Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Programe de editare video

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai mic


DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Reglarea turatiei motoarelor de curent continuu – caracteristicile de reglare
Notiuni generale - convertoare
CLASIFICAREA MATERIALELOR ELECTROTEHNICE DUPA STRUCTURA BENZILOR DE ENERGIE
Calculul puterilor
TIPURI DE MASINI ELECTRICE CURENT CONTINU
Descrierea unei instalatii de sonerie
Tranzistoare cu efect de camp metal oxid semiconductor
Filtru trece jos(TJ)
Modelarea mixta-Multiplicator pe 8 biti
Caracteristicile generatorului sincron

TERMENI importanti pentru acest document

Programe de editare video

1. After Effects

After Effects aduce impreuna fotografia si imaginea digitala, tipografia si designul, editarea video si audio digitala. Fiecare element poate fi editat, animat, compus si tratat cu efecte. Rezultatul poate fi  prezentat in forma traditionala de media, ca filme, video sau sub forme noi, ca CD-ROM, DVD sau Web. In acest sens, o mai buna metafora ar fi cea ca After Effects este o capodopera a editarii digitale.

Figura 1 Fereastra standard de editare Adobe After Effects

Adobe After Effects ofera un cuprinzator set de unelte pentru producerea cat mai eficienta  a miscarilor grafice si a efectelor vizuale pentru filme, video, multimedia si Web. Se pot explora nelimitate posibilitati de creare cu un control precis in timpul lucrului in mediile 2D sau 3D.

After Effects este foarte utilizat pentru post-productia digtala a filmelor, a graficelor animate, filme multimedia si Web. Se pot compune layere in diferite forme si cai. De asemenea, se pot aplica  si combina sofisticate efecte audio si video si chiar anima si efectele si obiectele impreuna.

 

Figura 2 Rezultatul editarii

Adobe After Effects ofera:

·         Control precis in creatie

·         Umbre colorate

·         Ajustare de lumini

·         Intersectie a layerelor cu mediul 3D de inalta calitate

·         Posibilitatea vizualizarii proiectului din mai multe puncte de vedere

·         Imbunatatiri in ceea ce priveste expresivitatea imaginilor si a mastilor

·         Efecte de o rezolutie deosebita, de mare complexitate.

·         Importarea de fisiere MPEG-1, Flash, RPF(Production Bundy only)

·         Realizarea de elemente 3D fara a cunoaste un intreg program 3D

 

  

Figura 3 Detalii privind setarile pentru efecte

2. Adobe Premiere

Adobe Premiere este un uimitor de simplu si puternic program de editare video, cu suport de DV pentru platforma Windows si suport multi-platforma pentru toate formatele video.

Aplicatia inlatura confortabil distanta dintre DV si Web pastrandu-si in acelasi timp, pozitia, de altfel premiata, de cea mai accesibila aplicatie de pe piata.

Adobe Premiere integreaza o mare varietate de functiuni si caracteristici devenind astfel cel mai bun program de editare video.

Facilitatile oferite de Adobe Premiere:

·         Imbunatatirea atat a calitatii cat si a vitezei de procesare la editarea filmelor, vizualizare, capturare si generare a aplicatiilor.

·         Fereastra de timp ofera o mai buna fluiditate si intuitivitate a interfetei in adaugarea, vizualizarea si editarea diferitelor nivele intr-un proiect.

·         Fereastra monitor combina alte trei ferestre din trecut: Clip, Preview si Trimming. Aceasta fereastra ofera o precisa si accesibila egalizare (trimming), optiuni flexibile de vizualizare, playback sincronizat.

·         Fereastra Project Management permite crearea de structuri asemanatoare unei baze de date pentru categorisire, cautarea si sortare a clipurilor, de asemenea, se folosesc campuri definite de utilizator.·         Keyfram-uri multiple pentru filtre – Efectul filtrului se poate schimba in timp de-a lungul intregului clip sau poate fi definit doar pentru o anumita portiune a acestuia.

·         Facilitati audio:

mai buna procesare audio;

multe filtre audio;

panning si fading.

 

Figura 4 Fereastra standard de editare Adobe Premiere

Capabilitatile programului Adobe Premiere in ceea ce priveste echipamentul hardware (placile de achizitie si redare audio si video) si softul aferent acestora sunt din ce in ce mai puternice si eficiente. 

Interfata cu utilizatorul este dominata de Fereastra Monitor pentru editarea de clipuri,  Fereastra de Proiect (care pastreaza clipurile si capturile video importate) si o Linie de Timp care suporta la mixare pana la 99 de canale audio si video.

 

Figura 5 Personalizarea efectelor video 

Adobe Premiere este OHCI (Open Host Controller Interface), ceea ce inseamna ca functioneaza, in aceeasi maniera, atat cu FireWire cat si cu camere video DV, DVCam si DVC Pro.

       

Figura 6 Ferestre de tranzitii, efecte video si audio

3. Ulead Media Studio

Pachetul de programe UleadMedia Studio este format dintr-un editor video VideoEditor, un editor audio AudioEditor, un generator de generice si animare de text CG Infinity, VideoPaint care este un mediu de corectare si prelucrare la nivel de pixel cadru cu cadru a secventelor video si o interfata de captura VideoCapture. Acest pachet ofera toate facilitatile necesare unei editari video sau pentru pregatirea acesteia pentru difuzarea pe Internet.

