Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

Statistica

DESCHIDEREA SI FUNCTIONAREA CONTURILOR

finante

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Analiza riscului de credit
ORGANIZAREA SISTEMULUI BANCAR SI ROLUL SAU IN CADRUL ECONOMIEI
IMPOZITELE DIRECTE
BANCILE SI ACTIVITATEA BANCARA - Bancile comerciale, de emisiune, de credit specializate
Taxa scontului
Dinamica taxelor vamale in Romania in perioada 1991-2004
Bugetele locale
Crize financiare in tarile emergente
Notiunea de moneda - Functiile monedei
Studiu de caz privind aplicarea taxei pe valoarea adaugata pe exemplul SC ELECTROPUTERE SA

DESCHIDEREA SI FUNCTIONAREA CONTURILOR

 

La solicitarea scrisa a clientului si utilizand , asa cum vom vedea in continuare, tehnici si formulare speciale , diferentiate pentru persoanele fizice si pentru persoanele juridice , dar respectand aceleasi principii riguroase de cunoastere a clientelei , banca va deschide , urmatoarele:      Tipuri de conturi (enuntarea nu este limitativa !!!) :

        Contul curent nominativ (cu sau fara carduri atasate) prin care se efectueaza toate operatiunile dispuse de client sau imputernicitul pe cont (de exp. plati , incasari, depuneri si retrageri de numerar, viramante intra si interbancare , inclusiv inregistrarea operatiunilor cu carduri , etc) . Acest cont se deschide pe o perioada nedeterminata si pe numele unui singur client.

        Contul de depozit la termen deschis pe o perioada determinata pe numele unui client avand o functie de economisire.

Tipurile de depozite care se pot constitui la BRD- GSG de exemplu sunt :

   . Depozite la termen:

- dobanda variabila

- plata dobanzii se face lunar sau la expirarea termenului;

      Depozitul 1000:

- dobanda fixa;

- plata dobanzii se face la expirarea termenului;

      Progresso:

- dobanda progresiva;

- plata dobanzii se face la 180 de zile calendaristice.

Caracteriticile acestui cont sunt urmatoarele ;

-         constituirea/lichidarea unui depozit se face prin debitarea/creditarea contului curent ;

-         in contul curent se vor colecta sumele din dobanzi aferente depozitelor constituite de Client, mai putin pentru depozitele cu capitalizare ;

-         retragerea oricarei sume din depozit pana la termenul pentru care a fost constituit, atrage dupa sine desfiintarea acestuia ; suma si dobanda la vedere practicata de Banca la momentul desfiintarii depozitului, vor fi virate in contul curent ;

-         pentru depozitele la termen cu dobanda variabila, aceasta este calculata la 365 zile si poate varia pe perioada depozitului in functie de piata financiar bancara;

-         in cazul in care depozitul expira intr-o zi nelucratoare/sarbatoare legala, scadenta acestuia se considera a fi urmatoare zi lucratoare ;

-         in cazul in care depozitul expira intr-o zi nelucratoare/sarbatoare legala (constituindu-se automat un nou depozit in aceleasi conditii ca cel initial), iar titularul solicita in urmatoarea zi bancara lucratoare constituirea unui nou depozit in alte conditii decat depozitul initial, se considera desfiintarea depozitului nou constituit .

-         reinoirea depozitelor este automata cu urmatoarele exceptii:

-  depozitele cu dobanda progresiva sau fixa;

-  depozitele negociate pentru care clientul a solicitat in mod expres ca depozitul sa nu se reinoiasca automat.

        Conturi cu destinatie speciala prin care se efectueaza prestatii bancare speciale, cum ar fi: conturile de depozi colaterale (depozite pentru ordine de plata cu scadenta, depozite garantii gestionari, conturi escrow , conturi garantii constituite pentru credite , etc)

        Conturi de economii sunt produse de economisire in LEI, EUR sau USD, care imbina avantajele unui cont curent cu cele ale unui depozit la termen.Conturile de economii sunt deschise pe o perioada nedeterminata.

In BRD GSG conturile de economii au urmatoarele denumiri comerciale :ATUCONT, ATUSTART, ATUSPRINT) si prezinta urmatoarele caracteristici esentiale :

      Atustart:

- Destinat Clientilor cu varsta intre 0 si 14 ani (neimpliniti).

- Disponibilul minim in cont trebuie sa fie in orice moment de cel putin 300 RON / 100 EUR / 100 USD, si cel mult 4000 RON / 1000 EUR / 1000 USD, in functie de moneda contului.

- La deschidere, Banca va oferi Clientului, prin virament in contul respectiv, o bonificatie in valoare de 20 RON / 5 EUR / 5 USD, in functie de moneda contului.

      Atusprint:
- Destinat Clientilor cu varsta intre 14 ani (impliniti) si 18 ani (neimpliniti)

- Disponibilul minim in cont trebuie sa fie in orice moment de cel putin 300 RON / 100 EUR / 100 USD, si cel mult 8000 RON / 2000 EUR / 2000 USD, in functie de moneda contului.

