Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

loading...

AstronomieBiofizicaBiologieBotanicaCartiChimieCopii
Educatie civicaFabule ghicitoriFizicaGramaticaJocLiteratura romanaLogica
MatematicaPoeziiPsihologie psihiatrieSociologie


PROBLEME DE PERFORMANTA FIZICA

Fizica

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Premiul Nobel pentru Fizica din 1901 pana in 2007
Olimpiada de Fizica - Etapa pe judet
Crearea si editarea obiectelor tridimensionale - Tipologia modelarilor tridimensionale
CENTRE DE GREUTATE . CENTRE DE MASA
Echilibrul fizic in sisteme eterogene policomponente. Legea de distributie Nernst: demonstratie prin metoda grafica. Aplicatii ale fenomenului de repa
Rezonanta - Transferul de energie intre doi oscilatori cuplati
Oscilatii si unde
Metale - Fierul si otelul, Metale neferoase
Exprimarea tensiunii electromotoare induse cu ajutorul inductivitatilor
Studiul unui receptor trifazat cu conexiune in stea

probleme de performanta FIZICA

TOP-M.31. Din punctele A si B, aflate la aceeasi inaltime h si la distanta l unul de altul, se arunca concomitent doua corpuri, unul vertical in sus cu viteza v01 iar al doilea orizontal cu viteza initiala v02. Vitezele initiale sunt in acelasi plan vertical. Sa se determine: a) intervalul de timp Δt intre momentele t1 si t2 in care cele doua corpuri ating solul; b) vitezele celor doua corpuri in momentul in care ating solul; c) distanta minima dintre cele doua corpuri in timpul miscarii. Care este conditia realizarii distantei minime?
TOP-E.18. Figura reprezinta un circuit cu un potentiometru. Determinati tensiunea U ca functie de x. Toate marimile se presupun cunoscute. Discutati cazul R>>R0.

TOP-E.19. Doua surse cu rezistentele interioare r1 = 0,3 Ω si, respectiv r2 = 1,2 Ω, transfera aceeasi putere circuitului exterior, fie ca sunt legate in serie, fie in paralel. Sa se determine t.e.m E2, cunoscand ca E1 =  4 V.

TOP-E.20. Se considera un circuit RLC cu factorul de calitate Q = 100. Pentru a intretine oscilatii neamortizate, de doua ori intr-o perioada in momentul in care sarcina condensatorului este maxima, armaturile sunt foarte repede indepartate cu Δd, iar cand sarcina este nula, sunt apropiate la loc. Determinati raportul .
TOP-O.9. Intr-o lama cu fete plan paralele se produc inele de egala inclinare prin reflexie. Indicele de refractie al lamei este n = 1,5 , iar grosimea acesteia e = 0,5 cm. interferenta se urmareste in lumina monocromatica cu λ = 500 nm. Calculati care trebuie sa fie distanta focala a lentilei cu care se proiecteaza figura de interferenta, pentru ca raza inelului luminos de ordinul unu sa fie de 5 mm. Axul optic al lentilei este perpendicular pe suprafata lamei.loading...Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 888
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site