Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE




Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Fitness

DIDACTICA SPORTURILOR - TEST GRILA

Sport

+ Font mai mare | - Font mai mic






DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
CONTINUTUL, CARACTERISTICILE SI ORGANIZAREA ATLETISMULUI
SCOALA ATLETISMULUI
METODICA INVATARII TEHNICII ALERGARII DE GARDURI
Antrenament tehnic – copii intre 10 – 12 ani - fotbal
Procesele de refacere dupa efort: aspecte generale
Grupul sportiv si conducerea lui
Lansarile de joc pentru linia de treisferturi
Psihologia si sportul
Performanta sportiva si antrenamentul total
APARITIA JOCULUI DE HANDBAL IN ROMANIA

DIDACTICA SPORTURILOR  - TEST GRILA

1. Categoriile educatiei fizice si sportului sunt:

           a. sportul de initiere

           b. educatia fizica scolara

           c. sportul pentru prescolari

2. Miscarea omului este:

           a. actul motric repetat sistematic si constient


           b. ansamblu de actiuni motrice

           c. act mecanic

3. Actul motric este:

           a. ansamblu de actiuni motrice

           b. act mecanic

           c. fapt simplu de comportare

4. Exercitiul fizic este:

           a. act motric

           b. ansamblu de actiuni motrice

           c. fapt simplu de comportare

5. Actiunea motrica este:

           a. ansamblu de acte motrice

           b. calitate motrica

           c. activitate motrica

6. Activitatea motrica este:

           a. gest motric

           b. ansamblu de actiuni motrice

           c. deprindere motrica

7. Cultura fizica este considerata:

           a. o activitate independenta

           b. un proces instructiv educativ

           c. componenta a culturii universale

8. Dezvoltarea fizica armonioasa presupune:

           a. o crestere corecta a indicilor morfologici

           b. un proces de acumulare cantitativa la nivelul tesuturilor

           c. insusire a fiintei umane, inascuta si dobandita

9. Capacitatea motrica reprezinta:

           a. capacitatea fizica

           b. gestul motric

           c. deprindere motrica

10. Calitatea motrica indemanarea este:

           a. deprindere motrica de baza

           b. calitate motrica de baza

           c. componenta a procesului instructiv - educativ

11. Deprinderile mortice utilitar aplicative cuprind:

          a. viteza

          b. alergarea

          c. prinderea – aruncarea

12. Calitatea motrica viteza este definita ca:

          a. “Formarea si consolidarea capacitatii de control a segmentelor in pozitii si miscari neobisnuite, precum si a orientarii in spatiu”

          b. “Dezvoltarea capacitatii organismului de a depune eforturi de tip aerob precum si mixt, aerob-anaerob”

          c. “Capacitatea omului de a executa miscari cu rapiditate si frecventa mare”

13. Calitatea motrica indemanarea este definita ca:

          a. “Calitatea motrica complexa, ce exprima capacitatea de coordonare a unora

dintre segmentele corpului sau ale acestuia in intregime, pentru a selectiona si

executa, rapid si corect, acte sau actiuni motrice”

          b. “Calitatea motrica, ce permite omului sa invinga o rezistenta sau sa se opuna

unui stimul cu un efort intens al musculaturii sale”

          c. “Formarea si consolidarea capacitatii de control a segmentelor in pozitii si

miscari neobisnuite, precum si a orientarii in spatiu”

14. Calitatea motrica forta este definita ca:

          a. “Calitatea motrica, ce permite omului sa invinga o rezistenta sau sa se opuna

unui stimul cu un efort intens al musculaturii sale”

          b. “Dezvoltarea capacitatii organismului de a depune eforturi de tip aerob precum si mixt, aerob-anaerob”

          c. “Capacitatea omului de a executa miscari cu rapiditate si frecventa mare”

15. Calitatea motrica rezistenta este definita ca:

          a. „Insusire a fiintei umane, innascuta si dobandita, de a reactiona cu ajutorul

aparatului locomotor la stimuli externi si interni sub forma unei miscari”

          b. “Calitatea motrica, ce permite omului sa invinga o rezistenta sau sa se opuna

unui stimul cu un efort intens al musculaturii sale”

          c. “Capacitatea organismului de a face eforturi de o anumita intensitate, un timp

mai indelungat, fara a scadea eficienta activitatii depuse sau a capacitatii de a

rezista la oboseala”

16. Calitatea motrica viteza, in principal:

          a. se educa

          b. se instruieste

          c. se transmite ereditar

17. Calitatile motrice de baza sunt:

          a. forta

          b. transport de obiecte

          c. orientarea in spatiu

18. Deprinderile motrice sunt:

          a. de baza

          b. ereditare

          c. ansamblu de actiuni motrice

19. Calitatea motrica viteza este:

          a. generala

          b. de repetitie

          c. de refacere

20. Kinetoterapia este:

          a. rezultatul practicarii exercitiilor fizice

          b. finalitate a activitatii de educatie fizica

          c. un mijloc de tratament medical complex

21. Sportul inseamna:

          a. proba sportiva

          b. toate formele de activitate competitionala

          c. disciplina sportiva

22. Activitatile educatiei pentru timp liber sunt obiectul de activitate a carei federatii sportive nationale:

          a. Federatia Sportului Scolar

          b. Federatia Romana Sportul pentru Toti

          c. Federatia Sportului Universitar

23. Antrenamentul sportiv este definit ca:

          a. proces pedagogic

          b. sistem de exercitii fizice

          c. ansamblul ramurilor sportive

24. Competitia sportiva:

          a. reprezinta un ansamblu de concursuri oficiale

          b. este o forma competitionala

          c. este trasatura fundamentala a activitatii sportive

25. Concursul sportiv este:

          a. factorul stimulativ cel mai important al activitatii sportive

          b. este forma principala a intrecerii sportive

          c. forma competitionala

26. Precizati principalele notiunile de baza ale domeniului educatiei fizice si sportului:

          a. concurs sportiv

          b. exercitiu fizic

          c. club sportiv

27. Disciplina sportiva este:

          a. proba sportiva

          b. ansamblu de probe si ramuri sportive

          c. ramura sportiva

28. Ramura sportiva este:

          a. o intrecere

          b. un exercitiu fizic complex

          c. sistem de exercitii fizice

29. Proba sportiva este:

          a. forma competitionala

          b. un exercitiu fizic complex

          c. o intrecere

 

30. Obiectivele activitatii de educatie fizica si sport vizeaza:

          a. promovarea spiritului competitiv

          b. obiective instructiv – educative

          c. conditioneaza realizarea functiilor culturii fizice

31. Obiective cu functii de sanogeneza (fiziologice):

          a. educarea trasaturilor pozitive de caracter si comportament

          b. initierea si perfectionarea in practicarea unor probe si ramuri sportive

          c. functionarea optima a organismului

32. Obiective instructiv – educative:

          a. asigurarea unei stari optime de sanatate si sporirea rezistentei organismului

elevilor la influentele, factorilor externi, de mediu

          b. dezvoltarea calitatilor motrice de baza

          c. dezvoltarea armonioasa a organismului prin perfectionarea indicilor somato –

functionali si prevenirea instalarii atitudinilor fizice deficiente, segmentare si

globale

33. Obiective cu functii sociale urmaresc:

          a. realizarea unei educatii fizice si sportive permanente

          b. formarea consolidarea si perfectionarea deprinderilor si priceperilor motrice

          c. educarea trasaturilor pozitive de caracter si comportament

34. Mijloacele de baza specifice domeniului sunt urmatoarele:

          a. exercitiul fizic

          b. calitatea motrica

          c. gimnastica medicala

35. Exercitiul fizic este definit astfel:

          a. „insusire a fiintei umane, innascuta si dobandita, de a reactiona cu ajutorul

aparatului locomotor la stimuli externi si interni sub forma unei miscari”

          b. „repetarea sistematica si constienta a unei actiuni cu caracter preponderent

corporal, in scopul formarii sau perfectionarii unei priceperi sau deprinderi,

pentru indeplinirea obiectivelor educatiei fizice”

          c. „toate formele de activitate fizica, menite, printr-o participare organizata sau nu,

sa exprime sau sa amelioreze conditia fizica si confortul spiritual, sa stabileasca

relatii sociale sau sa conduca la obtinerea de rezultate in competitii de orice

nivel”

36. Clasificarea exercitiilor fizice din punct de vedere al dezvoltarii calitatilor motrice:

         a. specifice pentru femei si specifice pentru barbati

         b. in care predomina actul motric

         c. dupa ponderea calitatii motrice pe care o dezvolta

37. Mijloace asociate (nespecifice) sunt:

         a. specifice altor laturi ale educatiei integrale

         b. pentru refacerea capacitatii de efort a subiectilor

         c. refacerea naturala

38. Aparatura de specialitate specifica domeniului educatiei fizice si sportului este:

         a. mecanoterapia



         b. mingi medicinale

         c. scaune

39. Jocurile de intrecere sunt definite ca:

         a. de miscare

         b. colective

         c. sportive

40. Alegerea jocului de miscare se face in functie de:

             a. numarul participantilor

             b. prin probe de verificare

             c. educarea unor calitati de vointa

41. Forme de baza ale practicarii exercitiilor fizice in educatie fizica si sport:

             a. jocurile sportive

             b. turismul

             c. sporturile de lupta

42. Categoriile sportului:

             a. sportul individual

             b. sportul adaptat

             c. sportul pe echipa

43. Principalele forme de practicare ale turismului sunt:

             a. exercitii acrobatice

             b. exercitii utilitar – aplicative

             c. drumetiile

44. Stiinta educatiei fizice si sportive poate fi definita ca:

             a. “disciplina de sinteza care abordeaza problematica teoretica si metodica a

procesului de instruire, de organizare si proiectare a educatiei fizice si sportului”

             b. “totalitatea cunostintelor privind exercitiile fizice, corelate intr-un sistem de notiuni si prezentate intr-o teorie proprie, care stabileste principiile dupa care se prevad,

se valorifica si se confirma efectele biologice si spirituale in practica vietii sociale”

             c. “generalizarea practicii sportului sub forma cunostintelor stiintifice si datelor

obiective, care reflecta principiile, metodele si organizarea pregatirii si intrecerilor

din diferite discipline, ramuri si probe sportive”

45. Educatia fizica si sportul folosesc ca mijloc principal, de baza:

            a. calitatea motrica

            b. exercitiul fizic

            c. deprinderea motrica

46. Organizarea si functionarea sistemului national de educatie fizica si sport din tara noastra, este reglementata, prin Legea educatiei fizice si sportului, din anul:

            a. 1864

            b. 1921

            c. 2000

47. Principiile antrenamentului sportiv modern sunt:

            a. individualizarii

            b. intuitiei

            c. insusirii temeinice

48.

Elementele de baza, de continut ale exercitiului fizic, cuprind:

            a. efortul psihic;

            b. perfectionarea calitatilor motrice;

            c. invatarea deprinderilor motrice

49. Aprecierea formei exercitiilor fizice, se face dupa urmatoarele criterii:

             a. succesiunea invatarii elementelor tehnice;

             b. amplitudinea segmentului corpului;

             c. numarul concursurilor la care participa sportivul

50. Prin practicarea gimnasticii, se realizeaza urmatoarele obiective:

             a. dezvoltarea vitezei anaerobe;

             b. dezvoltarea sensibilitatii proprioceptive;

             c. prevenirea aparitiei oboselii

51. Ce este miscarea sau motricitatea omului:

             a. deplasarea unui segment al corpului fata de celelalte;

             b. calea principala de dezvoltare a calitatilor moral-volitive;

             c. principala metoda intuitiva

52. Care este in prezent, decalajul intre performantele femeilor fata de cele ale barbatilor:

             a. in scadere;

             b. constant;

             c. in crestere

53. Ce cuprinde sistemul educatiei fizice si sportului?

             a. subsistemul educatiei fizice;

             b. subsistemul competitional sportiv;

             c. subsistemul activitatii de refacere dupa efort

54. Ce are la origine Sistemului national de educatie fizica si sport?

             a. o serie de activitati cu caracter de intrecere;

             b. asigurarea bunurilor materiale necesare vietii indivizilor;

             c. necesitatea de a obtine performante sportive inalte

55. Ce are la baza structura piramidala a sportului?

             a. sportul extrem;

             b. sportul la copii si juniori;

             c. sportul pentru toti

56. Prin ce se defineste sportul in Charta Europeana a Sportului?

             a. toate formele de activitate fizica;

             b. activitatile competitionale;

             c. activitatile de loisir

57. Criteriile de clasificare a sportului?

             a. usoare-grele;

             b. simple-complexe;

             c. iarna

58. Care structuri ale sportului exista in Romania?

             a. structurile neguvernamentale;

             b. ora de educatie fizica;

             c. sportul universitar

7

59. Participantii la activitatea sportiva sunt?

             a. participantii la activitatea Sportul pentru toti;

             b. personalul din agenentii;

             c. elevii din scolile de arte

60. Antrenamentului in sport este un proces?

             a. sporadic;

             b. pedaogic;

             c. intamplator

61. Ce urmaresc finalitatile si obiectivele proprii activitatii sportive?

             a. dezvoltarea fizica;

             b. realizarii idealului societatii;

             c. realizarii unui proces instructiv-educativ

62. Cum mai sunt definite obiectivele medii ?

             a. obiective principale;

             b. obiective intermediare;

             c. obiective speciale

63. Ce urmaresc obiectivele sportului de performanta?

             a. recuperarea organismului;

             b. formarea individului;

             c. realizarea obiectivelor didactice

64. Ce urmaresc obiectivele sporului?

             a. ridicarea nivelului general al activitatii;

             b. cunoasterea realitatii cotidiene;

             c. cresterea nivelului de trai

65. Ce organism a promovat problematica obiectivelor generale si in sport?

             a. ONU;

             b. UNESCO;

             c. MEC

66. Cum se manifesta dorinta de concurs, de intrecere in activitatea sportiva?

             a. prin invingerea spatiului si timpului;

             b. realizarea unei dezvoltari fizice si psihice armonioase;

             c. atingerea unor indici superiori ale calitatilor motrice

67. Cum este considerat social sportul?

             a. fenomen;

             b. purtatoare de valori morale;

             c. ca eficienta de natura materiala

68. Componentele de baza ale procesului de invatamant in educatie fizica si sport cuprind?

             a. deprinderile motrice;

             b. pregatirea psihologica;

             c. abordarea sistemica

69. Ce este procesul didactic in activitatea sportiva?

             a. proces permanent;

             b. proces de invatamant;

             c. proces continu

70. Prin ce se transmit sportivilor cerintele specifice activitatii sportive?

             a. prin instruire;

             b. prin activitatea curenta;

             c. in urma activitatii motrice

71. Prin ce activitate se formeaza deprinderile motrice?

             a. o activitate reflex-conditionata;

             b. cale de dobandire a cunostiintelor noi;

             c. o activitate inascuta

72. Prin ce sunt dobandite de sportivi cunostiintele specifice domeniului sportului?

             a. prin performanta realizata;

             b. prin verificare rezultatelor;

             c. prin instruire

73. Ce este problematizarea in antrenamentul sportiv?

             a. instruirea prin descoperire;

             b. continuarea procesului didactic;

             c. creerea de situatii cunoscute dinainte

74. Ce este instruirea programata in antrenamentul sportiv?

             a. calea principala de urmat in antrenamentul sportiv;

             b. verificare initiala a rezultatelor didactice;

             c. aplicarea principiilor ciberneticii la procesul de invatamant

75. Ce sunt principiile antrenamentului sportiv?

             a. mijloace de baza ce asigura obtinerea performantelor;

             b. legi si notiuni de baza;

             c. cai de planificare a pregatirii sportive

76. Cum sunt considerate principiile antrenamentului sportiv?

             a. permanente;




             b. ocazionale;

             c. generale

77. Principiile antrenamentului sportiv cuprind?

             a. refacerea;

             b. individualizarea;

             c. autonomiei

78. Cine a stabilit primul teoria suprarefacerii sau supracompensatiei?

             a. D. Haree;

             b. N. Matveev;

             c. G.V. Folbort

79. Ce asigura folosirea principiului specializarii aprofundate?

             a. pregatirea tehnoco-tactica;

             b. specializarea;

             c. folosirea de metode moderne in pregatirea sportiva

80. Ce se realizeaza prin mijloacele specifice antrenamentului sportiv?

             a. pregatirea pentru antrenament;

             b. realizarea obiectivelor;

             c. calirea organismului

81. Ce cuprind mijloacele de baza (specifice)?

             a. metode si mijloace pentru refacere;

             b. factorii naturali de calire;

             c. mijloace specifice educatiei integrale

82. Ce cuprind mijloacele asociate (nespecifice)?

             a. exercitiile fizice;

             b. aparatura de specialitate;

             c. conditiile igienice

83. Cum este definit exercitiul fizic?

             a. act motric;

             b. mjlocul de baza nespecific;

             c. calea principala de calire a organismului

84. Ce cuprinde structura exercitiului fizic?

             a. efortul psihic;

             b. mijloacele de baza folosite;

             c. procesul didactic folosit

85. Care sunt criteriile de clasificare a exercitiilor fizice?

             a. dupa numarul participantilor;

             b. dupa obiectivul final urmarit;

             c. dupa criteriul anatomic

86. Ce include aparatura si echipamentul specific activitatii sportive?

             a. pe cel de protectie;

             b. cel utilizat in incalzire;

             c. cel pentru refacere

87. Ce inseamna refacerea capacitatii de efort?

             a. depasirea starii de oboseala;

             b. recuperarea organismului handicapat functional;

             c. folosirea doar a mijloacelor medicale

88. In functie de ce se aleg metodele de instruire, de antrenament sportiv?

             a. dupa rolul indeplinit in procesul de instruire;

             b. dupa performanta sportiva;

             c. dupa obiectivele intermediare

89. Ce reprezinta metoda in sportul de performanta?

             a. mijloc de formare a deprinderilor motrice;

             b. mijloc de dezvoltare a calitatilor motrice;

             c. calea prin care sportivul se instruieste

90. Care sunt criteriile de alegere a metodelor de pregatire a sportivilor?

             a. in functie de valoarea performantelor;

             b. dupa numarul sportivilor aflati in pregatire;

             c. in functie de rolul indeplinit in antrenament

91. Care sunt metodele folosite in antrenament?

             a. metode libere convenite cu sportivii;

             b. metode la alegerea conducerii clubului;

             c. metode de comunicare

92. Care sunt componentele (factorii) antrenamentului ?

             a. pregatirea continua;

             b. pregatirea teoretica;

             c. pregatirea multilaterala fizica-psihica

93. Ce se urmareste prin folosirea Testului Cooper?

               a. evaluarea capacitatii de efort;

               b. stabilirea numarului de deprinderi tehnice specifice ramurii sportive;

               c. evaluarea rezultatelor, performantele inregistrate

94. Ce se asigura prin conditia fizica?

               a. pregatirea tehnica;

               b. pregatirea fizica;

               c. pregatirea moral-volitiva a sportivilor

95. Cu ce este sinonima pregatirea fizica?

               a. dezvoltarea armonioasa;

               b. conditia fizica;

               c. pregatire tehnica

96. Ce cuprinde pregatirea tehnica?

               a. ansamblu de procedee specifice;

               b. performantele inregistrate;

               c. nivelul gradului de recuperare

97. Ce este elementul tehnic?

               a. componenta fundamentala din structura tehnicii;

               b. momentul biomecanic optim;

               c. faza initiala a miscarii

98. Ce este procedeul tehnic?

               a. modul de executie a unui procedeu tehnic;

               b. o actiune motrica concreta;

               c. o executie motrica stabila in prealabil

99. Ce cuprinde pregatirea tehnica?

               a. calitati motrice ce trebuie perfectionate;

               b. ansamblul de mijloace si deprinderi motrice;

              c. elementele ce trebuie folosite dupa concurs

100. Ce necesita pregatirea tactica ?

              a. o intensitate mare in antrenament;

              b. o ridicata stare de motivatie;

              c. intelegerea regulamentului de concurs

101. Ce metode se folosesc in pregatirea psihologica?

              a. relaxarea neuro-musculara;

              b. metoda pregatirii intense;

              c. metoda pregatirii multilaterale

102. Ce urmareste pregatirea teoretica?

              a. dezvoltarea spiritului de intrajutorare;

              b. transmiterea catre sportiv a unor cunostinte;

              c. dezvoltarea calitatilor moral-volitive

103. Care sunt sporturile in care se foloseste pregatirea artistica?

             a. jocurile sportive;

             b. dans sportiv;

             c. artele martiale

104. Cum mai sunt numite calitatile motrice?

             a. calitati inascute;

             b. priceperi motrice;

             c. capacitati motrice

105. Cum pot fi clasificate calitatile motrice?

             a. specifice educatiei fizice;

             b. combinate;

             c. deprinderi psiho-fizice

106. Care sunt factorii determinanti ce conditioneaza calitatea motrica forta?

             a. calitatea metabolismului;

             b. marirea tensiunii muschilor aflati in efort;

             c. numarul deprinderilor motrice insusite

107. Care sunt formele de manifestare ale calitatii motrice forta?

             a. in functie de durata pauzelor dupa efort;

             b. in functie de participarea grupelor musculare;

             c. dupa natura efortului din concurs

108. Cum se mai numeste forta statica?

             a. izometrica;

             b. auxotonica;

             c. izotonica

109. Care sunt procedeele metodice pentru dezvoltarea calitatii motrice forta?

             a. procedeul relaxarii si contractiei musculare;

             b. repetarea exercitiilor in tempou maxim;

             c. procedeul in circuit

110. Care sunt factorii determinanti ce conditioneaza calitatea motrica rezistenta?

             a. resursele energetice;

             b. numarul fibrelor;

             c. mobilitatea muschilor si articulatiilor

111. Care sunt formele de manifestare ale calitatii motrice rezistenta?

             a. rezistenta locala;

             b. rezistenta integrala;

             c. rezistenta in deplasare

112. Care sunt procedeele metodice pentru dezvoltarea calitatii motrice rezistenta?

             a. cresterea treptata a efortului;

             b. procedeul in circuit;

             c. modificarea volumului efortului

113. Cum se mai numeste rezistenta generala?

             a. rezistenta lunga;

             b. specifica;

             c. globala

114. Cum se mai numeste rezistenta generala?

            a. complexa

            b. anaerob lactacid;

            c. anduranta

115. Cum se mai numeste rezistenta specifica?

            a. mixta;

            b. aeroba;

            c. speciala

116. Cum se mai numeste rezistenta anaeroba?

            a. mixta;

            b. scurta;

            c. speciala



117. Cum se mai numeste rezistenta aeroba?

            a. globala;

            b. lunga;

            c. mixta

118. Cum este numita rezistenta dupa natura efortului?

            a. in regim regional;

            b. in regim de viteza;

            c. in efort cu intensitate constanta

119. Care sunt factorii determinanti ce conditioneaza calitatea motrica viteza?

            a. mostenirea genetica a individului;

            b. capacitatea pulmonara;

            c. numarul fibrelor antrenate in miscare

120. Care sunt formele de manifestare ale calitatii motrice viteza?

            a. viteza de executie;

            b. viteza cu intensitate variabila;

            c. viteza mixta

121. Care sunt procedeele metodice pentru dezvoltarea calitatii motrice viteza?

            a. metoda eforturilor repetate;

            b. efectuarea miscarilor in ritm maxim;

            c. procedeul Power-Training

122. Ce exprima calitatea motrica indemanarea?

            a. executia miscarii cu intensitate supramaximala;

            b. capacitatea de coordonare a corpului;

            c. executia miscarii in tempouri alternative

123. Care sunt factorii determinanti ce conditioneaza calitatea motrica indemanarea?

            a. activitatea analizatorilor;

            b. factorii psihologici;

            c. mostenirea genetica a individului

124. Care sunt formele de manifestare ale calitatii motrice indemanarea?

            a. particulara;

            b. generala;

            c. mixta

125. Care sunt procedeele metodice pentru dezvoltarea calitatii motrice indemanarea?

            a. schimbarea procedeelor de executie;

            b. utilizarea aparaturii care sa favorizeze efectuarea exercitiilor in tempou maxim;

            c. eliminarea unor faze de executie

126. Prin ce se caracterizeaza calitatea motrica mobilitatea?

              a. limitarea spatiului in care se efectuiaza miscarea;

              b. efectuarea unor miscari cu amplitudine mare;

              c. executarea exercitiilor in conditii variate

127. Care sunt factorii determinanti ce conditioneaza calitatea motrica mobilitatea?

              a. ansamblul potentialului anatomic;

              b. temperatura mediului ambiant;

              c. experienta motrica

128. Care sunt formele de manifestare ale calitatii motrice mobilitatea?

              a. in regimul altor calitati motrice;

              b. flexibilitate;

              c. generala

129. Care sunt procedeele metodice pentru dezvoltarea calitatii motrice mobilitatea?

              a. schimbarea ritmului de executie;

              b. exercitii cu partener;

              c. exercitii folosind simulatoare

130. Cum mai este denumita mobilitatea?

              a. suplete;

              b. exercitii de tip intindere;

              c. capacitatea de coordonare neuro-musculara

131. Care sunt componentele (parametrii) efortului?

              a. complexitatea;

              b. durata;

              c. capacitatea de efort

132. Cum poate fi definita forma sportiva?

              a. asigurarea mijloacelor optime de antrenament;

              b. calea principala de obtinere a performantelor maxime;

              c. o stare biologica si psihica optima

133. Care sunt factorii formei sportive?

              a. medicali;

              b. de refacere dupa efort;

              c. biologici

134. Ce asigura planificarea antrenamentului sportiv?

              a. anticiparea activitatii;

              b. verificarea propriilor performante obtinute;

              c. stabilirea performantelor sportive ale adversarilor

135. Care sunt principalele tipuri de planificare in antrenamentul sportiv?

              a. planul operativ;

              b. planul de verificare a performantelor;

              c. planificarea concursului sportiv

136. Ce cuprinde planificarea de perspectiva in antrenamentul sportiv?

             a. ideile de perspectiva;

             b. bilantul lunar al rezultatelor;

             c. planul curent

137. Pentru ce perioada se elaboreaza planul curent in antrenamentul sportiv?

            a. o luna;

            b. un an;

            c. cel mult o luna

138. O perioada a planului curent cuprinde de regula?

            a. un an;

            b. o luna;

            c. trei luni

139. Cum se mai numeste planul curent?

            a. microciclul;

            b. planul pe un sezon?;

            c. ciclul anual

140. Cum se mai numeste planul operativ?

            a. de etapa;

            b. ciclul trimestrial;

            c. planul anual

141. Cum este denumit ciclul saptamanal al antrenamentului sportiv?

            a. proiectul de antrenament;

            b. planul operativ;

            c. triciclu

142. Ce plan de pregatire este inclus intr-un microciclu al antrenamentului sportiv?

            a. planul curent;

            b. ciclul saptamanal;

            c. proiectul de antrenament

143. Care este veriga de baza a antrenamentului sportiv?

            a. planul operativ de antrenament;

            b. microciclul;

            c. proiectul de lectie

144. Ce durata are un macrociclul?

            a. un ciclul saptamanal;

            b. o etapa de antrenament;

            c. un an

145. Ce cuprinde structura lectiei de antrenament sportiv?

            a. sistemul competitional;

            b. obiectivele generale ale antrenamentului?;

            c. o complexitate de forme de activitate

146. Ce este o competitie sportiva?

            a. mijlocul de baza in instruirea sportiva;

            b. cel mai important factor stimulativ;

            c. calea principala de refacere

147. Ce cuprind documente operative de evidenta?

            a. fisele de antrenament;

            b. evidenta bazei materiale;

            c. obiectivele generale ale sportivului

148. Ce cuprinde evaluarea in activitatea sportiva?

            a. masurarea si aprecierea;

            b. stabilirea locului erarhic in echipa;

            c. stabilirea calendarului sportiv

149. Dupa ce criterii pot fi clasificate competitiile sportive?

            a. dupa acumularile din antrenamente;

            b. dupa gradul de solicitare;

            c. dupa numarul spectatorilor

150. Ce reprezinta competitia sportiva?

            a. un ansamblu de intreceri;

            b. modalitatea de stabilire a campionului;

            c. cale de realizare a sistemului competitional

151. Ce este un concurs sportiv?

            a. calea de realizare a calendarului sportiv;

            b. principala forma de intrecere sportiva;

            c. mod de stabilire a campionului

152. Ce este o competitie sportiva?

            a. forma de baza de intrecere sportiva;

            b. ansamblul de concursuri sportive;

            c. cea mai raspandita forma de intrecere sportiva

153. Ce este calendarul sportiv?

            a. modul de stabilire a propriilor competitii si concursuri;

            b. totalitatea competitiilor si concursurilor unei discipline sportive;

            c. stabilirea de catre federatii a propriului calendar sportiv

SI REZOLVAREA

subiectului: raspunsuri an III - DIDACTICA SPORTURILOR

1-b, 2-c, 3-c, 4-a, 5-a, 6-b, 7-c, 8-a, 9-a, 10-b, 11-c, 12-c, 13-a, 14-a, 15-c, 16-c, 17-a, 18-a, 19-b, 20-c, 21-b, 22-b, 23-a, 24-a, 25-b, 26-c, 27-b, 28-c, 29-b, 30-b, 31-c, 32-b, 33-a, 34-a, 35-b, 36-c, 37-a, 38-b, 39-c, 40-a, 41-b, 42-b?, 43-c, 44-b, 45-b, 46-c, 47-a, 48-a, 49-b, 50-b, 51-a, 52-a, 53-a, 54-a, 55-c, 56-a, 57-c, 58-a, 59-a, 60-b, 61-b, 62-b, 63-b?, 64-a?, 65-b, 66-a?, 67-a, 68-a?, 69-b, 70-a?, 71-a, 72-c?, 73-a, 74-c, 75-b, 76-c, 77-b, 78-c, 79-b, 80-b, 81-a, 82-c, 83-a, 84-a, 85-c, 86-a?, 87-a, 88-a, 89-c, 90-a, 91-c, 92-b?, 93-a, 94-b, 95-b, 96-a, 97-a, 98-b, 99-b, 100-c, 101-a?, 102-c, 103-b?, 104-c, 105-b, 106-a, 107-b, 108-a, 109-c, 110-a, 111-a, 112-c, 113-c, 114-c, 115-c, 116-b, 117-b, 118-c, 119-a, 120-a, 121-b, 122-b, 123-a, 124-b, 125-a, 126-b, 127-b, 128-c, 129-b, 130-a, 131-a, 132-c?, 133-c, 134-a, 135-a, 136-a, 137-b, 138-c, 139-b, 140-a, 141-b, 142-b, 143-c, 144-c, 145-c, 146-b, 147-a, 148-a, 149-b, 150-a, 151-b, 152-b, 153-c









Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1400
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site