Facilitatile oferite de pachetul de programe UleadMedia Studio Pro:

Programele incluse in pachet ofera toate procesarile necesare productiei unui material audio-video destinat posturilor de televiziune.

Un numar mare de producatori de placi de achizitie/redare a adoptat distribuirea acestui pachet impreuna cu partea hardware.

Ofera un performant sistem de rendering ce foloseste calcule realizate in timpul previzionarilor – “smart rendering”.

Numarul de canale audio si video ce pot fi mixate simultan sunt suficiente pentru orice tip de aplicatii – 99 de canale.

Include o biblioteca foarte mare de filtre ce se pot aplica global pe intreaga suprafata a unui material video.

VideoPaint este un soft de procesare si corectare la nivel de pixel ce lucreaza cadru cu cadru si permite corectarea unor materiale deteliorate. Permite folosirea unui sistem complex de transparente pentru layere, inclusiv alpha channel.

Productia unui material este organizata sub forma unui proiect, la care pot lucra mai multe persoane. Proiectul general, care include fisiere editate de diversi utilizatori, isi ctualizeaza automat legaturile de fiecare data cand unul dintre utilizatori si-a modificat sursa pe care lucreaza. Poate lucra cu formate video digitale native DV, DVCAM, DVC Pro.

     

Figura 7 CG Infinity – animator de texte pentru generice si editorul de sunet AudioEditor

 

 

Figura 8 Mediul de editare neliniara video VideoEditor din pachetul UleadMedia Studio Pro

Figura 9 Mediul de corectare si procesare video VideoPaint

4. Comparatii si concluzii

Din punct de vedere al realizatorilor de aplicatii multimedia, acestea vor deveni din ce in ce mai atractive, atat pentru realizatorii incepatori, cat si pentru cei mai experimentati, daca mediile de dezvoltare a aplicatiilor multimedia se vor dezvolta si isi vor imbunatati performantele in urmatoarele directii : 

·         Dezvoltarea de aplicatii se va face avand in vedere posibilitatea de rulare pe diverse tipuri de configuratii hardware, acesta presupune includerea de algoritmi de detectare a configuratiei hardware si definirea parametrilor de rulare pentru aplicatie in functie de acestia.

·         Este necesar sa se treaca la dezvoltarea de aplicatii cu un grad mare de portabilitate – sa ruleze pe diverse tipuri de calculatoare (PC, Mac, etc.) si pe diverse sisteme de operare.
·         Interfetele grafice cu utilizatorii trebuie sa fie cat mai intuitive, cu un grad mare de interactivitate si manevrabilitate, dar si usor de invatat de folosit.

·         Sa foloseasca  tehnologii ODBC, OLE, DDE si DLL.

·         Imbunatatirea performantelor sistemelor de dezvoltare a aplicatiilor multimedia se poate face prin cercetarea in domeniul hardware pentru:

§         Obtinerea de echipamente de mare capacitate, rapide si eficiente de stocare a  obiectelor multimedia Obtinerea unei calitati deosebite la digitizarea diverselor medii – scannere, camere foto si video digitale, placi de captura si prelucrare a sunetului si a semnalului video performante.

§         Redarea rezultatului final trebuie facuta de asemenea pe echipamente performante – monitoare cu rezolutii mari, numar mare de culori, placi video cu acceleratoare grafice puternice, etc.

§         Cresterea puterii de calcul, implementarea hard a unor cat mai multe functii multimedia in interiorul procesoarelor.

§         Dezvoltarea retelelor de comunicatii de banda larga care sa asigure transmisii de pachete de date cu pierderi si intarzieri cat mai reduse. 

Din punct de vedere software, performantele mediilor de dezvoltare a aplicatiilor multimedia pot creste daca se vor avea in vedere urmatoarele:

·         Folosirea de structuri eficiente de reprezentare a obiectelor multimedia.

·         Dezvoltarea de metode de contopire-sincronizare de obiecte multimedia omogene sau eterogene.

·         Dezvoltarea de metode de indexare, interogare si cautare a datelor netraditionale (audio, video).

·         Extragerea automata a caracteristicilor unui obiect multimedia.

·         Dezvoltarea paralelizarii proceselor, paralelizare pe calculatoare ce au mai multe procesoare, dar si paralelizarea proceselor prin transmiterea procesarilor in retele eterogene de calculatoare.

·         Dezvoltarea de sisteme de operare cat mai rapide.

·         Protocoale de retea care sa satisfaca un cat mai mare set de servicii la o calitate cat mai mare.

·         Algoritmi de compresie rapizi si adaptivi la situatii concrete.

Lista prezentata poate fi continuata, este pe departe de a fi definitiva, fiecare element al ei poate fi dezvoltat in continuare cu un numar mare de probleme ce asteapta rezolvare. Ceea ce am prezentat este o sinteza a problemelor pe care de cele mai multe ori le-am intalnit in practica.  


loading...
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 527
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2018 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site