Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

loading...

ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Importanta sistemului horticol

Pomicultura

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Rodiul
CRITERII DE APRECIERE CALITATIVA A FRUCTELOR SI BAZELE STANDARDIZARII LOR
METODE DE CERCETARE UTILIZATE IN POMICULTURA
Murul
Clasificarea pomicola a speciilor pomicole de climat temperat
FACTORII CARE INFLUENTEAZA CRESTEREA SI MATURAREA FRUCTELOR
Socul
CULTURA CORNULUI
CULTURA ZMEURULUI
Zmeurul

Importanta sistemului horticol

Culturile hortiviticole au o deosebita insemnatate pentru populatie si economie datorita produselor de calitate ce se obtin, ele fiind solicitate de catre consumatori si industrie intr-un sortiment mult mai larg, comparativ cu celelalte produse de origina vegetala si animala. Culturile hortiviticole. prin produsele lor, aduc un aport esential in alimentatia rationala a populatiei, atat datorita continutului in substante nutritive si energetice, dar in mod deosebit prin influenta favorabila pe care o au asupra functiunilor organismului omenesc. Continutul bogat in aminoacizi, saruri minerale, acizi organici, vitamine si substante aromatice, confera produselor hortiviticole functii terapeutice, energetice si nutritive.Nutritia cu produse horticole reprezinta un mijloc major de influentare a starii de sanatate si a evolutiei biologice a omului.
Prin alimentatie se actioneaza asupra fondului morfo-functional al organismului omenesc, asupra starii psihice a omului si chiar a unei natiuni. Alimentul legume-fructe-struguri reprezinta un adevarat factor de mediu. El are profunde semnificatii sanogeneze, trofice si social economice pe care producatorul si comerciantul trebuie sa le aiba in atentie.Trebuie mentionat ca pomii si vita de vie pot valorifica in mod superior terenurile in panta, improprii altor culturi, ceea ce determina atragerea acestor suprafete in circuitul economic al agriculturii. Culturile horticole se caracterizeaza printr-un nivel ridicat de intensificare a productiei. Astfel, un hectar de legume cultivate in sere realizeaza o productie medie de 140 tone, fata de numai 12 tone la legumele cultivate in camp descoperit.

O caracteristica a procesului de productie in horticultura este volumul de cheltuieli si consumul de munca vie relativ ridicat.Esalonarea productiei in tot timpul anului, folosirea mai uniforma a fortei de munca sunt elemente care contribuie la accentuarea rolului horticulturii in economie Un rol important incep sa joace padurile periurbane si urbane, ultimele amplasate chiar in oras cu functie antipoluanta si decorativaSectorul horticol asigura industria alimentara cu cantitati mari de materie prima, care este prelucrata in stare semiconservata si conservata. Se apreciaza de asemenea functia social-economica a horticulturii. De exemplu, viticultura si pomicultura asigura existenta a circa 450-500 mii de familii, cu peste 1,5 milioane membri. In zonele pomicole si viticole, veniturile locuitorilor sunt asigurate in proportie de peste 80% din exploatarea plantatiilor (losif Gh., losif Stanca - 2000). Legumicultura este o    ocupatie a zeci de mii de cultivatori din raza oraselor si marilor centre industriale,ceaduc profituri considerabile.


loading...Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 433
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site