Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...


DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie

PROIECT - GRECIA ANTICA

geografie

+ Font mai mare | - Font mai mic


DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Muntilor Tarcu - RELIEFUL Sl ALCATUIREA GEOLOGICA
China– prezentare generala a economiei chineze
Cronologia Gradinii Cismigiu
DEFILEUL DUNARII
Ecosistemul
Padurea de conifere-taiga
Subcarpatii Moldovei
LACU SARAT
BAZINUL VAII AZUGA - studiu fizico-geografic
Centrala Nuclearo-Electrica de la Cernavoda

TERMENI importanti pentru acest document

proiect grecia : : proiect despre grecia : grecia antica proiect : proiect didactic la arta plastica grecia antica :

COLEGIUL NATIONAL “SPIRU HARET”

PROIECT

PENTRU ATESTAREA

COMPETENTELOR PROFESIONALE

TEMA : GRECIA ANTICA

Argument

           Istoria civilizatiei grecesti nu a incetat sa fascineze constiinta istorica a epocii moderne; vazuta, o vreme, ca un arhetip al identitatii europene, instrainatata apoi si uneori chiar denuntata pentru complicitatea ei involuntara cu o lumea prea increzatoare in sine si in propria-i excelenta; tradata pentru zari mai exotice si pentru felurite Africi, mai mult sau mai putin interioare, cultura creata de cele cateva cetati minuscule care au inflorit vreme de cateva sute de ani pe malurile Mediteranei a luat sfarsit, cred, prin a fi recunoscuta, cu partea ei de familiar, cu partea ei nestiuta si stranie, cu rationalismul ei triumfator si cu profunda-i intuitie a revelatiei si entuziasmului, drept ceea ce este: o experienta fondatoare a spiritului european, tot atat de aproape si de departe, de asemanatoare si de straina spiritului nostru cat ne suntem fiecare noua insine de cunoscuti si de nestiutideopotriva.

          De la Herodot incoace - de cand Grecia a aflat despre pluraritatea istoriilor - istoria greaca a devenit si subiect, si obiect al reflectiei umane. Fiecare generatie si-a scris propria istorie greaca, fiindca intensitatea acestei experiente si extraordinara calitate a actorilor si a martorilor ei au starnit irevocabil o cautare a inteligibilului de care alte domenii au fost mai aparate cumva si mai sarace.

          Practica analizelor antropologice si a unei si incredule lecturi a oricarui text, aspiratia catre o istorie globala, care sa dea seama de coerenta si de diversitatea isomorfa a universului uman, toate aceste experiente ale culturii contemporane si-au pus semnul pe reflectia contemporana care porneste, ca subiect sau macar ca pretext, de la documentele si monumentele create acum aproape trei milenii de o mana de oameni pe malurile Mediteranei.

          Atestatul despre Grecia Antica contine cinci pagini principale la care se ajunge accesand unul dintre link-urile din meniul principal aflat in partea de sus a paginilor si anume: Home, Istorie, Religie, Personalitati si Bibliografie. Pe langa aceste pagini, atestatul mai contine inca 13 pagini.

          Site-ul este realizat in limbajele de programare: HTML, PHP si JavaScript. S-au mai folosit la realizarea atestatului:

¨     Macromedia Flash 8 – in care s-a realizat baneru din pagina Home;

¨     Swishmax – realizarea intro-ului;

¨     TopStyle – pentru precizarea proprietatilor divurilor si spanurilor;

Pentru asezarea paginilor in centrul browserului a fost folosit un script in limbajul de programare JavaScript:

var browser=navigator.appName;

          var fereastra;

          function alignPage()

Site-ul a fost testat in browserele Mozilla Firefox si Internet Explorer si nu au aparut probleme de functionalitate.

Intro

Prima pagina reprezinta un intro realizat in SwishMax peste care se poate trece insa prin accesarea link-ului Skip Intro. Se poate vedea in imaginea alaturata o captura de ecran a paginii de intro.
Home

Pagina principala are continutul asezat in partea centrala a ferestrei de browser, asezarea realizata cu ajutorul unui script Java prezentat in paginile anterioare.

Pagina contine un baner vertical realizat in Macromedia Flash 8 si un baner orizontal realizat in Photoshop, cel in flash suprapunandu-se peste cel de-al doilea.

Meniul Este pozitionat in partea de top, asezare care se pastreaza pe tot parcursul site-ului. Index.html (Home) contine in partea din dreapta, mai jos de baneru secundar, un fragment despre religia Greciei Antice la finalul caruia se afla link-ul continuare care ne va conduce catre pagina Religie in cazul accesarii lui. Textu este insotit de trei imagini mici care reprezinta statuete dedicate zeitatilor din acea vreme, imagini care se vor schimba in momentul in care vom pozitiona mouse-ul pe ele.

Mai jos se afla 8 link-uri aranjate pe doua coloane, link-uri ce vor deschide imagini ale ruinelor din Grecia Antica intr-o fereastra noua de dimensiune 500/400 px.

Ultima parte o reprezinta un div care este impartit in alte doua divuri, unul in dreapta si unul in stanga. Cel din dreapta contine aceleasi legaturi ca meniul din topul paginii, iar cel din stanga precizeaza autorul acestui site.

Istorie

Pagina Istorie este impartita in trei parti. Partea de top este alcatuita dintr-un baner orizontal si meniul ce se gaseste in partea de top si in pagina Home.

Partea centrala este impartita si ea la randul sau in doua portiuni. Partea din stanga contine un text care descrie frumusetea istoriei grecesti, iar in partea dreapta se afla o lista cu titlurile cele mai importante din istoria Greciei Antice. Daca vom accesa una din aceste etape ale istoriei ni se va deschide o noua fereastra de browser de dimensiuni 500/600 ce va contine un text despre faptele petrecute in acea perioada.

Religie

In pagina Religie nu se mai regaseste banerul realizat in flash, partea din top fiind reprentat asa cum se vede si in imaginea alaturata de un baner realizat in Photoshop, ce contine statuia lui Zeus si o biblioteca din Grecia Antica, si de meniul ce se va regasi in toate paginile.

In partea imediat urmatoare vom gasi un text despre religia antica. Parcurgand aceste randuri vom ajunge mai jos unde exista o lista cu principalii zei greci, iar daca vom accesa vreunu dintre acestia ni se va deschide o poza cu acesta intr-o noua fereastra de dimensiuni mai mici.

Pagina se incheie cu acceasi parte de final ca si in paginile anterioare.

Personalitati

Penultima pagina principala a atestatului contine 4 figurine ale celor mai mari personalitati ce le-a avut Grecia: Platon, Socrate, Alexandru Macedon si Aristotel, figurine insotite de un text despre fiecare si de catre link-ul continuare care va deschide o noua fereastra cu un text despre fiecare in parte.

Grecia a avut insa mult mai multe personalitati decat cei patru, de aceea pe aceasta pagina se gaseste link-ul Mari personalitati grecesti care va deschide o noua pagina in care sunt precizate aceste personalitati cu un mic text despre faptele fiecaruia.

Bibliografie

Ultima pagina a atestatului contine date personale despre autor, sursele de unde s-a luat textul si imaginile folosite in acest site.


loading...
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1280
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2018 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site