Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


IMPLEMENTARE ECUB

sql



+ Font mai mare | - Font mai mic



IMPLEMENTARE ECUB



1. INSTALARE SERVER

2. INSTALARE APLICATII

3. CONFIGURARE APLICATII

INSTALARE  SERVER SQL

a. Cerinte sistem minime pentru a instala serverul SQL SERVER 2000 sunt : procesor la 233 Mhz, 32 Mb ram, placa de retea (daca se doreste lucrul in retea), monitor care sa suporte rezolutia minima de 800x600, CD-Rom. Serverul SQL SERVER 2000 suporta ca sistem de operare:

* Windows XP

* Windows 2000

* Microsoft Windows NT versiunea 4.0 Service Pack 5 sau mai noua

* Windows Millennium Edition

* Windows 98

Observatie ! SQL SERVER 2000 nu poate fii instalat pe Windows NT 4.0

b. Instalare server

Serverul se poate instala fie de pe cd fie de pe calculator. Pentru a instala  serverul trebuie sa introducem urmatoarea comanda :

setup sapwd= "parola" securitymode=sql disablenetworkprotocols=0

Observatie! Intre ghilimele in locul cuvantului parola se poate introduce alt cuvant, cu obsevatia ca respectivul  cuvant va fi parola de intrare in program.

Aceasta comanda poate fi introdusa fie in Ms Dos.

INSTALARE APLICATII

IND4ALL

Se descarca de pe Edis export-import, Ind4All.sfx si nucleu.mdf, se dezarhiveaza si de pune executabilul intr-un director separat  Ind4All , se pun dll-urile, se dezarhiveaza si nucleu.mdf, se ruleaza aplicatia, se apasa Import structura/date, apare o fereastra dubla in care se trece nucleu din partea stanga in partea dreapta se da confirmare, se alege calea unde s-a dezarhivat nucleu.mdf, se pune bifa la Suprascriere date si se apasa butonul Actualizare.

Pasul doi se descarca de pe Edis update ind4all, se dezarhiveaza, se copiaza executabilul peste celalalt din directorul Ind4All, si se ruleaza aplicatia exact ca anterior doar ca nu se mai pune bifa la Suprascriere date ci numai actualizare si se pastreaza la Tabela versiune datele din update (bifa pe Numai date din update), iar in rest la toate ferestrele care apar se da OK.

BUGET

Se ia Kit de instalare buget, se dezarhiveaza, se copiaza executabilul intr-un director facut initial numit  Buget , se pun dll-urile, se intra in Ind4All, se apasa butonul Import structura/date, se deschide o fereastra dubla in care se trece bugetul din partea stanga in partea dreapta, se da confirmare si se alege calea unde s-a dezarhivat Kit-ul, se selecteaza buget_2006.mdf, se pune bifa la Suprascriere date si se apasa butonul Actualizare.

Se descarca de pe Edis ultimul update, se dezarhiveaza, se ia executabilul si se copiaza peste celalalt din Kit-ul de instalare, se intra in Ind4All , se urmeaza pasii anteriori doar ca nu se mai pune bifa la suprascriere date ci se apasa butonul Actualizare si se pastreaza Datele din Update numai pentru Tabela versiune

CONTABILITATE

Se ia Kit de instalare contabilitate, se dezarhiveaza, se copiaza executabilul intr-un director facut initial numit  Contabilitate , se pun dll-urile se intra in Ind4All, se apasa butonul Import structura/date, se deschide o fereastra dubla in care se trece contabilitate din partea stanga in partea dreapta, se da confirmare si se alege calea unde s-a dezarhivat Kit-ul, se selecteaza contab_2006.mdf, se pune bifa la Suprascriere date si se apasa butonul Actualizare.

Se descarca de pe Edis ultimul update, se dezarhiveaza, se ia executabilul si se copiaza peste celalalt din Kit-ul de instalare, se intra in Ind4All , se urmeaza pasii anteriori doar ca nu se mai pune bifa la suprascriere date ci se apasa butonul Actualizare si se pastreaza Datele din Update numai pentru Tabela versiune

MIJLOACE FIXE

Se ia Kit de instalare mifix, se dezarhiveaza, se copiaza executabilul intr-un director facut initial numit  MIJLOACE FIXE , se pun dll-urile se intra in Ind4All, se apasa butonul Import structura/date, se deschide o fereastra dubla in care se trece mifix din partea stanga in partea dreapta, se da confirmare si se alege calea unde s-a dezarhivat Kit-ul, se selecteaza mifix.mdf, se pune bifa la Suprascriere date si se apasa butonul Actualizare.

Se descarca de pe Edis mifix_mdf si mifix_sfx (sa fie aceeasi versiune), se dezarhiveaza, se ia executabilul si se copiaza peste celalalt din Kit-ul de instalare, se intra in Ind4All , se urmeaza pasii anteriori doar ca nu se mai pune bifa la suprascriere date ci se apasa butonul Actualizare si se pastreaza Datele din Update numai pentru Tabela versiune.

GESTIUNE

Se descarca de pe Edis gestbugue_mdf si gestbugue_sfx (aceeasi versiune), se dezarhiveaza se copiaza executabilul intr-un director separat  GESTBUGUE ,se pun dll-urile se intra in Ind4All, se apasa butonul Import structura/date, se deschide o fereastra dubla in care se trece gestbugue din partea stanga in partea dreapta, se da confirmare si se alege calea unde s-a dezarhivat mdf-ul, se pune bifa la Suprascriere date si se apasa butonul Actualizare.

RESUM

Se ia Kit complet resum, se dezarhiveaza, se copiaza executabilul intr-un director facut initial numit  RESUM , se pun dll-urile se intra in Ind4All, se apasa butonul Import structura/date, se deschide o fereastra dubla in care se trece resum din partea stanga in partea dreapta, se da confirmare si se alege calea unde s-a dezarhivat Kit-ul, se selecteaza resum.mdf, se pune bifa la Suprascriere date si se apasa butonul Actualizare.

Se descarca de pe Edis Update resum, se dezarhiveaza, se ia executabilul si se copiaza peste celalalt din Kit-ul de instalare, se intra in Ind4All , se urmeaza pasii anteriori doar ca nu se mai pune bifa la suprascriere date ci se apasa butonul Actualizare si se pastreaza Datele din Update numai pentru Tabela versiune.

OBSERVATIE :

Pentru aplicatiile Ind4all, Buget, Contabilitate si Mijloace fixe se folosesc dll-uri VFP 8, iar pentru Gestbugue si Resum se folosesc dll-uri VFP 8,9

3. CONFIGURARE  SI INSTRUIRE APLICATII

3.1. BUGET

A Introducerea unitatii: FISIER-> UNITATI in acest submeniu se introduce unitatile ale caror bugete pot fi gestionate cu aceasta aplicatie, introducerea facandu-se de la butonul Adaugare. In fereastra care se deschide completam:

- cui=codul fiscal

- nume=denumirea unitatii

- ordonator principal de credite si contabil sef =numele lor se introduc in fereastra de jos, pe prima linie se trece denumirea functiei, pe a doua numele acestora

Dupa introducerea datelor se apasa butonul Salvez.

B. Setarea datelor unitatii:FISIER->SETARI se introduce datele unitatii(unitate, judet, cod, trezoreria, cont) si datele persoanleor responsabile de semnaturi, dupa care prin apasarea sagetilor din dreapta, vom accesa un meniu pentru setari suplimentare. Pentru legatura cu partea de Contabilitate, se bifeaza "inregistrez in contabilitate", se completeaza cont cheltuieli:6 si cont venituri:7, si apoi selectam unitate contabilitate.

C.  Rectificari: FISIER->RECTIFICARI se va selecta unitatea si tipul de buget , si rectificarea. La instalare , la selectarea bugetului se creeza automat bugetul initial, iar pentru urmatoarea rectificare apasam butonul Adauga si completam:

-derivat din: intotdeauna deriv(selectez) din ultima rectificare din lista(pt. ca ea cuprinde ultimele date operate)

-nume: se scrie o denumire noii rectificari

-data: data rectificarii

-trimestrul: selectez trimestrul de care apartine rectificarea

Si apas butonul OK.

D.  Nomenclator detalieri:FORMULARE->NOMENCLATOR DETALIERI(sau pe ecran) se creeaza detalierile folosite de unitatea bugetara. La instalarea aplicatiei, nomenclatorul va cuprinde toate detalierile pentru tipul de buget selectat. Pentru stergerea unora se da click pe numele detalierii si se foloseste butonul Sterge rand, iar pentru adaugarea unei noi detalieri se foloseste butonul Insereaza rand.

E.  Prevederi: avem

Buget prevederi:ACTUALIZARI->BUGET PREVEDERI(sau pe ecran)-se actualizeaza prevederile trimestriale pentru venituri si importarea prevederilor pentru cheltuieli.

Detalieri prevederi:ACTUALIZARI->DETALIERI PREVEDERI(sau pe ecran)  se introduc prevederile trimestriale pentru cheltuieli.

F. Executia:EXECUTIE->BUGETARA-ALOP(sau pe ecran)-se realizeaza executia bugetara folosind metoda ALOP.

G.  Plati/cheltuieli: avem

Buget-plati/cheltuieli-ACTUALIZARI-BUGET-PLATI/CHELTUIELI asigura accesul la macheta de vizualizare a platilor si cheltuielilor efectuate pana la o luna selectata sau trimestru centralizat.

Detalieri-plati/cheltuieli-ACTUALIZARI-DETALIERI-PLATI/CHELTUIELI asigura accesul la macheta de vizualizare a platiilor si cheltuielilor pentru fiecare detaliere in parte la nivel de articol bugetar.

3.2. CONTABILITATE

A.    Setarea unitatii: Date generale - Unitati .

Se va introduce codul fiscal, se apasa enter ,adaugare se completaza denimirea si restul campurilor si foarte important selectarea unitatii din Buget.

  1. Fisier - drepturi utilizatori.

Se va intoduce parola "nimda" iar dupa aceea dupa selectarea utilizatorului dbo se va pune bifa la unitatea definite in contabilitate.

C.    Fisier - setari

Se configureaza anul, luna, se va selecta unitatea, si se va trece la cont client 4111, cont furnizor 401, venituri7, cheltuieli 6.

D.    Actualizare balanta

Se bifeaza toate conturile, iar pentru a initializa un cont in balanta se da clic pe el se apasa butonul Analitice pe urma Adauga si daca dorim analitice la contul respective se trece analiticul dorit in campul Analitic iar daca nu trecem inseamna ca contul ramane sintetic, se introduc soldurile initiale daca contul are sold initial sau/si rulaje cumulate daca nu se instaleaza aplicatiile le inceputul anului.

E.     Nomenclator jurnale

Aici ne vom defini jurnalele in care se vor face inregistrarile contabile. Petru a defini un jurnal se da clic in campul Denumire se trece numele jurnalului si contul urmarit in campul Cont urmarit. Daca nu ne intereseaza un cont anume se trece patru de zero.

F.     Actualizare jurnale

Aici se face operarea notelor contabile in jurnalul dorit prin selectarea acestuia.

G.    Jurnal general

Dupa terminarea notelor contabile se deschide jurnalul general si apoi se inchide pentru a face centralizarea notelor contabile. Tot aici se vor gasi notele de inchidere generate de aplicatie.

H.    fisa contului

Se foloseste pentru a urmari inregistrarile de pe un anumit cont.

I.       Situatia pe parteneri

Ne permite urmarirea soldurilor pe parteneri

J.      Vizualizare balanta

De aici se vizualizeaza si se listeaza balanta analitica si sintetica.

3.3 MIFIX

A.    Date generale - Unitati

Se apasa butonul Adaugare, se completeaza cu datele necesare si se salveaza cu apasarea bunonului Adaugare;

B.     Fisier -Configurare aplicatie - Setari generale

Se va selecta unitatea , anul si luna pentru care se lucreaza;

C. Fisier -Configurare aplicatie -baze de date

Se va apasa butonul Initializare Date Generale in B.D.

