Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzica
PescuitPicturaVersuri

In Zona 51, afacerea Stargate sta sa explodeze

diverse

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Pragmatismul - despre semioza, adevar si sensurile utilitatii
SCHEMA REPERELOR IN CADRUL PLUTONULUI CERCETARE
UN BUN MOMENT PENTRU A MULTUMI CELOR CARE ITI SUNT APROAPE!!!
LUCRARE TEHNICIAN DESIGNER VESTIMENTAR - TEHNOLOGIA CONFECTIONARII IMBRACAMINTEI DE ZI PENTRU ADOLESCENTI - FUSTA SEMICLOS
Abordari in evaluarea proprietatii imobiliare - notiuni generale, definitii
DESPRE IUBIRE
Radioul Modern
PROGRAMUL TERRA - UN ATENTAT EXTRATERESTRU ASUPRA OMENIRII
METODA MERISE METODA SISTEMICA DE ABORDARE A S.I.
Legenda Dochiei

In Zona 51, afacerea Stargate sta sa explodezeLa www.terraserver.com au aparut imagini de inalta rezolutie ale Zonei 51; autorul este un satelit rusesc, site-ul care le gazduieste este american

   Nu este deloc putin lucru ca purtatorul de cuvint al Pentagonului sa vina si sa spuna ca guvernul Statelor Unite nu are nici o treaba cu extraterestri. In egala masura, nu e deloc lipsit de importanta faptul ca rusii fotografiaza din satelit baza secreta cea mai importanta a SUA. Iar imaginile, in loc sa circule doar printre citiva oameni de la virufl KGB-ului, apar pe Internet, mai precis pe un site comercial american.

   Pentru a descrie suscint aceasta situatie cu totul neobisnuita, probabil ca cel mai potrivit cuvint ar fi 'criza'. O criza trecatoare, trebuie sa spunem, dar ale carei urmari le vom vedea mai tirziu.

Ce inseamna Zona 51
   Ca sa intelegem de unde atita agitatie, mai mult in mass-media decit in comunitatea ufologica, din cauza unor imagini luate din satelit, va trebui sa ne lamurim ce este cu Zona 51. In termeni foarte stricti, acesta este numele de cod sub care e cunoscuta baza secreta de la Groom Lake, apartinind Fortelor Aeriene ale Statelor Unite. Supranumita si 'Dreamland', Area 51 nici macar nu figureaza pe harti. Este atit de secreta, incit guvernul SUA a recunoscut ca exista abia in 1994 si numai in urma unor presiuni sustinute. Vreme de patru decenii, Washington-ul s-a incapatinat sa sustina ca o suprafata mai mare decit a Elvetiei pur si simplu nu exista, lipseste de pe teritoriul Americii.
   Nimic exagerat, pina aici. Fiecare stat are secrete militare de ascuns si o face cum poate si cum stie mai bine. Ceea ce particularizeaza Zona 51 nu sint atit masurile de paza si protectie cu totul exceptionale chiar si pentru o superputere militara, ci legendele care o inconjoara. De pilda, este de notorietate povestea ca acolo ar fi ascunse epavele unor nave extraterestre prabusite datorita unor defectiuni sau doborite de Armata. Circula si varianta in care OZN-urile respective au fost primite de la extraterestri in cadrul unui acord murdar ce le-ar permite in schimb sa rapeasca persoane pentru diferite experimente medicale. In fine, esentialul este ca acolo, in plin desert, la 140 Km NV de Las Vegas, ar fi studiate OZN-urile, cu scopul de a intelege si de a adapta tehnologiile extraterestre la nevoile militare ale SUA.

Cum a fost posibil
   Dar, cu sau fara extraterestri, ramine de explicat cum a fost posibil ca imaginile luate din satelit sa fie facute publice. Inceputurile povestii dateaza de fapt in 1992, cind a fost semnat un acord de tipul 'cer deschis', al carui scop era cartografierea completa a globului. Semnat 24 de state, intre care Rusia si SUA, acordul a permis oficial rusilor sa fotografieze din satelit teritoriul american. In 1998, satelitul lansat din Kazakstan de catre agentia 'Sovinform - Sputnik' a efectuat primele fotografii ale Zonei 51. Ele nu au fost oferite publicului imediat, ci au fost vindute companiei americane Aerial Images Inc., care le-a postat pe Internet, la adresa www.terraserver.com, abia pe 19 aprilie 2000.
   Curiozitatea lumii intregi de a vedea aceste fotografii a fost atit de mare, incit solicitarile au blocat efectiv serverele companiei americane. Citiva ziaristi ironici nu au pierdut prilejul de a sugera ca, in realitate, serverele s-ar fi blocat din cauza unei interventii a extraterestrilor. Problema a fost remediata rapid, prin achizitionarea unor calculatoare mai performante, dar scandalul era abia la inceput. Lumea incepea sa isi aduca aminte de Roswell, de rapoarte OZN, de rapiri si dorea sa afle ce ascunde guvernul in Zona 51.

a51signs-c.jpg (5821 bytes)

In apropiere de Zona 51 accesul este strict interzis. Cine se apropie prea mult risca sa intre, fara nici o somatie, sub tirul garzilorAutoritatile neaga tot dar surgereaza multe
   In prima zi, Armata Aerului nu a avut de facut nici un comentariu. Abia la 24 de ore de la eveniment purtatoarea de cuvint a Air Force, Gloria Cales, a dat o declaratie pe cit de scurta pe atit de lipsita de orice mesaj: 'Admitem ca avem acolo o baza operationala, dar ce se face acolo este secret. Munca de acolo implica operatiuni critice pentru Armata Statelor Unite si pentru securitatea natiunii'. Absolut nimic nou, sint lucruri cunoscute din 1994.
   In schimb, purtatorul de cuvint al Pentagonului, Ken Bacon, a mers ceva mai departe. El a tinut sa dea toate asigurarile ca fotografiile respective nu dezvaluie nimic important, deoarece Armata urmareste toti satelitii si, prin urmare, militarii stiu foarte bine ce au deasupra capului in orice moment. 'Ne-am invatat sa traim intr-o lume in care exista supravegherea din satelit si vom continua sa luam toate masurile pentru a ne proteja secretele', a spus el. Intrebat fiind, pe sleau, daca sint sau nu extraterestri si OZN-uri in Zona 51, el a dezmintit acest zvon: 'Cred ca putem spune fara nici o urma de indoiala ca nu avem nici un program legat extraterestri'. Insa, lucru demn de retinut, i-a asigurat pe reporteri ca si in cazul in care ar fi asa, ei tot nu ar afla niciodata.
   Nu este deloc suprinzator ca asemenea declaratii au iritat presa si in special membrii organizatiilor de studiu al OZN-urilor. Astfel, nu putini au fost cei care au interpretat raspunsul lui Ken Bacon drept 'foarte evaziv' sau un fel de a spune 'stim noi ce stim, dar nu o sa va spunem nimic si facem pariu ca nici nu aveti cum sa aflati'. In incercarea de a ramine moderati, vom spune ca declaratiile purtatorului de cuvint al Pentagonului sint usor hazardate, ele avind darul de a pregati terenul unui 'Stargate'.

In Zona 51, afacerea Stargate sta sa explodeze

lazar.jpg (4906 bytes)

Bob Lazar - un om care pretinde ca a lucrat in Zona 51

Ceea ce este sigur
   Certitudinile referitoare la Area 51 sint destul de putine. Oficial, incepind cu 1954, acolo se testeaza cele mai avansate tehonolgii ale armatei americane. Cu timpul s-a aflat ca acolo a fost perfectionat avionul-spion U2 (cel care a descoperit rachetele nucleare sovietice instalate in Cuba) si aparate de lupta precum 'SR-71 Blackbird' sau avionul invizibil F-117. Din imaginile prezentate pe www.terraserver.com, reiese ca, alaturi de cladiri si instalatii exista si o imensa pista de decolare, lunga 9 km.
   Cam aici se opresc lucrurile corecte despre Zona 51. Mai departe incep detaliile mai putin placute pentru autoritati. De pilda, se stie ca acolo se lucreaza cu substante toxice. Felul in care s-a aflat acest lucru nu e tocmai laudabil. Muncitorii de acolo au protestat ca nu beneficiaza de asistenta medicala gratuita pentru afectiunile datorate substantelor cu care opereaza. De asemenea, curiosii care s-au apropiat noaptea de baza cu un aparat de filmat au inregistrat pe pelicula 'nave de zbor luminoase, a caror viteza a fost estimata la circa 16.000 km/h'. Ca sa spunem lucrurilor pe nume, cam asa evolueaza anumite tipuri de OZN-uri. Astfel de secvente au fost difuzate si la citeva dintre televiziunile americane si occidentale, precum si pe versiunea in limba romana a Discovery Channel. A fost suficient pentru a intari speculatiile conform carora acolo s-ar testa tehnologie extraterestra.
   Tot sigur este faptul ca in Area 51 se cheltuie sume imense. Neoficial se vorbeste despre miliarde de dolari anual, dar nimeni nu poate da o cifra precisa, deoarece finantarea se face din 'Bugetul Negru', adica fara controlul Congresului SUA. In ideea de a pazi cit mai bine secretele militare, congresman-ii cunosc doar valoarea totala a proiectelor ce functioneaza 'pe buget negru', valoare ce este supusa unui vot secret. In consecinta, ei nu stiu cit se aloca fiecarui proiect in parte, deci nici cit inghite Zona 51.

Tehnologii extraterestre
   Daca este sa ne luam dupa vocea propagandei, suprematia tehnologica a Statelor Unite se explica prin climatul extrem de favorabil companiilor ce opereaza cu tehnologii de virf si, desigur, 'harniciei si creativitatii poporului american'.
   Dar daca plecam urechea la zvonuri din ce in ce mai des auzite, avansul stiintific al SUA are la baza recuperarea unor tehnologii extraterestre. Cartea lui Philip Corso, 'Dupa Roswell', explica in detaliu cum s-a procedat cu epava ce s-ar fi prabusit la Roswell. Un membru marcant din conducerea firmei American Computer Company a spus clar ca a cumparat 'pe sub mina', de la oameni ai guvernului, componente electronice de provenienta extraterestra, care, analizate riguros, vor permite aparitia unei noi generatii de microprocesoare ultrarapide.
Drept dovada a faptului ca a lucrat cu farfurii zburatoare, Bob Lazar a publicat pe site-ul sau, www.boblazar.com, imaginea legitimatiei sale de acces

   Insa cea mai socanta marturie despre tehnologiile extraterestre aflate in posesia americanilor a facut-o cineva chiar cineva din interiorul sistemului. In cadrul unei emisiuni transmise la o televiziune din Las Vegas, in noiembrie 1989, a fost intervievat un cercetator care pretindea ca a lucrat la o baza secreta a Air Force, unde a avut sarcina de studia sistemele de propulsie ale unor nave extraterestre. Nu i s-a putut vedea chipul, iar vocea i-a fost alterata prin mijloace electronice, pentru a nu fi recunoscut. Spusele sale au tulburat atunci intreaga America. Mai tirziu, numele sau avea sa fie facut public, tocmai pentru a fi protejat: in cazul in care i s-ar fi intimplat ceva, urma sa se stie ca la mijloc a fost mina serviciilor secrete. Omul acela traieste si astazi, iar numele sau este Bob Lazar.

Omul care a tradat
   Spre deosebire de povestile cam simpliste ale lui John Lear, care a mentionat prezenta extraterestrilor in Zona 51 cu citiva ani inainte sa, discursul lui Bob Lazar este unul mai degraba tehnic. De altfel, el se pretinde om de stiinta, in ciuda faptului ca poate dovedi acest lucru. Toate semnele trecerii sale prin facultati sau prin laboratoarele de la Los Alamos au fost sterse de catre guvern, pentru a-l discredita, motiveaza el. In schimb, este capabil sa vorbeasca despre generatoarele de antigravitatie ce asigrau propulsia celor noua OZN-uri pe care le-a studiat timp de citeva luni, de la sfirsitul lui 1988 si pina la inceputul lui 1989. Unde? Nu la Groom Lake, in Area 51, cum eronat repeta autorii care trec prea repede peste etapa de documentare, ci in Area S-4, la Papoose Lake, situata putin mai la sud.
   Lazar sustine ca a vazut rapoarte in care erau mentionate 'entitati biologice extraterestre', dar personal nu a vazut nici un extraterestru. O singura data i s-a parut ca vede ceva, din trecere, printr-o usa intredeschisa. El mai afirma ca un coleg mai vechi din cadrul S-4 i-a soptit ca in 1979 ar fi avut loc o confruntare cu extraterestri sositi din Zeta Reticuli, in care si-au pierdut viata 44 de soldati, plus un om de stiinta.
   Daca toate acestea sint adevarate, inseamna ca, divulgind secrete de o asemnea importanta, Bob Lazar a tradat. A facut-o, spune el, pentru ca cineva trebuia sa o faca. In opinia sa, contactul cu o civilizatie extraterestra trebuie sa fie facut in mod oficial, la lumina si nicidecum in cadrul unor acorduri tenebroase. 'Lumea are dreptul sa stie', repeta adesea Bob Lazar.


In Zona 51, afacerea Stargate sta sa explodeze

Reconstituire pe calculator a OZN-ului pe care Bob Lazar sustine ca l-a studiat 'in interes de serviciu'

Pro si contra Bob Lazar
   Lazar are sustinatori convinsi ca el este un mare erou, care a avut curajul sa spuna adevarul. Gene Huff, de pilda, ii ataca virulent pe toti cei care il acuza ca minte cu nerusinare si ii cauta fisuri in declaratii. Acceptind ipoteza ca serviciile secrete i-au distrus foile matricole, certificatele de absolvire si alte acte ce i-ar dovedi studiile, Bob Lazar cunoaste fizica, spun criticii sai, insa pare a fi mai curind un tehnician, decit un cercetator. De altfel, oameni care au lucrat la Los Alamos pretind, la adapostul anonimatului, ca l-au cunoscut ca tehnician.
   Pe de alta parte, existenta bazei secrete S-4, de care nimeni nu auzise pina la el, a fost confirmata. De asemenea, Lazar a trecut cu succes testul detectorului de minciuni.
   In egala masura, este intrigant ca de zece ani Lazar spune mereu aceeasi poveste, utilizeaza aceeasi termeni si nu vine cu detalii noi, omitindu-le pe altele, asa cum fac de obicei mincinosii. Mai mult, el pare dezinteresat sa profite financiar de istorisirile sale. Chiar daca a autorizat productia unui film documentar si vinzarea unei machete a OZN-ului la care ar fi lucrat, el a ratat numeroase ocazii de a cistiga bani seriosi doar repetind in fata unei camere de luat vederi vechea sa poveste.
   Insa, in ciuda acestor argumente, sint putini ufologi de calibru dispusi sa ii dea crezare. Cei mai generosi ii accepta doar contributia lui la sensibilizarea opiniei publice cu privire la secretele murdare ale guvernului. Unii dintre ei, Stanton Freidman, de pilda, il desfiinteaza pur si simplu.
   In fine, mai trebuie amintita si ipoteza in care numai o parte din spusele lui Bob Lazar sint adevarate. In cazul acesta, s-a speculat ca el trebuie sa fie un agent acoperit aflat in slujba guvernului. Misiunea sa are un caracter dezinformativ: ofera frinturi de adevar, combinate cu enormitati cit casa. Ideea este ca autoritatile au anticipat ca, mai devreme sau mai tirziu, se va gasi cineva din Zona 51 care sa faca publice toate secretele de acolo; dorind sa fie cu un pas inainte, militarii l-au produs pe Bob Lazar. Dupa el poate sa vina oricine, cu orice dezvaluiri, capitalul sau de credibilitate fiind amputat din capul locului. Se va spune ca a mai aparut un ticnit care pretinde ca a surubarit la farfurii zburatoare in Zona 51.Ufologii se abtin de la chiote

   Ufologii au primit cu interes vestea fotografiilor din Zona 51, dar nici se poate spune ca au sarit in sus de bucurie. La drept vorbind, au dreptate. In primul rind, un prim set de fotografii circula in mediile ufologice de citiva ani buni. Cele noi difera prin calitatea net superioara (se poate face diferenta intre o masina si un camion) si prin faptul ca atesta activitatea in zona: o cladire noua, citeva hangare in plus si cam atit. Apoi, ele nu dovedesc nimic. Cum bine arata Robert Bletchman, purtatorul de cuvint al MUFON (Mutual UFO Network), 'daca tehnologia extraterestra este adaptata pentru Aparare, atunci asta trebuie sa se petreaca inauntru, sub pamint, la sapte etaje adincime, si nu la suprafata'. Si are perfecta dreptate. Cu oricita bunavointa am studia imaginile, tot nu putem gasi ceva care sa semene cu un OZN.
   Deci, dincolo de ideea ca nu are in fiecare zi ocazia sa arunce o privire intr-o baza secreta devenita legendara, nimic nu poate trezi interesul unui ufolog cu adevarat serios. In alta ordine de idei, interesul pur documentar al noilor fotografii este indiscutabil si putem fi convinsi ca au fost vindute pe o suma frumoasa companiei care le-a postat pe Internet; oricum si-a scos banii din reclamele inserate in site. Dar, sintem nevoiti sa admitem, cunoasterea fenomenului OZN nu a inaintat absolut deloc gratie acestor imagini.

Pe cind un 'Stargate'?
   Scriam cu o saptamina in urma ca Statele Unite se aflau in plin scandal de presa, datorita publicarii pe Internet a fotografiilor din Zona 51. Corect, dar, spun gurile rele, lucrurile nu se vor opri aici. Cuvintul 'Stargate' se aude tot mai des. In logica mai multor comentatori, dupa Watergate si mai recentul Sexgate, Stargate ar trebui sa fie urmatorul mare scandal politic ce va zdruncina administratia americana. Cu alte cuvinte, dupa banii negrii pentru campania electorala a lui Nixon si dupa derapajele lui Clinton cu o stagiara la Casa Alba, America va trece prin scandal legat de farfurii zburatoare si extraterestri!
   Dar sa fie oare posibil sa izbucneasca un Stargate? Acum in nici un caz si nici prea curind, in ciuda faptului ca, teoretic, citeva motive s-ar gasi, daca tinem neaparat: problema prabusirii de la Roswell a ramas in coada de peste, observatii OZN continua sa fie raportate, inca nu este limpede cum stau lucrurile cu rapirile, povestea cu Hangar 18 (se spune ca filmul cu acelasi nume a fost inspirat dintr-un caz real) a fost inmormintata si, in sfirsit, scandalul cu fotografiile Zona 51 isi traieste ultimele zile. Toate aceste evenimente au avut loc la o distanta prea mare unele de altele si, fiecare luat in parte, nu a avut un ecou suficient de mare pentru a genera un seism la Washington.
   Ramine de urmarit ce se va intimpla in continuare, mai ales ca, in conformitate cu un sondaj realizat la citeva luni dupa lansarea productiei hollywoodiene 'Independence Day', doua treimi dintre americani cred sincer ca o invazie extraterestra e posibila. Aceasta inseamna ca opinia publica este mai pregatita acum pentru un Stargate decit acum 50 de ani. Dar mai este nevoie fie de inca o perioada de acumulare, fie de un nou eveniment, exceptional de data aceasta, care sa toarne gaz pe focul banuielilor ca Washingtonul intretine demult relatii cu extraterestri.
   Asadar, totusi, pe cind un 'Stargate'? Pe mai tirziu spunem noi, pe curind, spera citiva dintre americani. Dar el nu va avea loc pina cind acestia nu vor fi destul de multi. Cei mai inversunati dintre ei s-au adunat deja intr-o grupare numita 'Stargate Coalition'. Obiectivul lor declarat este acela de a face presiuni pina cind guvernul nu va mai avea incotro si va trebui sa divulge toate secretele in legatura cu OZN-urile si extraterestri pe care le ascunde. Fondatoarea 'Stargate Coalition', Cecilia Dean, a precizat pentru 'The Scotsman' din 20 aprilie: 'Credem ca militarii sint in legatura cu civilizatii extraterestre de 50 de ani si au dezvoltat relatii de colaborare cu cel putin doua asemenea civilizatii, care se desfasoara in baze militare subterane, printre care si Area 51'. Sotul ei, Robert Dean, este ofiter in retragere si sustine ca a avut acces la documente secrete ale NATO, ce contineau, intre altele, rapoarte de la autopsii ale unor extraterestri. Nu au fost facute publice deoarece s-a considerat ca ar provoca panica. 'Guvernul stie lucrurile acestea de 50 de ani si, cum un contact cu extraterestri este iminent, ar trebui sa le aduca la cunostinta opiniei publice de pe acum', a declarat el pentru aceeasi publicatie.

 
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 794
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site