Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

AdministratieDrept

Obligatiile elevilor pentru protectia fizica si prevenirea accidentelor in timpul desfasurarii orelor de educatie fizica si activitati sportive in cadrul unitatilor scolare

legislatie

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Formele de administrare a bunurilor
Ordinul nr. 1958/2008 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2008 a operatorilor economici
Capacitatea civila a persoanei fizice
Ordonanta de urgenta nr. 56/2004 din 25/06/2004 privind crearea statutului special al functionarului public denumit manager public
NORME METODOLOGICE privind etichetarea alimentelor
CAUZELE CARE INLATURA RASPUNDEREA PENALA
INSTITUTII SI SERVICII CU ATRIBUTII IN PROTECTIA COPILULUI AFLAT IN SITUATII SPECIALE
Incetarea persoanei juridice
Actul juridic unilateral
Despre uzufruct

Obligatiile elevilor pentru protectia fizica si prevenirea accidentelor in timpul desfasurarii orelor de educatie fizica si activitati sportive in cadrul unitatilor scolare

1. Toti copiii si elevii din invatamantul preuniversitar, pentru a putea participa la activitatile de educatie fizica si sport, sunt obligati sa prezinte AVIZUL MEDICAL.2.  Avizul medical se elibereaza copiilor si elevilor in conformitate cu prevederile art. 6 (a). Legea nr. 145/24.07.1997 care ii incadreaza pe acestia in gratuitate.

3.  Avizul medical se prezinta sub forma de certificat medical care poarta semnatura, parafa medicului si stampila rotunda a unitatii medicale.

4.  Copiii si elevii, pe al caror certificat medical se mentioneaza „clinic sanatos – apt pentru activitatile de educatie fizica si sport”, pot participa activ la aceste activitati.

5.  Copiii si elevii, cu interdictii totale fata de orice efort si orice activitate fizica, sunt obligati sa fie prezenti la orele de educatie fizica, profesorul repartizandu-le efectuarea unor teme cu caracter teoretic si organizatoric din domeniu, ei fiind scutiti de efort, nu si de frecventa.

6.  Scutirile medicale de orele de educatie fizica nu pot fi eliberate retroactiv ele fiind valabile din ziua acordarii lor ( cu exceptia adeverintelor medicale de motivare pentru perioadele cand un elev este absent de la toate obiectele de invatamant in cauza de boala).

7.  Sa-si insuseasca si sa respecte normele de protectia muncii si masurile de aplicare a acestora;

8.  Sa desfasoare activitatea in asa fel incat sa nu expuna la pericol de accidentare sau imbolnavire profesionala atat propria persoana cat si pe celelalte persoane participante la procesul de munca.

9.  Sa aduca la cunostinta conducatorului locului de munca orice defectiune tehnica sau alta situatie care constituie un pericol de accidentare sau imbolnavire profesionala;

10.  Sa aduca la cunostinta conducatorului locului de munca accidentele suferite de propria persoana si de alte persoane participante la activitate.

11.  Sa opreasca lucrul la aparitia unui pericol iminent de producere a unui accident si sa il informeze de indata pe profesor;

12.  Sa utilizeze echipamentul individual de protectie din dotare, corespunzator scopului pentru care a fost acordat;

13.  Sa dea relatiile solicitate de organele de control si de cercetare din domeniul protectiei muncii;

14.  Vor manifesta respect fata de conditiile materiale avute la dispozitie, fata de profesori, colegi si fata de sine si interes in procesul instructiv prin prezenta, activitate si disciplina; vor respecta colegii, adversarul si rezultatul intrecerii.

15.  Prezenta elevilor la lectii numai in echipament corespunzator si curat, adecvat lectiei de educatie fizica (sort, maiou, tricou, trening si incaltaminte adecvata, fara bijuterii, ceasuri, lantisoare, inele, cercei mari, cu unghiile de lungime normala si ingrijite). Nu se permite mestecatul de guma si fumatul in incinta bazelor sportive.

16.  Elevii sunt obligati sa respecte NPM si in activitatile autoorganizate, in afara unitatilor scolare (intreceri in cartier, excursii, jocuri de cabana, munte, mare).

17.  Vor incepe activitatea de educatie fizica in mod organizat, numai in prezenta si sub supravegherea profesorului.

18.  In pauza elevii nu vor intreprinde nici o activitate sportiva, vor folosi vestiarul pentru echipare sau dezechipare, consulta NPM si asteapta sosirea profesorului.

19.  Este strict interzisa intrarea pe baza sportiva sau la sala de sport in absenta profesorului.

20.  Elevii momentan bolnavi (raciti, dureri de dinti, temperatura,etc.) sau partial inapti pentru activitatea fizica, vor anunta profesorul si nu vor executa exercitiile care le-ar putea provoca accidente sau agrava starea de sanatate.

21.  Elevii au obligatia ca, in timpul orelor, sa execute numai exercitiile indicate de profesor, sa foloseasca materialele sportive(in special mingiile) numai pentru jocul respectiv, sa respecte regulile stabilite in desfasurarea jocurilor, sa primeasca si sa accepte responsabilitati.

22.  Elevii au obligatia sa anunte profesorul daca, in timpul desfasurarii orelor, apar defectiuni in corecta functionare a instalatiilor si aparatelor folosite sau orice alta neregula.

23.  Este interzisa participarea la orele de educatie fizica sau alte activitati sportive, a elevilor aflati sub influenta alcoolului sau drogurilor.

24.  Elevii sunt obligati sa pastreze ordinea si curatenia pe baza sportiv, sala de sport, in vestiare si folosirea civilizata a grupurilor sanitare, sa respecte personalul de intretinere al scolii.

25.  Este interzisa interventia elevilor la comutatoare, prize, tablouri electrice, becuri, calorifere si instalatii de apa, etc.

26.  Prejudiciile create sub orice forma vor fi suportate de cel in cauza, sau daca nu este depistat de toti cei prezenti la locul intamplarii.

27.  Elevii de serviciu la vestiar sau clasa (acolo unde nu exista sistem de siguranta prin chei, lacate, zale, etc.)sunt obligati sa nu paraseasca postul pe timpul desfasurarii lectiei, sa ia in pastrare momentan bunurile de valoare ale colegilor (bani, telefoane mobile, inele, alte bunuri), sa anunte profesorul de prezenta oricarei persoane straine la vestiar si alte nereguli constatate. Raspunde de eventualele lipsuri din vestiarul pe care l-a luat in primire la inceputul lectiei.

28.  Elevii au obligatia sa semneze prezentele masuri intr-un proces verbal de luare la cunostinta si sa le consulte periodic.

Gr. Sc. „Matei Basarab”                                                                                      Anul scolar 2008-2009

Localitatea Craiova

Proces verbal

Incheiat azi……………intre Dl. (Dna.)………………………..profesor de educatie fizica si elevii clasei……… cu ocazia luarii la cunostinta – sub semnatura – a „ Obligatiilor elevilor pentru protectia fizica si prevenirea accidentelor in timpul desfasurarii orelor de educatie fizica si activitatile sportive in cadrul unitatilor scolare”.

Nr. crt.

Numele si prenumele elevului

Semnatura

Situatia medicala
                                                                                                       Profesor,…………….
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2026
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site