Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

 
CATEGORII DOCUMENTE






ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


TEST DE VERIFICARE A INSUSIRII CUNOSTINTELOR DE SSM, PSI-SU, P.M, PRIMUL AJUTOR

Protectia muncii

+ Font mai mare | - Font mai mic

DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
TEST DE VERIFICARE A INSUSIRII CUNOSTINTELOR DE SSM, PSI-SU, P.M, PRIMUL AJUTOR
PROTECTIA MUNCII IMPOTRIVA ELECTROCUTARII
INDICATII PRIVIND PLANUL DE ALARMARE, ALARMAREA IN CAZ DE INCENDIU SI INSTRUIREA ELEVILOR
LUPTA CONTRA INCENDIILOR LA BORDUL NAVELOR
MASURI DE PROTECTIA MUNCII LA UTILIZAREA INSTALATIILOR SI ECHIPAMENTELOR ELECTRICE
EVALUAREA RISCURILOR DE IMBOLNAVIRE SI ACCIDENTARE PROFESIONALA LA LOCUL DE MUNCA: VANZATOR SOCIETATEA: S.C.. TEXCHIM S.R.L. SUCEAVA
TACTICA STINGERII INCENDIILOR
OBLIGATIILE SI RASPUNDERILE RESPONSABILULUI TEHNIC CU SUDURA (RTS), conform CR 7/1-2003
Norme de securitate a muncii pentru constructii si confectii metalice
PROTECTII SI MASURI DE PROTECTIE - ELECTRICITATE

TERMENI importanti pentru acest document

: : teste psi su : test ssm : teste ssm si psi :


TEST DE VERIFICARE A INSUSIRII CUNOSTINTELOR DE

SSM, PSI-SU, P.M, PRIMUL AJUTOR

Agent Servicii Clienti

 

 


  1. Ce reprezinta Legea securitatii si sanatatii in munca ?

a)  - Principii generale referitoare la prevenirea riscurilor profesionale, protectia sanatatii si securitatea lucratorilor, eliminarea factorilor de risc si accidentare, informarea, consultarea, participarea echilibrata potrivit legii, instruirea lucratorilor si a reprezentantilor lor, precum si directiile generale pentru implementarea acestor principii.

b)  - Norme generale de protectia muncii,

c)  - Norme specifice de securitate si sanatate in munca.

       Legea nr. 319/2006, art. 1

      2. Care sunt obligatiile lucratorilor privind securitatea si sanatatea in munca ?

a)   -  sa utilizeze corect masinile, aparatura, uneltele, si alte echipamente de munca,

b)  -  sa intervina la remedierea defectiunilor aparute la echipamentul pe care-l deserveste in cel mai scurt timp, si dupa aceea sa anunte conducatorul locului de munca.

c)  -  sa nu procedeze la scoaterea din functiune, la modificarea, schimbarea sau inlaturarea arbitrara a dispozitivelor de securitate proprii, in special ale masinilor, aparaturii, uneltelor, instalatiilor tehnice si cladirilor si sa utilizeze corect aceste dispozitive,

      Legea nr.319/2006 art.23

     3. Cum trebuie sa se prezinte un salariat la inceputul programului ?  

a)  - odihnit,

b)  - in deplinatatea facultatilor psihomotorii,

c)  - cu minim 10 minute inainte de inceperea programului ,       

d)  - cu 1 minut inainte de inceperea programului.

     

       4.  Care sunt cerintele minime de SSM la locul de munca?

a)  - sa fie pastrate libere caile de acces ce conduc spre iesirile de urgenta si iesirile propriu-zise :

b)  - sa fie realizata intretinerea tehnica a locului de munca si a echipamentelor si dispozitivelor :

c)  - sa fie curatate cu regularitate, pentru a se asigura un nivel de igiena corespunzator:

d)  - sa fie cu regularitate intretinute si verificate echipamentele si dispozitivele de securitate:

       HG.nr. 1091/2006 art. 8

      5. La inceputul lucrului tineti cont de urmatoarele sfaturi, despre cum sa lucrati in conditii de securitate si sanatate in munca;

a)  Nu parasiti zona de lucru decit daca vi s-a spus sa faceti astfel. Alte zone pot prezenta pericole specifice pe care nu le cunoasteti cum ar fi circuite electrice, echipamente necunoscute.

b)  Daca sunteti nesigur cu privire la un anume lucru, intrebati pe cineva mai intii. Un supraveghetor sau un coleg de munca ar putea sa va ajute sa preveniti producerea unui accident.

c)  Aflati cum trebuie sa actionati in situatii de urgenta, fie ca este vorba de o alarma in caz de incendiu, o cadere de tensiune sau alte situatii.

    6. De ce anume trebuie sa ma feresc?

a)  Alunecari si impiedicari - cauza cea mai frecventa a accidentelor de munca din cauza supraaglomerarii si dezordinii de la locul de munca, scurgerilor pe pardoseala, cablurilor pozitionate necorespunzator, sau pardoselilor deteriorate.

b) Masini si echipamente - numeroase accidente sunt cauzate de intretinerea deficitara, de lipsa dispozitivelor de protectie, lipsa de instruire, deficiente electrice care pot cauza arsuri, incendii sau deces, incercarea de reparare a masinii fara oprirea si deconectarea acesteia de la alimentarea cu tensiune

c)  Ridicare sarcini - care sunt grele si instabile ; ridicarea intr-o pozitie incomoda ; sau manipularea manuala, in lipsa asigurarii dispozitivelor de ridicat.

d)  Munca repetitiva, cu ritm de lucru inalt, in special in pozitii incomode si cu perioade insuficiente de odihna- pot determina dureri, suferinte si vatamari ale muschilor si articulatiilor (tulburari musculo-scheletare). Exemplele includ activitatile desfasurate de agentii servicii clienti si alimentari cu materi prime.       

 

      7. De ce trebuie sa ma mai feresc ?

a) Zgomot - nivelurile ridicate de zgomot pot cauza deficiente auditive, desi este posibil sa nu fiti constienti de aceasta doarece se produc in timp. Deficientele auditive pot sa nu fie remediate niciodata.Alte pericole fizice includ vibratiile si radiatiile.

b) Stres - poate rezulta din modul de organizare al activitatii- volum de munca greu de realizat, responsabilitati neclare, presiunea prea mare. Stresul poate fi cauzat si de intimidarea din partea sefilor sau a colegilor de munca.

c)  Violenta - daca veniti in contact direct cu reprezentantii clientilor sau cu acestia in situatii de conflict de interese personale si de grup. Aceasta include violenta verbala si agresiunea fizica. In mod evident aceasta nu poate fi considerata ca ”parte a activitatii’’ .

d)  Mediul de munca - disconfort cauzat de temperaturi ridicate sau scazute, curenti de aer, umiditate si multe alte probleme serioase cauzate de temperaturi extreme; iluminat deficitar, zgomot foarte mare, vibratii etc.

      8. Care sunt riscurile generatoare de accidente si boli profesionale ?

          a)  proceduri periculoase

          b)  ritm inalt de lucru

          c)  ritm controlat de lucru

          d)  pericol de alunecare, impiedicare si cadere

          e)  pericol la transport, de exemplu, deplasarea cu mijloace de transport in comun

          f)   nivel ridicat de zgomot si vibratii, fum.

      9. Care sunt riscurile generatoare de accidente in transporturi ?

          a)  accidente rutiere in interiorul incintei si in afara ei.

          b)  incarcare defectuasa, suprasarcina

          c)  lifturi neverificate ISCIR , comenzi gresite

          d)  cai de circulatie alunecoase, denivelate

          e)  caile de acces si traversarile nemarcate

          

      10. Care sunt riscurile generate de depozitarea necorespunzatoare ?

           a)   cai de acces si evacuare blocate

           b)   depozitarea pe verticala mai mare de 1,5 din dimensiunile bazei

           c)   stivuire dezordonata, depozitarea incorecta pe rastele si suporti

           d)   pavimentul deteriorat sau traversat cu diferite cabluri

           e)   depozitarea pe verticala mai mica de 1,5 din dimensiunile bazei

   

11.  Ce obligatii are un salariat in domeniul PSI-SU ?

a) - sa respecte regulile si masurile de aparare impotriva incendiilor, aduse la cunostinta, sub orice  forma, de administrator sau conducatorul institutiei, dupa caz,

b)- sa intervina cu orice sursa de apa pentru stingerea incendiilor aparute in instalatiile electrice.

c) - sa nu efectueze manevre nepermise sau modificari neautorizate ale sistemelor si instalatiilor de aparare impotriva incendiilor,

d) - sa actioneze in conformitate cu procedurile stabilite la locul de munca la aparitia oricarui pericol iminent de incendiu,

       Legea nr. 307/2006 art. 22

  12.  Care sunt principalele categorii de mijloace tehnice de prevenire si stingere a incendiilor ?

a)  - sisteme, instalatii, aparate si dispozitive de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu,

b) - sisteme, instalatii si dispozitive de limitare si stingere a incendiilor,

c) - stingatoare si alte aparate de stins incendii,

d) - utilaje, unelte si alte mijloace de interventie.

       Norme Generale PSI- Ord. Nr. 163/2007

   13. Care sunt principalele principii in domeniul Protectiei Mediului ?

a) principiul integrarii cerintelor de mediu in celelalte politici sectoriale;

b) principiul precautiei in luarea deciziei;

c) principiul actiunii preventive;

d) principiul retinerii poluantilor la sursa;

e) principiul poluatorul plateste ;

f) principiul conservarii biodiversitatii si a ecosistemelor specifice cadrului biogeografic natural;

       Lege nr.265/2006  privind Protectia Mediului,

    14. Care este conduita salvatorului in cazul producerii unui accident de munca ?

a) - analiza situatiei,

b) - protejarea victimei ( victimelor)

c) - examinarea victimei,

d) - anuntarea accidentului,

e) - acordarea primului ajutor,

f) - supravegherea victimei ( si asteptarea sosirii echipei de specialitate),

g) - modificarea stari de fapt a locului accidentului.

      Primul ajutor la locul accidentului art. 1.3

     15. Primul ajutor in cazul arsurilor termice, consta in :

a) - la nevoie se poate folosi si ulei, cerneala, albastru de metilen.

b) - imersiunea imediata a partii arse in apa rece sau in alcool pentru a usura durerea,

c) - aplicarea pe zona arsurii de imbracaminte curata, umezita in apa rece sau alcool,

d) - indepartarea imediata a oricarei surse de presiune a zonei arse ( inele, bratari, imbracaminte sau incaltamite ), inainte de aparitia inflamarii.

e) - acoperirea arsuri cu un pansament curat, lipsit de scame, preferabil steril.

      Acorderea primului ajutor art. 14.4.1

     16. Primul ajutor in accidente prin electrocutare

a) - scoaterea accidentatului de sub influenta curentului electric prin :

        - analiza situatiei,

        - intrerupera tensiuni,

        - scoaterea accidentatului de sub tensiune prin utilizarea oricaror mijloace electroizolante,

b) - determinarea starii accidentatului,

        - daca este constient,

        - daca este inconstient,

        - daca prezinta vatamari sau raniri.

c) - in cazul lipsei functiilor vitale i se va face respiratie artificiala sau reanimare cardio-respiratorie pina la sosirea echipei de specialitate,

d) - in caz de urgenta se poate acoperi accidentatul cu pamant sau nisip, pana la sosirea salvarii.

e) - se va asigura transportul ( cu salvarea ) la sediul medical de urgenta.

      Acordarea primului ajutor art.17

    17. Cum actionam responsabil in situatii de urgenta ?

 

a)  - in situatii de urgenta nu va panicati, pastrati-va calmul,

b)  - pentru evacuare in caz de cutremur folositi lifturile,

c)  - pentru evacuare in situatii de urgenta nu folositi lifturile.

d)  - dupa evacuare identificati si evaluati riscurile si participati la eliminarea lor.

    

Intocmit

Specialist SSM

Stefan Emil

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 10596
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2014. All rights reserved