      Atucont:

- Cont de economii principal, destinat Clientilor Bancii cu varsta de 14 ani sau mai mare.

- Disponibilul minim in cont trebuie sa fie in orice moment de cel putin 500 RON / 400 EUR / 700 USD, in functie de moneda contului.

In calculul plafonului maxim (existent la conturile Atustart si Atusprint) nu sunt incluse dobanzile.

Operatiunile permise in aceste conturi sunt :

- depuneri/retrageri de numerar in/din contul de economii la unitatile Bancii cu respectarea soldului minim in cont. Sumele depuse/retrase vor fi multiplu de zeci LEI / EUR /USD.

- incasari intra si interbancare in contul de economii.

- plati prin virament din contul de economii in contul curent al Clientului, deschis la orice unitate a Bancii, cu conditia respectarii soldului minim in cont.

        Contul revolving reprezinta contul deschis de catre Banca si care acorda acces clientului la disponibilitatile banesti oferite de Banca sub forma unei linii de credit, numai prin intermediul unui card de credit. In acest cont sunt reflectate toate operatiunile efectuate prin intermediul cardului de credit, precum si comisioanele, dobanzile si prima de asigurare aferente.

. Contul revolving functioneaza doar avand un card de credit atasat. Sunt permise operatiuni de creditare a contului (alimentari) prin orice modalitate: depunere numerar, realizare de transfer dintr-un cont curent deschis la BRD sau la alta banca. Orice operatiune de debitare a contului revolving este posibila doar utilizand cardul de credit.

Asa cum am precizat deja conturile se deschid de catre unitatile Bancii, in conformitate cu normele elaborate in acest scop, prin completarea si semnarea de catre Clienti a formularelor standard ale Bancii, insotite de documentele solicitate de aceasta.

Oricarui cont i se pot atasa diverse produse sau servicii, pe masura oferirii de catre Banca si solicitarii de catre Client, in conditiile legii si corespunzator procedurilor interne ale Bancii.

         O atentie cuvenita banca o acorda deschiderii si utilizarii conturilor in valuta atat pentru rezidenti cat si pentru nerezidenti:

Rezidentii si nerezidentii au dreptul sa dobandeasca, sa detina si sa utilizeze active financiare exprimate in valute convertibile, in conditiile respectarii prevederilor legale. In acest scop, rezidentii si nerezidentii pot deschide conturi in valute convertibile la Banca.

Nerezidentii au dreptul sa dobandeasca , sa detina si sa utilizeze active financiare exprimate in moneda nationala (leu), in conditiile respectarii prevederilor legale.

Banca poate deschide nerezidentilor :

        conturi curente in moneda nationala (leu) ;

        conturi de depozit in moneda nationala (leu).

Sumele detinute de nerezidenti in conturile curente si de depozit in moneda nationala (leu) , pot fi convertite in valute convertibile prin intermediul pietei valutare, in conditiile stabilite prin Regulamentul Valutar.

Rezidentii pot deschide si mentine conturi in valuta si/sau in moneda nationala (leu) in strainatate.

              Operatiunile valutare curente sunt operatiunile valutare efectuate intre rezidenti si nerezidenti, care decurg, fara a se limita la acestea, din:

        tranzactii de comert international cu bunuri si servicii si alte asemenea tranzactii care presupun o contraprestatie imediata, inclusiv operatiunile efectuate in scopul acoperirii riscurilor (de exemplu, de pret, valutar) rezultate din tranzactiile de comert international;

        alte operatiuni care nu sunt de natura operatiunilor valutare de capital , cum ar fi: plati/incasari legate de impozite si taxe - cu exceptia taxelor succesorale -, comisioane, onorarii, amenzi, plati legate de cheltuieli de judecata, asistenta tehnica, plati de sume decurgand din drepturile de asigurari sociale, inclusiv pensii, intr-un sistem public sau privat, castiguri din jocuri de noroc, prime si indemnizatii decurgand din contracte de asigurare/reasigurare - cu exceptia asigurarilor de viata si de credite -, leasing operational, cheltuieli cu intretinerea proprietatilor detinute in strainatate, cheltuieli de reprezentare, cheltuieli guvernamentale, abonamente la publicatii, participare la organizatii, cluburi;

        repatrierea veniturilor nete sub forma de dividende, dobanzi, chirii etc. provenind din operatiuni valutare curente si de capital;

        remiteri de sume reprezentand cheltuieli curente ce decurg din obligatii legale de intretinere a membrilor familiei - sot, sotie, copii ori alte persoane aflate in intretinere;

        cheltuielile care nu sunt de natura operatiunilor valutare de capital facute de rezidenti deplasati in strainatate in scop educational sau religios, de recreere, vacanta, sport, afaceri, vizite la rude sau la prieteni,misiuni, intalniri, conferinte, ingrijirea sanatatii, etc.
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1070
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site