Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Triciclete electrice

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai mic


DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Solutii test matrice calificare domeniul ELECTRIC
ALEGEREA PROTECTIEI COLOANELOR
BOBINELE - MATERIALE NECESARE PENTRU EXECUTAREA BOBINELOR
Densitatea purtatorilor de sarcina intr-un semiconductor intrinsic
Transformatoare rotative (rezolvere)
Transformatoare de sudura prin puncte
N conductor
Sinteza numaratorului modulo p≠2ⁿ
MOMENTUL CURENTILOR CERUTI
PROIECT Linii Electrice Aeriene - Izolatoarele liniilor electrice aeriene

TERMENI importanti pentru acest document

Triciclete electrice

Istoria tricicletelor electrice

Trei roti (de la prefixul trei cercuri, roti). Tricicleta, ca masina pentru distractie, a fost stabilizata aspectul ei modern pentru siguranta inca de la aparitia bicicletei.  Axele conductoare sunt inzestrate cu un echipament diferit, care permite ambelor roti sa fie conduse in timp ce tricicleta este in miscare, intr-o parte dreapta sau curbata.  Sunt patru randuri de bile, doua aproape de mijlocul lantului conductor si alte doua langa rotile din spate care sustine drumul pozitia verticala.  Sunt folosite doua tipuri de axe. Un ax este sustinut de un rama paralela cu tubul de catre patru frane scurte. Celalalt tip, numit si axul lui Starley Abingtdon, cadrul tubului este concentric cu axul si portiunea din mijloc este largita pentru a forma o turnare pe lantul rotii, cu deschizaturi pentru lant care sa treaca printre ele. Celelalte detalii mecanice, toate sunt similare cu celelalte biciclete.

     Tricicletele carouse, pentru micii negustori, folosite in scopul livrarilor de marfa, sunt create in doua tipuri,  una cu roata de baza intinsa si carausul in spatele “calaretului”, cealalta cu o singura roata conductoare la sfarsit; cele doua carme si carausul fiind montate in fata tubului transversal sau a ramei care sunt asociate la sfarsitul capului volanului.  Al doilea aranjament ofera forma simpla a tricicletei, dar nu este corespunzatoare in scopuri calatoriilor.

              Tricarele

Tricarul sau moto-tricicleta a fost prima facuta prin inlaturarea unei roti din fata a moto-bicicletei si inlocuit cu cadrul rotilor transportatoare si cu un scaun. Cu un motor puternic aceasta aranjare, ofera o performante usoare vehicului si circula cu usurinta pe diferitele drumuri. Pe pantele prapastioase, puterea lui trebuie accelerata si este inadecvata cu o singura viteza si un conductor.    

Tricarul modern este diferit, asambland un motor de masina pe trei roti.  Motorul este in 6 CP, de preferabil cu doi cilindri, aer sau un racitor, cu ambreaj si o cutie cu viteze care sa aibe doua sau trei viteze, si cateodata viteze “reversibile” (inapoi).

                De obicei transmisia este data de un lant din coltul motorului pana la cutia de viteze si de acolo de catre un alt lant pana la  roata.  Cadrul sau sasiul este sustinut pe a treia roata saritoare pe drum.  Volanul este, in general pe aceleasi linii ca si motorul masinii.  Greutatea unui tricar care are de la 7 la 10 CP este intre 70  si 100 kg.  Este un vehicul mult mai rapid, in special la deal decat o masina mica care are acelasi pret. Cauciucurile sunt supuse unor conditii foarte severe decat cauciucurile unei masini si trebuie sa fie rezistente, altfel problemele apar mai frecvent. 

Nu se poate spune ca tricarul  sa obtina aceeasi performanta a drumurilor libere ca si bicicleta cu motor sau masina.  In cazul unei pene, este dificil sa scoti cauciucul.  Lantul conductor, direct de la roata care este legat de motor, este principalul impediment. Motorul are 2000 de turatii pe minut, lantul face zgomot si in mod gradual continua sa frece, in mod frecvent necesita reajustari. Cu tot respectul, exceptie viteza, tricarul este inferior masinilor mici (A. SP.)

O tricicleta este un vehicul pe trei roti.

In general, tricicletele functioneaza pe unul dintre cele trei planuri:

Delta, cu doua roti in spate si o roata in fata ( proiect general). Una sau amandoua roti pot fi conduse, in timp ce roata din fata este folosita pentru a conduce (proiect general), sau rotile din spate pot conduce in timp ce roata din fata conduce sau oricand intre aceste doua combinatii; si  tricicleta mormoloc, cu doua roti conductoare in fata si una conductoare in spate. Rotile din fata pot, de asemenea, fi conduse in timp ce roata din spate conduce, sau toate trei pot fi puse in miscare.

IL3, un vehicul cu trei roti in linie, cu doua roti conductoare: una in fata si celelalte in mijloc sau la sfarsit.  Cand roata din mijloc este pronita, roata este rotita de un mecanism in aceeasi directie spre roata din fata. Cand roata de la capat este invartita, roata este intoarsa de un mecanism in directia opusa spre roata din fata (countersteer).

                Nu toate aceste triciclete intra in una dintre aceste clase. De exemplu, triciclote mai vechi, foloseau  doua roti in tandem (cascada) pe o singura parte si o roata mare peste cealalta. Este comun, dar nu universal, pentru triciclete sa aibe doua roti mici si una de alta dimensiune.

Istoria tricicletelor

Lumea tricicletelor a fost folosita din secolul 19 si provine din grecescul tri (treia), care inseamna trei si kyklos, care inseamna cerc sau roata.  Prima intrebuintare dateaza din anul 1828, fiind cunoscuta si ca “caleasca pe trei roti”. Tricicletele au evoluat in diferite forme de propulsare, incluzand si pedale, aburi si motoare cu combustie interna.  Prescurtarea trike = trici, a fost folosita inca din anul 1883.

Cele mai cunoscute tipuri de triciclete din ziua de azi este tricicleta de jucarie pentru copii, insa exista altele si mai avansate. Tricicletele mai vechi erau pentru adulti.  Tricicletele cu pedale pentru adulti dateaza din anul 1868.

 Tricicletele cu pedale

O tricicleta japoneza saraca cu doua roti in spate.

Acestea ar putea fi drepte sau culcate. Tricicletele drepte sunt de obicei preferate de acele persoane cu probleme de mobilitate. Tricicletele culcate sunt potrivite pentru distante lungi, incluzand turul ciclism si Audax-ul.  Tricicletele drepte sunt de obicei deltas, cu toate ca transformarea tricicletei drepte a lui Newton este bine gandita.  Orice tip poate fi facut mic si destul de mare sa fie pusa pe un trotuar uscat, dar de obicei centrul greutatii este destul de mare ca tragerea sa fie posibila, in special daca “soferul”  mai “slab” nu se apleaca pe un colt.

                Adultii s-ar putea sa creada ca tricicleta dreapta este dificil de condus, datorita counter-steering-ului solicitat sa echilibreze o bicicleta.  Variatiile curbelor drumurilor este principalul obstacol care trebuie trecut, dar odata ce ai invatat bazele conducerii ei, este usor.  Tricicletele culcate sunt mai putin afectate la curbe dar depinde de greutatea care o trage si pozitia sa, capabil de o intoarcere rapida.  Cateva triciclete sunt proiectate sa se incline la curbe ca si bicicletele si de asemenea acestea le ofera un confort mai mare pe drumuri curbate.  Sunt categorisite ca fiind trei roti aplecate.

                In cazult tricicletelor delta,  condusul este de obicei la doar sfarsitul unor roti , cu toate ca in unele cazuri ambele roti sunt conduse diferentiat.  Din pacate, este folosita pentru curse de motoare si este considerata superioara celorlalte.  Un

Triciletele mormoloc culcate, adesea frana se pune cu o mana la fiecare roata, permitand calaretului sa franeze o singura parte. Aceasta a condus la o geometrie (care a fost denumind-o in mod gresit, punctul central al volanului) cu conducerea axului intersectand direct pamantul inainte contactului caucuiului, producand o anumita trena normala.  Acest aranjament, a fost numit “raza frecarii la zero”, este folosit sa atenueze efectele dintr-o parte a carmuriri.  Se zice ca permite calaretului s-o conduca cu frana. Raza frecarii la zero este in general evitata de pamant care reduce condusul fara probleme si griji. 

Alternativa este folosirea standarda a geometriei de condus a lui Ackermann, poate ca, cu ambele frane puse in fata cu mana stransa.  Dificilele tricicletele KMX Kart  creaza o caracteristica permitand franelor din spate sa fie operate in mod separat, folosind “frana de mana”.

                 In Anglia, tricicletele drepte ne sunt cateodata atribuite ca “imprumuturi”.  Multe triciclete entuziasmatice din Anglia, apartin Asociatie de Triciclete, fondata in anul 1929.  S-au obligat in cursele, tururile si turneelor tricicletelor.  In fiecare an cursa cea mare de triciclete drepte este limitata la una sau doua criterii precum in Bungay, Suffolk.

 Producatorii de triciclete drepte il include si pe George Longstaff, Higgins, si Pashley Cycles in Anglia. Compania italiana Di Blasi produc un pliant repede de triciclete drepte de marimea  68X28X62.5  cm, si este disponibila prin orice retea de dealeri autorizata. Producatorii tricicletelor culcate il include pe Hase (care a avut cea mai mare vanzare de triciclete delta, Kettwiesel , de numita dupa programul britanic Catweazle);  Inspirati au fost si cei de la Cycle Engineering, care au fabricat tricicleta mormoloc Trice Range; AVD, care a construit Burrows Windcheetah sau Speedy;  Greenspeed-ul Australian;  HPV Big Cat exista numai 6 modele in Florida si Stein, un nou constructor din Serbia, provincia Vojvodina, in sud-estul europei.

                In timp ce castigau popularitate, tricicleta mormoloc, inca mai este folosita de oamenii de varsta a treia, care sunt obositi si se plang de dureri de spate.  Cele mai bune triciclete pentru adulti costa cel putin 2000 de dolari – asa ca unii constructori pot face acasa cadrul si sa cumpere roti ieftine de 26’’ in loc de roti de 20’’, care se gasesc in magazinele de triciclete.

Tricicletele folosite in scopuri speciale

Unele trciclete (de ex.  tricicletele de incarcare marfa Christiania si Pashley) sunt construite pentru incarcare – descarcare marfa. Altele sunt construite pentru curse sau pentru confort. Unele triciclete culcate sunt “ingradite” pentru orice tip de vreme cat si pentru beneficii aerodinamice; insa acestea sunt cunoscute ca mobile de viteza.

 

Tandemul si tricicletele de mana

Tricicletele in cascada sunt de asemnea facute de companii ca Greenspeed si de Inspired Cycle Engineering (ICE). Aceste triciclete permite calatoria a doua persoane, in pozitia culcata spate-n-spate cu un rama extra care tine o greutate in plus. De asemnea franele de triciclete sunt facute de companiile ca Greenspeed si permite mainilor sa opereze frana, fie prin oprirea sursei de curent sau prin actionarea unei pedale de picior.

 Tricicletele pentru transport marfa

Tricicletele livrate la oras – vedeti aricolele “biciletele muncitoare” si “bicicletele de transport” – sunt in majoritatea tarilor cele mai folosite, cu o incarcatura montanta intre rotile din fata. Totusi, India si China, sunt tarile cele mai importante care folosesc acest gen, “tricicleta incarcatoare”.

 Tricicletele trase de un “hamal” (om)

Cele mai multe triciclete trase de un om, erau folosite pentru transportul persoanelor. Aceste vehicule erau folosite in sud si sud-estul Asiei, dar au devenit populare in Anglia, Europa si America, fiind ca reclame pentru diferite firme in orase mari.

 Tricicleta paianjen are un design aparte, care atrage in mod exclusiv oamenii din centrul Londrei si este operata de Chariot Bikes. Este o tricicleta cu o roata in fata care este articulata in spatele scaunului soferului. Aceste trasurele au avansat prin faptul ca au disc dublu, frane hidraulice si echipata cu butuci.

 Tricicletele motorizate

Asemanator motocicletelor, unele triciclete sunt motorizate. Unele prototipuri automobile mai recente, au fost triciclete pe baza de vapori. Totusi, motocicletele cu aspect de masini, care seamana cu o masina, nu sunt considerate triciclete, nici automobilele cu trei roti ca Morgan.  O tricicleta motorizata paote fi configurata: delta sau mormoloc. O tricicleta delta are o roata in fata si doua in spate, si tricicleta mormoloc are doua roti in fata si o roata in spate.  Roata din spate este folosita doar ocazional, insa aceasta creste turatia si poate afecta manuirea ei. 

 Tricicletele cu motor sunt utile pentru cei cu probleme de mobilitate sau balans, pentru transport de pasageri, bineinteles daca aveti carnet de condus motocicleta.  Aceste masinarii sunt in general construite la cere si dupa un standar foarte ridicat. Un astfel de motor ar fi  stilul chopper ( “maimuta spanzurata”) cu furcile in fata  de la compania VW Beetle, foarte populare doarece sunt incapatoare, construite dintr-un singur cadru, ca si motorul, insa transmisia si rotile din spate pot fi luate de la o alta motocicleta si folosita in construirea unei triciclete mormoloc.

 Ca producatori de triciclete motorizate, il include pe Piaggio Ape (Bee); Bombardier Recreational Products Can-Am Spyder;  tricicletele inverse T-Rex; tricicletele sunt de asemenea folosite de catre autoritatile din America si diacronic vehiculele ca Scammel Scarab. Piaggio MP3 arata ca si o bicicleta pe 2 roti, cu miscarea rotilor independent.

E-tricicletele

In 19 Ianuarie 2007, Printesa Puerto, Mayor Edward S. Hagedorn a descoperit tricicletele usor folositoare si economice pe baza de curent “Trikebayan” (care nu emite nici un sunte si nu elimina monoxid de carbon).  Costul unei benzine este de 1,20 dolar pe zi pentru a fi operata, in tim ce tricicleta care merge cu gazolina costa 12 dolari pe zi. Rolly Conception care a conceptualizat Trikebayan-ul a spus ca convertirea unei tricicletel pe motor intr-o tricicleta electrica costa 68,000 pesos. Bateria reincarcabila de 36 watt este situata sub scaunul pasaberului si poate dura 12 ore.

 

Alte Triciclete electrice

ZAP Xebra este o masina electrica care a fost lansata in Mai 2006 in America si comercializata de corporatia ZAP.  A fost clasificata ca fiind o motocicleta cu trei roti si este disponibila in ambele modele (modelul SD si PK). Are centuri de siguranta. Nu are frane regenerative. Modelul PK are un “pat” in spate care permite accesul usor la baterii, motor si incarcator. Caracteristic companiei Zap XebraTruck.

 Xebra a fost creata de compania ZAP din Santa Rosa, California.

 Viteza maxima a triccletei Xebra este de 65 km/h, si baterii standard, cu posibilitatea de marire a maririi incarcaturii bateriilor. Versiunea SD poate duce pana la 4 persoane. Limita de greutate care o poate duce, ambele modele, este de 230 kg, desi propietarii de model PK au carat, mai mult de atat.

 O alta optiune a modelului Xebra Xero, are in dotare panouri solare care permite reincarcarea solara, care tine locul a 6  baterii; de asemenea exista si optiunea pentru modelele PK. La un dealer langa Seattle, WA, modelul SD este de 10,500 $ si modelul PK este de 11,900 $.

 Modelele Xebra sunt primele vehicule produse care au fost importate din China in America si sunt disponibile doar la dealer-ii autorizati ZAP.  Din spusele unui proprietar si a unui dealer, unele modele mai recente de 2006, au probleme cu anumite adaptari, cum ar fi adaptarea curentului, anumitor functii electrice. Ele nu au fost bine construite, degradandu-se pe timpuri ploiase sau umede. Noile modele din 2007 sunt rezistente la apa. Alte modele mai recente inca includ destul de multe parti de calitate mica , care sunt inlocuite de dealer-ii Xebra si proprietari. Unele parti inlocuite, chiar si la vehiculele noi sunt greu de gasit.

 

According to various news reports, over a hundred and fifty Xebras were sold in 2006. The PK became available in late 2006. According to Zap! 500 Xebra sedans and pickups were ordered by July 2007.[3]Zapcar

Unele detalii:

Dimensiuni:  2,90 m x 1,42 m x 1,54 m inaltime; Greutate: in jur de 180 kg;

Viteza: 65 km/h

Viteza atinsa: 65 km

Locuri: 4 (model SD) si 2 model (PK)

Motor: 5 kw (6.7 CP)

Baterii:  6

Clasificare:  Motocicleta cu 3 roti

Frane:  frane pe 3 roti (fara putere, adica fara ABS)

O privire in interior la ZapCar

Benz Patent Motorwagen

Producator:  Rheinische Gasmotorentabrik Benz & Cie

Productie: 1886 – 1893

Mostenitor:  Benz Velo

Karl Benz Patent Motorwagen (sau Motor Car), l-a construit in 1885 si l-a facut public in 1886,  considerandu-l ca fiind primul automobil construit pentru diferite scopuri, pornind de la ideea ca va fi un vehicul motorizat. Benz  l-a dat in folosinta in mod oficial in 3 Iulie, 1886 in RingsraBe in Mannheim, Germania. Vehiculul a fost licentia cu liceenta germana sub numarul 37435, care Benz a facut apel in 29 Ianuarie 1886, atunci devenind si liceenta gratiata si valabila.

Specificatii

Dupa o descoperire cu succes a alimentarii cu gazolina, intr-un motor cu pistorn in doi timpi in anul 1873, Benz s-a concentrat pe descoperirea unui vehicul motorizat.  A fost construit dintr-un tub din otel cu panouri din lemn, roti din otel si cauciurile au fost construite special de catre Benz.  Carmuirea a fost facuta intr-o parte dintr-un gratar subtire care se rotea in fata rotii. Au fost folosite elipte de-a lungul axei si a lantului conductor pe ambele parti. O curea simpla servea ca un fel de transmisie pe o singura viteza, variind intre un disc deschis si discul conductor.  Primul motorwagen folosit de Benz 954 cc cilindru motor in 4 timpi.  Noua uzina electrica produse la 250 rpm evidentiata intr-un motorwagen, desi Universitatea din Mannheim, mai tarziu l-au testat si au aratat ca poate fi capabil de 400 de rpm. Era o adevarata descoperire inginereasca la acea vreme ca un vehicul de 100 kg, sa poata avea o performanta ca aceasta.

Manivela si sistemul de ulei ar fi fost ceva strain, pentru mecanica moderna, folosirea valvei pentru pomparea de ulei si evacuare ar fi destul de familiar. 

 Mai tarziu Benz, a construit mai multe modele de Motorwagen, permitand vehicului sa atinga viteza maxima de 10 mile pe ora.  Sasiul a fost imbunatatit, in 1887, cu introducerea a unui rezervor.

 

 

 Daihatsu Bee este o masinca pe trei roti care a fost construita de Daihatsu Kogyo in 1951.

Cu toate ca Daihatsu a fabricat triciclete motorizate pentru transport pana in 1930, si a produs o masina mica pentru uz militar in 1937, BEE a fost prima masina pentru pasageri care a construit-o compania, spre vanzare.  Masina a fost brevetata in Octombrie 1951,  la scurt timp compania si-a schimbat numele din Hatsudoki Seizo Co in Daihatsu.

 

 

Reliant Robin

1974 Reliant Robin

Reliant Robin Saloon post facelift

Reliant Robin Estate post facelift

Reliant Robins are also raced by enthusiasts

975 Greek advertisement for Mebea Robin (Reliant Robin produced under licence)

Reliant Robin (care in mod incorect s-a numit Robin Reliant) este o masina  mica pe trei roti fabricata de Compania Reliant Motor in Tamworth, Anglia.  Fiind in mod oficial o masina cu trei roti car cantarea 453,6 kg, Robin poate fi condusa de proprietari care au carnet de conducere categoria B sau carnetul de conducere din Anglia si poate fi imatriculata si taxata la clasa motocicletelor, care ofera economii considerabile spre deosebire de o masina conventionala.  Singura roata din fata care conduce din fatal in timp ce motorul (de asemenea in fata) condouce capatul axului.

               

Robin a fost fabricata prima data in anul 1973 si originalul Robin a fost lansat pe piata in 1981. Vehiculul a fost de asemenea produs sub liceenta Greaca, de MEBEA intre anii 1974 si 1978.  In 1989, Reliant a produs un nou Robin, din fibra de sticla si puterea motorului mai mare. Modelele Robin au fost disponibile pana in Februarie 2001, cand Reliant a anuntat inchiderea productiei.  Ultimul model 65 Robin,  fabricat in 1997 a fost o editie speciala cunoscuta ca Robin 65 care s-a vandut aproximativ cu 10, 000 lire sterline/bucata.  Fabricarea masinilor Robin s-a restabilit sub licenta unei companii numite B&N Plastics in Aprilie 2002, dar au oprit productiile in Octombrie in acelasi an.

 
Masinile pe cu trei roti Reliant se bucura de un loc special in cultura Britanica, adesea fiind tinta unor glume.  Reliant Robin este tinta comedianului Jasper Carrott. Desi, poate  doua dintre cele mai cunoscute comedii Reliante in Anglia sunt de fapt Reliant Regal Supervans – mini vanul murdar si galben,  apartinad fratilor Trotter in , “Doar Prostii si Caii”, si lumina albastruie care intotdeauna sfarseste prin a se impotmoli, care este busita si parasita intr-o parcare goala etc, de catre un Mini Austin, in Mr. Bean.

Fratii Robins fac intreceri de masini, asa cum arata in fotografia din dreapta. In timpul curselor, de obicei, cateva masini se rostogolesc.  In 18 Februarie, 2007, un Reliant Robin a fost folosit intr-un episod din Top Gear, de Richard Hammond si James May.  

 

Noul model de bicicleta

WEST LAFAYETTE, Ind. –  Un nou design creat la Universitatea Pudue ar putea sterge necesitatea parintilor de a te sprijini pe doua roti in timp ce copii invata sa mearga pe bicicleta.

Bicicleta s-a numit SHIFT si a fost creata de un profesor de design si doi studenti. La cea de-a 9-a editie, Competitia Internationala de Design a Bicicletelor, au castigat 15, 000$, in Taiwan.

                Scott S. Shim, ne spune ca “majoritatea copiilor invata cum sa mearga cu bicicleta pe celel care au roti sustinatoare, dar acelea pur si simplu tin bicicleta sa nu se clatine”.  Un asistent de la Colegiul de Arte, al profesorului ne zice ca “bicicleta noastra permite copiilor sa invete cum sa-si pastreze echilibrul in timp ce merg pe ea, nu sa se uite in spate sa vada daca parintii lor tin de spatele bicicletei sa nu cada”.

“Bicicleta, care este pentru cei care abia incep sa mearga, a fost creata impreuna cu fiul meu de 4 ani, Kevin, sa nu-l uitam”!

 Bicicleta de 16 inchi are aspectul unei triciclete, dar in timp ce copilul incepe sa obtina si sa invete sa-si tina echilibrul, cele doua roti din spate schimba sensul pe o singura roata, in timp ce balansul este gradual perfectionat.

                “SHIFT asigura un balans mai mare la o viteza mai mica atunci cad stabilitatea este critica, inspecial cand se pun multe frane si se incepe direct sa pedaleze”, zice Shim.

 El a colaborat cu recentul  industria de design Purdue, Ryan Lightbody, care acum lucreaza la Strategix Vision in Seattle, si cu actualul student, Matt Grossman, un senior de la Ind. Carmel. Toti trei sunt membrii ai Industriei Designers Society of America.

“Nici unul dintre noi nu a creat vreodata vreo bicicleta inainte, asa ca ne-am gandit ca s-ar putea sa ne apropiem de competitie dintr-un alt unghi”, a spuns Grossman, care a absolvit in primavara.   “Aceasta fiind o motivatie personala. Ceea ce-mi place la procesul de design este ca la urma, urmei devii un mini-expert in orice tip de cercetari de design”.

 Intr-un final, designul echipei a fost unul selectat dupa 24 de ore pentru runda finala a competitiei. Dupa aceea echipa a avut 3 luni la dispozitie sa creze un mode detaliat al desenului.  Echipa castigatoare a fost anuntata in luna Martie si prototipurile au fost create pentru expozitia in Taipei, Taiwan.

 “Acum, noi asteptam sa auzim de la fabricanti, cine si-a exprimat interesul in producerea desenului”, a spus Shim, al carui domeniu de specialitate este electronice consumabile. “Premierea de ceremonie, a avut loc in cel mai mare centru de comert  Expozitia Internationala de Ciclism din Taipei, unde au fost mai mult de 500 de companii si fabricanti din toata lumea”.  Competitia anula de Design a Bicicletelor este sponsorizata de Departamentul International de Tehnologie, Ministeru Afacerilor Externe si Centrul de Sanatate din Taiwan. Industria Purdue  face parte din Departamentul Vizualului Rusty Rueff si Reprezentanti de Arta.  Absolventii de Design Industrial Purdue si-au gasit locuri de munca in consultanta, cocentrandu-se pe firmele de design si departamentul produselor prefabricate. De asemenea, studentii de design industrial au colaborat pentru transportul, comercializarea , recreerea, echipamentul medical si echipamentul rezidential cat si in expozitia de electronice din anul 2004. 

Shim si Steve Visser, asociati ai profesorului de design industrial au castigat premiul international pentru conceptul construirii dispozitivului si stocarii bazelor de date care permite vecinilor sa imprumute articole de casa. Reteaua BLU (“Borrow, Lend, Unite”), permite viitorilor imprumutanti sa seconecteze la baza de date printr-un modul care conecteaza alte calculatoare din zona pentru a indica nevoile imprumutate. Momentan Shim lucreaza la cateva proiecte, incluzand o perna ergonomica ca oameni s-o foloseasca cand stau cu picioarele incrucisate pe podea.

“Vad prea multi studenti stand in pozita aceasta in timp ce asteapta pe hol sa intre la ore si este foarte neplacut sa stai in pozitia aceasta” “Dar, asa gandesc designerii industriali, cum putem face ziua de zi cu zi sa fie mai buna pentru cineva”

Cautati sa reduceti costurile”?

Cautati sa reduceti costurile productiei dvs fara sa compromiteti calitatea sau performantele?

La triciclete avem un proces demonstrat pentru scaderea preturilor produselor.

Pasii si procesul care trebuie urmat:

 A CULEGE

Noi culegem informatiile corecte despre asamblarea si partile necesare, incluzand materialele, procesul, efortul si costurile aditionale. Informatia este colectata si prezentata in formularul unui produs si schitat. O diagrama corecta si costurile corecte a produselor.

 

BUNURILE

Dupa aceea cautam bunurile si incercam sa gasim oportunitati pentru reducerea sau inlaturarea costurilor. Experienta noastra in design tehnic, cunostintele despre materialele necesare si intelegerea procesului de fabricatie ne permite sa vedem posibilele alternative in practica curenta. Rezultatul este o serie de alternative prezentate impotriva originalului permitand eliberarea deciziilor luate in afaceri.

 DEZVOLTAREA

Dupa ce este selectata o strategie preferata, ne punem dezvoltarea si indemanarea sa facem schimbarile produsului, la realitate. Costurile noastre pot sunt valabile pentru a asigura o investitie returnata (ROI).

 PROFITUL

Proiectul finalizat va aduce economisirea costurilor produsului care poate sa creasca profitul sau sa permita produsului sa fie mai competitiv, ridicand costurile. Toate deciziile pot fi ghidate de ROI si de termenul lung al strategiei produsului.

 

De ce inovam?

Gandirea si designul inovator ajuta produsele dvs sa :

-          mentina sau sa creasca actiunile pe piata

-          apararea de noii competitori

-          revitalizeaza brandul

-          cresterea vanzarilor si sa profiturilor

 Oricare ar fi motivul dvs, va putem ajuta sa imbunatatiti produsele curente sau sa developati altele noi si mai competititive. Pentru mai multe informatii sau sa discutam despre nevoile dvs va rugam sa ne contactati.

 Diferentierea produsului

De ce clientii aleg sa cumpere produsul dvs in loc sa-l achizitioneze pe cel al competitorului ? Toti ne intrebam cand cumparam sau achizitionam un produs, dar daca nu ati stiut raspunsul pentru produsul dvs sau nu l-ati comunicat, atunci unde a-ti lasat clientii? Diferentierea produsului suna exact asa cum este, din punct diferentiat intre dvs si restul pietei.  Acesta este motivul de ce clientii cumpara produsul dvs. Este o combinatie de:

-          furt (a ideilor);

-          caracteristicile produsului;

-          folosirea produsului

-          ambalarea produsului

-          marketing

Dar orice ar fi, este important sa intelegeti ca vanzarea si imbunatatirea produsului sa fie tot timpul la zi.

 

Tricicletele va pot ajuta sa profitati de oportunitatile pe piata prin dezvoltarea produselor pe care le vindeti. Produsele care sunt mai bune servesc nevoilor clientilor de baza sau tinteste nevoile anumitor clienti pe piata. Contactati-ne si va voi arata cum se face.

 

Tricicleta ChameleonEco

Inaltimea scaunului = 79 cm

Roata de baza = 98 cm

Roata din spate tractatoare = 55 cm , curbura rotii sa fie de 3 grade

Cameleonul este o tricicleta inclinata care intentioneaza sa reduca un *sunetele vehiculului ecologic, inlocuind vacantele scurte a masinii*.  Tricicletele sunt special construite pentru mediul urban.  Comisioanele locale, ca si cumpararea alimentelor sau transportul catre posta, poate fi usor indeplinit cu acest vehicul “uman” HPV, curata si foarte eficienta.

                Primele prototipuri din metal au fost finalizate in Aprilie 1996 la Insttutul Pratt din New York.  Bill Stites a tinut cateva cursuri pentru studentii absolventi la Departamentul de Proiectare Industriala.

 Un Brevet american a fost completat in August 1996.  Principala caracteristica o are combinatia rotii din fata otelite, relativ sub cadranul din fata; cu montarea ghidoanelor fara inclinarea cadranului spre capat.  Inclinarea independenta si volanul Tricicletei Cameleon ofera “calaretului” o viteza asemanatoare unei biciclete. Acordarea Brevetului nr. 6,062,581 a fost acordat in anul 2000.

Licenta productiei este valabila si negociabila.

 Tricicleta de oras

De la inceput Cameleonul ECO a fost conceput ca o tricicleta de oras. Mediul inconjurator de la oras necesita vizibilitate buna si agilitate pentru condus in trafic.  Scanul inalt asigura vizibilitate buna  in timpul ajustarii, cadranul articulat permite inclinarea  si o pozitie comoda.

Vizibilitatea

Cameleonul a fost construit sa ofere vizibilitate usoara, scaunul fiind ridicat la 79 de cm. Mediul inconjurator de la oras, adesea creaza o coada de vehicule; un triciclist Chameleon poate vedea peste majoritatea vehiculelor si “poate fi vazut” de motociclisti.

 Categoria usoara – Cameleonul ECO este foarte usoara – 35 kg sau mai putin – si inca poate cara o incarcatura considerabila – 137 kg sau mai mult.

Exercitiul – HPV’s asigura “exercitiul accidental”, unde atingerea secundara a beneficiului de pe urma exercitiului in timp ce fugiti pentru livrari rapide sau doar pentru distractie.

Siguranta – Realitatea este atunci cand calatoriti cu un HPV, este mare in traficul din oras, este foarte periculos. Combinatia remarcabila a vizibilitatii si controlul circulatiei si manevrabilitatea este foarte sigura. Va rugam sa folositi casca de protectie, faruri si lumini reflectorizante.

Siguranta scaunului ridicat

Aceasta tricicleta ridica disponibilitatea scaunului ridicat, oferind vizibilitate importanta. Ridicarea scaunului a fost impinsa in sus ca raspuns vehiculelor orasenesti.  Comoditatea vizibilitatii folosirii mai multor strazi si capabilitatea de a vede imprejur si peste multe vehicule in aglomeratie. Dinamica inclinatiei scaunului ridicat fac din Cameleon o tricicleta sigura si stabila.

 Chameleonul ECO demonstreaza vizibilitate ridicata – atat calatorului cat si motociclistilor.

 Cadrul negru del a sfarsit are furcile rotilor standard (ISO 406) ca alte tipuri de roti de 20” pot fi folosite.  Teava incarcaturii este indreptata spre capat, suspendata in fata de o varga Stainless Steel (otel Stainless).

Ghidoanele sunt foarte ajustate pentru apucarea optima si sigura.

 Scaunul din spate este ajustat si prins pe un suport bine structurat.  Scaunul este adaptat cu suspensii si perna lombara.

 

Ingustarea  pentru patrundere in trafic

Noul Cameleon ECO este de asemnea unul dintre cele mai inguste triciclete, disponibile, cu o roata tractatoare de 55 cm.

A fost creata sa fie ingusta si echipata cu elemente tipic unei biciclete, si posibilitatea de a merge oriunde poate patrunde o bicicleta.  Aceasta permitand calaretului sa se strecoare in trafic mai usor si in siguranta.

 Ingustarea cailor de acces

Cameleonul ECO este de asemenea destul de ingust pentru a intra prin usi normale si in lifturi de apartamente. Cameleonul ECO este usor de condus si spatiul este mic asociat cu viata de la oras. In general pista ingusta si roata de baza, mica, creaza un o urma de pasi mica.

 Rotile din spate sunt de aceeasi marime

Tubul portocaliu din spate din fata barei trece prin spate pentru atasa articulatia din spate.

 Compactibilitatea

Cameleonul ECO este conceput sa suplimenteze transportul de la oras si sa asigure un vehicul potrivit.  Marimea mica inseamna mai putina aglomeratie pe strazile din oras; patrundere usoara printre masini.

 Manevrabilitatea cu mana

Cameleonul poate fi usor manevrat pe rotile din spate, prin punerea piciorului pe axul din spate si tragand de scaunul din fata la o simpla “saritura”. Ramane in pozitia ridicata si usor de condus, fara nici un efort, deoarece este echilibrata in acea directie.

 Bare articulate

Exista doua sub-bare, in fata una portocalie si in spate una neagra. Sub-barele sunt articulate sa miste usor; rotatia longitudinala, orizontala.

 Articulatia permite controlul inclinat al calaretului.  Volanul este independent, asemenea bicicletei.

 Bara de sub contine tot sistemul FWD, incluziv frana din spate si roata din spate, cat si scaunul. Da, in timp ce scaunul este localizat deasupra barei din spate, care este de fapt localizat la o patrime din tubul de sus pe bara portocalie.

 Bara din spate (neagra)

Barele de sub contin doua roti in spatele ghidonului, de asemenea si rezervorul.

 Inclinatia

Statura scaunului inalt combinat cu pista geometrica ingusta, cu siguranta este peroculoasa pentru o linie standarda. Pentru a mentine proportiile neobisnuite, barele Cameleonului sunt articulate pentru permiterea intoarcerii cu spatele.

 Dinamica ingustarii a bicicletei a fost copiata si la Cameleon.

 Echilibru la cotituri

Barele articulate permit calaretului sa schimbe centrul de greutate a vehicului, in special in timpul intoarcerilor.  Inclinatia la curbe asigura echilibru si stabilitate, asemenea unei biciclete. Calaretul are capacitatea de a se acomoda condiiilor calatoriilor si mentine echilibrul important de baza.

 Echilibrul impiedica sariturile si sunt ajustabile prin glisarea clampei de-a lungul tubului galben din spate.

 Condusul

Ghidonul este montat la sfarsit, sub cadru; asamblarea furcii este montata in fata.  Acestea inclinandu-se in mod relativ pe cele doua cadre, putand rezulta o distorsiune a elementelor din spate, conectand ghidonul la furca.

 Toate prototipurile de Cameleon dinainte, foloseau cablu conectat la ghidon pana la volan. Ultima versiune a Cameleonului ECO, foloseste un cauciuc rigid.

 Acest aranjament este imun pentru conducerea ditorsiunilor ale articulatiilor aplecate. O noua analiza CAD a rigiditatii cauciucului  vargat localizat aproape, invecinat si coplanar la sfarsitul axului a concluzionat rezultate surpinzatoare, puterea cu doar .005”, schimba aplicablitatea cu 20 de grade.

Astfel de suma este neglijabila in relatia flexibilitatii naturale a structurii vehiculului, inclusiv metalul.    

 CONDUCEREA si INCLINATIA raman independent acolo unde poate fi operata fara afectarea unui alt mecanism. Intr-adevar conducerea si inclinatia sunt controlate independent prin acelasi ghidon.  Abilitatea dvs cerebrala leaga combinatia acelor controale pentru mergerea usoara pe bicicleta, secretul fiind acele triciclete de succes.

 La caputul din fata, este atajat volanul vargat la clampa conductoare pana la tubul volanului de sus.

 Privelistea din partea dreapta a ghidonului montat

 Sportivitatea ghidonului articulat impinge in sus si in jos, rotand tubul de otel Stainless. Acesti pivoti sunt ajustabili intr-o secunda, permitand conducerea umezita dorita.

 La ghidon, legatura din spate introdusa special intr-o parte mecanica cu 3 seturi de suruburi.

 Conducerea curbata este echilibrata pentru evitarea interferentelor cu balamalele articulate in fata.  Curbura centrala a alamei de la sfarsit inca este pivotat pentru conducerea curbata.

 Conducerea rotii din fata

Acest sistem unic FWD foloseste un  brevet u-joint hub- de la StitesHub. Este primul sistem separat in totalitate, a condusului si ghidaj.

Nu exista ghidaj care sa traga de pedala – chiar si fara maini.

 Partea dreapta din fata a StitesHub

Inima StitesHub-ului este incheietura universala din centru, dintre toate. Transfera puterea prin axul tubului conductor la diferite unghiuri in timpul coducerii, deoarece colierele sunt propagate de-a lungul axului care este perpendiculat la intersectii cu axul de la capat, nu sunt forte generate care ar putea roti furca pentru condus.

 Lamele furcii alungite vin in sus pentru a sistine rulmentul de sub StitesHub.  Care pica direct pe centrul tubului. Acesta transfera colierele fara conducerea distorionata.  ‘Lantul Jos’ merge la rulment si se misca cu furca.

 Partile din stanga ale StitesHub-ului

 Partea stanga a StitesHub-ului este sustinuta de cadru prin 4 talere galbene. Zimtii din partea stanga a StitesHub-ului este ajustata vertical pentru aliamentul optim al u-joint-ului.

                Rulmentul negru sustinator are o locatie ajustabila printr-un slot montata pe blocul motorului.

Lantul desupra nu necesita trageri tensionate in timpul franarii bruste din spate.  Legatura vergelei din spate vine deasupra. Chideti partea stanga a lamei din furca.

 Tavaluga bucsei este ancorata butonului de frana in partea stanga.  Capsa din dreapta va sustine aparatoarea sa stea.

In concluzie

Aceasta proiectie atinge toata independenta a trei sisteme principale:

Conducerea – pedaland sistemul FWD nu cauzeaza nici un efect condusului si nici inclinatiei.

Inclinatia – Inclinatia rotii din fata nu cauzeaza nici un efect la condus si nici la inclinatie.

Suportul – cadrul din fata nu cauzeaza nici un efect la condus si nici la inclinatie

Aceasta reprezinta cheia de baza a firmei a proiectului Cameleon.

 


loading...
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 7064
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2018 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site