Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Animatia turistica

Turism



+ Font mai mare | - Font mai mic



Animatia turistica. Animatia turistica este suma activitatilor si atitudinilor manifestate deliberat sau spontan de catre comunitatea locala, care arc drept scop inscrierea oaspetilor in mediul de viata local, prin multiplicarea solicitarilor exterioare sau prin trairea unor momente de exceptionala originalitate. De data mai recenta, clientela turistica pare sa aprecieze mai mult mediile bogate in solicitari si posibilitati multiple de relaxare, in raport cu cele care favorizeaza solitudinea sau necesita eforturi si initiative personale pentru stabilirea relatiilor de comunicare.



Animatia turistica este, fara indoiala, una dintre slabiciunile majore ale asezarilor rurale. Aceasta decurge, in principal, din cunoasterea insuficienta a modalitatilor de animatie turistica. Foarte frecvent, animatia se reduce la manifestarile culturale, distractive sau folclorice, efectuate conform unui calendar a carui periodicitate este impusa de ritmul activitatilor economice sau de anumite sarbatori traditionale. Desigur, ele sunt importante pentru viata colectivitatii si prezinta valente turistice incontestabile, insa nu intotdeauna ele sunt suficiente pentru a sustine o atractie turistica constanta.

Animatia turistica exista, in masura in care turistul aflat in concediu sau sejur capata, efectiv, senzatia existentei unei vieti locale si percepe sau intrevede posibilitatile ele a se insera el insusi in respectiva structura psiho-sociala.

Activitatile sportive, culturale, artizanale, animatia comerciala, spectacolele, serile distractive, dramatizarile ad-hoc, inspirate din viata comunitatii s.a. sunt fatete multiple si complementare ale animatiei turistice. Competitiile de diferite genuri, spectacolele, demonstratiile de maiestrie profesionala etc. pot avea forme originale si pot fi organizate in sensul schimbarii ''posturii' turistilor; din spectatori incitati ei se pot transforma in 'actori' sau competitori, activ implicati in activitatile respective. Pentru ca acest deziderat sa fie posibil, animatia trebuie sa izvorasca dintr-o disponibilitate de ordin fizic, economic si afectiv a organizatorilor, care, adeseori, sunt ei insisi presati de propriile problemele cotidiene. De aceea, animatia turistica trebuie sa fie integrata in planurile de amenajare si dezvoltare turistica. In acest context, pot fi evaluate posibilitatile de animatie locala, prin instaurarea de relatii inter comunale pentru coordonarea actiunilor si a informatiilor. Nu este necesar ca activitatile sa fie programate intr-un anumit loc, de regula centrul comunal; ele pot fi raspandite pe o raza mai mare, corespunzatoare satelor, sau chiar comunelor invecinate. In aceste situatii, au mare importanta schimbul de informatii, publicitatea corespunzatoare, actiunile corelate ale animatorilor, colaborarea dintre acestia si existenta/asigurarea posibilitatilor de transport sa..







Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1250
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved