Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Pierderi de energie electrica activa determinate de circulatia en. reactive in retelele electrice ale intreprinderilor industriale

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai mic


DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
CIRCUITE ELECTRICE IN CURENT ALTERNATIV MONOFAZAT
Aspecte ale cuantizarii vectoriale folosite in compresia video
APARATE ELECTRICE DE INALTA TENSIUNE
APARATE ELECTRICE DE PROTECTIE SI REGLAJ
Masini de curent alternativ: sincrone si asincrone
Puteri in regim sinusoidal
Sa se proiecteze instalatia de deformare magnetica destinata ansamblarii componentelor borna si isolator ceramic din constructia sigurantelor fuzibile
Convertoare cu aproximari succesive
Consideratiuni energetice mondiale
PORTI LOGICE

TERMENI importanti pentru acest document

Pierderi de energie electrica activa determinate de circulatia en. reactive in retelele electrice ale intreprinderilor industriale

        Din punctul de vedere al exploatarii electroenergetice industriale o importanta deosebita o prezinta amplasarea rationala a bateriilor de condensatoare pentru imbunatatirea factorului de putere.

Se insista asupra acestei probleme intrucat !a proiectarea retelelor electrice uzinale se tine seama de normele in vigoare privind incarcarea admisibila a cablurilor, norme care in general, asigura si un nivel admisibil al pierderilor determinate de circulatia energiei electrice in retele. Problema influentei amplasarii bateriilor de condensatoare asu­pra pierderilor  nu este insa intotdeauna tratata  corespunzator in proiectele de instalatii electrice. O amplasare judicioasa a  bateriilor de condensatoare poate conduce la importante economii de energie electrica activa, la nivelul unitatilor industriale.

          Trebuie subliniat faptul ca in multe procese tehnologice, cu pre­cadere in cele care au caracteristic un factor de putere natural scazut, coeficientul de cerere al puterilor electrice active difera semnifi­cativ de coeficientul de cerere al puterilor reactive.

        Din punctul de vedere al exploatarii electroenergetice Industriale este cunoscut ca circa 75—90% din consumul de energie reactiva revine motoarelor asincrone.

        Energia reactiva absorbita de motoarele asincrone la coeficientul de incarcare mediu, variaza relativ putin cu sarcina activa. Tinand seama  de raportul dintre pauza tehnologica  si timpul de sarcina  efectiva  Tt/Ts = 0,7  1,2 rezulta ca puterea reactiva variaza practic cu 10—15% de la gol Ia sarcina medie industriala.

      Rezulta de aici ca factorul de putere masurat, pentru motoarele asincrone este functie de destinatia tehnologica a acestora, in con­ditiile unui consum de energie reactiva putin variabila. Dupa cum este cunoscut motoarele electrice nu sunt deconectate in timpul pau­zelor tehnologice intre operatii.

          Urmeaza ca in timp ce puterea activa prezinta in general variatii importante la Ts si Tt  energia reactiva sufera variatii mult mai mici —fiind deter­minata de numarul de utilaje conectate la retea si de tipul constructiv al motoarelor de actionare. Ori, numarul de utilaje conectate la retea corespunde  programarii  tehnologice —  pe  un  schimb de productie.
       In timp ce coeficientul K al puterii active tine seama de gradul de incarcare si de simultaneitate, coeficientul Kg   al puterii reactive este definit prin relatia :        Kq =

in care :

           Q    este    puterea reactiva absorbita;

           Pn        -    puterea activa nominala;

           tg φn    - tangenta unghiului de defazaj nominal are valori mari aproape de unitate si variaza mult mai putin functie de diferitele pro­cese tehnologice.

      Din punctul de vedere al pierderilor de energie electrica activa determinate de circulatia energiei reactive cele mentionate mai sus sunt de o deosebita importanta, demonstrand relativa constanta a acestor pierderi si corespunzator justificarea luarii unor masuri in vederea redu­cerii lor.


loading...
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 616
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2018 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site