Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...


AstronomieBiofizicaBiologieBotanicaCartiChimieCopii
Educatie civicaFabule ghicitoriFizicaGramaticaJocLiteratura romanaLogica
MatematicaPoeziiPsihologie psihiatrieSociologie


ACCIDENTE SI DERANJAMENTE IN TIMPUL FUNCTIONARII CRACARE CATALITICA

Chimie

+ Font mai mare | - Font mai mic


DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
COMPOZITIA CHIMICA A FRACTIUNILOR
CADMIUL (Cd)
Acidul cianhidric
Echilbre binare solid-gaz
Oxizi, Baze , Saruri, Acizi
CALDURA - Definitia caldurii. Temperatura si Producerea si masurarea caldurii
SOLUTII DE ELECTROLITI
SINTEZA SI CARACTERIZAREA DE NOI COMPUSI CU LEGATURA Pd-Sb
Coroziunea electrochimica
Piridoxina (vitamina B6) - Structura chimica

TERMENI importanti pentru acest document

explozie la cracare catalitica : ardere catalitica : catalizator pentru cracare catalitica : gaz natural cracare catalitica bioxid de carbon :

ACCIDENTE SI DERANJAMENTE IN TIMPUL FUNCTIONARII CRACARE CATALITICA

Accidentele grave care se pot produce in instalatiile de cracare sunt:

Introducerea vaporilor de produse petroliere odata cu catalizatorul in circuitul de regenerare, care poate duce la explozie. Evitarea acestei situatii se realizeaza automat, in functie de presiunea diferentiala de regim de pe conductele respective;

Introducerea aerului de regenerare in reactor, inainte de evacuarea produselor, care poate avea acelasi efect (explozii). In vederea evitarii acestui accident, se urmaresc atent presiunile diferentiale pe conducta de catalizator regenerat spre reactor.

Deranjametele specifice sunt:

Blocarea conductelor pentru transportul pneumatic al catalizatorului. In acest caz se maresc debitele de gaze, abur sau aer pe coductele respective si se reduce debitul de catalizator. Se introduce abur prin prizele de aerare.

Cresterea anormala a presinuii in reactor se poate datora urmatoarele cause: cresterea anormala a productiei de gaze, intreruperea sau micsorarea debitului apei de racier, intreruperea functionarii compresoarelor care aspira gazele din separatoarele de benzina, infundarea talerelor cu praf de catalizator si de rasini, cresterea nivelului de lichid la fundul coloanei de fractionare care acopera intrarea vaporilor in coloana, intorducerea unei cantitati prea mari de abur cu material prima si la stripare, micsorarea sectiunii de trecere a cicloanelor ca urmare a depunerilor de catalizator. Daca timpul de maxim 10 minute nu se poate stabili cauza este necesar sa se scoata instalatia din functie, intrerupand alimentarea si trecand circuitele in recirculare.

Cresterea anormala a temperature in regenerator ca urmare a arderii in masa a oxidului de carbon la bioxid de carbon, datorita:

-         cresterii concentratiei de oxigen in amestecul de aer-gaze de ardere, folosit la arderea cocsului de pe catalizator;

-         prelucrarea si chimizarea titeiului si gazelor;
-         cresterea debitului de aer. Pentru remediere se introduce apa in regenerator prin duzele de pulverizare, respective prin sistemul automat de injectie al apei, apoi se restabileste compozitia in oxigen a amestecului prin reducerea debitului de aer;

-         sosirii in regenerator a unui catalizator uzat, cu mai mult cocs, sau insufficient stripat.

In vederea remedierii se controleaza material prima si eventual se reduce debitul de alimentare cu materie prima sau se schimba materia prima daca este necorespunztoare. Daca ridicarea temperaturii se datoreaza striparii insuficiente a catalizatorului uzat se majoreaza debitul de abur la striperul de catalizator.

Cresterea presiunii in reactor care poate provoca intrarea materiei prime in regenerator, avand ca urmare o ridicare a anormala a temperaturii si chiar producerea unei explozii.

Deranjamentele obisnuite din instalatiile de cracare catalitica se pot remedia ca in cazul instalatiilor de distilare primara si cracare termica.


loading...
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 648
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2018 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site