Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Intretinerea strungurilor

Tehnica mecanica

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
UZINA Nr. 4 - MECANICA
SISTEMELE DE FRANARE - AUTOBUZ
Dimensiunile nominale ale penelor paralele, STAS 1004 []
INDICELE LUCRULUI MECANIC DE RUPERE
Pornirea motoarelor - Influenta unor factori asupra pornirii
ETALOANE
Generalitati privind sistemul de franare
Oscilatii amortizate cu decrement constant
TEHNOLOGIA REALIZARII CABLAJELOR IMPRIMATE - Metoda fotografica
DIAGNOSTICAREA, REPARAREA, REGLAREA SI INTRETINEREA AMBREIAJULUI G F X 310-KZ

Intretinerea  strungurilor

               Inainte de orice  pornire a strungului se va verifica  daca manetele  pentru schimbarea  turatiilor  sunt in  pozitie  corecta  si daca  maneta  de comanda  este  in  pozitie  de zero, pentru a se evita  orice degradare in cinematica masinii. Nu se admite schimbarea turatiilor  in  timpul  procesului  de aschiere  sau la viteze mari, pentru a nu deteriora  dintii  rotilor  dintate.

Pentru a se asigura o ungere corespunzatoare  trebuie  ca  uleiu  sa nu prezinte bule de aer.In cazul ca apar astfel de bule, se strang  suruburile de la racordurile ce ies din  pompa si daca  prezenta  bulelor de aer persista, se completeza uleiul  din  bazin. La carucior, nivelul  uleiului va ajunge  pana in dreptul  vizorului. Filtrele de ulei  se vor  spala  in  mod  periodic  si se vor respecta toate  prescriptiile  din schema de ungere.

Rezervorul  pentru  lichidul  de racire se va curata periodic  de aschii  si de alte  murdarii, iar  zilnic se va verifica  intinderea  corecta  a curelelor de transmitere a miscarii. Surubul conducator  nu se va folosi decat  pentru  taierea  filetelor. La  prelucrarea  intre  varfuri a barelor  lungi, se vor  unge  cepurile  sau  rulmenti de  sprijin  a  lunetelor.

Buna functionare in exploatare a strungului  depinde in mare  masura de reglarea  corecta a ambreiajului si  franei.Daca  ambreiajul este lasat prea liber, discurile  aluneca usor unul  fata de altul, acestea ducand la uzura  prematura a discurilor si la  transmiterea unei  puteri  mai mici la  arborele  principal.
Cand  surubul  saniei transversale are joc axial, acest  joc se va elimina cu  ajutorul  penei  de reglaj  existenta  intre cele 2 piulite  de  pe  surub.

Aparatura electrica se va verifica lunar, cand se va controla starea contactelor intrerupatoarelor, contactoarelor si releelor.In timpul functionarii sub  sarcina, va fi controlata incalzirea motoarelor electrice.La perturbatii in functionare se vor verifica cuplajele  electromagnetice  in ceea ce priveste  implicarea la conectare  prin  patrunderea  corpurilor  straine  intre  lamele sau  prin  deteriorari la cuplaj  sau  la  conductoarele  de  alimentare.

Daca  este necesara  o spalare a cuplajelor se va folosi pentru  aceasta numai ulei cald de aceeasi  marca cu  care  se  va  unge  si  in exploatare.

In cazul strungurilor automate se vor avea in vedere  urmatoarele: suprafetele  de lucru ale  camelor  trebuie sa fie  acoperite de lubrifiant; inainte de inceperea lucrului, strungul va fi lasat, sa se incalzeasca, in gol,  fara bara,  pana cand  operatorul va fi convins ca piesle  care se rotesc  nu se supraincalzesc si ca toate  mecanismele  strungului functioneza  normal; la introducerea barei in arborele principal se vor verifica dimensiunile  reale ale acesteia, iar in cazul cand bara nu poate trece se va regla marimea sectiunii capului  arborelui  principal.

Daca in timpul programului de lucru, pentru prelucrarea unei piese este necesara comutarea de la o turatie relativ  joasa la turatia maxim  a arborelui principal, pentru circa doua secunde se exercita o turatie intermediara .

Prin aceasta se evita o sarcina mare asupra motorului si mecanismului  de  transmitere  a  miscarii.
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 824
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site