Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

loading...

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Conectarea la Internet

internet

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
PROGRAMUL MICROSOFT OUTLOOK - TUTORIAL
Dictionar de Internet
Cele 17 recomandari ale Pandia pentru cautarea pe Internet
Browsere Internet
TransferIt - Transfer de fisiere pe Internet
ELEMENTELE DE BAZA IN COMERTUL ELECTRONIC
UTILIZAREA SEMNELOR DE CARTE (BOOKMARKS)
MODELE DE AFACERI IN COMERTUL ELECTRONIC - Magazinul electronic (E-shop)
Mecanisme de adresare
INTERNET - Conectarea la Internet - Conexiunea permanenta

Conectarea la Internet

Internetul este o retea formata din foarte multe calculatoare, aflate oriunde in lume, conectate intre ele. Comunicarea prin Internet nu depinde de pozitionarea geografica.
 Informatiile de pe Internet sunt prezentate sub forma de pagini web, care pot contine text, imagini, filme, muzica si animatie si care pot fi conectate prin legaturi de tip hyperlink la alte pagini web. Paginile web sunt create cu HTML (Hyper Text Markup Language) si se regasesc sub forma de fisiere de tip „.htm”, respectiv „.html”. Pentru vizualizarea lor este necesar un program dedicat numit „web browser” (navigator pe reteaua Internet). Acest program interpreteaza fisierele HTML si le afiseaza pe ecranul calculatorului sub forma de pagina web. Un astfel de „web browser” este Internet Explorer.

 Alte moduri de a receptiona informatii de pe Internet sunt posta electronica (electronic mail, prescurtat email), grupurile de discutii si de stiri etc. Accesul la posta electronica se face fie prin „web browser”, catre cei care ofera aceste servicii (de exemplu www.yahoo.com www.hotmail.com, pentru conturi de email gratuite), fie prin Outlook Express, o aplicatie sub Windows XP care va fi prezentata in continuare.

 Cea mai simpla modalitate de conectare la Internet este prin „New Connection Wizard”. Pentru conexiune este in general nevoie de un modem si o linie telefonica, respectiv un cont de autentificare la un furnizor de servicii Internet (Internet Service Provider, ISP). In cazul in care calculatorul este conectat la o retea locala si server-ul acestei retele este conectat la Internet, conectarea si lucrul pe Internet se realizeaza prin intermediul acestuia. Lansarea New Connection Wizard a fost descrisa mai sus.

 Datele care trebuie introduse pentru configurarea unei conectari la Internet sunt:

  • pentru un cont de conectare nou prin linie telefonica, se alege ISP (de exemplu, PcNet, TotalNet, EasyNet, fx etc.) si se achizitioneaza un pachet pentru crearea unui cont, care consta dintr-o cartela care contine un cod de acces, impreuna cu instructiuni de realizare a contului, specifice furnizorului respectiv. Datele care trebuie introduse sunt:

o       numarul de telefon al server-ului ISP.

o       setarile de protocol si adresele IP specifice furnizorului respectiv.

o       adresa de email proprie, tipul de server folosit (POP3 sau IMAP), numele server-ului de posta electronica etc.

  • in cazul conectarii prin intermediul retelei locale (LAN) sau extinse (Wide Area Network, WAN), administratorul retelei va trebui sa furnizeze urmatoarele informatii:
    • daca se face conectarea prin server Proxy, este nevoie de numele acestuia.
    • datele conexiunii la retea ale calculatorului pe care se lucreaza (numele conexiunii, numele utilizatorului, parola).

o       datele necesare configurarii contului de posta electronica (adresa de email proprie, tipul de server folosit (POP3 sau IMAP), numele server-ului de posta electronica etc.Adresa de email este un indicativ de forma nume_utilizator@domeniu.tip, in care :

o       „nume_utilizator” este codul cu care utilizatorul va fi regasit in Internet,

o       „@” este caracterul de redirectare catre domeniu,

o       „domeniu” este serverul prin care se face conectarea la Internet, respectiv server-ul furnizorului de servicii de posta electronica (ISP).

o       „tip” este un identificator (zona geografica, domeniu de activitati etc.).

 De exemplu, wrhelp@microsoft.com este o adresa de email la care se pot trimite mesaje de solicitare de ajutor la Microsoft. O adresa personala de email pe contul unui furnizor va avea ca domeniu server-ul respectiv: john55@totalnet.ro. Identificatorul „.ro” se refera la aria geografica a Romaniei.

 In cazul conectarii prin reteaua locala, lucrul cu Internet-ul si posta electronica se va face ca si cum calculatorul ar avea conectare directa la Internet.

Pentru protectia datelor si a functionarii sistemului, este indicat ca tot ceea ce presupune schimb de date intre calculatoare, chiar si lucrul in retea, sa fie supus controlului antivirus, respectiv restrictionarii de acces prin programe de tip „firewall” (in engleza, „zid de foc”). Aceste aplicatii se instaleaza si se pastreaza rezidente pe calculator (se afla in functiune atata timp cat functioneaza sistemul de operare). Prezenta lor nu se va face simtita decat atunci cand exista un „atac” nepermis in sistem (un virus, un „cal troian”, incercari de acces din zone necunoscute etc.).
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 752
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site