Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Gestiune fisiere registru de lucru

calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai mic


DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Tiparirea
Duplicarea si mutarea unui fisier
SERVICIUL DE REGASIRE A INFORMATIILOR
PROGRAMUL UTILITAR TOTAL COMMANDER
INSTRUIRE ASISTATA DE CALCULATOR - Produse informatice utilizabile la IAC
UNITATEA CENTRALA NU PORNESTE
Imprimante si Scannere
INTERFATA NORTON COMMANDER (NC)
Aplicatiir MFC
VIRUSI - DETECTIA VIRUSILOR

TERMENI importanti pentru acest document

“Microsoft Excel poate salva automat la un interval de timp specificat registrul de lucru curent sau :

Gestiune fisiere registru de lucru

Pentru informatii despre comenzi, tastatura si butoane de pe bara de  instrumente, vezi Help (Ajutor) interactiv.

In acest capitol

-          Creare sau deschidere registre de lucru 68

-          Salvare si inchidere registre de lucru 071

-          Gasire registre de lucru 074

-          Vizualizare inainte de imprimare a registrelor de lucru si vizualizare informatii sumar 078

-          Gestiune registre de lucru cu Find File (Gaseste fisier) 080

pag: 068

Creare sau deschidere registre de lucru

Un workbook (registru de lucru~ este un fisier Microsoft Excel versiune 5.0 in care lucrati. Registrele de lucru coritin foi, cum ar fi foi de calcul, foi diagrama si foi de macrocomenzi. Acest capitol descrie modul in care deschideti, salvati sau cautati fisierele registru de lucru. Pentru informatii referitoare la lucrul intr-un registru de lucru, vezi Capitolul 7 'Lucrul in registre de lucru'.

Crearea unui nou registru de lucru

Atunci cand lansati in executie Microsoft Excel, se deschide un nou registru de lucru. Pentru a incepe lucrul, a suficient sa incepeti sa tastati. Daca doriti sa creati un nou registru de lucru intr-un moment oarecare, faceti clic pe butonul New Workbook (Registru  de lucru nou)

Puteti, de asemenea, alege comanda New (Nou) din meniul File (Fisier). Daca aveti modele in directorul de lansare in executie sau in folder-ul de lansare in executie, Microsoft Excel va afisa o lista de modele pe care le puteti folosi ca baza pentru node registre de lucru. Pentru registrele de lucru de interes general, selectati modelul Workbook (Registru de lucru). Pentru informatii despre modele vezi Capitolul 36 'Utilizare modele pentru crearea propriilor registre de lucru implicite'.

Deschidere registru de lucru existent

Puteti deschide un registru de lucru in care s-a lucrat recent prin alegerea lui din lista afisata in partea de jos a meniului File (Fisier).

Daca lista registrelor de lucru deschise recent nu apare in meniul File (Fisier), o puteti afisa. Alegeti comanda Optioris (Optiuni) din meniul Tools (Instrumente; selectati tab-ul General si apoi marcati cutia de selectare Recently Used File List (Lista fisierelor recent utilizate).

Nota. Daca folositi un moriitor Macintosh mic, lista registrelor de lucru recent deschisa nu este disporiibila.

Puteti deschide orice registru de lucru prin alegerea comenzii Open (Deschide) din meniul File (Fisier) sau facand clic pe butonul Open (Deschide). Atunci canc cutia de dialog Open (Deschide) apare, selectati un nume de fisier registru de lucru. S-ar putea sa fie nevoie sa selectati un driver, director sau folder diferit pentru a vedea registrul de lucru dorit. Daca nu puteti gasi un anumit registru de lucru, alegeti butonul Find File (Gaseste fisier) din cutia de dialog Open (Deschide) pentru a-1 cauta. Pentru informatii despre cautare de registre de lucru vezi 'Gasire registre de lucru', prezentat ulterior in cadrul capitolului curent.

pag : 069

Sfat. Puteti specifica un director sau folder implicit pentru a fi folosit de

Microsoft Excel de fiecare data cand selectati comenzile Open (Deschide) si

Save As (Salveaza ca) din meniul File (Fisier). Pentru informatii despre

modul in care se poate schimba directorul sau folder-ul implicit, vezi

'Stabilire director sau folder de lucru' din Capitolul 35.

Partajare registre de lucru intr-o retea

Va puteti partaja lucrul din Microsoft Excel in mai multe moduri. Daca grupul dvs. utilizeaza o retea locala, cum ar fi Windows for Workgroups, Macintosh System 7 File Sharing sau un alt sistem de lucru in retea, puteti partaja registre de lucru cu alti utilizatori.

Depinzand de sistemul dvs. de retea, puteti vedea un butori Network (Retea) in cutiile de dialog Open (Deschide) si Save As (Salveaza ca) din Microsoft Excel pentru Windows. Daca este asa, urmati instructiunile de mai jos. Daca nu, corisultati documentatia de retea pentru informatii despre partajarea fisierelor.

Pentru a deschide sau salva un registru de lucru intr-o retea, coriectati-va la un driver de retea si apoi selectati driver-ul de retea in cutia de dialog Open (Deschide) sau in cea Save As (Salveaza ca).

* Sistem | Pentru coriectarea la un driver de retea

* Windows  | Alegeti butonul Network (Retea) fie in cutia de dialog Open (Deschide), fie in cutia de dialog Save As (Salveaza ca), pentru a fi afisata cutia de dialog Corinect Network Drive (Coriecteaza driver de retea) din File Manager (Gestioriar fisiere) si apoi coriectati-va la driver-ul de retea in mod obisnuit. (Daca nu sunteti coriectati la o retea, butonul Network (Retea) nu va apare in cutia de dialog Open (Deschide) sau in cea Save As (Salveaza ca)).

* Macintosh | Utilizati Chooser (Selector)

Daca deschideti un registru de lucru dintr-o retea, ceilalti utilizatori care incearca sa-l deschida sunt avertizati ca registrul de lucru este in folosinta. Le sunt date optiunile de deschidere a unei copii read-orily (doar citire) a registrului de lucru, sau sunt anuntati in momentul in care acesta este disporiibil.

Sfat. Cand lucrati cu registre de lucru pe care le-ati deschis dintr-o retea, este necesar sa inchideti registrul de lucru imediat ce ati terminat cu el, astfel incat si ceilalti sa aiba acces citire-scriere la el.

pag: 070

Nota. Daca marcati cutia de selectare Read Orily (Doar citire) din cutia de dialog Open (Deschide) atunci cand deschideti un registru de lucru din retea, registrul de lucru poate fi totusi deschis de catre alt utilizator cu acces citire-scriere.

Daca doriti sa salvati modificarile intr-un registru de lucru pe care l-ati deschis cu acces read-orily (doar citire), trebuie sa folositi comanda Save As (Salveaza ca) din meniul File (Fisier) si sa salvati registrul de lucru cu un nou nume. Registrul de lucru original ramane nemodificat.

Pas cu pas

Pentru instructiuni pas cu pas si informatii asociate, faceti dublu clic pe butonul [?] pentru a fi afisata cutia de dialog Search (Cauta) din Help (Ajutor) si apoi:

* Tastati acest cuvant cheie si alegeti Show Topics (Arata termenii)| Selectati un termen si alegeti  Go To (Salt la)

* workbooks, automating starting (registre de lucru, lansare in executie automata) | Lansare in executie Microsoft Excel si deschidere automata a unui registru de lucru

* workbooks, creating (registre de lucru, creare )| Crearea unui nou registru de lucru

* workbooks, list of recently opened (registre de lucru, lista celor mai recent deschise) | Ascunderea listei celor mai recent deshise registre de lucru din meniul File (Fisier)

* workbooks, opening (registre de lucru, deschidere) | Redeschiderea unui registru de lucru deschis recent;  Deschiderea unui registru de lucru ; Deschiderea mai multor registre de lucru in acelasi timp (Windows)

pag: 071

Salvare si inchidere registre de lucruSalvare registru de lucru

Pentru a salva registrul de lucru curent, alegeti comanda Save (Salveaza) din meniul File (Fisier) sau faceti clic pe butonul Save (Salveaza).

Daca nu ati salvat anterior registrul de lucru, sau daca l-ati deschis ca read-

orily (doar citire), cutia de dialog Save As (Salveaza ca) apare, astfel incat

puteti tasta un nume pentru registrul de lucru. Puteti selecta driver-ul,

directorul sau folder-ul in care doriti sa salvati registrul de lucru.

Salvare informatii sumar

Puteti introduce informatii sumar despre un registru de lucru prin alegerea comenzii Summary Info (Informatii sumar) din meniul File (Fisier). Informatiile sumar includ titlul registrului de lucru, subiectul, autorul, cuvintele cheie si comentarii. Microsoft Excel foloseste aceste informatii atunci cand cautati registre de lucru. Pentru informatii despre cautarea registrelor de lucru, vezi 'Gasire registre de lucru', prezentat ulterior in cadrul capitolului curent.

Sfat. Daca doriti sa fie afisata cutia de dialog Summary Info (Informatii sumar) de fiecare data cand salvati un nou registru de lucru, alegeti comanda Optioris (Optiuni) din meniul Tools (Instrumente) si apoi selectati tab-ul General. Apoi marcati cutia de selectare Prompt For Summary Info (Prompt pentru informatii sumar)

Salvare automata a modificarilor

Microsoft Excel poate salva automat la un interval de timp specificat registrul de lucru curent sau toate registrele de lucru deschise. Pentru ca Microsoft Excel sa va salveze automat lucrul, alegeti comanda AutoSave (AutoSalvare) din meniul Tools (Instrumente). Apoi specificati cat de des doriti sa se faca o salvare, ce anume sa fie salvat si daca sa fiti intrebati inainte de a fi efectuata salvarea.

pag: 072

Nota. Comanda AutoSave (AutoSalvare) este o add in (comporienta inclusa la cerere). In cazul in care comanda AutoSave (AutoSalvare) apare in meniul Tools (Instrumente), ea este deja instalata. Cand comanda AutoSave (AutoSalvare) nu apare, alegeti comanda Add-Ins (Comporiente incluse la cerere) din meniul Tools (Instrumente) pentru a vedea lista comporientelor incluse la cerere curent disporiibile. Daca AutoSave (AutoSalvare) apare acolo, asigurati-va ca si cutia de selectare adiacenta ei este marcata. Daca AutoSave (AutoSalvare) nu apare, este necesar sa lansati in executie programul Setup (Instalare) din Microsoft Excel pentru a instala comporienta inclusa la cerere AutoSave (AutoSalvare). Pentru informatii, vezi Capitolul 1 ' Instalare si lansare in executie Microsoft Excel' sau tabelul Pas cu pas de la sfarsitul acestei sectiuni.

Creare copii de rezerva si restaurare document pierdut

Microsoft Excel poate salva versiunea anterioara a unui registru de lucru ca o copie de rezerva de fiecare data cand salvati registrul de lucru. Pentru a salva o copie de rezerva a unui registru de lucru alegeti comanda Save As (Salveaza ca) din meniul File (Fisier) si selectati butonul Optioris (Optiuni). Apoi marcati cutia de selectare Always Save Backup (Salveaza intotdeauna copia de rezerva). Acum, ori de cate ori veti salva registrul de lucru, Microsoft Excel va crea o copie de rezerva in acelasi director sau folder ca si registrul de lucru original.

* Sistem |  Nume copie de rezerva

* Windows | Acelasi nume ca si registrul de lucru original, dar cu extensia .BAK. De exemplu, daca registrul de lucru original se numeste

Q1 SALES.XLS, copia de rezerva este numita Q1SALES.BAK. * Macintosh | BACKUP OF numefisier registru de lucru. De exemplu, daca registrul de lucru original este denumit FIRST QUARTER SALES, copia de rezerva este numita BACKUP OF FIRST QUARTER SALES. Daca este necesar, Microsoft Excel va scurta numele fisierului pentru ca numele copiei de rezerva sa nu depaseasca 31 de caractere.

In cazul unei caderi de tensiune sau a altei probleme, va puteti restaura registrul de lucru la starea anterioara salvata, prin deschiderea copiei de rezerva.

pag: 073

Salvarea unui registru de lucru intr-un alt format de fisier

Daca partajati registre de lucru cu alti utilizatori care folosesc aplicatii de programe de calcul tabelar diferite, puteti salva un registru de lucru Microsoft Excel intr-un alt format de fisier, cum ar fi Microsoft Works sau Lotus 1-2-3.

* Sistem | Pentru a selecta un format de fisier diferit

* Windows | Din meniul File (Fisier) alegeti Save As (Salveaza ca). Selectati un format in cutia Save File As Type (Salveaza fisierul cu tipul).

* Macintosh | Din meniul File (Fisier) alegeti Save As (Salveaza ca). Alegeti

butonul Options (Optiuni) si apoi selectati formatul dorit in cutia File Format (Format fisier).

Pentru mai multe informatii, vezi 'Deschidere si salvare documente in diferite formate de fisier' din Capitolul 42.

Inchiderea unui registru de lucru si iesire din Microsoft Excel

* Pentru | Executati operatiile

* A inchide registrul de lucru curent | Din meniul File (Fisier) alegeti Close (Inchide).

* A inchide toate registrele de lucru | Tineti apasata tasta SHIFT si alegeti Close All (Inchide tot) din meniul File (Fisier).

* A inchide toate registrele de lucru deschise si a iesi din Microsoft Excel | Din meniul File (Fisier) alegeti Exit (Terminare) in Windows sau Quit (Parasire) in Macintosh.

Daca registrul de lucru contine modificari pe care nu le-ati salvat, Microsoft Excel va intreaba daca doriti salvarea modificarilor inainte de a efectua inchiderea. Daca alegeti butonul Yes (Da) dar nu ati dat un nume registrului de lucru, cutia de dialog Save As (Salveaza ca) este afisata.

Daca lucrati intr-o retea, inchiderea unui registru de lucru il face disponibil altor utilizatori din retea ca un fisier in care se poate citi si scrie.

pag: 074

Pas cu pas

Pentru instructiuni pas cu pas si informatii asociate, faceti dublu clic pe butonul [?] pentru a fi afisata cutia de dialog Search (Cauta) din Help (Ajutori) si apoi:

* Tastati acest cuvant cheie si ategeti Show Topics (Arata termenii) | Selectati un termen si alegeti Go To (Salt la)

* add-ins (componente incluse la cerere) | Instalarea sau stergerea unei comporiente incluse la cerere

* automatic saving (salvare automata) | Salvarea automata a lucrul dvs.

* summary information (informatii sumar) | Introducerea si editarea informatiilor sumar

* workbooks, closing (registre de lucru, inchidere) | Inchiderea registrului de lucru Inchiderea tuturor registrelor de lucru

* workbooks, saving (registre de lucru, salvare) | Salvarea unui registru de lucru ; Salvarea unui registru de lucru folosind un nume sau format de fisier diferit

Gasire registre de lucru

Puteti localiza un registru de lucru sau un alt fisier folosind aproape orice informatii despre el. De exemplu, Microsoft Excel poate gasi un registru de lucru bazindu-se pe numele sau de fisier sau de disc, sau pe pozitia directorului sau a folder-ului. Daca includeti si informatii sumar atunci cand salvati un registru de lucru, puteti, de asemenea, efectua o cautare a acelui registru de lucru bazata pe autor, titlu sau cuvinte cheie. De exemplu, puteti cauta toate registrele de lucru care contin cuvantul vanzari in titlurile lor. Pentru informatii despre informatii sumar,vezi 'Salvare si inchidere registre de lucru' prezentat anterior in acest capitol.
Informatiile pe care le folositi in cautarea registrelor de lucru sunt numite criterii de cautare, pe care le puteti redefini si salva.

pag: 075

Cautare registre de lucru

Pentru a cauta un registru de lucru, alegeti comanda Find File (Gaseste fisier) din meniul File (Fisier). Puteti, de asemenea, alege comanda Open (Deschide) din meniul File (Fisier) si apoi alegeti butonul Find File (Gaseste fisier).

Odata ce ati terminat de efectuat o cautare, Microsoft Excel afiseaza in cutia de dialog Find File (Gaseste fisier) o lista cu fisierele care indeplinesc criteriile de cautare.

Nota. Microsoft Excel actualizeaza periodic informatiile in cutia de dialog Find File (Gaseste fisier), astfel incat o lista curenta este afisata.

Specificare criterii de cautare

Criteriile de cautare pot include elemente cum ar fl nume de fisiere si pozitie directoare sau folder-e, continutul si datele de modificare ale registrelor de lucru si informatii sumar. Prima data cand alegeti Find File (Gaseste fisier), cutia de dialog Search (Cauta) apare, astfel incat puteti preciza criteriile de cautare pe care vreti sa le folositi. Microsoft Excel listeaza intotdeauna doar acele fisiere care indeplinesc criteriile de cautare curente.

Pentru a preciza criterii de cautare, alegeti butonul Search (Cauta) din cutia de. dialog Find File (Gaseste fisier) si apoi selectati optiunile de cautare pe care le doriti in cutia de dialog Search (Cauta).

* Pentru  | Executati operatiile

* A cauta un nume intreg sau partial de fisier | In cutia File Name (Nume fisier), tastati numele fisierului care vreti sa fie cautat, sau selectati un tip de fisier. Puteti folosi un metacaracter asterisc (*) daca nu stiti numele intreg.

* A cauta un alt disc | Selectati driver-ul in cutia Location (Pozitie).

* A salva criteriile dvs. de cautare pentru a le folosi din nou ulterior | Alegeti butonul Save Search As (Salveaza cautarea ca), apoi dati un nume cautarii.

* A preciza criterii de cautare complexe | Alegeti butonul Advanced Search (Cautare complexa).

Odata ce ati definit un set de criterii, il puteti salva cu un nume si refolosi ulterior. Pentru informatii, vezi 'Salvare si refolosire criterii de cautare', prezentat ulterior in cadrul capitolului curent.

pag: 076

Cautare cu criterii complexe de cautare

Daca doriti sa precizati criterii suplimentare, cum ar fi directoare sau folder-e multiple, date de modificare sau informatii sumar, alegeti butonul Advanced Search (Cautare complexa) din cutia de dialog Search (Cauta) si apoi selectati criteriile pe care le doriti in cutia de dialog Advanced Search (Cautare avansata).

* Pentru | Selectati acest tab si apoi introduced criteriile de cautare dorite

* A efectua o cautare dupa pozitie, incluzand nume de fisier, de director sau folder, sau disc | Tab-ul Location (Pozitie)

* A efectua o cautare dupa informatiile sumar introduse cu comanda Summary Information (Informatii sumar) din meniul File (Fisier)| Tab-ul Summary Information  (Informatii sumar)

* A efectua o cautare dupa data la care fisierul a fost salvat ultima oara, sau dupa numele autorului | Tab-ul Timestamp (Marca de timp)

Nota. Singurele criterii pe care le puteti folosi pentru a cauta un registru de lucru Microsoft Excel protejat cu o parola sunt numele de fisier, pozitia si datele de modificare. Nu puteti cauta informatii sumar.

pag: 077

In anumite tipuri de criterii de cautare puteti preciza caractere speciale numite metacaractere pentru a cauta registre de lucru. Puteti inlocui orice text cu un asterisc sau cu un semn de intrebare. Pentru a controla o cautare, puteti folosi operatori de cautare. De exemplu cu un operator ampersand puteti gasi doua valori ale unui singur criteriu. Folosind operatori de cautare, in special pentru textele continute intr-un registru de lucru, va economisiti timpul deoarece  se micsoreaza lista fisierelor Microsoft Excel gasite.

In Microsoft Excel pentru Windows puteti deasemena specifica mai multe extensii in orice cutie File Name (Nume Fisier) daca separati extensiile cu punct si virgula. De exemplu tastand *.xls;(.xlw se vor gasi fisierele cu oricare aceste extensii.

O lista de metacaractere si operatori de cautare pe care ii puteti folosi este inclusin Helpinteractiv. Pentru informatii vezi tabelul Pas cu pas de a sfarsitul acestei sectiuni.

Spatii si semne de punctuatii in criterii

Daca textul pe care il tastati intr-un criteriu complex de cautare include spatii sau semne de punctuatie, inchideti textul intre ghilimele. De exemplu, pentru a  gasi fraza an fiscal in registre de lucru tastati ' an fiscal' in cutia Containing Text de pe tab-ul Summary.

Indicarea precisa a unui registru de lucru

Cu cat specificati mai multe criterii, cu atat va fi mai exact Microsoft Excel in gasirea anumitor fisiere. Daca specificati in singur criteriu, cum ar fi un anumit autor, cautarea va produce rapid o lista de registre de lucru.

Salvare si refolosire criterii de cautare

Odata ce ati specificat un set de criterii de cautare, ii puteti da un nume si-l puteti salva. Apoi puteti refolosi criteriile selectand numele din cutia de dialog Search (Cautare). Pentru a salva un set de criterii de cautare, alegeti butonul Save Search As (Salveaza cautarea ca) si apoi dati un nume cautarii.

Gasire fisiere cu criterii de cautare salvate

Odata ce ati salvat un set de criterii de cautare si i-ati dat un nume, il puteti refolosi selectandu-l din cutia Saved Searches (Cautari salvate) din cutia de dialog Find File (Gaseste fisier). Atunci cand ati ales butonul OK, Microsoft Excel gaseste fisierele corespunzatoare si le afiseaza in cutia de dialog Find File (Gaseste fisier). Numele setului de criterii de cautare curent este afisat deasupra listei.

pag: 078

Modificare si stergere criterii de cautare salvate

In loc sa creati noi criterii de cautare, le puteti modifica pe cele salvate. Pentru a modifica un set de criterii de cautare salvate, selectati in cutia Saved Searches (Cautari salvate) numele cautarii pe care doriti sa o modificati si apoi alegeti butonul Advanced Search (Cautare complexa). Apoi modificati criteriul de cautare si salvati noua cautare.

Pentru a sterge o cautare salvata, selectati numele acesteia in cutia Saved Searches (Cautari salvate) si apoi alegeti butonul Delete Search (Sterge cautare).

Pas cu pas

Pentru instructiuni pas cu pas si informatii asociate, faceti dublu clic pe butonul [?] pentru a fi afisata cutia de dialog Search (Cauta) din Help (Ajutor) si apoi:

* Tastati acest cuvant cheie si alegeti Show (Arata termenii) | Topics Selectati un termen si alegeti  Go To (Salt la)

* finding, workbooks(gasire, registre de lucru) |  Modificarea cautarilor salvate; Salvarea criteriilor de cautare ; Cautarea registrelor de lucru ;Efectuarea de cautari cu criterii complexe de cautare; Folosirea de caractere speciale intr-o cautareVizualizare inainte de imprimare a registrelor de lucru si vizualizare informatii sumar

Puteti vedea coltul stanga-sus al celei mai din stanga foi dintr-un registru de lucru inainte sa-l deschideti. Daca introduceti informatii cum ar fi titlul registrului de lucru, scopul si autorul in coltul stanga-sus al celei mai din stanga foi, vederea acesteia asa cum ar arata la imprimare va poate ajuta sa selectati rapid registrul de lucru dorit, inainte de a-l deschide. Puteti, de asemenea, vizualiza informatii despre un registru de lucru, cum ar fi marimea sa si informatiile lui sumar. Pentru a vedea toate aceste vizualizari, alegeti comanda Find File (Gaseste fisier) din meniul File (Fisier) si folositi informatiile din urmatorul tabel.

* Pentru | Selectati fisierul in cutia de dialog Find File (Gaseste fisier) si apoi executati

* A revizui inainte de imprimare un registru de lucru | Selectati Preview (Revizuire) in cutia de dialog View (Vizualizare)

* A vedea titlul, marimea, autorul si alte informatii despre registrul de lucru |  Selectati File Info (Informatii fisier) sau Summary (Sumar) in cutia View (Vizualizare)

pag : 079

Puteti, de asemenea, vedea alte formate de fisier asa cum vor arata la imprimare, daca acestea suporta vizualizarea preliminara.

Sortare fisiere listate si afisare titluri de document

In cutia de dialog Find File (Gaseste fisier) Microsoft Excel afiseaza fisierele care indeplinesc criteriile de cautare curente. Microsoft Excel listeaza fisierele conform pozitiei lor pe un disc, incepand cu acelea memorate in directorul sau folder-ul radacina si coritinuand 'in jos', conform ierarhiei de directoare sau folder-e. Puteti sorta fisiere in cadrul fiecarui director sau folder prin alegerea butonul Commands (Comenzi) si apoi prin alegerea comenzii Sorting (Sorteaza) din meniu. Folositi optiunile din Sort Files By (Sorteaza fisiere dupa) pentru selectarea modului in care doriti sa fie sortate fisierele.

Vizualizare inainte de imprimare a registrelor de lucru si rasfoire directoare sau folder-e

In cutia de dialog Find File (Gaseste fisier) fisierele si directoarele sau folder-ele care indeplinesc criteriile de cautare curente sunt afisate ca o ierarhie de directoare sau folder-e. O icoana de folder inchis este afisata cu un semn plus (+) si o icoana de folder deschis este afisata cu un semn minus (-). Pentru a deschide sau inchide un folder faceti dublu clic pe icoana folder.

