Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...


ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


INDUSTRIA EVENIMENTELOR LOVITA DE ATENTATELE DIN 11 SEPTEMBRIE

Istorie

+ Font mai mare | - Font mai mic


DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
PRINCIPALELE INSTITUTII MODERNE(1866-1914)
Izoarele istorice privitoare la razboaiele dacice
STEFAN CEL MARE – printre eroii secolului al XV-lea
POPOARELE EUROPENE
Imperiul Britanic - Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord
Romanizarea spatiului daco – moesian
NICOLAE TITULESCU-OMUL SI EPOCA
STATUL SI DREPTUL IN TRANSILVANIA SUB REGIMUL DUALISMULUI AUSTRO-UNGAR (1867-1918)
Geto-dacii - Persii si greci intre Dunare si Mare (sec. VII-II i.d.Hr.)
HERALDICA

TERMENI importanti pentru acest document

: evolutia evenimentelor din 11 septembrie : dan pascu traducere simultana : : daniel marin centrul international de conferinte palatul parlamentului :

INDUSTRIA EVENIMENTELOR LOVITA DE ATENTATELE DIN 11 SEPTEMBRIE

Organizatia Mondiala a Turismului (WTO) a sarbatorit pe 27 septembrie, scurta vreme dupa atentatele teroriste care au lovit SUA si au zguduit intreaga lume, Ziua Mondiala a Turismului. Anul acesta, gazda evenimentului a fost Iranul iar tema, extrem de actuala, a fost « Turismul : un instrument al pacii si al dialogului intre civilizatii ». In cadrul Adunarii Generale ce s-a desfasurat la Seoul si Osaka, Secretarul General al WTO, Francesco Frangialli a declarat : “Este important ca o organizatie internationala cum este a noastra sa demonstreze ca are curajul sa continue facand fata adversitatilor ».

Dupa tragicul eveniment am constatat o intensificare fara precedent a traficului informational, in special pe INTERNET, un bombardament de mesaje care reflecta solidaritatea industriei de evenimente (asociatii, promotori sau companii din industria MICE) cu poporul american si victimele atentatelor. Dar, in spatele acestor mesaje se simtea evidenta ingrijorare privind perspectivele imediate si pe termen mai lung ale turismului in general si turismului de afaceri si reuniuni in special. Si, in ciuda optimismului retinut si a apelurilor la depasirea starii de neliniste si intrarea in normalitate, efectele asupra acestei industrii s-au resimtit imediat si continua sa se faca simtite.

Nu numai New York s-a confruntat cu o scadere dramatica a numarului de vizitatori, in ciuda apelurilor Presedintelui Bush junior si ale Primarului Giulliani, ci si majoritatea oraselor americane.

Acest efect s-a propagat cu rapiditate in intreaga lume si, trecand oceanul, a lovit in special Europa. Destinatii importante turistice si de reuniuni ca Franta, Spania si Marea Britanie raporteaza cu ingrijorare a scadere a numarului de vizitatori ce circa 25% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Impactul actului terorist afecteaza multe sectoare ale industriei de evenimente si se anticipeaza efecte negative pe termen lung.

Pornind de la factorii macroeconomici, in contextul globalizarii mondiale, impactul negativ asupra economiei Statelor Unite se repercuteaza inevitabil in economiile celorlalte state.

Hotelurile din intreaga lume se confrunta cu numeroase anulari sau amanari ale rezervarilor.

Atentatele au grabit si adancit criza sectorului aviatiei comericale, lovind nu numai companiile americane, ci si transportatorii europeni si obligand guvernele sa caute masuri pentru salvarea lor de la faliment. American Airlines si Swiss Air sunt in greu impas iar Sabena a fost declarata in stare de faliment.

Organizatorii de evenimente dar si locatiile acestora s-au confruntat cu anularea, amanarea sau reducerea participarilor la diverse manifestari.

Astfel PATA a hotarat amanarea organizarii celei de-a 16-a editii a targului « Americas Travel Mart » pentru septembrie 2002, in Mexic. « Planificarea a devenit o problema pentru o mare parte din participanti in circumstantele actuale ale prabusirii circulatiei internationale », declara un reprezentant al PATA.

Un studiu realizat de Equation Research pentru Meeting News, la 10 zile dupa atentat releva ca 54% din totalul de 722 de meeting planners chestionati afirmau ca au anulat cel putin o reuniune. 70% din chestionati apreciau ca organizatia lor se asteapta ca in 2002 numarul evenimentelor organizate sa nu descreasca, in timp ce 30% anticipeaza o descrestere pentru anul viitor. In ciuda relativului optimism in ce priveste numarul de reuniuni, 54% din intervievati prevad o descrestere a  numarului de participanti la manifestarile organizate.

Este cunoscut faptul ca, in ultimul timp organizatorii unor mari evenimente politice si economice se confrunta cu manifestatii de protest ce pot genera chiar situatii conflictuale si, din acest punct de vedere, atat evenimentele cat si locatiile acestora sunt tinte potential vulnerabile. Acest fapt determina cresterea masurilor de securitate, generand multiple inconventinete si cresterea costurilor.

Datorita unei circulatii turistice relativ modeste catre tara noastra, Romania a resimtit mai putin impactul evenimentelor din 11 septembrie, desi majoritatea hotelierilor din Bucuresti au constatat scaderea numarului sosirilor turistilor straini in septembrie si octombrie. Absenta unor mari evenimente internationale in Romania in aceasta perioada nu permite realizarea unei analize de impact asupra pietei de evenimente nationale. Totusi, o reactie interna la aceasta criza internationala s-a remarcat cu ocazia organizarii Reuniunii Anuale OSCE la Bucuresti, in primele zile ale lunii decembrie, prilej cu care a fost vizibila intarirea masurilor de securitate.

Cu toate acestea trebuie sa avem in vedere prognozele realizate pentru acest sector la scara internationale care sugereaza ca in viitorul apropiat:

Ø      Oamenii vor calatori mai putin si pe distante mai scurte

Ø      Vor fi preferate destinatiile apropiate si considerate ca « sigure »

Ø      Va creste numarul evenimentelor de dimensiuni reduse, locale sau regionale, strict specializate, in detrimentul evenimentelor de amploarea si a celor plurisectoriale, de tipul marilor targuri sau congreselor internationale

Ø      Organizatorii de evenimente trebuie sa-si concentreze atentia asupra clientior locali si sa dezvolte pietele interne

Ø      Este posibila dezvoltarea rapida a segmentului de « evenimente on-line », video-conferinte, training la distanta si e-learning, favorizate de dezvoltarea sectorului IT & C

Ø      Va creste cererea de securitate si, implicit, cheltuielile cu paza si de asigurare a unui eveniment. Astfel, Rob Bentley, manager al Event Assured declara ca firmele americane de asigurari nu mai accepta polite care sa despagubeasca organizatorii de evenimente pentru acte de terorism sau razboi. Se asteapta si cresteri semnificative ale taxelor de asigurare pentru evenimente.    

Avand in vedere estimarile de mai sus, firmele romanesti de profil trebuie sa se adapteze rapid si flexibil pentru a putea juca un rol activ intr-o piata influenta nu numai de concurenta extrem de ascutita ci si de factorii neprevazuti dar cu impact important asupra acestui sector extrem de  sensibil.
NOI MEMBRI R.C.B.

CONFERENCE SYSTEMS  sunt primii producatori de echipamente profesionale pentru conferinte, sub licenta proprie, din Romania. Compania este speacializata in asigurarea echipamentelor specifice conferintelor si congreselor, seminariilor. Detine echipamente audio-video si multimedia, precum si echipamente de traducere simultana.       
Director general: Dan Pascu (092 719 599), tel/fax:320 17 83, e-mail: conferencesystems@xnet.ro, adresa:Blvd.Mihai Bravu 188, Bl.211, apt.36, Bucuresti.          

SKY GATE AIRPORT & CONFERENCE HOTEL (fost Bucharest Airport Hotel, 3 stele superior) se afla pe soseaua principala Bucuresti – Otopeni, la 15 minute de centrul capitalei. Hotelul detine 108 camere, un restaurant, bar si un important centru de conferinte (7 sali cu o capacitate totala de 250 persoane, echipament adecvat evenimentelor, servicii necesare desfasurarii banchetelor), o moderna sala de fitness si o parcare pe masura. Centrul de conferinte este complet dotat cu echipamente pentru conferinta, inclusiv de traducere simultana.

Director general : Paul Marasoiu (094 538 398), tel :203 65 00, fax : 203 65 10, e-mail : office@bah.ro, gm@bah.ro , http: www.bucharestairporthotel.ro, adresa : C-lea Bucurestilor nr.283, Otopeni-Ilfov, 71941, Bucuresti.

BUCURESTI HOTEL (4 stele) este localizat in centrul Bucurestiului, langa Atheneul Roman si Palatul Regal. Beneficiaza de facilitati diverse, cum ar fi: 3 sali de conferinta cu cate 20 de locuri si o a patra sala cu total de 500 de locuri. Are 446 camere si reprezinta o locatie ideala pentru congrese, intalniri de afaceri, banchete sau cocktail-uri. Centrul de conferinta este utilat cu echipamente pentru conferinta.

Director general : Mihai Comanescu – tel :312 40 30, fax :312 38 46, e-mail : office@hbu.ro, www.hbu.ro, adresa : C-lea Victoriei 63-81, sector 1, 70176 Bucuresti.

Agentia GLOBAL BUSINESS TRAVEL. Domeniul principal de activitate il constituie organizarea de manifestari diverse: economice, sociale, politice, culturale si promotionale; activitati secundare: turism intern si international, ticketing si activitati adiacente turismului, transport cu microbuz propriu.

Director general: Petrut Patrascoiu – 092 373 595, tel/fax : 310 07 11,   313 27 88 ; 313  39 46,  e-mail: office@gbt.ro , events@gbt.ro, petrut@fx.ro, www.gbt.ro, adresa :Str.Domnita Anastasia 3-5, sector 5, Bucuresti.

ASOCIATIA DE CATERING DIN ROMANIA are statutul de membru afiliat. Scopul Asociatiei este de a promova, apara si reprezenta interesele de afaceri ale societatilor comerciale din cadrul industriei de catering, in vederea dezvoltarii si functionarii optime a acestui sector important al industriei gastronomiei. In prezent asociatia numara 16 membri, persoane juridice, din Bucuresti si 6 din tara.

Presedinte: Sorin Pitis – 094 500 325, adresa: Str.Aviator Sanatescu 13, sector 1, Bucuresti, tel/fax :665 65 67, 665 47 86       


ADUNAREA GENERALA A R.C.B.

Adunarea Generala a R.C.B. s-a desfasurat in data de 21 septembrie 2001 in Sala oglinzilor de la Muzeul National de Arta al Romaniei. Aducem pe aceasta cale multumirile noastre conducerii Muzeului care s-a dovedit a fi o gazda extrem de ospitaliera.

Prima parte a lucrarilor a dezbatut indeosebi aspecte ale locului si rolului RCB pe piata natioanala si internationala a evenimentelor, problemele specifice ale organizatiei si ale mediului de afaceri in care se desfasoara activitatea de organizare de manifestari expozitionale si congresuale in Romania.

Domnul Radu Cimponeriu a prezentat, in sistem multimedia o statistica actualizata a pietei de evenimente internationale, acest material putand fi solicitat la sediul RCB.

Doamna Cornelia Rotaru, Director General al Departamentului Dezvoltare Afaceri din cadrul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei a afirmat disponibilitatea CCIRB si a Romexpo de a colabora cu RCB si cu ceilalti membri ai asociatiei pentru dezvoltarea in comun a unor evenimente si implicit dezvoltarea acestui domeniu de activitate in Romania.

Doamna Adela Jurca, Director Marketing la Banca Transilvania a prezentat membrilor facilitatile de creditare si finantare acordate de banca precum si noile instrumente de plata – CARDURI – lansate de Banca Transilvania.

Domnul Marian Dumitrescu, Prim Vice Presedintele Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii din Romania, cea mai larga federatie patronala nationala a prezentat participantilor activitatea acestei organizatii, rolul in cadrul dialogului tripartit (guvern-patronate-sindicate), in promovarea legislatiei economice, de lobby, etc.

Adunarea Generala a votat primirea urmatoarelor companii ca membri cu drepturi depline in cadrul Asociatiei:

Ø      Sky Gate Airport & Conference HotelØ      Hotel Bucuresti

Ø      Global Business Travel

Ø      Conference Systems        

Totodata s-a aprobat primirea Asociatiei Romane de Catering ca membru afiliat al RCB.
Alegerile pentru noua conducere ce va gestiona activitatea Asociatiei pe urmatorii doi ani au avut urmatoarele rezultate :     
- Presedinte RCB – Paul Marasoiu         
- membri Comitetului Director :

Ø      Categoria Organizatori de conferinte – Radu Cimponeriu – CongrExpo Services

Ø      Categoria Organizatori de expozitii – Aurelian Postoiu – ITC Brasov

Ø      Categoria Centre de conferinta – Adela Pascu – WTC Bucuresti

Ø      Categoria hoteluri cu facilitati de conferinta – Oana Stoicescu – Sofitel

Ø      Categoria agentii de turism – Lucian Boronea – Gelsor Travel

Ø      Categoria constructori expo si servicii tehnice – Raymond Manu – Stage Expert

Ø      Categoria agentii publicitare, PR, presa – Emil Necula – Art Media Group

Ø      Categoria translatori – interpreti – Doina Diaconu – Diamondo

Ø      Categoria banci – asigurari – Adela Jurca – Banca Transilvania Cluj   

Au fost aprobate prin vot urmatoarele:   
1. Afilierea la CNIPMMR

2. membrii RCB care atrag noi membri in Asociatie vor beneficia de o reducere cu cate 10% a valorii cotizatiei anuale pentru fiecare nou membru atras in organizatie

3. Obligativitatea membrilor de a transmite datele statistice aferente unui an privind organizarea sau furnizarea de servicii unor evenimente si completarea fiselor pre/post eveniment transmise membrilor

4. Elaborarea unui cod de etica si practici ale RCB

5. Bilantul contabil, Raportul Comitetului Director si Raportul Cenzorului

6. Proiectul de Activitate si Bugetul RCB pentru 2001  


ALEGERI IN COMITETUL DIRECTOR AL RCB

In sedinta din 29 octombrie a Comitetului Director al RCB au fost alesi membrii pentru urmatoarele functii :

1.      Radu Cimponeriu – Vice Presedinte – Relatii internationale

2.      Lucian  Boronea – Vice Presedinte – Relatii interne si dezvoltare organizationala

3.      Emil Necula – comisia marketing – promovare

4.      Doina Diaconu – comisia invatamant – formare profesionala

5.      Aurelian Postoiu – comisia de etica si mediere

6.      Adela Jurca – comisia economica-financiara     


Totodata, pentru a veni in sprijinul asociatiei in sensul colectarii mai eficiente a cotizatiilor si pentru a se  permite o mai buna previzionare a bugetului de venituri si cheltuieli a RCB pentru anul 2002 s-a hotarat lansarea propunerii ca membrii sa inceapa achitarea in avans a cotizatiei pentru anul 2001 din luna decembrie 2001.

Comitetul Director a hotarat si afilierea RCB la Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si  Mijlocii din Romania, incepand cu anul 2002.

S-a decis publicarea periodica in Buletinul Informativ al Asociatiei a unei « liste negre » cu firmele (prestatori sau clienti) care nu respecta conditiile contractuale si financiare sau care ofera servicii de proasta calitate. In acest sens, asteptam de la Dvs. sesizarea unor aspecte negative cu care va confruntati in cadrul activitatii pentru a le face cunoscute, ca masura de protejare a intereselor membrilor si de reglementare a pietei evenimentelor.

CALENDARUL EVENIMENTELOR PE 2002    

Ca in fiecare an, solicitam membrilor RCB, organizatori de evenimente sau furnizori de servicii sa transmita la sediul Asociatiei calendarul manifestarilor prevazute a avea loc in anul 2002.

Calendarul manifestarilor se va transmite in romana si engleza cuprinzand informatiile structurate pe urmatoarele elemente : DATE / ACTION & EVENT’S NAME / CONF & EXPO / EDITION / THEME / PLACE / ORGANIZER           
Informatiile transmise vor fi incluse in Calendarul evenimentelor 2002 ce va fi instalat in website RCB (www.conventionbureau.ro) , sprijinind astfel informarea si promovarea evenimentelor Dvs. Pana in prezent doar Romexpo ne-a transmis informatiile solicitate. Rugam transmiterea acestor informatii pana la 14 decembrie, de preferat pe e-mail(rcb@galaxy.ro,rcb@ines.ro)  pentru a putea finaliza lucrarea pana la sfarsitul anului. Aceste informatii sunt mult solicitate atat in tara cat si in strainatate.


CRESC CERERILE PENTRU INCENTIVE TRAVEL

Un recent studiu realizat de SITE Foundation (Society of Incentiver & Travel Executives) pentru piata germana ofera datele necesare identificarii elementelor cererii actuale dar si orientarile de viitor pentru acest segment al turismului motivational. Elementele cheie reiesite din sondaj includ :

1.      firmele ofera programe incentive in mare proportie intre 1-4/an

2.      media cheltuielilor per participant pe an este cuprinsa intre 875- 1 100 USD

3.      66% din companii intentioneaza sa mentina programele de incentive, in timp ce 17% doresc sa cresca aceasta activitate

4.      criteriile majore care definesc « calitatea » programelor incentive sunt varietatea, confortul, siguranta si increderea, buna documentare si surprizele oferite

5.      peste 50% din locatiile utilizate in programele incentive folosesc hoteluri de 4 stele

6.      circa 48% din programe au o durata medie de 2-3 zile in timp ce 22% se realizeaza pe module de 4-6 zile, incluzand un week-end ; tendinta generala este de a utiliza in mod expres sfarsitul de saptamana

7.      74% din consumatorii programelor incentive individuale pot fi insotiti de un partener, in timp ce, in programele de grup aceasta posibilitate scade sub 50% din cazuri

8.      cel mai popular tip de destinatie este cel maritim - costal (insule, riviere) ocupand un procent de 37,5%, urmat de orase (26,4%), munti ( 13,2%) si locuri salbatice/aventura (5,7%)

9.      destinatiile internationale cele mai atractive pentru incentive travel sunt tarile europene, America de nord, Mediterana si Egeea, Asia si Caraibe

10.  programele oferite grupurilor contin frecvent evenimente organizate in scopul intaririi spriritului de echipa si de training

11.  48,5% din organizatorii de incentive apeleaza la agentii specializate pentru propunerea temelor, organizarea programului, a evenimentelor si suprizelor incluse, editarea si realizarea materialelor promotionale, suveniruri, etc.TOAMNA EXPOZITIONALA PENTRU RCB

RCB a fost prezent in aceasta toamna la unele manifestari expozitionale de prestigiu organizate de firme membre ale Asociatiei :

-                     in perioada 11-14 septembrie la IFABO si ROMPRINT organizate la Romaero Baneasa de Export Consult si Interexpo ;

-                     perioada 27 septembrie – 7 octombrie la SAB & Accesorii organizat la Romaero de APIA si Expoline International, salon la care RCB a avut un stand de 15 m.p. pus la dispozitie gratuit de catre organizatori ;

-                     perioada 17-19 octombrie la URBEXPO, expo-conferinta organizata de Export Consult la ITC Brasov  
In toate aceste ocazii au fost prezentate materiale promotionale ale RCB si ale membrilor asociatiei care au transmis cataloage, pliante, materiale video si multimedia

Cu ocazia SAB & Accesorii firma Stage Expert a realizat pentru RCB o caseta video promotionala, oferind gratuit un display cu plasma pentru prezentarile audio-vizuale.RCB SE PREZINTA PE INTERNET

RCB a lansat un website propriu: www.conventionbureau.ro care prezinta in mod atractiv atat asociatia, membrii acesteia si piata de evenimente din Romania. Dorim ca acest site sa se transforme intr-un real portal de afaceri prin conectarea lui atat externa cat si interna. In acest sens, website-ul a fost interconectat cu site-ul ICCA si CONWORLD.Net, unul dintre clele mai importante site-uri specializate in  domeniul organizarii de evenimente de pe piata internationala. Site-ul RCB a fost declarat site-ul saptamanii si prezentat in buletinul informativ bisaptamanal editat de conworld si transmis profesionistilor din intreaga lume.

Totodata vizibilitatea website-ului RCB va creste prin interconectarea cu site-ul Ministerului Turismului si  www.rotravel.com, precum si cu paginile web ale membrilor Asociaitie, crescand astfel si traficul de vizitare spre site-urile acestora.

Membrii RCB vor solicita la sediul Asociatiei pasword-ul pentu a putea accesa pagina cu informatiile si ofertele speciale din www.conventionbureau.ro . Aducem la cunostinta ca RCB are in prezent 2 adrese de e-mail, respectiv: rcb@ines.ro, rcb@galaxy.ro

WEBSITE-uri DEDICATE CONFERINTELOR, EXPOZITIILOR SI INCENTIVE          

Expozitii:www.expoworld.net , www.xmeurope.com, www.asia-pacific-news.com, www.north-american-news.com, www.travel-fairs.com, www.reexpo.com, www.showtimemedia.com, www.expo24-7.com,      

Conferinte: www.conworld.net, www.MCIplanet.com, www.exclusiveevents.com, www.businessmeetings.com, www.meeting.planner.com , www.emainvest.com

Incentive & travel : www.woinetwork.com, www.officialtravelinfo.com,www.tourtags.org, www.worldhotelstrave.com,       

Majoritatea acestor website-uri contin optiuni de inregistrare din partea profesionistilor care solicita primirea de newsletter in e-mail.NOUA CONDUCERE LA CIC

Domnul Daniel Marin este noul Director General al Centrului International de Conferinte al Palatului Parlamentului. Intentia ferma a noului director este de a dezvolta activitatea CIC ca gazda de elita pentru organizarea de conferinte si expozitii, avand in vedere si evenimentele de prestigiu contractate deja pentu 2002, dintre care amintim Conferinta anuala a BERD si Congresul Uniunii Internationale a Transportatorilor Rutieri (IRU) cu sediul la Geneva, manifestari ce reunesc fiecare peste 1 500 de participanti. Uram pe aceasta cale domnului Daniel Marin mult succes in noua calitate.


EVENIMENTE SI PREMII 

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania a deschis sezonul premiilor anuale care marcheaza recunoasterea performantelor in diverse sectoare ale economiei romanesti. Astfel, CNIPMMR, in colaborare cu APAPS si Ministerul pentru Intreprinderi Mici, Mijlocii si Cooperatiei au organizat pe 9 noiembrie, la Centrul International de Conferinte al Parlamentului a IX-editie a Topului National al Firmelor Private din Romania, evenimente aflate sub patronajul Presedintelui Romaniei. Manifestarea decernarii premiilor a avut ca invitat de onoare pe domnul Andreea Bonetti, Presedintele Uniunii Europene a Intreprinderilor Mici, Mijlocii si Artizanatului. Cu aceasta ocazie s-au desfasurat  3 seminarii internationale cu urmatoarele teme :

-                     Internationalizarea si competitivitatea IMM-urilor, experienta italiana

-                     IMM si sistemul de creditare; experienta italiana si cea romaneasca

-                     Politici regionale – modelul italian de dezvoltare regionala

Integratorii de servicii pentru acest complex eveniment au fost firmele CongrExpo Service  si B & B Comp, membre ale RCB


LA MULTI ANI ASIBAN ! 


Asiban, societatea de  asigurare - reasigurare, membru al RCB organizeaza in data de 14 decembrie la Centrul de Conferinte UBC al Uzin Export din Bucuresti, Blvd.Iancul de Hunedoara nr.8, aniversarea a 5 ani de la infiintare.

Asiban a fost fondat in 13 decembrie 1996 avand ca membri fondatori si actionari BCR SA, BRD-GSG SA, CEC SA, Banca Transilvania SA, SCISAF SA, care detin fiecare 20% din capitalul social, in valoare de 60 miliarde lei.

Societatea a reusit, ca intr-un timp relativ scurt, sa-si formeze o retea teritoriala ce acopera toate cele 40 de judete ale tarii, inclusiv o sucursala si patru agentii de sector in Bucuresti.

Oferta privind tipurile de polite de asigurare practicate a fost extinsa si diversificata de la an la an, ajungand astazi la circa 30 de tipuri. Din octombrie anul curent, s-au lansat si trei produse specifice asigurarilor de viata.

In al cincilea an de functionare ASIBAN aflata pe locul 9 in topul societatilor de profil, a obtinut rezultate pe primele 9 luni foarte bune :

-                     venituri din prime de asigurare mai mari cu peste 75% decat in aceeasi perioada a anului 2000

-                     investitii – 800 000 USD       
Dezvoltarea pe parcursul celor cinci ani de functionare confirma si prezinta in acelasi timp garantia ca ASIBAN a devenit un nume pe piata asigurarilor din Romania si va continua sa ofere, pentru actualii si viitorii clienti, « Asigurarea de care ai nevoie ».      


SE PREGATESTE LANSAREA IMEX IN 2003       

Sub sigla “Meetings made in Germany”, Ray Bloom si Paul Flakett, doua nume prestigioase ale industriei de evenimente internationale, fosti organizatori ai EIBTM, in colaborare cu German Convention Bureau lanseaza pentru anul 2003 prima editie a IMEX.  
IMEX (The Worldwide Exhibition for Incentive Travel & Meetings & Events) va fi organizat in perioada 8-10 aprilie in cadrul Messe Frankfurt in pavilionul nr.3, noua hala cu arhitectura desprinsa parca din filmele SF.

Numeroase personalitati printre care se numara: Tom Hulton – CEO al ICCA, Tuula Lindberg – Presedinte ICCA, Christian Mutschlechner – Director al Viena Convention Bureau, Colin Grimes – CEO al ESAE, Patrick Delaney – Presedinte SITE, Walter Leu – CEO al Comisiei Europene de Turism si-au exprimat sprijinul pentru organizarea acestui eveniment.

“Noua viziune” care guverneaza realizarea acestui proiect include 10 concepte strategice pentru a face din INMEX o marca de rezonanta pe piata mondiala a reuniunilor si incentive travel.
Printre conceptele cele mai importante “Business Comes First” reprezinta ideea de a crea un “Club al Presedintilor” care sa includa majoritatea factorilor de decizie importanti din piata, precum si legaturi de tipul “real-time video” care sa conecteze on-line expozantii cu clientii ce nu  pot vizita in mod fizic acest targ.           
Alte teme incluse in noul concept sunt: Performance Improvement for Exhibitions, Hi-tech Pioneering si Motivation in Action.

German Convention Bureau, co-organizatorul IMEX reprezinta interesele industriei de evenimente din Germania, realizand, in principal, marketingul pietei germane ca destinatie pentru reuniuni. GCB are peste 200 membri, incluzand lanturi hoteliere, centre de conferinta, municipalitati, organizatori de evenimente si alte servicii dedicate acestui sector. Principalii sponsori ai GCB sunt Lufhansa, German National Tourist Board si Liniiile Ferate Germane.International Hotels Environment Initiative – IHEI va deveni partenerul de mediu al IHEI.

IHEI reprezinta programul global conceput de industria hoteliera in scopul promovarii progreselor in protectia mediului la nivelul hotelariei internationale. Programul inglobeaza peste 11.000  hoteluri din peste 110 tari.

IACVB – The International Association of Convention and Visitor Bureau si-a programat deja reuniunea din 2003 a Forumului Executiv la Heidelberg, in vecinatatea Frankfurtului, in zilele premergatoare IMEX pentru a da posibilitatea membrilor sa participe la cele doua evenimente.

Reuniunea MPI, The Meetings Planner International – va avea loc in 2003 la Berlin, pentru a coincide cu lansarea IMEX. MPI va fi unul din furnizorii de programe educationale pentru IMEX.

Cel mai cunoscut targ pentru incentive travel, IT & ME ce se desfasoara de 29 de editii la Chicago a realizat o alianta in domeniul marketingului si promovarii comune cu IMEX.

Pentru mai multe detalii puteti consulta website-ul IMEX : www.imex-frankfurt.com

CONFEC 2002         

A doua editie a CONFEC – Forumul de afaceri pentru industria de reuniuni si incentive, se va desfasura, in perioada 24-27 ianuarie, in Cipru. Urmare a succesului primei editii gazduita de Malta, aceasta editie va reuni, prin intalniri de afaceri directe, 50 de companii din Marea Britanie, organizatori de evenimente, cu 75 de firme internationale furnizoare de servicii in domeniu. Informatii suplimentare asupra evenimentului la www.mcleanevents.com/confec .

EVENIMENT MEDICAL LA BUCURESTI        

In perioada 9-12 iunie 2002 se va desfasura la Bucuresti a XI-a Conferinta Europeana Alzheimer. Conferinta, organizata de Societatea Romana Alzheimer si Liga Romana pentru Sanatate Mintala va reuni circa 600 medici specialisti din care 200 straini ce vor dezbate problematica acestei boli ce afecteaza persoanele de varsta a treia din intreaga lume.

A 3-a EDITIE EMA INVEST

In perioada 25-28 septembrie 2002 s-a desfasurat la Geneva in incinta PALEXPO, a 3-a editie a targului international de investiii „Investments and New Markets International Fair”. Targul desfasurat sub forma de expo-conferinta reuneste in fiecare an numeroase proiecte supuse atentiei investitorilor internationali. Proiectele de investitii se adreseaza in principal sectoarelor de viitor, in domeniul IT & C, turism, sanatate, industria farmaceutica, biotehnologii, agricultura si alimentatie, mediu si infrastructura. Programul de conferinte si dezbateri desfasurat cu aceasta ocazie a propus participantilor urmatoarele teme:

-                     microfinantari 

-                     venture capital

-                     turismul de maine

-                     finantarea proiectelor

-                     investitii in biodiversitate

Pentru mai multe informatii asupra targului de investitii si activitatii EMA vizitati site-ul: www.emainvest.com


EVENIMENTE ICCA         


In perioada 4-7 noiembrie a avut loc la Cancun, Mexic, Adunarea Generala si Congresul ICCA in cadrul carora au fost dezbatute, pe langa problematica Asociatiei, subiecte legate de dezvoltarea pietei internationale a evenimentelor in viitor, si modalitatile de a face fata schimbarilor rapide si profunde ce se manifesta pe piata evenimentelor, mai ales dupa tragicele evenimente din 11 septembrie din SUA. In intervalul 1-3 noiembrie, premergator Adunarii Generale s-a desfasurat primul „Open ICCA Client/Supplier Business Workshop”, reunind participanti din peste 20 de tari. Adunarea Generala ICCA a ales si noua conducere a asociatiei, precum si conducerile categoriilor profesionale reprezentate in cadrul acestei organizatii. Reamintim ca RCB este membru al ICCCA – Categoria D, din 1999. 