D. Date generale -Structura organizationala a unitatii

Se apasa butonul Adaugare pozitie si se vor completa campurile din macheta (Atentie la numarul pozitiei in organigrama );

E. Mijloace fixe

Se selecteaza pozitia din organigrama si se apasa Adaugare, se vor completa campurile din macheta, salvarea datelor se face automat;

3.4 GESTIUNE

A. Date Generale - Unitati

Se va trece codul fiscal al unitatii si se apasa Enter, la mesajul care apare se apasa Adaug, se trece denumirea Unitatii si restul datelor;

B. Fisier -Configurare Aplicatie -Setari Aplicatie

Se va selecta luna pentru care se lucreaza, anul, si se va selecta unitatea. In functie de dorintele clientului se va seta FIFO la nivel de produs sau la nivel de produs si pret(cel mai frecvent). De asemenea se va configura numarul de zecimale cu care se va lucra la nivel de pret si in rapoarte;

C. Fisier -Configurare Aplicatie -Baze de date

Se va apasa butonul Initializare Date Generale in B.D.

D. Date generale -Structura organizationala a unitatii

Se va incepe prin adaugarea unitatii cu ajutorul butonului Adaugare pozitie superioara, unde se vor completa datele. In momentul in care vom introduce o pozitie care este magazie atunci trebuie pusa bifa la gestiunea este de tip magazie, iar daca nu este magazie nu selectam gestiunea este de tip magazie, aceata fiind o gestiune;

E. Date generale -Tipuri generice -Nomenclator clase de produse

Se vor apasa butoanele Actualizare cu valori implicite si Completeaza cont cu simbol

F. Fisier -Stoc initial

Selectam gestiunea/magazia in care dorim sa introducem stocul initial si mergem la produs nou, selectam clasa de produs , afisare optiuni editare date produs - produs nou, se va completa cod, denumire si unitate de masura dupa care se apasa salvare. Se va selecta produsul introdus se va completa pret si cantitate si se va salva;

G. Receptii

Se va selecta pozitia in organigrama, se va apasa butonul receptie noua, unde se vor completa datele receptiei si se vor adauga produsele, de la butonul produs nou.

H. Transferuri

Aceasta optiune se foloseste pentru transferul obiectelor de inventar. Se va selecta magazia din care transferam pe urma adaugare bon de consum si vom selecta obiectele de inventar pe care le transferam

I. Consumuri

Vom selecta magazia din care se face consumul pe urma adaugare bon de consum si pozitie noua.

3.5 RESUM

A. Introducerea unitatii - Date generale-Angajator, Institutia - Adaugare si se completeaza toate datele angajatorului

Se merge in Fisier -Configurare aplicatie si se seteaza luna, anul si unitatea si apoi se apasa butonul Setare.

B. Date generale - Organigrama, structura organizatorica a institutiei - adaugare pozitie si se merge pe butonul Sub/departament se scrie denumirea institutiei si salvare. Pe urma se continua cu adaugare pozitie la inceput pe sub/departamente care sa fie legate de unitate (prima pozitie in organigrama) si pe urma sub fiecare departament in parte posturile aferente.

Daca se greseste pozitie in organigrama, post  sau subdpartament se poate merge pe butonul Modificare sau pe Stergere. Daca avem mai multe posturi cu aceeasi denumire se merge, in fereastra unde se defineste postul, pe butonul Generare pozitii multiple.

C. Se creaza contractele de munca ale angajatilor-Angajati contracte de munca -Adaugare angajat -se completaza datele personale ale angajatului dupa care se trece in partea dreapta a ferestrei unde se  apasa "Adaugre contract" se completeaza toate datele referitoare la angajat, se alege pozitia in organigrama , se completaeaza toate drepturile dupa care se da Salvare.

Acest pas 4 se repeata pentru fiecare angajat. Daca angajatul mai are si alte sporuri se completeaza in fereastra Angajati contracte de munca - Clic pe angajatul respectiv si butonul Vizualizare/completare sporuri invatamant.

Daca un angajat inceteaza contractul de munca, angajatul nu se sterge ci se merge pe Modificare contract si se pune data de incetare a contractului.

D. Pontaj - se completeaza la fiecare angajat pontajul, la sfarsit se da Recalcul la 

toti angajatii (butonul S din partea stanga jos) si se verifica.

E. Tiparire rapoarte - se aleg rapoartele necesare (stat de plata, centralizator, situatie recapitulativa, fluturasi) se verifica si se tiparesc.



Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 795
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved