Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Tigle ceramice

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
LUCRARE DE DIPLOMA - LUCRARI EDILITARE
CAIET DE SARCINI
CALCULUL TALPII
INTERACTIUNEA EXPLOATARE - INTRETINEREA DRUMURILOR
PROIECT - amenajarea unei dane comerciale
GLAFURI CELULARE PVC PT INTERIOR
Calculul si compensarea unei drumuiri planimetrice in circuit
MONTAREA COLECTOARELOR SOLARE IN SISTEM - DRAIN-BACK
PROIECT CONSTRUCTII
Zgarie-nori

Tigle ceramice

TONDACH JAMINA CSORNA
Exista marturii care atesta utilizarea tiglei ceramice inca din anii 800 i.e.n. de catre poporul etrusc. Utilizata de-a lungul secolelor, a ramas si azi moderna, fiind unul din cele mai raspandite materiale folosite ca invelitoare de acoperis.

Ceramica arsa are ca materii prime argila amestecata cu apa. Este uscata la aer si apoi arsa in foc. Tehnologia aplicata este ecologica si presupune reciclarea produselor declasate.

Ceramica arsa este un material rezistent la factorii mediului inconjurator : rezistent la radiatii ultraviolete nu se decoloreaza, rezistent la acizi (ploaie acida), rezistent la baze (murdaria de pasari ), cu rezistenta mecanica mare, termorezistent, rezista la inghet. Datorita acestor caracteristici, tigla din ceramica arsa este utilizata la constructii noi, reabilitarea celor vechi, avand si o durata lunga de viata 80-100 ani.

Firma TONDACH JAMINA CSORNA produce tiga din ceramica arsa in patru sortimente : TANGO, KERINGO, CSARAS si POLKA.

In toate cazurile se aplica tehnologia pe baza de ipsos.

Tigla ceramica TANGO

TONDACH TANGO este o tigla produsa cu tehnologia de presare cu valturi duble, datorita carora se asigura o buna inchidere si etanseizare a acoperisului. Permite o distanta variabila intre sipci, de aceea este ideala pentru acoperisurile vechi.

Alaturi de tiglele curente, Tondach TANGO are si tigle de margine stanga si dreapta pentru realizarea paziei ; tigle parazapada care fixeaza zapada de suprafata acoperisului, impiedicand alunecarea acesteia. Tigla parazapada se aseaza pe al doilea si al treilea rand de streasina.

Tigla de aerisire Tondach TANGO se recomanda a se utiliza minim intre doi capriori. Solutia corecta de aerisire se realizeaza prin patrunderea aerului la nivelul sreasinii prin fanta de ventilare sau prin tiga de aerisire asezata in al doilea rand de la streasina si evacuarea aerului prin tiglele de aerisire asezate in al doilea rand de la coama.

TONDACH JAMINA CSORNA produce tigle  natur , si  angobe  - rosii si maro. Culoarea rosie natur depinde de continutul de oxid de fier, de temperatura si de durata arderii argilei.

Angoba este un smalt de argila minerala care se aplica pe suprafata tiglei uscate inainte de ardere cu ajutorul unui dispozitiv special de pulverizare sau prin scufundare. Angoba intarzie decolorarea tiglei conferindu-i o suprafata mata, usor lucioasa. Paleta de culori a tiglelor cu angobe este : negru, gri, albastru, verde deschis, verde inchis, antic, maroaramiu.

Smaltul este un material sticlos, aplicat pe suprafata tiglei brute uscate sau pe suprafata tiglei arse finite prin scufundare sau prin pulverizare. La ardere, smaltul formeaza un strat de topitura care intra in reactie chimica cu produsul ars.

Paleta de culori este : rosu, alb, negru, maro, verde (de 3 nuante), albastru inchis, albastru deschis.

Si celalalte tipuri de tigle : KERINGO, CSARDAS si POLKA au aceeasi materie prima, se produc in aceleasi culori si nuante, cu aceeasi tehnologie, dar difera forma.

Cateva date tehnice sunt prezentate in tabelul 45:

Tabelul 45

Tip tigla

TANGO

CSARDAS

KERINGO

POLKA

Lungime (cm)Latime (cm)

Necesar (buc/m2)

Unghi minim de inclinare a sarpantei

Greutate (kg)
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 830
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site