Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


CAIET DE SARCINI PERETI DESPARTITORI SI PLACAJE DIN GIPSCARTON SAU CIMENTCARTON

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
COORDONARE DIMENSIONALA SI MODULARA
MODELE SCARI
Analiza statica-Grinda cu zabrele
PROIECTAREA COMPOZITIEI BETOANELOR CU DENSITATE NORMALA
Pereti de compartimentare - Instalatii / Racorduri
MATERIALE - Elemente pentru zidarie
ELEMENTE SI DETALII ALE CONEXIUNII INTRE SISTEMUL CLADIRE SI INSTALATII SI ECHIPAMENTE
CAIET DE SARCINI PENTRU PARDOSELI INCLUSIV STRATURILE SUPORT SI RACORDARILE CU SUPRAFETELE VERTICALE
PROCES-VERBAL DE RECEPTIE LA TERMINAREA LUCRARILOR
CIMENTURI CARPATCEMENT CU APLICABILITATE IN DOMENIUL RUTIER

CAIET DE SARCINI PERETI DESPARTITORI SI PLACAJE DIN GIPSCARTON SAU CIMENTCARTON

0.0. Acest capitol cuprinde specificatii pentru peretii despartitori si placaje sau masti instalatii din gipscarton si cimentcarton.
1.0. Materiale si produse

Materialele ce urmeaza a fi folosite pentru realizarea lucrarilor descrise in acest capitol sunt cele recomandate de furnizor (Knauf) :

elemente de ghidaj si montanti din profile de tabla galvanizata de dimensiunile corespunzatoare inaltimii, respectiv tipului de lucrare

panouri de gipscarton de 12,5 mm grosime normale, rezistente la foc sau la umezeala

panouri de ciment carton de 15 mm grosime

vata minerala 40 mm (sau 50 mm rezistenta la foc)

suruburi autofiletante de dimensiuni diferite

banda autoadeziva de dimensiuni diferite

banda de etansare

benzi de aluminiu, coltare, elemente de rigidizare intre foi, elemente de fixare a obiectelor grele, cadre metalice, cadre pentru goluri (usi ferestre), etc

ipsos special pentru rectificare, respectiv ceresit pentru rectificarea peretilor in zone umede ce urmeaza a fi placati cu faianta, etc

Peretii despartitori sunt de urmatoarele tipuri:

pereti despartitori formati din cate 2 foi de gipscarton normale pe fiecare fata si vata minerala pe schelet de tabla zincata 50 mm, la interaxul corespunzator inaltimii, fixate pe elemente de ghidaj din profile de 50 mm la tavan si pardoseala, cu toate materialele necesare montajului si finisarea pe fetele vazute conform tehnologiei.

pereti despartitori formati din 2 foi de gipscarton normale pe o fata si doua foi rezistente la umezeala pe cealalta fata    si vata minerala pe schelet de tabla zincata 50 mm, la interaxul corespunzator inaltimii, fixate pe elemente de ghidaj din profile de 50 mm la tavan si pardoseala, cu toate materialele necesare montajului si finisarea pe fetele vazute conform tehnologiei.

pereti despartitori formati din 2 foi de gipscarton normale pe o fata si o foaie de ciment carton pe cealalta fata    si vata minerala pe schelet de tabla zincata 50 mm, la interaxul corespunzator inaltimii, fixate pe elemente de ghidaj din profile de 50 mm la tavan si pardoseala, cu toate materialele necesare montajului si finisarea pe fetele vazute conform tehnologiei.

pereti despartitori formati din doua placari cu 2 foi de gipscaton rezistente la umezeala sau cimentcarton    fiecare pe schelet de tabla zincata 50 mm grosime fixate pe elemente de ghidaj din profile de 50 mm la tavan si pardoseala si un strat de vata minerala, distantate intre ele la 10-20-30 cm pentru trecerea instalatiilor, cu toate materialele necesare montajului. Intre cele doua placari se monteaza elemente de rigidizare din loc in loc.

placari din 2 foi de gipscarton normale si vata minerala pe schelet de tabla zincata 50 mm, la interaxul corespunzator inaltimii,    fixate pe elemente de ghidaj din profile de 50 mm la tavan si pardoseala, cu toate materialele necesare montajului si finisarea pe fetele vazute conform tehnologiei. (in loc de tencuieli la pereti)

placari din 1 foaie de cimentcarton si vata minerala pe schelet de tabla zincata 50 mm, la interaxul corespunzator inaltimii,    fixate pe elemente de ghidaj din profile de 50 mm la tavan si pardoseala, cu toate materialele necesare montajului si finisarea pe fetele vazute conform tehnologiei. (in loc de tencuieli la pereti bai)

placari din 2 foi de gipscarton rezistente la umezeala si vata minerala pe schelet de tabla zincata 50 mm, la interaxul corespunzator inaltimii, fixate pe elemente de ghidaj din profile de 50 mm la tavan si pardoseala, cu toate materialele necesare montajului si finisarea pe fetele vazute conform tehnologiei. (in loc de tencuieli la pereti bucatarii)placari din 1 foaie de gipscarton lipita, cu toate materialele necesare montajului si finisarea pe fetele vazute conform tehnologiei. (in loc de tencuieli la pereti)

In conformitate cu detaliile din proiect se pot folosi si alte tipuri cum ar fi pereti sau placari cu foi de gipscaton rezistente la foc la centrale termice sau placari la spaleti cu 1 foaie de gipscarton si vata minerala pe profile galvanizate de 30mm.

Caracteristici tehnice minime:

Peretii de 10 cm cm vor avea o rezistenta la foc de minimum 45 minute si vor asigura o izolatie acustica de minimum 46 dB. Conform specificatiilor din planuri se vor folosi foi de gipscarton rezistente la foc si sau umezeala dupa caz.

Pentru montarea obiectelor sanitare se vor utiliza elemente speciale din structura din otel zincat de 2 mm grosime tip Knauf. Elementele usoare se monteaza cu accesorii speciale adecvate tehnologiei.

Usitele de vizitare se vor executa conform tehnologiei Knauf, pe baza indicatiilor din proiect si al tabloului de trape de vizitare(DV). Se placheaza identic cu peretii in care se afla.

Produsele vor avea in mod obligatoriu agrementele tehnice romanesti si certificatele de conformitate a calitatii.

2.0. Aprovizionare, transport, depozitare

Aprovizionarea se va face in conformitate cu specificatiile din proiect. Transportul si depozitarea se vor face cu atentie pentru a se evita deteriorarea panourilor

3.0. Executia si verificarea calitatii

Executia se va face conform cu tehnologia specifica, urmarind o calitate superioara din punct de vedere al aspectului si al rezistentei in exploatare.

La trasare si montaj se va tine seama de deschiderile de usi, pentru care se monteaza profile speciale Knauf de bordare. Fixarea profilurilor U de pardoseala si tavan cu partea mediana rigida presata pe un suport cu rol de etansare (in prealabil pe partea mediana a profilurilor U se aplica banda autoadeziva de polietilena. Fixarea panourilor de structura metalica se face cu suruburi autofiletante la cel mult 30 cm unul de altul. Suruburile de fixare trebuie sa fie mascate, astfel incit sa rezulte o suprafata continua, fara distrugerea cartonului care acopera panoul.

Colturile se acopera cu benzi de aluminiu sau coltare intercalate intre straturi de banda. Imbinarea se face prin aplicarea benzii speciale care trebuie sa acopere perfect si ultimele imperfectiuni.

Peretii realizati din panouri gipscarton vor fi in mod obligatoriu ancorati de structura de rezistenta a cladirii (beton sau structura metalica) sau de peretii despartitori de alt tip cu care se intersecteaza.

Se va verifica asamblarea corecta a montantilor si elementelor de ghidaj, etanseizarea si finisarea panourilor.

Fetele panourilor trebuie sa aiba aspectul comparabil cu gletul fin de ipsos, pregatit pentru vopsitorie, in incaperile unde sunt indicate vopsitorii la pereti

Colturile trebuie sa fie acoperite cu benzi sau coltare, pentru a realiza muchii perfecte.

Se va verifica planeitatea si verticalitatea, nu se admit denivelari mai mari de 1 mm/mp, respectiv 1 mm/ml.

Se va acorda atentie montarii celei de-a doua foi de gipscarton astfel incat sa se creeze un nut asa cum rezulta din detaliile proiectului.

4.0. Decontarea lucrarilor

Decontarea se face la metru patrat de panou de gipscarton, conform listelor de cantitati, incluzind montantii, elementele de ghidaj, izolatia din vata minerala, benzile de etansare, toate accesoriile pentru montaj. In pretul pe metru patrat vor fi incluse si elementele de bordare a golurilor sau de fixare a obiectelor grele, elementele de rigidizare intre placarile ghenelor, usitele de vizitare tip Knauf, etc. daca nu sunt evidentiate separat.loading...Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1369
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site