Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE





AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


INTREBARI MECANICA

Tehnica mecanica

+ Font mai mare | - Font mai mic







DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Descrierea functionarii circuitului pentru controlul umiditatii
Densitatea si greutatea specifica a fluidelor
Bilantul de tractiune si de putere al autovehiculelor
DEFECTE SI ROLUL EXAMINARII NEDISTRUCTIVE IN ASIGURAREA CALITATII PRODUSELOR
Pornirea stea - triunghi a motorului asincron trifazat
Automate Pentru Bauturi Reci - Caracteristici tehnice
Masina de ambalat in vid cu doua camere MULTIVAC C 450 E
INSTRUMENTATIA NUCLEARA A REACTOARELOR NUCLEARE
Tensiuni normale principale. Tensiuni tangentiale principale
Masinile unelte cu comanda numerica si centrele de prelucrare

INTREBARI MECANICA

1. Autovehiculele si remorcile pot fi certificate din punct de vedere al autenticitatii de catre:



a) Autoritatea Rutiera Romana;

b) Directia Politiei Rutiere;

c) Registrul Auto Roman.

2. Cand este necesara efectuarea unei inspectii tehnice periodice, chiar daca perioada scadenta nu a fost depasita:

a) in cazul in care detinatorul a avut retras dreptul de conducere pe o perioada mai mare de 12 luni;

b) daca s-a pierdut certificatul de inmatriculare;

c) daca autovehiculul a avut avarii grave la mecanismul de directie in urma unor evenimente rutiere.

3. Se interzice circulatia pe drumurile publice a vehiculului daca:

a) nu a fost supus inspectiei tehnice periodice inaintea datei inscrise in anexa certificatului de inmatriculare;

b) noxele motorului ating limita maxima;

c) are montate alte dispozitive de iluminare si semnalizare decat cele omologate de autoritatea competenta.

4. Cand este necesara efectuarea unei inspectii tehnice periodice, chiar daca perioada scadenta nu a fost depasita:

a) daca autovehiculului i s-a efectuat o reparatie capitala;

b) daca autovehiculul nu a fost folosit o perioada indelungata;

c) in cazul in care detinatorul a avut retras dreptul de conducere pe o perioada mai mare de 12 luni.

5. Vehiculele se inmatriculeaza numai daca:

a) au o stare tehnica si estetica foarte buna;

b) au fost omologate de catre R.A.R.;

c) se completeaza fisa de inmatriculare.

6. Latimea generala a vehiculelor, inclusiv incarcatura este de:

a) 2,50-2,60 m;

b) 2,60-2,70 m;

c) 2.50-2,70 m;

7. Care este documentul care se elibereaza in urma omologarii unui autovehicul ?

a) autorizatia provizorie de circulatie;

b) certificatul de inmatriculare al vehiculului;

c) cartea de identitate a vehiculului.

8. Care din urmatoarele cauze determina scaderea presiunii uleiului?

a) infundarea sorbului pompei de ulei;

b) nivelul prea mare a uleiului in carter;

c) folosirea unui ulei prea vascos.

9. Ciclul de functionare al motorului cu ardere interna in patru timpi, se realizeaza in :

a)  patru rotatii complete ale arborelui cotit;

b)  patru rotatii complete ale arborelui cu came;

c)  doua rotatii complete ale arborelui cotit.

10. Cand directia unui autovehicul trage dreapta inseamna ca:

a) este reglat incorect unghiul de convergenta;

b) este reglat incorect unghiul de fuga;

c) este reglat incorect unghiul de cadere.

11. Rolul diferentialului este:

a) de a permite ca rotile puntilor motoare sa ruleze cu turatii diferite;

b) atenuarea socurilor din transmisia automobilelor;

c) amplificarea momentului motor, pe care-l transmite la roti

12. Care este rolul transmisiei ?

a) transmiterea miscarii de la ambreiaj la cutia de viteze;

b) transmiterea miscarii de la motor la rotile motrice;

c) asigurarea eficientei franei de motor.

13. Uzura anvelopei pe mijlocul benzii de rulare este o consecinta a rulajului :

a) cu viteza ridicata;

b) cu viteza redusa;

c) cu presiune mare.

14. Care trebuie sa fie nivelul electrolitului in bateria de acumulatori ?

a) 10-15 mm sub nivelul placilor;

b) 10-15 mm deasupra placilor;

c) la nivelul placilor.

15. La coborarea unei pante lungi cu autovehicule echipate cu motoare cu aprindere prin scanteie se recomanda folosirea franei de motor intrucat:

a) realizeaza o economie apreciabila de combustibil;

b) evita suprasolicitarea franei de serviciu care in anumite conditii devine ineficienta;

c) micsoreaza uzura motorului.

16. Care poate fi indiciul exterior al consumului marit de combustibil in urma reglarilor gresite la motor ?

a) fum de esapament alb;

b) fum de esapament albastru;

c) fum de esapament negru.

17. Care este rolul electromotorului?

a) antreneaza arborele cotit;

b) antreneaza compresorul;

c) antreneaza ventilatorul.

18. Care din urmatoarele defectiuni creeaza joc mare la volan ?

a) uzura pronuntata a pneurilor rotilor din fata;

b) uzura pronuntata a angrenajelor din caseta de directie;

c) uzura pronuntata a suspensiei autovehiculului.

19. Care este rolul termostatului ?

a) mentine temperatura lichidului de racire in limitele optime;

b) inchide si deschide circuitul lichidului catre instalatia de climatizare, la anumite temperaturi;

c) realizeaza scaderea temperaturii lichidului de racire.

20. Uzura pronuntata a marginilor benzii de rulare se datoreaza :

a) rularii cu presiune mai mica decat cea recomandata;

b) rularii cu presiune mai mare decat cea recomandata;

c) conducerii cu viteza mare.

21. Care este rolul bateriei de acumulatori ?

a) transforma curentul de joasa tensiune in curent de inalta tensiune;

b) alimenteaza consumatorii de energie electrica in raport de necesitati;

c) produce curent electric necesar alimentarii consumatorilor.

22. Care dintre unghiurile directiei face ca, dupa virare, rotile directoare sa revina in pozitia initiala?

a)  unghiul de consvergenta;

b)  unghiul de cadere;

c)  unghiul de fuga.

23. Echipamentul de directie prevazut cu un sistem de amplificare    (servodirectie):



a) este obligatoriu pentru toate autovehiculele cu sarcina maxima pe axa directoare mai mare de 4500 kg;

b) este obligatoriu la toate tipurile de autoturisme;

c) nu exista nici o prevedere in acest sens.

24. Momentul motor transmis la roti in trepte inferioare de viteza este:

a) mai mic decat la arborele motorului;

b) mai mare decat la arborele motorului;

c) egal cu cel de la arborele motorului.

25. Care este rolul mecanismului de distributie ?

a) asigura patrunderea amestecului carburant in cilindri si evacuarea gazelor arse;

b) asigura distribuirea curentului electric de inalta tensiune la bujii;

c) asigura uniformizarea mersului motorului prin distribuirea surplusului de energie debitat in timpul motor catre ceilalti timpi.

26. In cazul rularii cu un pneu umflat sub presiunea indicata de constructor, uzura neuniforma a benzii de rulare se produce:

a) in zona exterioara a benzii de rulare;

b) pe creasta;

c) pe toata suprafata.

27. Care din urmatoarele cauze determina descarcarea bateriei de acumulatori ?

a) oxidarea bornelor;

b) desfacerea legaturilor;

c) folosirea excesiva a demarorului.

28. Care este rolul generatorului de curent alternativ ( alternatorului) :

a) asigura pornirea automata a motorului;

b) este sursa de energie pentru consumatori in timpul functionarii motorului si de incarcare a bateriei de acumulatori;

c) alimenteaza cu energie electrica electromotorul.

29. Din ce cauza faza de intalnire a farului “bate” in sus ?

a)  becul bilux este montat cu ecranul fazei scurte in jos (sub filament);

b)  becul bilux este montat cu ecranul fazei scurte in sus (deasupra filamentului);

c)  becul bilux este montat cu ecranul fazei scurte lateral.

30. Inspectia tehnica a autovehiculelor destinate instruirii practice se efectueaza :

a) anual la o statie de inspectie tehnica autorizata de MT;

b) la cel mult sase luni intr-o statie de inspectie tehnica autorizata de RAR;

c) la cel mult sase luni intr-o statie de inspectie tehnica a M.I.

31. Unghiul de cadere al rotilor are rolul:

a) de a impiedica oscilatiile rotii in limita jocului din rulmentii butucului;

b) de a micsora tendinta de deschidere a rotilor;

c) de a mentine rotile directoare in pozitie stabila de mers rectiliniu al automobilului.

32. Precizati care dintre cauzele urmatoare conduc la incalzirea excesiva a pneurilor:

a) rularea cu o presiune mai mare in pneuri decat cea indicata de uzina constructoare;

b) rularea fara oprire pe o distanta prea mare;

c) rularea cu presiune mai mica in pneuri decat cea indicata de uzina constructoare.

33. Care poate fi indiciul exterior al uzurii pronuntate a setului motor?

a) fum de esapament alb;

b) fum de esapament albastru;

c) fum de esapament negru.

34. Care din urmatoarele defectiuni conduc la patinarea ambreiajului ?

a) uzura mare a ferodourilor discurilor conduse;

b) cursa libera a pedalei de ambreiaj este prea mare;

c) ruperea parghiei de debraiere.

35. Dispozitivul ABS reprezinta o componenta a unui sistem de franare care:

a) avertizeaza asupra aparitiei unei disfunctionalitati ale sistemului;

b) nu are nici o influenta asupra spatiului de oprire;

c) regleaza in mod automat forta de franare la roata, evitand blocarea rotii.

36. Uzura neuniforma a benzii de rulare in plan transversal poate fi cauzata de:

a) bruscarea frecventa a directiei;

b) reglarea necorespunzatoare a unghiurilor de fuga;

c) reglarea necorespunzatoare a convergentei rotilor.

37. Care din urmatoarele cauze duce la uzura prematura a anvelopelor rotilor din fata:

a) greutatea mare pe puntea din fata datorita existentei motorului;

b) solicitarea mai mare a rotilor din fata la viraje si la mentinerea directiei de mers;

c) reglarea gresita a convergentei rotilor.

38. Cum veti proceda cand incarcatura depaseste greutatea maxima autorizata a vehiculului ?

a) mariti presiunea in pneuri;

b) rulati cu viteza redusa;

c) nu efectuati transportul in asemenea conditii.

39. Care din urmatoarele defectiuni creeaza joc mare la volan?

a) convergenta rotilor nereglata;

b) unsori prea vascoase in caseta de directie si la articulatii;

c) uzura pronuntata a capetelor de bara.

40. Care este rolul ambreiajului?

a) asigura legatura dintre cutia de viteza si rotile motrice;

b) cupleaza si decupleaza frana de serviciu;

c) cupleaza si decupleaza legatura dintre motor si cutia de viteze.

41. Inspectia tehnica a autovehiculelor noi destinate instruirii practice se efectueaza :

a) anual la o statie de inspectie tehnica autorizata de MT;

b) la cel mult un an intr-o statie de inspectie tehnica autorizata de RAR;

c)  la cel mult sase luni intr-o statie de inspectie tehnica a M.I.

42. La franare observati ca autoturismul dvs. trage intr-o parte. Care sunt cauzele posibile ?

a) volanul are joc peste limitele maxime admise;

b) suprafata carosabilului are aderenta uniforma;

c) sistemul de franare are dezechilibru mai mare de 20 %.

43. Patrunderea apei in baia de ulei a motorului se constata prin :

a) mersul neregulat al motorului;

b) scaderea nivelului apei in radiator;

c) existenta unei spume de culoare galbuie pe joja de nivel a uleiului.

44. Uzura neuniforma a benzii de rulare a unui pneu este produsa de:

a) exploatarea pneului in conditii de suprapresiune;

b) exploatarea pneului in conditii de suprasarcina;

c) rularea cu viteza excesiva.

45. Care din cauzele de mai jos determina jocul mare al volanului?

a) presiune scazuta in pneurile din fata;

b) jocul mare al fuzetei pe pivot;




c) unsoare prea vascoasa in articulatiile transmisiei directiei.

46. Dupa ce recunoasteti ca ambreiajul patineaza ?

a) la schimbarea treptelor de viteza se aude zgomot de pinioane;

b) cand motorul se gaseste in priza directa, la accelerarea brusca, autovehiculul nu dezvolta o viteza corespunzatoare;

c) la plecarea de pe loc autovehiculul produce smucituri.

47. Care dintre urmatoarele defectiuni ale instalatiei de racire conduce la uzura prematura a motorului ?

a) blocarea termostatului in pozitia deschis;

b) uzura rulmentilor pompei de apa;

c) infundarea instalatiei de incalzire.

48. Cuplarea unui vehicul cu una sau doua remorci pentru formarea unui ansamblu de vehicule, se poate efectua numai daca:

a) ansamblul de vehicule poate realiza raza minima de virare a autovehiculului tragator;

b) vehiculele care compun ansamblul nu se ating la trecerea peste denivelari;

c) elementele care compun dispozitivul de cuplare sunt omologate.

49. Rotile directoare ale autovehiculelor cu tractiune pe spate, sunt de regula :

a)  divergente sau paralele;

b)  convergente sau paralele;

c)  divergente.

50. Dispozitivul ABS reprezinta o componenta a unui sistem de franare:

a) pneumo-hidraulic asistat;

b) care avertizeaza asupra aparitiei unei disfunctionalitati ale sistemului;

c) care regleaza in mod automat alunecarea in sensul de rotatie al rotilor.

51. Ce se intelege prin anvelopa de zapada ?

a) anvelopele al caror desen al benzii de rulare si structura sunt concepute pentru a asigura un comportament mai bun pe noroi si zapada proaspata;

b) anvelopa la care desenul benzii de rulare este caracterizat, in general prin elemente, canale si/sau proeminente masive, mai distantate unele de altele decat cele ale anvelopelor de drum;

c) anvelopa de drum care poate circula in toate anotimpurile, pe orice tip de carosabil cu aceleasi performante la rulare.

52. Care dintre urmatoarele cauze determina scaderea puterii motorului ?

a) acumulatorul este descarcat;

b) conjuctorul-disjunctorul este defect;

c) toba de evacuare este infundata.

53. Cand se considera ca autovehiculul merge in priza directa ?

a) cand turatia arborelui cotit este mai mare decat turatia rotilor;

b) cand turatia arborelui cotit este mai mica decat turatia rotilor;

c) cand turatia arborelui cotit este egala cu turatia arborelui secundar al cutiei de viteze.

54. Inscrisul TUBELESS pe o anvelopa, semnifica faptul ca :

a)  anvelopa este cu profil de iarna;

b)  anvelopa este cu profil de vara;

c)  anvelopa este de tipul “fara camera de aer”.

55. Ce rol are mecanismul de directie al autovehiculului ?

a) sa permita o conducere usoara;

b) sa permita bracarea cu usurinta a rotilor directoare;

c) sa asigure stabilitatea in mers a autovehiculului.

56. Care este cea mai frecventa cauza care duce la arderea garniturii de chiulasa ?

a) blocarea termostatului in pozitie deschis;

b) strangerea insuficienta a chiulasei;

c) infundarea filtrului de aer.

57. Uzura anvelopei pe una dintre marginile benzii de rulare, se datoreaza :

a) dereglarii unghiurilor de convergenta;

b) rularii cu presiune scazuta;

c) rularii cu presiune ridicata.

58. Care dintre urmatoarele cauze provoaca sulfatarea bateriei de acumulatori ?

a) legaturile bateriei de acumulatori sunt slabe sau rupte;

b) nivelul scazut al electrolitului din bateria de acumulatori;

c) bornele bateriei de acumulatori sunt oxidate.

59. Rateurile in galeriile de admisie si evacuare se produc din cauza :

a) supraincalzirii motorului;

b) supraturarii motorului;

c) jocului prea mic dintre culbutori si supape.

60. Care dintre urmatoarele cauze provoaca la efectuarea unui viraj lovituri puternice la volanul unui autovehicul prevazut cu sistem de directie cu servomecanism hidraulic ?

a) patrunderea aerului in instalatia hidraulica;

b) articulatiile neunse;

c) unghiul de convergenta dereglat.

61. Din ce cauza fluiera strident pneurile la viraje si franari?

a. a dereglarii unghiurilor de cadere si de convergenta a rotilor directoare

b. a strangerii excesive a articulatiilor mecanismului de directie

c. a presiunii mari in interiorul pneurilor

62. Care dintre cauze provoaca oscilatia rotilor directoare la viteze reduse?

a. jocul prea mare intre organele casetei de directie

b. jocul insuficient intre organele casetei de directie

c. jocul insuficient intre pivot si rulmenti sau bucse

63. Care este rolul reductorului-distribuitor ?

a. distribuie cuplul motor la puntea motoare si in acelasi timp im modifica

b. distribuie cuplul motor de la cutia de viteze la puntile motoare separate

c. mareste forta de tractiune a autovehiculului destinat sa circule pe drumuri grele

64. Care dintre cauze determina vibratii puternice ale vehiculului in timpul deplasarii ?

a. ruperea crucilor cardanice sau a arborilor cardanici

b. dezechilibrarea arborilor cardanici

c. deteriorarea danturii pinioanelor cutiei de viteze

65. Care sunt defectiunile frecvente ale suspensiei ?

a. slabirea barei stabilizatoare

b. ruperea elementelor de fixare (ochiurilor) arcurilor cu foi

c. detalonarea sau ruperea arcurilor si uzura amortizoarelor

66. Care dintre cauze fac ca alternatorul sa nu debiteze ori sa debiteze curent insuficient ?

a. deteriorarea diodelor din puntea de redresare

b. ruperea sau slabirea curelei alternatorului

c. defectarea regulatorului de tensiune

67. Din ce cauze determina cuplarea ambreiajului cu socuri ( smucituri ) ?

a. lipsa cursei libere la pedala de ambreiaj

b. uzura canalelor butucului discului de frictiune

c. deformarea placii de presiune

68. Care este cauza batailor arborelui cardanic ?

a. uzura canalelor arborelui cardanic

b. uzura pronuntata a rulmentilor crucilor cardanice

c. patinarea ambreiajului



69. Unde se realizeaza amestecul carburant la motoarele DIESEL ?

a. in cilindrii motorului

b. in colectorul de admisie

c. in pompa de injectie

70. Ce rol are bara stabilizatoare la autovehicule ?

a. previne miscarile inainte si inapoi alea caroseriei

b. previne miscarile de ruliu alea caroseriei vehiculului

c. previne trepidatiile pe verticala ale vehiculului

RASPUNSURI

1 - c

15 – b

29 – b

43 – c

57 – a

2 - c

16 – c

30 – b

44 – c

58 – b

3 – c

17 – a

31 – a

45 – b

59 – c

4 – a

18 – b

32 – c

46 – b

60 – a

5 – b

19 – a

33 – b

47 – a

61 – a

6 – a

20 – a

34 – a

48 – c

62 – a

7 – c

21 – b

35 – c

49 – b

63 – b,c

8 – a

22 – c

36 – a

50 – c

64 – a

9 – c

23 – c

37 – c

51 – a

65 – a,b,c

10 – a

24 – b

38 – c

52 – c

66 – a,b,c

11 – a

25 – a

39 – c

53 – c

67 – b,c

12 – b

26 – a

40 – c

54 – c

68 – a,b

13 – c

27 – c

41 – b

55 – b

69 – a

14 – b

28 – b

42 – c

56 – b

70 – b








Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 528
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site