Nota. Nu puteti vedea un registru de lucru protejat cu o parola asa cum va arata la imprimare sau informatiile lui sumar. Pentru mai multe informatii despre protectie cu ajutorul parolelor, vezi 'Protejare registre de lucru, foi si continutul acestora', din Capitolul 39.

Vizualizare informatii fisier

Pentru a vizualiza informatii de baza despre registre de lucru, selectati File Info (Informatii fisier) din cutia View (Vizualizare) in cutia de diatog Find File (Gaseste fisier).

Nota. Informatiile pe care Microsoft Excel le afiseaza despre un registru de lucru depind de modul in care sortati lista. Daca sortati lista folosind optiunea Last Saved By (Ultima salvare facuta de ), coloana Author (Autor) se schimba in Last Saved By (Ultima salvare facuta de ). Daca sortati lista dupa data de creare, Last Saved Date (Ultima data a salvarii) devine Created Date (Data de creare).

pag: 080

Vizualizare informatii sumar

Puteti vizualiza informatii sumar pentru un registru de lucru in doua moduri:

-       Daca registrul de lucru este deschis, alegeti comanda Summary Info (Informatii sumar) din meniul File (Fisier).

-       In cutia de dialog Find File (Gaseste fisier) selectati registrul de lucru dorit si apoi selectati Summary (Sumar) din cutia View (Vizualizare).

Daca nu ati furnizat informatii sumar pentru registrul de lucru, unele dintre spatii vor fi libere.

Pas cu pas

Pentru instructiuni pas cu pas si informatii asociate, faceti dublu clic pe butonul [?] pentru a fi afisata cutia de dialog Search (Cauta) din Help (Ajutor) si apoi:

* Tastati acest cuvant cheie si alegeti Show Topics (Arata termenii) | Selectati un termen si alegeti  Go To (Salt la)

* finding, workbooks(gaseste, registre de lucru) | Sortarea unei liste de fisiere gasite cu comanda Find File (Gaseste fisier) ; Vizualizarea si editarea de informatii sumar pentru registre de lucru

Gestiune registre de lucru cu Find File (Gaseste fisier)

Cu facilitatea Find File (Gaseste fisier) va este usor sa deschideti, copiati, imprimati si stergeti fisiere fara sa parasiti Microsoft Excel.

Pentru a gestiona fisiere, alegeti comanda Find File (Gaseste fisier) din meniul File (Fisier) si gasiti fisierele cu care doriti sa lucrati prin specificarea unor criterii de cautare adecvate in cutia de dialog Search (Cauta). Atunci cand Microsoft Excel afiseaza lista fisierelor, selectati fisierele cu care doriti sa lucrati, alegeti butonul Commands (Comenzi) si apoi alegeti o comanda din meniu.

* Pentru | Executati operatiile

* A deschide registrul de lucru ca read-only (doar citire) | Alegeti comanda Open Read Only (Deschide doar citire).

* A imprima registrul de lucru | Alegeti comanda Print (Imprima) si apoi alegeti optiunile dorite.

* A vizualiza informatii sumar despre registrul de lucru | Alegeti comanda Summary (Sumar).

pag : 081

* A sterge un fisier|Alegeti comanda Delete (Sterge). Microsoft Excel va cere sa confirmati stergerea fisierului.

* A copia un fisier|Alegeti comanda Copy (Copiaza), apoi selectati locul in care doriti sa copiati fisierul.

* A sorta fisiere|Alegeti comanda Sorting (Sorteaza) si apoi selectati optiunea dorita pentru sortarea fisierelor.

* A crea un nou director sau folder|Alegeti comanda Copy (Copiaza) si apoi alegeti butonul New Directory (Director nou) sau New  Folder (Folder nou). In cutia Name (Nume) tastati calea si numele directorului sau folder-ului pe care vreti sa-l creati.

Pas cu pas

Pentru instructiuni pas cu pas si informatii asociate, faceti dublu clic pe butonul [?]  pentru a fi afisata cutia de dialog Search (Cauta) din Help (Ajutor) si apoi:

* Tastati acest cuvant cheie si alegeri Show Topics (Arata termenii)| Selectati un termen si alegeti Go To (Salt la)

* finding, files (gaseste fisiere)|Gestiunea fisierelor cu comanda Find File (Gaseste fisier) ; Selectarea de fisiere multiple in cutia de dialog Find File (Gaseste fisier)


loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 666
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2018 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site