Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

loading...

Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Nucleii cohleari

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
DIABETUL ZAHARAT (tipul I de diabet insulinodependent)
COLEDOCOTOMIA LAPAROSCOPICA - CHIRURGIE
Cele mai comune greseli in alimentatia copilului
Sistemele CAD-CAM
SUBSTANTE HIPNOTICE
Cistitele
Tulburarile functiei de secretie a bilei
CARACTERIZAREA GENERALÃ A ANTIGENELOR
Insuficienta cardiaca - test grila
Si totusi, candidozele se pot vindeca

Nucleii cohleari

Deutoneuronul se gaseste in nucleii: cohlear ventral de pe fata ventrolaterala a pedunculului cerebelos inferior si cohlear dorsal situat pe fata dorsala a pedunculului cerebelos inferior, in portiunea laterala a ariei vestibulare, unde formeaza tuberculul acustic.
a) Nucleul cohlear ventral primeste ca aferente fibrele groase cu originea in regiunea apicala a cohleei.

b) Nucleul cohlear dorsal primeste ca aferente putine fibre descendente subtiri (direct de la nervul cohlear), care se articuleaza cu dendritele profunde ale neuronilor fusiformi.

Prelungirile deutoneuronului pot lua 3 cai:

a) fibrele groase ale regiunii ventrale a nucleului ventral formeaza stria acustica ventrala ale carei fibre, la nivelul jonctiunii ponto-bulbare se incruciseaza, pe linia mediana, cu cele de partea opusa, formand corpul trapezoid, situat ventral de lemniscul medial. Lateral de oliva superioara, fibrele devin ascendente formand lemniscul lateral. Unele fibre se termina in formatia reticulata si nucleii corpului trapezoid ipsi- si contralaterali, in nucleii complexului olivar superior de aceeasi parte sau de partea opusa, iar altele intra direct in lemniscul lateral contralateral. Nucleii cohleari nu dau fibre directe lemniscului lateral ipsilateral.

b) fibrele din regiunea dorsala a nucleului cohlear ventral formeaza stria acustica intermediara ce intra in lemniscul lateral contralateral. Aceste fibre constituie calea cohleo-reticulara.

c) fibrele regiunii dorsale a nucleului cohlear dorsal formeaza stria acustica dorsala care intra in lemniscul lateral contralateral.

Complexul olivar superior situat lateral de nucleul corpului trapezoid, este compus din mai multe grupe celulare:
→ grupul lateral in forma de 'S' este nucleul de origine al fibrelor directe eferente, de control a transmisiei la nivel de receptor

grupul medial are rol in localizarea sunetelor

grupul retroolivar este originea fibrelor incrucisate eferente, ce controleaza transmisia receptorilor.

Aferentele complexului provin de la nucleii cohleari, iar eferentele intra in alcatuirea lemniscului lateral ipsilateral, si mai putin contralateral.

Nucleii corpului trapezoid sunt: nucleii dorsal si ventral ai corpului trapezoid. Acesti nuclei primesc aferente de la nucleii cohleari si trimit eferente prin lemniscul lateral, si cateva fibre ce intra in fasciculul longitudinal medial pentru a se termina in nucleii nervilor oculomotor, trohlear, abducens, trigemen si facial.

Corpul trapezoid se continua cu lemniscul lateral situat in punte si mezencefal, lateral de lemniscul medial si de cel trigeminal, si medial de lemniscul spinal.loading...Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 790
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site