Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


ECHIPAMENTUL PENTRU PROTECTIA APICULTORULUI

Agricultura

+ Font mai mare | - Font mai mic


DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
UTILAJ PENTRU RECOLTAREA VENINULUI DE ALBINE
Bolile lucernei
AGRICULTURA - ECOLOGIE APLICATA
POLITICA AGRICOLA COMUNA SI NECESITATEA ALINIERII ROMANIEI LA PREVEDERILE ACESTEIA
Bolile piersicului si migdalului
Persistenta si remanenenta erbicidelor
Metode de determinare a micotoxinelor
OPERATIUNILE DE TAIERE LA POMII FRUCTIFERI
CARTOFI DE TOAMNA PENTRU CONSUM ALIMENTAR - PASTRARE
FASOLEA

TERMENI importanti pentru acest document

: : recoltareaveninului de albine : : :

ECHIPAMENTUL PENTRU PROTECTIA APICULTORULUI

Echipamentul  pentru  protectia   apicultorului   insumeaza  totalitatea obiectelor necesare pentru echiparea si protectia apicultorului in timpul lucrului  in stupina, cum sint : masca apicola, halatul, salopeta, sortul simanusile apicole. Acestea toate au un dublu   scop:   pe   de   o   parte il feresc pe apicultor de intepaturile    neplacute si in unele cazuri chiar periculoase, iar pe de alta parte asigura conditiile igienice, sanitare si de (protectia muncii in stupina.

Masca de protectie impotriva intepaturilor se foloseste de obicei la efectuarea  lucrarilor mai dificile. Ea fereste partea cea mai sensibila a corpului omenesc, protejind capul, fata si in special ochii, care sint cu predilectie tinta de atac a albinelor. Mastile apicole se pot confectiona din diferite materiale si pot avea diferite forme :

Masca  metalica este un model practic, fiind confectionata dintr-o plasa de  sirma, avind o forma ovala dupa    forma fetei, cu marginilc intarite intr-o rama de tabla cositorita de 0,3 mm, de care se prinde o panza alba care protejeaza capul si gitul.

Masca cu palarie este  formata dintr-o  palarie de pinza   alba   cu borul mare ,intarit pe margine cu sirma de otel de 1,8 mm, de care se prinde o pinza alba prevazuta in dreptul fetei cu un vizor patrat confectionat dintr-o retea de par negru de cal, sau terital negru.

Masca  plianta este confectionata dintr-un schelet de sirma pliabila cu o tesatura de sirma zincata cu ochiurile de 2,5 mm si pinza
Avantajele acestei masti sint : o vizibilitate si o aerisire buna, fiind in acelasi timp practica, intrucit este plianta si usor de transportat chiar in servieta.

Salopeta  face parte din echipamentul de lucru al apicultorului in lucrarile din stupina si atelier. Este confectionata dintr-o singra piesadindoc  sau pinza tare de culoare gri, inchisa la git, iar la miini si picioare  este prevazuta cu elastic. Astfel salopeta protejeaza hainele aicultorului si apara intregul corp de atacul aibinelor.

Halatul este imbracamintea de protectie a stuparului care se recomanda sa fie de culoare alba. El asigura un mod de prezentare igienic in stupina si protejeaza hainele apicultorului. Se recomanda ca minecile sa fie stranse cu un elastic, pentru a evita patrundere albinelor.

Se foloseste tot timpul cat se lucreaza in stupina. Halatele se vordezinfecta prin fierbere  timp de 30 minute, intr-o solutie soda de rufe.

Sortul apicol se foloseste la anumite lucrari cum ar fi extragerea mierii si a cerii si la alte lucrari, pentru a proteja hainele apicultorului. Ele se cofectioneaza din PVC pe suport textil, care este rezistent si usor de spalat.

Manusile apicole  sint  confecionate  din  cauciuc  subtire, cu 5 degete pentru a da posibilitatea apicultorului sa fotoseasca toatc degetele .Ele protejeaza miinile de intpaturile albinelor. Pentru a putea lucra fara o parte din echipamentul de protectie si a nu ne expune  intepaturilor albinelor, trebuie cunoscute temeinic anumite cauze care irita albinele si le predispun la atac. Este necesar ca apicultorul sa se prezinte la lucru in perfecta stare de igiena. Mirosurile straine de transpiratie, alcool,parfum ,ceapa ,usturoi si altele  irita albinele.


loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 605
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2018 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site