Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


LOGISTICA DE DISTRIBUTIE

Marketing

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Plan de afaceri Flex Wheeler Company
Conceptul de marketing
MODEL ECONOMIC AL COMPORTAMENTULUI UMAN
Planificarea unei campanii de marketing online
Utilizarea marcii in activitatea promotionala
COD DE CONDUITA PENTRU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL IN MARKETING DIRECT
PLANUL DE AFACERI
Elaborarea strategiilor de marketing
Canale de distributie proprii produselor si serviciilor financiar-bancare
RELATIILE PUBLICE ONLINE - Ce inseamna e - PR?

LOGISTICA DE DISTRIBUTIE.

          Deoarece deciziile luate in domeniul distributiei fizice (logistica de distributie) pot avea implicatii profunde atat asupra costurilor de marketing cat si asupra calitatii activitatii producatorilor, a gradului de satisfacere a cererilor  consumatorilor de bunuri si servicii, logistica de distributie devine o componenta esentiala a mixului de marketing capabila sa contribuie la maximizarea rezultatelor obtinute din activitatea de marketing.          Pentru a scoate in evidenta importanta distributiei fizice in realizarea produselor este suficient sa amintim ca, in cele mai multe cazuri, aceasta detine circa o cincime din pretul de vanzare cu amanuntul, iar pentru majoritatea produselor alimentare, ajung chiar la o treime (este cazul legumelor si fructelor care au un grad ridicat de perisabilitate).

Conceptul de logistica de distributie

          In ultimul timp, in literatura de specialitate se foloseste tot mai des, in locul termenului “distributie fizica” termenul de “logistica de distributie”. Dintre definitiile date celor doi termeni, o circulatie mai larga o are cea a Asociatiei Americane de Marketing, conform careia logistica de distributie reprezinta “miscarea si manipularea bunurilor de la locul unde acestea sunt produse, la cel in care sunt consumate sau utilizate”.
          Deci, in cadrul activitatii de marketing, distributia fizica are ca obiect de acrivitate miscarea fizica si transferul bunurilor in interiorul si intre canalele de distrbutie, creandu-se astfel utilitate de loc, de timp si de posesiune. In aceste conditii este necesar ca, intre deciziile cu privire la alegerea canalelor de distributie si distrbutia fizica sa existe o stransa legatura. Prin aceasta se urmareste ca, la un cost cat mai mic, sa se asigure cat mai multe utilitati de natura logistica, astfel ca nivelul satisfacerii nevoilor utilizatorului sa fie cat mai ridicat din punct de vedere al logisticii producatorului.
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 593
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site