Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

Statistica

Analiza SWOT OTP Bank

finante

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Istoric CEC Bank - Prezent, Obiective
PREZENTAREA GENERALA A ALPHA BANK ROMANIA
Impozitul pe cladiri
BANCA CENTRALA - INDEPENDENTA BANCII CENTRALE
Efectul investitiilor straine directe asupra restructurarii si respecializarii economiilor in tranzitie in contextul maximizarii potentialului de expo
PIATA DE CAPITAL IN ROMANIA
Financiar - Lista documente si mod de salvare
SISTEMUL FISCAL - Conceptul de sistem fiscal, trasaturile si functiile acestuia
MODUL DE STABILIRE A VENITULUI NET DIN SALARII SI CALCULAREA IMPOZITULUI DIN SALARII
GESTIONAREA RISCULUI DE CREDIT

OTP BankOTP Bank, cea mai mare banca din Ungaria, este parte a OTP Bank Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est. Grupul are operatiuni in Ungaria, Slovacia, Croatia, Bulgaria, Romania, Montenegru, Ukraina, Serbia si Rusia. OTP Bank Group intentioneaza sa devina cel mai important jucator in regiune si sa continue strategia de dezvoltare regionala prin achizitionarea de institutii financiare in tarile Europei Centrale.

Construita pe bazele bancii de economii si consemnatiuni din Ungaria, activitatea OTP Bank a demarat in anul 1992, in urma achizitionarii bancii de stat. Banca a devenit rapid liderul inovator al pietei bancare maghiare, pe toate segmentele si produsele. In prezent grupul detine peste 1600 de sucursale, are aproximativ 27.000 de angajati si deserveste peste 11 milioane de clienti.

OTP Bank este unul dintre cele mai profitabile grupuri financiare din regiune, fapt demonstrat si de valoare actiunilor care este acum de 70 de ori mai mare in comparatie cu oferta initiala din 1995. Banca a inregistrat rezultate financiare excelente, inclusiv in cazul subsidiarelor, cum este DSK Bank din Bulgaria. Banca de stat din Bulgaria, echivalentul CEC din Romania, a fost achizitionata de OTP Bank in anul 2003, iar de atunci a avut o crestere substantiala atat ca volum, cat si ca profit. In anul 2004, valoarea totala a imprumuturilor acordate de DSK Bank a crescut cu 74%, valoarea totala a depozitelor a crescut cu 28%, iar profitul net a fost aproape dublat, fiind cu pana la 80% mai mare in comparatie cu anul preluarii.

Evolutia OTP Bank este reflectata atat de satisfactia actionarilor, cat si de premiile primite.

Banca a fost inclusa de catre revista Forbes in topul celor mai importante 1000 companii la nivel mondial, in vreme ce un studiu al publicatiei Euromoney, supravegheat de 54 de analisti financiari si investitori, a desemnat OTP Bank ca fiind “Cea mai performanta companie Est Europeana”, cu cea mai coerenta si mai convingatoare strategie de afaceri. OTP Bank a primit 12 premii „Cea Mai Buna Banca din Ungaria”, alaturi de premii precum „Mobile Bank of the Year” si „Internet Bank of the Year”.

Rezultatele financiare ale grupului pentru cel de-al patrulea trimestru al anului 2006 arata o scadere de 23,6 % a profitului net, in comparatie cu al treilea trimestru al anului, atingand cifra de 162,1 milioane EURO . Astfel, in al patrulea trimestru al anului 2006 activele totale ale grupului s-au marit cu 15%, atingand cifra de 28,147 miliarde EURO, creditele acordate de catre banca au crescut cu 16.4%, iar depozitele au crescut cu 13% Profitul net inregistrat la nivel de grup in 2006 a inregistrat o crestere de 18.4% ajungand la 743.16 milioane de EURO, intr-un an in care s-a realizat o serie de achizitii si s-au operat majorari de capital social.           

Ca parte a strategiei sale de dezvoltare pe piata bancara din Romania, OTP Bank Romania a incheiat anul 2006 cu 66 unitati operationale, iar in prima parte a acestui an a deschis alte 7 unitati operationale in Focsani, Hunedoara, Timisoara, Vaslui si Cluj. OTP Bank Romania preconizeza ca pana la sfarsitul anului 2007 sa aiba peste 100 de unitati operationale in toata tara.

OTP Bank Romania a atins in decembrie 2006 o cota de piata de 2,13% pe segmentul retail, bazata pe cresterea creditelor ipotecare, pana la nivelul de 3,81% din piata.

Analiza SWOT a aplicatiei bancare online – OTP Bank

Puncte forte

-          existenta unui modul online: OTP Direkt

-          acces rapid si vizibil din home page

-          call center

-          plati in lei sau valuta catre beneficiari avand conturile la orice banca din Romania sau strainatate

-          plati programate

-          plati periodice

-          schimburi valutare/ transferuri de sume intre conturile aceleiasi persoane

-          constituire/ vizualizare/ lichidare depozite
-          extrase de cont generate in fisiere care se pot tipari sau salva in computerul utilizatorului

-          creare de modele de plati si plati programate

-          limite de competenta: clientul are posibilitatea de a stabili o limita zilnica de suma pe utilizator

-          nivele de aprobare: utilizatori cu prima semnatura si utilizatori cu a doua semnatura; un ordin poate fi confirmat si cu doua semnaturi - se respecta competentele de aprobare din cadrul companiilor

-          drepturi individuale de acces – un utilizator poate initia si/ sau aviza o operatiune

Puncte slabe

-          nu este un serviciu suficient promovat

-          functioneaza doar in Internet Explorer

-          nu exista explicatii privind modul de functionare al aplicatiei

-          exista foarte putini furnizori de utilitati care pot fi platiti online, folosind sistemul

-          nu se ofera posibilitatea de  plata a taxelor si impozitelor locale

-          nu exista un demo al aplicatiei online

Oportunitati

-          numarul din ce in ce mai mare de card-uri emise

-          cresterea frecventei de utilizare a card-urilor

-          succesul inregistrat de aplicatiile online de plata a taxelor si impozitelor locale in Europa si SUA

-          gradul ridicat de acces la Internet a populatiei

-          timpul liber din ce in ce mai limitat

Amenintari

-          Ghiseul virtual de plati

-          Atacuri de phishing

-          Nu se implica activ in promovarea platilor cu carduri de credit/debit online.

Concluzii:

Accesul la aplicatia online pusa la dispozitia clientilor sai de catre OTP Bank se face rapid, serviciul avand o vizibilitate buna pe prima pagina a site-ului www.otpbank.ro. 

Utilizand OTP Direkt persoanele fizice pot efectua plati in lei sau valuta catre beneficiari avand conturile la orice banca din Romania sau strainatate, plati programate, plati periodice, schimburi valutare/ transferuri de sume intre conturile aceleiasi persoane, constituire/ vizualizare/ lichidare depozite, generare extrase de cont in fisiere care se pot tipari sau salva in computerul utilizatorului. In plus, persoanele juridice pot utiliza urmatoarele functionalitati: creare de modele de plati si plati programate; limitele de competenta: clientul are posibilitatea de a stabili o limita zilnica de suma pe utilizator; nivele de aprobare: utilizatori cu prima semnatura si utilizatori cu a doua semnatura; un ordin poate fi confirmat si cu doua semnaturi - se respecta competentele de aprobare din cadrul companiilor; drepturi individuale de acces – un utilizator poate initia si/ sau aviza o operatiune.

Desi este un serviciu bine dezvoltat, utilizatorul nu dispune de explicatii privind modul de functionare al aplicatiei, nu exista un demo de testare al aplicatiei, nu exista pagina de intrebari si raspunsuri.

De asemenea, aplicatia functioneaza doar in Internet Explorer si nu este suficient promovata in randul clientilor OTP Bank. Furnizorii de utilitati ce pot fi platiti online, utilizand OTP Direkt sunt foarte putini si nu se ofera posibilitatea de plata a taxelor si impozitelor locale.
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2310
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site