Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Fisiere

c



+ Font mai mare | - Font mai mic



Fisiere

In general, prin fisier intelegem o colectie ordonata de elemente numite inregistrari, care sunt pastrate pe diferite suporturi de memorie externa. Suportul de memorie externa cel mai folosit este suportul magnetic (de obicei discuri sub forma de flopy si hardiscuri sau banda magnetica care e din ce in ce mai rar folosita). Suportul magnetic este reutilizabil deoarece zona utilizata pentru a pastra inregistrarile unui fisier poate fi ulterior reutilizata pentru a pastra inregistrarile altui fisier.



Datele introduse de la un terminal se considera ca formeaza un fisier de intrare. Inregistrarea in acest caz, de obicei, este formata din datele tastate la terminal pe un rand deci caracterul de rand nou (newline) este terminator de inregistrare. In mod analog, datele care se afiseaza pe terminal formeaza un fisier de iesire. Inregistrarea poate fi formata din caracterele unui rand.

Un fisier are o inregistrare care marcheaza sfarsitul de fisier. In cazul fisierelor de intrare de la tastatura sfarsitul de fisier se genereaza prin:

CTRL/Z

El poate fi pus in evidenta folosind constanta simbolica EOF definita in fisierul stdio.h.

Prelucrarea fisierelor implica un numar de operatii specifice acestora. Doua operatii sunt absolut necesare la prelucrarea oricarui fisier:

deschiderea fisierului;

inchiderea fisierului.

Aceste operatii de deschidere si inchidere a unui fisier se pot realiza prin intermediul unor functii speciale din biblioteca standard a limbajului C. Alte operatii privind prelucrarea fisierelor sunt:

crearea unui fisier;

consultarea unui fisier;

actualizarea unui fisier;

adaugarea de inregistrari intr-un fisier;

pozitionarea intr-un fisier;

stergerea unui fisier.

Prelucrarea fisierelor se poate face la doua nivele. Primul nivel face apel direct la sistemul de operare si se numeste nivelul inferior de prelucrare al fisierelor. Cel de-al doilea nivel de prelucrare se realizeaza prin utilizarea unor proceduri specializate in prelucrarea fisierelor care, printre altele, pot rezerva si gestiona automat zone tampon necesare realizarii operatiilor de intrare/iesire, si se numeste nivelul superior de prelucrare al fisierelor



Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1025
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved