Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport


Comprese

Cosmetica frumusete



+ Font mai mare | - Font mai mic



Comprese

Compresele constituie o varianta a mastilor cosmetice, ele se aplica pe fata cu ajutorul unor tampoane din vata (sau a unor masti din panza) care se imbiba cu diferite preparate lichide, constituite din infuzii de plante, ape minerale, ape moi sau uleiuri vegetale.

Compresele sunt recomandate in special pentru tenurile deshidratate, ridate, congestionate, asupra carora au un efect de activare a circulatiei, de hidratare, ele maresc supletea si elasticitate pielii, stopeaza unele procese inflamatorii, etc. Ele se aplica calde, reci sau alternative, calde si reci.



Compresele calde, se recomanda persoanelor care au puncte negre si care nu suporta baile de abur. Ele nu se aplica pe tenuri cu muschii cazuti deoarece moleseste tesuturile agravand starea existenta.

Compresele reci, se recomanda dupa tratamentul cosmetic, ele au rolul de a inchide porii sau dupa machierea fetei, in vederea fixarii mai bine a fardurilor.

Compresele alternative reci-calde, se aplica dupa tratamentul cosmetic, dupa aplicarea mastilor sau numai pentru efectul lor de inviorare. Datorita efectului lor vasoconstrictor si vasodilatator, activeaza circulatia pielii, au un efect de inmuiere a stratului cornos, favorizand si resorbtia la nivelul tesuturilor epidermice.

Lichidele utilizate pentru comprese pot fi macerate, infuzii, decocturi, din diferite plante, dintre care se recomanda:

- pentru tenuri uscate ridate, infuzia de sunatoare (10 g la 250 g apa) cu efecte tonice, emoliente;

- pentru tenuri uscate, deshidratate, comprese cu infuzii de musetel sau macerate de alteea (10 g la 500 g apa), cu efecte emoliente;

- pentru tenuri imbatranite, infuzii de flori de tei (20 g la 300 g apa), pentru efectul de inviorare a musculaturii. Aceste infuzii se pot aplica si in zona ochilor, pentru ochi incercanati;

- pentru tenurile hipersensibile, iritate, se aplica comprese din coada soricelului sau un macerat din frunze de patrunjel (5 - 10 g la 400 g apa).

Tenurile seboreice pot beneficia si ele de comprese, cu conditia ca ele sa fie corespunzatoare acestor tipuri de ten. Se recomanda compresele cu infuzii din levantica (50 g la 1000 g apa), pentru tenuri seboreice, iar pentru cele acneice infuzia de brusture.

In afara solutiilor extractive obtinute din produse vegetale se mai utilizeaza unele ape si uleiul vegetal.

Apele minerale, se utilizeaza sub forma de comprese sau pulverizatii, cu efecte de hidratare, influenteaza favorabil supletea, elasticitate pielii, prin sarurile minerale pe care le contin. Pentru tenurile uscate sunt recomandate apele carbogazoase, iar pentru cele seboreice cele alcaline.

Apa moale (apa de ploaie), poseda efecte emoliente, decongenstionante, pe tenul uscat si seboreic. Aceasta apa se poate utiliza ca atare sau serveste pentru prepararea mastilor sau a unor lotiuni. Se practica si dusul natural, prin expunerea directa a fetei dusului natural al ploii, care are un efect hidratant, tonifiant, activator al circulatiei.

Uleiul vegetal, se foloseste pentru ingrijirea tenului uscat, aplicand comprese cu ulei caldut de masline, ulei de germeni de porumb.



Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 931
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved