Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...


Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Cocaina

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai mic


DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Sarcina multipla
Tratament pentru metastaze
BPOC
Defectul septal atrial - Tratament
Boala Kawasaki (sindromul limfadenocutaneomucos)
Edemul pulmonar acut cardiogen - mijloace de tratament
ADENOMUL PERIURETRAL - Tratament
Rolul kinetoterapiei
Tehnologia de executie a lentilelor de corectie
DETOXICOLON 480 grame (Purificare si Detoxifiere Intestinala) DACIA PLANT

TERMENI importanti pentru acest document

Cocaina

Descriere   Cocaina este un derivat natural, un extract din planta de coca ce creste in America de Sud.Cocaina este un praf alb cu gust amar si cel mai adesea este prizata, ingerata sau injectata. Datorita temperaturilor mari in timpul fumatului, praful de cocaina tinde sa arda in loc sa se vaporizeze. De aceea cocaina de baza si crack-ul se fac din praf de cocaina pentru a fi fumata, cocaina de baza se vaporizeaza oferind efecte mai rapide si mai intense decat praful de cocaina si cu material mai putin.Cocaina este atat un stimulent al sistemului nervos central cat si un analgezic. Se gaseste in frunzele plantei de coca. Modul traditional de consum este mestecatul frunzelor.
In afara Americii de Sud ea este utilizata dupa o rafinare prealabila: fie sub forma de praf, crack care are efecte mai puternice.
Termenul de 'crack' este folosit cu referire la cocaina de baza gasita pe strazi. Praful de cocaina este in general inhalat iar crack-ul este fumat.

Mod de utilizare  Prizatul produce efecte in mai putin de un minut. Fumatul cocainei de baza produce efecte imediate uneori inainte de expirarea fumului din plamani. Cocaina injectata produce efecte in cateva secunde. Efectele cocainei prizate sunt scurte durand intre 20-40 minute. Acesta este unul din motivele care duce la dependenta.

Efecte posibile datorate consumului de cocaina

Cand efectele scad, cocaina este prizata tot mai mult. Acest model al uzului frecvent poate genera dependenta. Efectele cocainei depind in mare masura de persoana si de doza utilizata. Sentimente de bunastare, scaderea apetitului, stimulare, cresterea apetului sexual si cresterea concentrarii, cresterea temperaturii corpului, a fecventei cardiace, agitatie, anxietate, paranoia, ameteala, greturi, voma, comportament violent, atac de cord. Cocaina de pe strada este adesea impura. Injectarea cocainei impure poate fi mortala. Prizatul poate produce afectiuni ale aparatului respirator.Unul dintre aspectele cele mai problematice ale cocainei este dependenta. Exista cu siguranta o dependenta psihologica. Cei care o folosesc in mod frecvent si regulat au mari dificultati. La inceput, toleranta se dezvolta rapid in special in consumul frecvent. Fumatul genereaza un climax de 3-5 minute in timp ce inhalatul are efecte de pana la 30 minute. Efectele psihologice variaza in functie de doza si de toleranta consumatorului. Creste starea de alerta, euforie, cresc performantele sportive, reduce oboseala, gandire clara, creste capacitatea de concentrare, energie, iritabilitate, insomnie, neliniste. La doze mari se pot genera modele de psihoze cu comportament confuz si dezorganizat, iritabilitate, frica, paranoia, halucinatii.Efectele fizice duc la cresterea frecventei cardiace, a presiunii sangvine, a temperaturii corpului, a pulsului, dilatarea pupilelor, insomnii, lipsa apetitului, atacuri de cord si moarte.[1]loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 499
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2018 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site