SEMINAR IAPCO   


Al 28-lea Seminar IAPCO, dedicat organizatorilor profesionisti de conferinte se va desfasura, in perioada 20-26 ianuarie 2002 la Ermatigen, Elvetia. Seminarul se inscrie in ciclul de formare profesionala si training continuu in domeniul managementului organizarii de conferinte, punand accentul pe prezentarea noilor concepte, solutii  si tehnologii care guverneaza in prezent industria evenimentelor.

Tematica detaliata, extrem de generoasa, a acestui seminar poate fi solicitata la sediul RCB. Informatii pot fi aflate accesand website-ul: www.iapco.org sau la e-mail: iapco@xs4all.be

PUBLICATII


In ianuarie 2002, Expo News Group va publica prima editie a catalogului bilingv (franceza-engleza) Congress European Directory. Catalogul editat in 5 000 exemplare prezinta in 250 de pagini informatii in urmatoarele domenii:

Ø      prezentarea centrelor europene de conferinta

Ø      prezentarea congreselor/conferintelor europene (date, locuri de desfasurare, numar de participanti, etc.)

Ø      prezentarea agentiilor si PCO europene

Ø      prezentarea furnizorilor de servicii din Europa         

Cei care doresc sa introduca prezentarea companiei in catalog in varianta franceza, pot contacta departamentul comercial, Alexandre Haenel, e-mail: exponews@infonie.fr, fax:0033 1 47 64  41 64      

Recent IAPCO a editat a IV-a editie a Dictionarului de Termeni pentru Industria Reuniunilor. Noua editie a Directory of Meetings Industry Terminoly, editat in 12 limbi si continand peste 900 de termeni, este conceput ca un instrument util, in sprijinul organizatorilor profesionsiti de conferinte. Costul unui exemplar este de 57 EURO si poate fi comandat la IAPCO, fax: 0032 2 64 04 731 sau e-mail: iapco@xs4all.be

OFERTE

Firma Global Business Travel inchirieaza minibus, marca  Hyundai H1, productie an 2001 cu 8+1 locuri si dotari corespunzatoare, pentru transferuri in Bucuresti sau turism intern si international.

Firma AVITECH ofera spre comercializare sau inchiriere trei noi modele de proiectoare ultraportabile, marca Sanyo, lider mondial in domeniu. Modelele oferite sunt PLC-SU30, SVGA, de 1700 ANSI Lumeni, PLC-XU 30, XGA de 1 400 ANSI Lumeni si PLC-XU35 XGA, de 2000 ANSI Lumeni. Noile modele de proiectoare, pe langa performantele de luminozitate si de prezentare multimedia ofera un grad sporit de independenta utilizatorilor deoarece dispun de un PC-Card ce le permite efectuarea de prezentari fara a avea nevoie de prezenta unui computer.

Sky Gate Airport & Conference Hotel (Sanda Dinculescu-Director Vanzari, tel:203 65 00, fax: 203 65 10, e-mail: reservations@bah.ro) propune pentu sarbatorile de iarna, urmatoarele pachete de servicii:

A/”Christmas party”

1.                  Executiv. Acest pachet contine un meniu compus din 7 feluri, serviciul la masa, bauturile (alcoolice si nealcolice) incluse – open bar, in salonul restaurantului. Numar maxim de participanti: 100.

2.                  Casual: 2a/”sitting buffet”. Pachetul contine bufet cu gustari reci, calde, feluri principale, desert, cafea, fructe, bauturi (alcoolice si nealcoolice) – open bar. Bufetul va fi organizat intr-una din salile de reuniuni ale hotelului, in functie de numarul de participanti. Numar maxim de participanti: 70; 2b/”standing buffet” . Pachetul contine bufet cu gustari reci, calde, feluri principale calde, desert, fructe, cafea, bauturi (alcoolice si nealcolice) – open bar. Numar maixm de participanti: 100


B/Mese festive

Meniul este format din 5 preparate. Pachetul de bauturi este negociabil.Numar maxim de participanti:100 Pentru acest pachet hotelul ofera gratuit, la fiecare 30 persoane platitoare, 2 camere single/duble, in ziua evenimentului          
C/Revelion 2002 – Muzica, dans, antren, surprize, tombola…!!!

Meniul contine: bufet cu gustari reci, calde, preparate din carne si peste, sarmale, purcelus de lapte, ciorba de burta, desert, fructe, tort festiv, sampanie, bauturi (alcoolice si nealcolice incluse) – open bar, vin si bere la discretie. Pentu orice rezervare de grup de 15 persoane, se ofera gratuit un meniu complet si o camera in hotel pentu noaptea de 31 decembrie 2001. Copii sub 12 ani beneficiaza de 50% reducere.


loading...DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 556
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2018 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site