Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Heroina

sanatate



+ Font mai mare | - Font mai mic



Heroina

Descriere Heroina este un drog foarte utilizat, derivat al morfinei, care este obtinut din macul opiaceu. Ea are efect depresiv si afecteaza zonele de perceptie a encefalului si interfereaza cu abilitatea encefalului de a percepe durerea. Heroina este o pudra de culoare alba sau bruna, sau o substanta de consistenta smoalei.



Consum Heroina este utilizata intr-o varietate de modalitati dependente de preferintele utilizatorului si puritatea drogului. Heroina poate fi injectata intravenos, in muschi, fumata din tigara, amestecata cu marihuana sau continutul obisnuit al tigarii, incalzita intr-o folie de aliuminiu, inhalata prin pai (procedura cunoscuta ca 'fuga dragonului') sau inhalata ca pudra prin nas.

Efecte Pot fi: - de scurta durata: efectele de scurta durata ale consumului de heroina apar repede, dupa o singura doza, si dispar in cateva ore. Dupa injectarea heroinei, utilizatorii relateaza o euforie acompaniata cu o caldura in piele, uscaciune in gura, greutate in extremitati. Dupa euforia initiala utilizatorii trec intr-o stare de moleseala si somnolenta. Activitatea mentala devine innourata, cauza fiind depresia sistemului nervos central. Alte efecte includ vorbirea nedeslusita si dezechilibrata, mers incetinit, contractia pupilelor, pleoape semideschise, inrautatirea vederii, voma si constipatia.

- de lunga durata: efectele de lunga durata apar dupa utilizarea repetata si dupa anumite perioade de timp. Utilizatorii cronici pot descoperi vene alterate, infectiii, abcese, celulite si patologii ale ficatului. Complicatiile pulmonare, inclusiv diverse tipuri de pneumonii, pot fi rezultatul sanatatii dereglate a utilizatorului, cat si efectului depresiv al heroinei asupra respiratiei. Aditional cu efectele drogului, heroina vanduta pe strada poate avea diverse adaosuri care nu se dizolva in sange si duc la blocarea vaselor sangvine ce duc spre plamani, ficat, rinichi sau creier. Aceasta poate cauza infectia sau chiar moartea unor mici grupuri de celule din organele vitale.

Consumul regulat al heroinei duce la cresterea tolerantei. Aceasta inseamna ca utilizatorul trebuie sa consume mai mult drog pentru a obtine aceeasi intensitate sau acelasi efect. Cu cat dozele folosite in timp sunt mai mari cu atat dependenta fizica creste. Aceasta inseamna ca organismul s-a obisnuit cu prezenta drogului si pot aparea simptome de retragere in cazul reducerii sau opririi acestuia.Retragerea, care in cazul consumatorilor regulati apare la cateva ore dupa ultima administrare, produce dorinta drogului, stare de neliniste, dureri de muschi si de oase, insomnie, diaree si voma, frisoane si pete, miscari bruste si alte simptome. Majoritatea simptomelor apar intre 48 si 72 de ore dupa ultima administrare si scad dupa aproximativ o saptamana. Retragerea brusca in cazul consumatorilor dependenti care au sanatatea slabita este ocazional fatala, desi intreruperea consumului de heroina este considerata mai putin fatala decat intreruperea consumului de alcool sau barbiturice(substante, medicamente care au o actiune calmanta, sedativa, anticonvulsiva, anestezica)





Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1086
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved