Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


AMPLIFICATOARE SI TRANZITOARE MOS

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Temperatura scheme si aparate de masura
PRINCIPIILE NAVIGATIEI SATELITARE - CONCEPTUL TIMPUL DE PROPAGARE
JONCTIUNEA p-n LA ECHILIBRU TERMIC
Transformatorul trifazat
Conditiile de functionare in sarcina a transformatoarelor cuplate in paralel
DIPOL DESCHIS - DIPOL INCHIS
CONVERTOR TENSIUNE FRECVENTA CU ASTABIL SIMETRIC CU REACTIE CAPACITIVA INTRE EMITOARE
Parametrii de cuadripol
Relatiile lui Maxwell referitoare la capacitati
Convertoare C.C.-C.C.

REFERAT

AMPLIFICATOARE SI

TRANZITOARE MOS
Amplificatorul este construit in jurul a n-canale ce intensifica modul MOSFET. Dandu-I o sursa fixa de curent Vdd , marimea curentului ce strabate tranzistorul depinde de diferenta dintre poarta si sursa. Fluxurile curentului parcurg inauntrul drenajului si in afara sursei

Sursa si drenajul

Numele lor se refera la fluxul de electroni care intra prin transistor in sursa si ies prin drenaj. Curentul Id este curentul conventional, care este luat pentru a merge pe directie inverse.

Sursa terminalului este la fel pentru iesirea si intrarea amplificatorului MOSFET.

Cum poarta sursa a voltajului a crescut deasupra pragului, curentul drenat este creste din ce in ce mai rapid.

Cantitatea de care iD creste pentru o portiune mica in uGs este cunoscut sub numele de transconductanta tranzistorului. Transconductanta se masoara utilizand urmatoarea figura :

Voltajul drenat esti tinut constant in timp ce poarta voltajului este variata peste o varietate de valori.

Pornirea

In amplificatorul de surse comune, poarta Q1 , este tinut la un voltaj constant pentru ca prin transistor sa treaca current si atunci cand nu exista nici un semnal. Poarta de pornire lucreaza drept un potential despartitor.

Cuplul(imperecherea)

Un condensator este un dispozitiv electric pasiv ce inmagazineaza energie sub forma unui camp electric intre doua armaturi incarcate cu o sarcina electrica egala, dar de semn opus. Acesta mai este cunoscut si sub denumirea de capacitor. Unitatea de masura, in sistemul international, pentru capacitatea electrica este faradul (notat F). Condensatoarele pot fi de mai multe feluri (electrolitice, cu tantal, etc.), ele fiind realizate atat in tehnologie SMD cat si tehnologie THD.

Condensatorul este cuplat cu amplificatorul cu un circuit din fata acestuia(la fel ca un microfon). Uneori este mai bines a folosim o conexiune directa decat sa folosim un condensator. Dar facand o conexiune directa cu un circuit se intampla uneori ca voltajul la poarta sa fie prea mare sau prea mic ca tranzistorul sa functioneze in conditii optime.

Puterea voltajului

Tranzitorul transforma voltajul imputat in iesirea curentului. Acest current este transformat intr-o iesirea a curentului.

Testul amplificatoruluiCand un semnal sinusoidal de amplitudine 100mV si de frecventa 1kHz

alimenteaza un amplificator semnalul arata in felul urmator :

Iesirea semnalului este un sinusoid care are aceeasi frecventa, dar cu o amplitudine de aproximativ 600 mV, astfel voltajul a obtinut valoarea de :

.

Semnul negative ne indica , ca iesirea semnalului este negativa cand intrarea este pozitiva si pozitiva cand intrarea este negative.

Aplicatiile MOS

Mosfeturile se folosesc in deschiderea si inchiderea (ON/OFF) de la intrerupatoarele tranzitorului si amplificatoarelor.

Tipuri de MOSFET

Curentul din n-canale ale MOSFET , curentul drenat este condus la fel ca electronii prin n tipuri de materiale.

Tranzistorul este alcatuit din tipul P de semiconductor cu electrozii izolati care fiind de n tipuri conectati la o sursa avand si terminale drenate.

Conductia de la sursa la drenare nu poate avea loc pentru ca nici conductia intre tipul n si tipul p nu poate avea loc. Acest lucru se datoreaza jonctiunii P-N care functioneaza ca o dioda reversibila

Efectul campului de la poarta este creat de un canal de tip n format din siliciu care conecteaza cele 2 regiuni de tipul n deja existente.

Cand poarta se afla la un potential pozitiv , electronii sunt atrasi inspre regiunea portii. Acest lucru creaza o continua zona de electroni de tipul n care se intalnesc la cei 2 electrozi existenti.

Cu cat potentialul portii este mai mare cu atat mai multi electroni sunt prinsi, si rezistenta este mai slaba de la curentul drenat.loading...Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 811
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site