Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport


SECRETELE FRUMUSETII

Cosmetica frumusete

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Cateva cuvinte despre Nivea Visage Q10 Plus
LOGONA NUMARUL 1 IN COSMETICA BIO
Istoria cosmeticii
Biochimia pielii
Frustrarea si stresul
Cum sa-ti determini tipul de ten
Reguli importante in realizarea machiajului
Camufleaza-ti defectele
Diagnosticul cosmetic al pielii
Tenul casectic

SECRETELE FRUMUSETII

“Teoria este buna pentru ca ea furnizeaza ideile generale care exerseaza inteligenta si o consolideaza, dar respectarea stricta a regulilor teoretice este totdeauna periculoasa.”Realitatea este ca nu exista femei urate ci doar mai putin ingrijite. Pornind de la acest principiu, in scurtul nostru demers vom face pledoarie pentru frumusete, fara a intra in conflict cu stilistii, ci mai degraba in vederea intregirii ansamblului estetic dat de cei trei factori, respectiv: frumusetea trupului, a sufletului si a chipului. Daca pana acum ne-am ocupat doar de frumusetea si armonia trupului, in cele ce urmeaza vom face scurta incursiune in lumea “fashion-ului”, a “look-ului” dat de suportul material al oglinzii sufletului, cunoscand fiind faptul ca, ochii reprezinta oglinda sufletului. Ochii, ca de altfel intregul chip, alaturi de mimica si gestica fac parte din limbajul trupului si, din pacate de multe ori limbajul verbal este tradat de limbajul trupului, dovedindu-se ca persoanele in cauza dau dovada de falsitate, egoism si alte negative de comportament.

In cele ce urmeaza vom face o scurta incursiune in istoria mai mult sau mai putin scrisa a artei infrumusetarii, aceea stiinta a mentenantei frumusetii, dupa care, chiar de la alungarea din Gradina Edenului, urmasele Evei biblice tanjesc. Structura articolului se bazeaza pe doua coordonate si anume: un scurt istoric al stiintei infrumusetarii si prezentarea unor mijloace neconventionale, de provenienta naturala, mai putin cunoscute cititoarelor noastre pentru realizarea dezideratelor legate de – arta dobandirii si mentinerii frumusetii.

Popeea, sotia lui Nero, pe seama careia circula zvonul ca, pentu a-si mentine albetea si supletea pielii facea baie intr-o cada umpluta cu lapte de margarita, ramane alaturi de incendiatorul Romei o figura pitoreasca si controversata a Romei antice. In vremurile stralucirii imperiului Roman, apare distinctia clara intre produsele intrebuintate la ingrijirea pielii si cele care servesc la repararea defectelor estetice. Este o diferentiere de structura, comparabila cu una contemporana genratiei noastre, pe care in treacat o prezint pe scurt. Curtea Europeana de Justitie a legiferat in 1991, pentru statele membre ale Comunitatii Europene – definitia urmatoare a medicamentului: “substantele care trateaza sau previn boala la oameni sau animale, respectiv substantele care sunt administrate spre a restaura , corecta si modifica functiile fiziologice”. In acelasi act se face si distinctia neta – a medicamentelor de produsul cosmetic, care este: “Orice substanta plasata in contact cu partile extreme ale corpului, exclusiv pentru a le curata, proteja ori parfuma, in vederea schimbarii aparentei acestora sau a corecta mirosurile corpului”.

In secolul 18, Parisul devine centrul luxului, al modei si rafinamentului. Se raspandeste intrebuintarea pudrei de culoare alba, ochii sint accentuate prin machiaj, buzele vopsite cu rosu. Revolutia Franceza aduce dupa ea o adevarata perioada de austeritate. In secolul 19, dupa proclamarea lui Bonaparte ca imparat al francezilor, in 1806, doctorul Caron publica Enciclopedia Frumusetii in care se vorbeste despre igiena, cosmetica si machiaj. Lucrarea reprezinta prima legatura care se face intre stiinta si cosmetica. Deci, s-a intrat pe usa din fata in Epoca Moderna si Contemporana. Revenind pe taramul cosmeticii, putem spune ca si la noi in tara “sulemeneala” de factura turco – fanariota a avut o evolutie interesanta. In 1820, in Tarile Romane s-a produs o reforma radicala in ceea ce priveste vestimentatia feminina, adoptandu-se “standardele europene” ale vremii, cu toate ca “sulemeneala” este inca in voga. Stefan Fodor in formularul cosmetic a descris modul in care femeile de la tara isi vopseau fata si buzele cu foita rosie umezita. Pe plan European inainte si dupa vremea celui de-al treilea Imperiu Francez, cu precadere pe timpul lui Napoleon al-III-lea existau frumuseti ale vremii, printre care si celebra marchiza de Paiva, cu obrajii viu colorati, suspect de sanatosi. Culorile obrajilor ei, in ton viu ascundeau insa, o boala care facea ravagii – tuberculoza. Pe plan intern, in 1871 N. Kalindru publica o lucrare, ce trata probleme de igiena si cosmetica, in ton cu ceea ce se practica si peste hotare. Secolul 20 “secolul oamenilor” care a cunoscut doua razboaie mondiale, ascensiunea fascismului si proliferarea bolsevismului a marcat pasul decisiv in ceea ce, marxistii ar numi “Legea salturilor calitative, prin acumulari cantitative”, avand in vedere ca in acest interval de timp, practic s-a nascut si cea de-a saptea arta, care a devenit o adevarata industrie – industria cinematografica. Este de asemenea epoca nasterii si dezvoltarii televiziunii si a altor reprezentanti ai mass-media iar daca “cultul personalitatii” a fost prima oara pus in discutie de catre Brejnev ca urmare a decesului taticului Stalin, in martie 1953, atunci astazi “CULTUL PERSONALITATII”, in postura de staruri de cinema, televiziune si alte medii este de-a dreptul exacerbat, trasand liniile directoare a tot ceea ce s-ar numi industria modei incepand cu produsele cosmetice, articole de vestimentatie, articole ale industriei de lux si pana la stil de viata. Ceea ce este astazi in industria cosmetica si in cabinetele stilistilor, cu extensie si in domeniul chirurgiei plastice si estetice, este arhicunoscut.
Mastile cu namol, este vorba despre namolul sapropelic regasit in lacurile noastre: Techirghiol, Ursu de la Sovata, Amara si nu despre namolul de alta factura… Ceea ce este demn de retinut este ca, datorita impuritatilor ce le-ar putea contine aceste masti este bine ca aplicarea acestora sa se faca chiar in incinta statiunilor balneoclimaterice din care provin si sa evitam tot felul de masti pe baza de namol “la punga”, caci acestea au o origine atat de controversata ca si “lemnul sfant” provenit din crucea de pe Golgota pe care a fost rastignit Mantuitorul nostru Isuss Cristos…

In concluzie: Obrazul fin cu cheltuila se tine”, nunumai de ordin pecuniar ci, chiar si in ceea ce priveste bugetul nostru de timp. Deci, nici un efort nu-i mare pentru frumusete, dar mai ales pentru sanatate.
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 483
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site