Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Efectele comutatiei

Electronica electricitate



+ Font mai mare | - Font mai mic



Efectele comutatiei

Pana in prerzent a fost neglijata impedanta circuitului de curent alternativ. Daca acum este inclusa si reprezentata de inductanta inseriata (seriala) atunci efectul sau este sa previna comutatia instantanee a curentului sarcinii de curent continuu de la tiristorul de plecare la cel de sosire cand ultimul primeste impulsul de comanda. Ca rezultat, marginile verticale ale formei de unda pentru iac au acum o gradare finita si un timp de crestere si descrestere egal cu timpul luat pentru a indeplini transferul de curent intre cei doi tiristori. In acest interval, sau in timpul comutatiei, fazele care alimenteaza acesti tiristori sunt scurtcircuitate, creand astfel o crestatura in forma de unda a tensiunii de alimentare.



Un total de 6 asemenea crestaturi apar pe timpul fiecarui ciclu de curent alternativ si din moment ce fiecare poate produce oscilatii in circuitetele de sarcina (dupa convertor) este importanta intelegerea dimensiunilor si profilului formelor de unda. Adancimea fiecarei crestaturi poate fi aflata folosind circuitul aratat in Fig. 8 care prezinta un convertor alimentat de la un transformator coborator, cu reactanta de pierdere Xt si care este alimentat de la o sursa cu reactanta Xs.

Inainte de comutatie tensiunea convertorului este vr dar aceasta se schimba in (vr^vb)/2 atunci cand tiristorul T5 va conduce. De aceea, caderea de tensiune care rezulta de-a lungul Xs si Xt este (vr- vb)/2. Aceasta tensiune egaleaza adancimea crestaturii aratata in Fig. 8 si este directionata astfel incat sa conduca curentul prin tiristorul T1 spre zero. Din Fig. 8 se mai poate vedea ca, pe masura ce creste de la 0º la 90º creste si amplitudinea acestei caderi de tensiune cauzand si o mai rapida descompunere a curentului, un timp de comutatie mai scurt, si astfel o grosime de crestatura mai apropiata.Circuitul de curent continuu din Fig. 8 este luata ca punct de cuplare comuna cu alte sarcini ale sistemului. Adancimea crestaturii realizata in circuitul convertorului, care este aplicata de-a lungul Xs:

(19)


Ec. 19 arata ca adancimea crestaturii la (s) depinde de valorile relative ale lui Xt si Xs si de aceea variaza ca si cand schimbarile din reteaua de distributie si alimantare alterneaza valoarea lui Xs. Aceasta poate sa apara in sisteme izolate - vezi mai jos - unde generatori de curent diferiti sunt comandati continuu pentru a satisface necesitatile sarcinii sistemului. Ca rezultat, Xs are variatii ca valoare si determina ca adancimea crestaturilor sa fie diferite (variabila) si se poate aplica si pe alte sarcini ale sistemului.



Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 673
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved