Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

AdministratieDrept

Contractul de intermediere

legislatie

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
REGULAMENT privind crearea unui Cod Comunitar asupra regulilor ce stau la baza liberei circulatii a persoanelor peste frontiere (codul Frontierelor Sc
HOTARIRE Nr. 261 din 8 iunie 1994 pentru aprobarea unor regulamente elaborate in temeiul art. 35 si 36 din Ordonanta Guvernului nr. 2/1994 privind cal
Lista de verificare privind legislatia de mediu
Hotarare nr. 448 - Indrumari de prevenire la gospodarii cetatenesti, Regulamentul cercului de elevi 'prietenii pompierilor'
Capacitatea civila a persoanei juridice
ORDONANTA DE URGENTA 148 / 2005
Donatia
Reglementari specifice personalului incadrat in institutiile publice de aparare nationala, ordine publica, siguranta nationala
ORDONANTA nr.92 din 24 decembrie 2003 privind Codul de procedura fiscala
Amintirile de familie

Contractul de intermediere 

Notiunea

Art.2105 (1) Intermedierea este contractul prin care intermediarul se obliga fata de client sa il puna in legatura cu un tert, in vederea incheierii unui contract.

(2) Intermediarul nu este prepusul partilor intermediate si este independent fata de acestea in executarea obligatiilor sale.

Remunerarea intermediarului

 

Art.2106 (1) Intermediarul are dreptul la o remuneratie din partea clientului, numai in cazul in care contractul intermediat se incheie ca urmare a intermedierii sale.

(2) In lipsa conventiei partilor sau a unor prevederi legale speciale, intermediarul are dreptul la o remuneratie in conformitate cu practicile anterioare stabilite intre parti sau cu uzantele existente intre profesionisti pentru astfel de contracte.

 

Restituirea cheltuielilor

Art.2107 Intermediarul este indreptatit la restituirea cheltuielilor efectuate pentru intermediere, daca se stipuleaza expres in contract.

 

Remuneratia in cazul pluralitatii de intermediari

Art.2108 (1) In cazul in care intermedierea a fost realizata de mai multi intermediari, fiecare are dreptul la o cota egala din remuneratia stabilita global, daca prin contract nu s-a stipulat altfel.
(2) Dispozitiile alin.(2) se aplica atat in cazul in care pluralitatea de intermediari rezulta din contracte de intermediere separate, cat si in cazul in care rezulta din acelasi contract de intermediere.

 

Obligatia de informare

Art.2109 Intermediarul este obligat sa comunice persoanelor intermediate toate informatiile cu privire la avantajele si oportunitatea incheierii contractului intermediat, cu conditia ca sa nu prejudicieze in mod culpabil interesele clientului.

 

Comunicarea incheierii contractului intermediat

Art.2110 (1) Clientul are obligatia sa comunice intermediarului daca s-a incheiat contractul intermediat, in termen de cel mult 15 zile de la data incheierii acestuia, sub sanctiunea dublarii remuneratiei, daca prin contract nu se prevede altfel.

(2) De asemenea, in cazul in care remuneratia se stabileste in functie de valoarea contractului intermediat sau alte elemente esentiale ale acestuia, clientul este obligat sa le comunice in conditiile indicate in alin.(1) din prezentul articol.

 

Reprezentarea partilor intermediate

Art.2111 Intermediarul poate reprezenta partile intermediate la incheierea contractului intermediat sau a altor acte de executare a acestuia numai daca a fost imputernicit expres in acest sens.

 

 
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 538
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site