Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE





Gradinita

Test la Educatie tehnologica - clasa a 7-a

didactica pedagogie

+ Font mai mare | - Font mai mic







DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
PROIECTARE CALENDARISTICA ANUALA - CLASA: a X-a MASURARI TEHNICE
ISTORIA MUZICII, ISTORIA BALETULUI, ISTORIA TEATRULUI - BACALAUREAT
METODOLOGIA DIDACTICA SI METODELE DE INVATAMANT
PREZENTAREA PROGRAMULUI CUM SA DEVENIM PARINTI MAI BUNI
Proiect de cercetare - „Scoala intre judecati si prejudecati”
PROBA DE EVALUARE LA MATEMATICA
DEZVOLTAREA COGNITIVA
TEST - MONEDA SI CREDIT
Conceptul de obiectiv educational
INSPECTIA PENTRU OBTINEREA GRADELOR DIDACTICE

Nume si prenume

Clasa a VII-a

Test la Educatie tehnologica

-Semestrul al II-lea



Subiectul I

 Cititi cu atentie enunturile de mai jos si incercuiti varianta de raspuns considerata corecta:

1.     Transmiterea mesajelor intre parteneri ce utilizeaza acelasi sistem de simboluri poarta numele de:

a)  colaborare      b)  comunicare   c)  consens

2.  Etapa de codificare apartine:

a)  emitatorului     b)  receptorului   c)  niciunuia

3.  Prin mimica fetei se comunica:

a)  verbal      b)  nonverbal     c)   paraverbal

4.  Primul animal folosit la transport a fost:

a)  calul      b)  boul     c)   renul

5.  Asigura circulatia vehiculelor si pasagerilor in conditii de siguranta:

a)  caile de comunicatie  b)  serviciul de dirijare a traficului  c)  compartimentul de depanare a vehiculelor

6.  Diferenta dintre linia de baza si varful formei de unda se numeste:

a)  frecventa   b)  amplitudine   c)  lungime de unda

7.  Cablurile apartin retelei:

a)  de fire   b)  celulare    c)  de sateliti

8.  Intersectia a doua sau mai multe cai de transport ce au directii diferite se numeste:

a)  terminal   b)  nod   c)  ruta

9.  Distanta dintre sine, de 1524 mm presupune linii cu ecartament :

a)  normal     b)  larg   c)  ingust

10. Locul situat de-a lungul cheiurilor se numeste:

a)  avanport   b)  mol  c)  dana

20 puncte

Subiectul II

     Cititi cu atentie enunturile de mai jos. Incercuiti litera A din fata enuntulului considerat adevarat si litera F daca enuntul este considerat fals.

1.     A  F  Pistele betonate din aeroporturi sunt prevazute cu instalatii de semnalizare.

2.     A  F  Predealul este o statie de cale ferata in zona turistica.

3.     A  F  Drumul european E85 are iesire din tara prin nord.

4.     A  F  Sinele de cale ferata sunt inglobate in carosabilul strazii.

5.     A  F  Spatiul aerian aflat in afara atmosferei se numeste spatiu terestru.

10 puncte

Subiectul III

     Stabiliti corespondenta intre termenii ce definesc produsele sau serviciile Postei romane  din coloana A si termenii ce le exemplifica din coloana B.

                                  Coloana A                                                 Coloana B

                         1. posta de scrisori                                           a. corespondenta

                         2. mesagerie                                                     b. mandat postal

                         3.  servicii financiare                                       c. colete, postada

                         4.  curierat rapid                                               d. postfax

                         5.  curierat electronic                                        e  prioripost

                         6.  operatiuni bancare

20 puncte

Subiectul IV

1.  Clasificati transporturile.




20 puncte

2.  Reteaua de radio – descriere,  componente retelei de radiodifuziune.

20 puncte

Nota: Se acorda 10 puncte din oficiu.

Barem de corectare

      Subiectul I

Se acorda cate 2 puncte pentru fiecare dintre raspunsurile:

1-b  2-a  3-b  4-a  5-a  6-b  7-a  8-b  9-b  10-c                               total=20 puncte

Subiectul II

Se acorda cate 2 puncte pentru fiecare dintre raspunsurile:

1-A  2-A  3-A  4-F  5-F                                                                 total=10 puncte

Subiectul III

Se acorda cate 4 puncte pentru fiecare dintre raspunsurile:

1-a  2-c  3-b  4-e  5-d                                                                     total=20 puncte

     Subiectul IV

1.     Pentru fiecare criteriu de clasificare se acorda cate 1 punct (total=6 puncte) 

Pentru fiecare tip de transport se mai acorda cate 1 punct (total= 14 puncte)

#  dupa destinatie: transporturi de persoane si de marfuri

#  dupa calea de transport: transporturi terestre, aeriene, pe apa

#  in functie de ruta parcursa: transporturi de trafic intern si international

#  dupa distanta: transporturi pe distante mici, mari, foarte mari

#  in functie de interes: transporturi publice si private

#  dupa modul in care se realizeaza propulsia: transporturi ce utilizeaza forta umana, animala sau a unui motor

                                                                                                           total=20puncte

     2. Reteaua de radio foloseste calea undelor pentru transmiterea informatiilor -

4 puncte

 Fiecarui post de radio ii este repartizata o frecventa de emisie pentru a nu interfera cu alte posturi de radio sau televiziune de frecvente apropiate – 4 puncte

componentele retelei:

-         post de radiodifuziune ce cuprinde studio de inregistrare si regie tehnica

-         centru emitator conectat la studio prin cablu

-         relee de retransmisie

-         receptoare radio (aparate)      12 puncte

                                                                                                       total=20 puncte

Se acorda 10 puncte din oficiu

                                 








Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 4136
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site