Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Semnale QASK si OQASK

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micSemnale QASK si OQASK

Fie semnalul MA multinivel reprezentat in figura 5.35. Cele 4 nivele si corespund celor 4 dibiti si si sunt asociate cu nivelele semnalului in codul Gray sau binary reflectat. Semnalul rezultat este cunoscut sub denumirea de QASK (Quadrature ASK) si prezinta in acest caz 2 nivele de amplitudine (1 si 3) si 2 nivele de faza (0 si
Utilizand 2 purtatoare in cuadratura si semnale modulatoare cu 4 nivele, semnalul QASK rezultat va avea 16 puncte sau fazori in constelatia de faza ilustrata in figura 5.36 si va prezenta o modulatie combinata amplitudine/faza.    In figura 5.36 se disting 3 nivele de amplitudine si 12 nivele de faza.

Semnalele OQASK se obtin prin decalarea fluxurilor de date de pe cele 2 canale I si Q cu jumatate de perioada de simbol. Ca urmare in constelatia de faza se poate sari dintr-un punct numai intr-un punct aflat pe aceeasi linie (variaza datele pe canalul I) sau pe aceeasi coloana (variaza datele pe canalul Q).    Saltul de faza poate avea valoarea maxima de 900, ceea ce reduce fluctuatiile anvelopei semnalului in urma operatiilor de limitare si filtrare si relaxeaza conditiile de liniaritate impuse amplificatorului de putere.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1616
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved