Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

loading...

AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Magistrale si retele

Comunicatii

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Efectuarea convorbirilor RTF
ACHIZITIA SI URMARIREA SEMNALULUI SATELITAR - RECEPTORUL GPS
RETELE PENTRU COMUNICATII DE DATE
Lassen LP GPS - PROTOCOALE DE INTERFETE
Modulatii utilizate in comunicatii de date
Comunicare si coordonarea explicita prin MMS
Raport de monitorizare (Antena 1, B1TV, Prima TV, ProTV, Realitatea TV, TVR 1)
COMUTATIA MANUALA. CENTRALE TELEFONICE
Modulatia impulsurilor in cod (MIC/PCM)
Tipuri de retele de comunicatii mobile (GSM, TDMA, GPRS)

Magistrale si retele

Unele magistralele si retelele nu utilizeaza mediu de transmitere fizic deschis, acestea au utilizat mai intai retele locale de unde mobile. Aceasta s-a realizat prin transmiterea de date fie direct intre doi participanti mobili, fie s-a utilizat o grila de unitati repeater legate printr-o retea de cabluri. Retelele au preluat legaturile prin cabluri, local, pentru o zona limitata (celula) (Fig. 11.10). Comunicarea cu sistemul tinta se realizeaza prin unde radio, lumina in infrarosu sau ultrasunete.Retelele pentru comunicare de date fara fire se denumesc     LAWN (Local-Area-Wireless- Network), RAN (Radio-Area-Network) sau CLAN (Cordless-Local-Area-Network). Procedeele de transmitere utilizate aici se pot imparti in    categorii:

Ultrasunete: acest procedeu este adecvat unei rate de transmitere scazute (4,8 kbit/s) si este utilizat pentru legatura punct-cu-punct, in care se transmite un volum mic de date.

Fig. 11.10 Topologia unei retele de retea radio mobila

Unde radio, respectiv microunde: rata de transmitere, la aceste procedee de transmitere, depinde de domeniul de frecventa si este, la sistemele comerciale de la 19,2 kbit/s (900 MHz) pana 15 MBit/s (18 GHz). Puterea de transmitere este limitata la 1 W; la aparatele de 900 MHz, domeniul maximal de transmitere ajunge la 240 m. Ca procedeu de acces este utilizat CSMA/CA. Sistemele cu rate de transmitere de 15 MBit/s se comporta, din punctul de vedere al participantului ca un Ethernet. Ele au o distanta de actionare de circa 25 m si acopera o suprafata de circa 300-500 m2.
Emitatorul/receptorul pot fi setati ca o statie centrala a unei zone (Hub), se poate lega cu alte statii centrale prin cablu si se poate construi o retea ca in Fig. 11.10.

Infrarosu: La acest procedeu de transmitere trebuie ca aplicatiile: 'radio optic', 'LAN optic', 'magistrala optica', 'interfata optica' sa fie analizate separat. La radio optic se vor obtine, in functie de distanta si atribute ale retelei, rate de transmitere de la 16 Mbit/s (300 m, Ethernet, Token-Ring), 10-16 Mbit/s (2 km, Ethernet, Token-Ring) si 3 Mbit/s (Non-Return-to-Zero).

La LAN optic se obtine rata de transmitere de la 4 la 16 Mbit/s (Token-Ring, Ethernet, 870 nm), unde statiile pot fi dispuse pana la distanta maxima de 24 m. O unitate automata (Routing) va asista linia de legatura intre emitator si receptor.

La interfetele optice respectiv magistralele optice se instaleaza Transceiver-e, care asigura o legatura optica intre periferie (Terminal, aparate) si magistrala, respectiv unitatea centrala. Distanta de transmitere este circa    30 m. Se utilizeaza CSMA/CA ca protocol de acces. In principiu fiecare participant poate comunica cu oricare participant la magistrala.

Sistemele mobile cu un spatiu de lucru mic au instalata o tehnologie de infrarosu, pentru ca unitatile de trimitere/receptie sunt mici, robuste, ieftine si sistemele necesita numai o putere mica.loading...Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 497
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site