Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Rezumatul Conditiilor de Asigurare pentru Deces din Accident si Imbolnavire, Invaliditate Totala Permanenta din Accident si Imbolnavire

Asigurari+ Font mai mare | - Font mai mic

Rezumatul Conditiilor de Asigurare pentru Deces din Accident si Imbolnavire, Invaliditate Totala Permanenta din Accident si Imbolnavire

Prezentele conditii de asigurare pentru Deces din Accident si Imbolnavire,    Invaliditate Totala Permanenta din Accident si Imbolnavire constituie parte integranta a contractului de asigurare de grup nr. 96CCARE incheiat intre RCI LEASING ROMANIA IFN SA si AIG Life Asigurari Romania S.A.

Ce se asigura?

(1) In cazul decesului persoanei asigurate in decursul perioadei de acoperire platim 100% din valoarea in sold a valorii finantate prin contractul de leasing (inclusiv TVA) la data decesului, inclusiv valoarea reziduala (orice rate si dobanzi restante sunt excluse).

- valoarea in sold este definita ca fiind datoria de principal in sold a titularului contractului de leasing catre Titularul Politei, la data producerii evenimentului asigurat    conform graficului de rambursare a contractului de leasing.

- valoarea in sold se reduce in fiecare luna, la fel si suma asigurata.

- data producerii evenimentului asigurat este data decesului (i.e. nu data la care evenimentul este raportat catre Titularul Politei sau catre Asigurator) sau data recunoasterii starii de invaliditate totala permanenta.

- daca data evenimentului asigurat corespunde cu data scadentei unei rate, se va considera ca aceasta rata nu a fost inca platita.

Asiguratorul nu poate fi raspunzator pentru mai mult decat valoarea in sold, inclusiv valoarea reziduala (inclusiv TVA) definita in contractul de leasing in vigoare la momentul contractarii leasingului, indiferent de posibile schimbari aduse graficului de rambursare la o data ulterioara.

(2) Suma asigurata maxima per persoana asigurata in caz de deces este egala cu 30.000 EUR, indiferent de numarul de contracte de leasing in vigoare.

(3) In caz de despagubire varsta maxima nu trebuie sa depaseasca 75 de ani in cazul Decesului din accident si 65 de ani in cazul Decesului din imbolnavire

(4) In cazul asigurarii pentru Invaliditate Totala Permanenta (ITP) si daca aceasta are loc in decursul perioadei de asigurare, Asiguratorul acorda 100% din valoarea in sold a sumei finantate prin contractul de leasing (inclusiv TVA) la data recunoasterii starii de Invaliditate Totala Permanenta, inclusiv valoarea reziduala (orice rate si dobanzi restante sunt excluse).

(5) Starea de Invaliditate Totala Permanenta este recunoscuta exclusiv de catre un medic agreat de catre Asigurator, dupa o perioada de asteptare de 12 luni de la prima zi a imbolnavirii sau data accidentului, in functie de cauza starii de Invaliditate Totala Permanenta. Cu toate acestea, in caz de pierdere totala si irevocabila a vederii la ambii ochi, sau amputare a doua sau mai multor membre (de la sau de deasupra incheieturii mainii sau gleznei), se va renunta la perioada de asteptare, iar starea de ITP poate fi recunoscuta imediat.

(6) Varsta maxima pentru solicitari de despagubire trebuie sa fie mai mica de 75 ani in cazul Invaliditatii Totale Permanente din accident, sau mai mica de 65 ani pentru barbati/62 ani pentru femei pentru restul solicitarilor de despagubire pentru Invaliditate Totala Permanenta.

(7) Indemnizatia de asigurare maxima pe persoana asigurata in caz de Invaliditate Totala Permanenta este egala cu 30.000 EUR, indiferent de numarul de contracte de leasing in vigoare.

Care este definitia Invaliditatii Totale Permanente?

(1) Starea de Invaliditate Totala Permanenta este incapacitatea totala si definitiva ca urmare a unui accident sau a unei imbolnaviri, fara sanse de recuperare in timpul vietii persoanei asigurate, care impiedica desfasurarea de catre persoana asigurata a oricarei activitati profesionale, inregistrata oficial, de pe urma careia sa poata obtine venituri, compensatii, profituri sau castiguri.

(2) Persoana asigurata va trebui sa prezinte Asiguratorului dovada ca in momentul accidentului sau imbolnavirii care a cauzat starea de Invaliditate Total Permanenta avea o ocupatie legala inregistrata oficial, de pe urma careia obtinea venituri, compensatii, profituri sau castiguri. In caz contrar, persoana asigurata va fi acoperita pentru pierdere totala si irevocabila a vederii la ambii ochi, sau amputare a doua sau mai multor membre (de la sau de deasupra incheieturii mainii sau gleznei) doar ca urmare a unui accident.

(3) Asigurarea este valabila in intreaga lume, dar recunoasterea starii de Invaliditate Totala Permanenta trebuie stabilita in Romania de catre un medic special agreat de catre Asigurator.

Care este legatura dintre Conditiile de asigurare pentru Asigurarea de Deces si Conditiile de asigurare pentru Asigurarea de Invaliditate Totala Permanenta?

(1) Asigurarea de Deces si Asigurarea de Invaliditate Totala Permanenta constituie o unitate, asigurarea suplimentara pentru Invaliditate Totala Permanenta neputand fi terminata fara asigurarea principala care este cea de deces. In cazul in care acoperirea pentru deces inceteaza, acoperirea pentru Invaliditate Totala Permanenta inceteaza de asemenea in acelasi timp, in mod automat, si reciproc. Conditiile de asigurare de deces se aplica de asemenea si pentru asigurarea de Invaliditate Totala Permanenta daca nu se agreeaza altfel.

(2) Ca si in cazul Asigurarii de deces, primele de asigurare pentru Invaliditate Totala Permanenta se platesc lunar si nu se acorda returnari sau valori de rascumparare pentru situatiile in care protectia prin asigurare inceteaza.

Cand incepe protectia prin asigurare?

Protectia Dvs. prin asigurare incepe la ultima dintre urmatoarele date: data la care cererea dvs este acceptata de RCI LEASING ROMANIA IFN SA; la data la care intra in vigoare contractul de leasing sau data la care se plateste prima de asigurare.

Protectia prin asigurare inceteaza daca contractul de leasing inceteaza.

Se poate renunta la protectia prin asigurare?

Puteti renunta la protectia prin asigurare in decursul unei perioade de o luna de la data acceptarii optiunii pentru asigurare. In acest caz trebuie sa notificati Asiguratorul prin trimiterea la timp a unei declaratii de renuntare la protectia prin asigurare. Cererea de renuntare trebuie trimisa si inregistrata la sediul central al Societatii de Asigurari

Cand trebuie platita prima lunara?

Platiti prima lunara odata cu rata lunara de leasing.

Cand inceteaza protectia prin asigurare?

(1) Protectia Dvs prin asigurare inceteaza la data primului dintre evenimentele urmatoare:

A      La data scadentei finale a contractului de leasing,

A      In cazul terminarii anticipate a contractului de leasing, indiferent de motiv,

A      In caz de neplata a primei,

A      In cazul decesului sau recunoasterii starii de Invaliditate Totala Permanenta,

A      Cand atingeti varsta de 65 ani in cazul acoperirii impotriva decesului din imbolnavire (75 ani pentru acoperirea de deces din accident)

A      Cand atingeti varsta de 65 ani barbati/62 de ani femei in cazul acoperirii de ITP din imbolnavire si 75 ani pentru acoperirea de ITP din accident

A      In cazul cesiunii contractului de leasing catre un alt titular

(2) Avand in vedere faptul ca prima se plateste lunar, nu se acorda returnari sau valori de rascumparare pentru situatiile in care protectia prin asigurare inceteaza.

Ce reprezinta excluderile?

(1) Dvs. admiteti faptul ca, datorita lipsei examinarilor medicale necesare anterior acceptarii aplicatiei dumneavoastra pentru asigurare, acoperirea prin asigurare nu se va aplica nici in cazul imbolnavirilor pre-existente de care este posibil sa fi suferit, nici in cazul accidentarilor de care ati suferit in ultimele 24 luni anterioare datei semnarii aplicatiei pentru asigurare si daca o astfel de solicitare de despagubire are legatura cu o astfel de imbolnavire sau accidentare.   

(2) Acoperirea prin asigurare de asemenea exclude solicitarile de despagubire care rezulta din:

Auto-distrugerea sau ranirea auto-provocata pe fondul sanatatii mentale sau pe fondul unei boli psihice;

In cazul Sindromului Imuno-deficitar Dobandit (SIDA), sau in cazul oricarei boli legate de SIDA sau de virusul HIV;

Alcoolism cronic sau abuz de alcool sau abuz de droguri sau tendinta de a consuma droguri;

Razboi civil, razboi, invazie sau operatii militare, actiune a unui inamic strain, ostilitati, revolta, razvratire, rascoala, greva, miscare de strada, rebeliune, revolutie, insurectie, acte de terorism

Expunerea voluntara sau involuntara a organismului la energii nucleare sau radioactivitate pe timp de razboi sau in timpul desfasurarii de operatiuni militare sau pe timp de pace;

Serviciul Militar in cadrul Fortelor Armate sau a Fortelor de Securitate a oricarei tari sau puteri;

Savarsirea sau tentativa de savarsire a unui asalt sau a unui act ilegal, sau implicarea intr-o activitate ilegala sau intr-o crima;

Zborul Asiguratului in orice fel de aeronava cu exceptia cazului in care acesta calatoreste ca pasager platitor de bilet intr-o aeronava care functioneaza pe baza unui program regulat printr-o societate de transport de pasageri, pe o ruta aeriana stabilita sau daca acesta este transportat ca pacient sau ranit sau ingrijitor sau insotitor de bord cu o ambulanta sau aeronava de salvare sau elicopter; sau

Participarea la orice sport profesionist sau la orice sport care implica prezenta unui motor (inclusiv raliuri), box, scufundari/sarituri in apa, parasutism sau delta - planorism, curse de cai sau alpinism.

Si in mod special, in privinta decesului, in plus fata de exceptiile de mai sus, consecintele:

Sinuciderii - in primii doi ani de asigurare   

Si in mod special in cazul invaliditatii totale permanente Asiguratorul nu va plati despagubiri daca Invaliditatea Totala Permanenta este cauzata de unul dintre urmatoarele motive:

Invaliditatii atribuite persoanei asigurate pe baza plangerilor personale, nedetectabile in urma testelor de laborator, a mijloacelor de testare microbiologice, biochimice si / sau prin utilizarea tehnicilor de imagistica; sau

Orice tulburare psihica, mentala sau a sistemului nervos inclusiv dar fara a se limita la cadere nervoasa, depresie, anxietate sau alte stari legate de stres.

Ce trebuie facut in caz de solicitare de despagubire?

(1) Asiguratorul trebuie informat imediat, dar nu mai tarziu de 90 de zile    in legatura cu un eveniment asigurat si trebuie sa ii fie depuse urmatoarele documente:

In caz de deces

Din partea solicitantului despagubirii:

notificarea care sa includa datele personale privind identitatea persoanei asigurate (nume, prenume, CNP, data nasterii

certificatul original de deces sau copie legalizata dupa acesta;

certificat constatator al decesului (eliberat de medic) in original sau copie legalizata;

rezultatul autopsiei (daca s-a efectuat);

raportul politiei (daca a fost implicata in cercetarea cazului) inclusiv raport toxicologic;

documente medicale referitoare la cauza decesului (in caz de internare in spital sau alte consultatii anterioare, inclusiv copie a fisei medicale si o declaratie din partea medicului de familie referitoare la debutul si evolutia afectiunii respective, daca persoana asigurata era inregistrata la un medic de familie).

In cazul decesului persoanei asigurate, Asiguratorul are dreptul, pe propria cheltuiala, sa efectueze o examinare post mortem a decedatului.

De la Titularul Politei:

O copie a aplicatiei de leasing, incluzand optiunea pentru Inscriere in asigurarea pentru credite, bifat, datat si semnat de catre aplicant;

Un certificat indicand valoarea in sold a contractului de leasing, in conformitate cu definitia data de Polita nr. 96CCARE la sectiunea Conditiile de Asigurare;

O copie a graficului initial de rambursare a contractului de leasing;

Dovada cu privire la ultima plata a primei de catre asiguratul decedat.

In caz de invaliditate totala permanenta

Din partea solicitantului despagubirii:

notificarea care sa includa datele personale privind identitatea persoanei asigurate (nume, prenume, CNP, data nasterii;

dovada ca persoana asigurata desfasura o activitate legala din care realiza venituri la data producerii riscului asigurat;

decizia emisa de medicul expert al asigurarilor sociale, pentru incadrarea in gradele I sau II de invaliditate conform definitiei Invaliditatii Totale Permanente din legislatia in vigoare;

- certificat medical de la doctorul de familie care sa descrie debutul si evolutia afectiunii respective (numai in cazul ITP din imbolnavire);

raportul politiei (daca a fost implicata in cercetarea cazului) inclusiv raport toxicologic in cazul ITP din accident.

De la Titularul Politei:

O copie a aplicatiei de leasing, incluzand optiunea pentru Inscriere in asigurarea pentru credite, bifat, datat si semnat de catre aplicant;

Un certificat indicand valoarea in sold a contractului de leasing, in conformitate cu definitia data de Polita nr 96CCARE la sectiunea Conditiile de Asigurare;

O copie a graficului initial de rambursare a contractului de leasing;

Dovada cu privire la ultima plata a primei de catre asigurat.

(2) Asiguratorul are dreptul sa solicite documente aditionale relevante sau evaluari medicale realizate de catre medici determinati de catre Asigurator, in special informatii aditionale. Costurile necesare pentru acestea vor fi suportate de catre Asigurator. Persoana asigurata trebuie sa permita medicilor, spitalelor sau altor institutii medicale unde a fost sau va fi tratata, precum si altor asiguratori sau autoritati sa furnizeze Asiguratorului toate informatiile necesare, la solicitarea sa. In scopul clarificarii obligatiilor de plata, Asiguratorului ii este permis sa solicite documente relevante aditionale necesare si de asemenea poate face investigatii pe cont propriu.Costul aferent obtinerii documentelor relevante aditionale necesare va fi suportat de catre solicitantul despagubirii.

Care este costul transferului/platii indemnizatiilor

(1) Costul transferului indemnizatiilor de asigurare este suportat de catre beneficiar.

(2) In cazul platilor catre o alta tara riscul este suportat de catre primitor.

Ce trebuie retinut cu privire la corespondenta legata de contractul de asigurare?

(1) Notificarile cu privire la contractul de asigurare trebuie sa fie intotdeauna in forma scrisa.

Notificarile adresate Asiguratorului sunt considerate valabile incepand de la data primirii lor de catre Asigurator.

Cine este beneficiarul indemnizatiilor de asigurare?

(1) Beneficiarul indemnizatiilor de asigurare este Titularul Politei, care primeste platile conform contractului de leasing in numele si pe seama persoanei asigurate.

Care este legea aplicabila?

Conditiile asigurarii sunt guvernate de catre legea romana.

Rezolvarea pe cale amiabila a eventualelor divergente. Care instante judecatoresti rezolva eventualele litigii?

(1) Asiguratul si Societatea de Asigurari vor incerca solutionarea pe cale amiabila a oricaror litigii rezultate din executarea contractului de asigurare. Orice reclamatii adresate Societatii de Asigurare de catre Asigurat in legatura cu executarea contractului de asigurare vor trebui formulate in scris, sub semnatura autorului, cu indicarea obiectului reclamatiei, a motivelor acesteia, a eventualelor mijloace de proba, a domiciliului si a datelor de identificare a autorului (CNP, numar si serie act de identitate) si vor fi depuse personal de catre acesta sau transmise prin fax/scrisoare recomandata cu confirmare de primire la sediul Societatii de Asigurari, sub sanctiunea neluarii in seama a reclamatiei in cazul neindeplinirii oricareia dintre aceste cerinte. Societatea de Asigurari va analiza reclamatia, daca considera necesar va putea invita autorul la sediul sau pentru sustinerea reclamatiei sau va putea solicita acestuia prezentarea de explicatii si/sau documente si ii va comunica raspunsul sau in termen de 30 (treizeci) de zile de la inregistrarea reclamatiei, prin fax/scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

(2) Actiunile in instanta rezultand din contractul de asigurare vor fi solutionate de catre instantele judecatoresti competente conform legii..

