Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie

Navigatie

Modalitati de organizare a activitatii economice in transportul maritim

Transporturi

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Tehnologii moderne de transport
LIMITELE GABARITELOR DE „LIBERA TRECERE”, „CFR DE VAGON” SI DE „MATERIAL RULANT”
UNITATI DE MASURA UTILIZATE IN NAVIGATIE
Logistica stocarii marfurilor
PRODUCTIVITATEA IN TRANSPORTUL MARITIM
CALITATILE NAUTICE SI EVOLUTIVE ALE NAVEI
LUCRARE SCRISA LA BAZELE LOGISTICII - Optimizarea volumului de marfuri transportate
Notiuni generale privind transportul forestier
Logistica transporturilor de marfuri in context international
CANALUL DUNARE-BUCURESTI, PARTE COMPONENTA A CORIDORULUI DE TRANSPORT PANEUROPEAN NR. VII

TERMENI importanti pentru acest document

Modalitati de organizare a activitatii economice in transportul maritim
Activitatea economica in transportul maritim se desfasoara in doua forme:

a)      Sistemul tramp;

b)      Sistemul de linie regulata

a) Sistemul de navigatie tip tramp – presupune o navigatie nergulata care nu este legata de o anumita ruta de transport, de anumite porturi fixe de expediere si de destinatie.

Navele de acest tip denumite in argoul marinaresc- “vagaboande” sunt permanent in cautare de marfa si acosteaza in aceleporturi in care navlositorii le ofera conditiile de transport cele mai avantajoase care le permit maximizarea profitului,

De regula fiecare cursa a unei nave tramp este legata de satisfacerea nevoilor de transport ale unui singur navlositor care dispune de o partida suficient de mare marfa pentru aocupa spatiul de transport oferit de nava in cauza. Din acest motiv navele tip tramp, transporta in generaql marfuri voluminoase cunoscute in practica sub denumirea generica de marfuri de masa (titei si derivate petroliere, minereuri, carbuni, cereale, ingrasaminte chimice, fosfati, cherestea etc.).

Fiecare cursa a unei nave tip tramp are la baza un contract de transport incheiat anticipat intre armator si navlositor, cunoscut sub numele de “charter party”[1]

Navele tip tramp apartin de regula unor agenti economici de dimensiuni mici care se concureaza intre ei pentru acapararea diferitelor segmente de piata. Ele pot fi analizate prin similitudine cu firmele mici si prin flexibilitatea lor pot sa se adapteze la situatiile de piata.b) Sistemul de linie regulata (sea line) – este o navigatie pe o rurta comerciala data, intre anumite porturi dupa un orar fix anuntat anticipat, in conformitate cu interesele mutuale ale armatorilor si beneficiarilor serviciilor de linie.

In mod normal navele de linie care sunt de regula dotate cu tehnologii de varf deci sunt construite cu investitii mari, furnizeaza servicii unei clientele numeroase care expediaza marfuri in partizi relativ mici dar des. Deoarece marfurile sunt diverse o nava delinie trebuie sa ofere conditii optime pentru transportul oricaror feluri de marfuri.

In navigatia de linie, contractul este “Booking Note” – Nota de rezervare a spatiului de transport pe nava de linie. El poate fi insotit sau nu de Conosament (Bil of Lading).

Aceste tipuri de nave au o viteza economica ridicata deoarece productivitatea lor trebuie sa fie inalta deoarece trebuie sa resoarba costurile inalte generate atat de transportul in sine cat si de reteaua larga si permanenta de agentii si reprezentante.In acest tip de contract se precizeaza conditiile transportului pietei in functie de situatia pietei navlurilor in acel moment.loading...Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 980
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site