folosite ca instrumente de lucru de toate componentele integrate pachetului Microsoft Office. Dintre cele acestea, cele mai reprezentative sunt:

WordArt – care include o serie de comenzi ce permit modelarea textului in diverse forme pentru realizarea de embleme, anteturi, afise etc.;

ClipArt Gallery – care include o colectie de fisiere grafice, grupate pe domenii, fisiere al caror continut poate fi folosit in oricare dintre aplicatiile primare;

Microsoft Graph – care contine o serie de instrumente ce permit transpunerea datelor din tabele in grafice sau diagrame;

Equation Editor – care contine o serie de instrumente specializate in scrierea de ecuatii si simboluri matematice;

Microsoft Organization Chart – care contine o serie de instrumente specializate in realizarea de diagrame;

MicrosoftMap – care contine o serie de instrumente care permit prezentarea informatiilor pe zone geografice, sub forma de harti.

Pe langa componentele prezentate, incepand cu versiunea MS–Office 2000, au mai fost introduse si urmatoarele:

Publisher – program  pentru realizarea de publicatii in special pentru vanzari si marketing, oferind instrumente de design si realizare profesionista a unei game variate de materiale si publicatii specifice domeniului, precum: cataloage, invitatii, felicitari etc.

FrontPage – program pentru crearea de pagini Web si publicarea acestora pe Internet, fiind utilizat atat de catre specialisti cat si de catre utilizatori neinformaticieni, care pot utiliza instrumentele de generare automata a paginilor web furnizate de interfata grafica.

PhotoDraw – program pentru procesarea de imagini care permite prelucrarea profesionala a fotografiilor digitale;

Small Business Tools – program pentru gestiunea afacerilor mici, orientat pe realizarea principalelor situatii de gestiune operativa si financiara a unei firme de mici dimensiuni.

Toate componentele respecta standardele mediului Windows, oferind asigurarea automata a compatibilitatii datelor si integrarii aplicatiilor. Prin componentele sale, ultimele versiuni ale pachetului Microsoft Office acopera o paleta larga de probleme care-si gasesc o rezolvare rapida si eficienta. In continuare vor fi prezentate componentele de baza ale pachetului Office (in afara sistemului de gestiune a bazelor de date Microsoft Access).
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 329
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site