Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Polarizarea diodelor

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Compatibilitate electromagnetica notiuni introductive
Multiplicator de tensiune
ECHIPAMENTUL ELECTRIC AL MOTORULUI - Sursele de energie electrica
Masurarea energiei electrice in circuite de curent continuu. Contorul electrodinamic
EXEMPLU DE REACTIE NEGATIVA
Puteri in retele trifazate
Porti de transmisie si circuite multiplexoare realizate in tehnologia CMOS
Masurarea impedantelor
Echipamente tolerante la defectari
Fenomenul de autoinductie

Polarizarea diodelor

Asa cum s-a prezentat anterior, o dioda poate functiona in 2 regimuri diferite si anume in conductie directa, respectiv inversa. Prin notiunea de polarizare a unei diode se intelege stabilirea tipului de conductie in curent continuu. Astfel, daca dioda functioneaza in curent continuu in conductie directa, se spune ca aceasta este polarizata direct. Analog, daca dioda functioneaza in curent continuu in conductie inversa, se spune ca aceasta este polarizata invers.
Functionarea in curent continuu a unei diode este complet caracterizata de catre valorea curentului continuu care trece prin acesta si de tensiunea continua intre terminalele diodei. Perechea de marimi electrice compusa din curentul continuu prin dioda si de tensiunea continua pe dioda se numeste Punct Static de Funtionare, prescurtat PSF.

Punctul Static de Functionare furnizeaza intotdeauna informatii despre regimul in care functioneaza dioda. Aceasta observatie este valabila si pentru celelalte tipuri de dispozitive semicnductoare.

Polarizarea diodei este realizata prin intermediul unui circuit special, numit circuit de polarizare. Circuitul de polarizare contine intotdeauna o sursa de alimentare (o sursa de tensiune continua sau o sursa de curent continuu), care se mai numeste si sursa de polarizare si o rezistenta de polarizare care are rolul de a limita curentul prin dioda astfel incat aceasta sa nu se distruga.

Exemplul 2Circuitul din exemplul 2 reprezinta un circuit de polarizare pentru dioda D, iar marimile electrice I, respectiv V determinate ca in exemplul 2 constituie PSF-ul diodei D.

In cazul LED-urilor, PSF-ul acestora se determina pe baza procedurii prezentate in cadrul exemplului 2, in care, in calcule, valoarea VD 0,6V se inlocuieste cu VLED 1,6Vloading...Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 688
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site