Sunt posibile modificari ale Conditiilor de asigurare?

In cazul in care una sau mai multe dintre clauzele acestor Conditii de asigurare sunt declarate nule sau inaplicabile, clauzele respective nu vor determina inaplicabilitatea tuturor Conditiilor de asigurare, care vor ramane in vigoare pentru restul clauzelor. Asiguratorul are dreptul de a inlocui clauza inaplicabila cu una aplicabila, care corespunde cu scopul contractului de asigurare cat mai mult posibil si rezonabil pentru persoana asigurata, pentru contractele de asigurare existente.

Informatii privind legislatia fiscala aplicabila asigurarii

In conformitate cu art. 48 alin. (4) lit. d) din Codul Fiscal, sunt cheltuieli deductibile la calculul venitului din activitati independente, cheltuielile cu primele de asigurare efectuate pentru persoane care obtin venituri din salarii, cu conditia impozitarii sumei reprezentand prima de asigurare, la beneficiarul acesteia, la momentul platii de catre suportator. In conformitate cu art. 42 lit. b) din Codul Fiscal, nu constituie venituri impozabile sumele incasate din asigurari de orice fel reprezentand despagubiri, sume asigurate, precum si orice alte drepturi, cu exceptia castigurilor primite de la societatile de asigurari ca urmare a contractului de asigurare incheiat intre parti, cu ocazia tragerilor de amortizare. Partile contractului de asigurare inteleg si accepta ca deducerile fiscale sus-mentionate isi pot inceta aplicabilitatea in orice moment in timpul executarii contractului de asigurare, ca urmare a modificarii, abrogarii, suspendarii sau declararii neconstitutionale a dispozitiilor legale care le reglementeaza, sau a adoptarii unor reglementari, chiar de nivel inferior, care sa le circumstantieze aplicabilitatea. Interventia oricareia dintre aceste situatii nu va avea nici un efect asupra fortei obligatorii a prevederilor contractului de asigurare.

Informatii privind prelucrarea datelor personale

Va informam ca datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi prelucrate de AIG Life Asigurari Romania SA, avand sediul in Bd. Lascar Catargiu, nr. 47-53, sector 1, Bucuresti, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/12746/1998, avand CUI 11304080, inregistrata in Registrul Asiguratorilor sub nr. RA-030/10.04.2003 in scopul administrarii contractului de asigurare, in scopul de a va trimite materiale de marketing, reclama si publicitate a produselor si serviciilor operatorului si partenerilor acestuia precum si a companiilor din cadrul aceluiasi grup cu asiguratorul, in scopul transmiterii datelor cu caracter personal la societatile de reasigurare si respectiv, in scop de transfer in Polonia pentru a asigura stocarea cu respectarea normelor tehnice de securitate. Destinatarii datelor cu caracter personal prelucrate de operator sunt angajatii operatorului, imputernicitul operatorului, avocatii, consultantii, contabilii, auditorii precum si alte persoane fizice sau juridice care prelucreaza date in numele operatorului, partenerii contractuali, alte companii din acelasi grup cu operatorul, autoritatile judecatoresti, autoritatile publice centrale si societatile de reasigurare. Va informam ca in cazul in care refuzati furnizarea datelor cu caracter personal acest refuz duce la imposibilitatea executarii contractului de asigurare. Va informam ca aveti dreptul de acces la date, (in mod gratuit pentru o solicitare pe an, printr-o cerere scrisa, datata si semnata in care puteti arata ca doriti ca informatiile sa va fie comunicate la o anumita adresa, inclusiv prin posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predare vi se va face personal), aveti dreptul de fi informat(a) conform legii privind prelucrarea datelor cu caracter personal, dreptul de interventie asupra datelor, de opozitie, de a nu fi supus unei decizii individuale, de adresare in justitie. Va informam ca in cazul in care nu sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale in aceste conditii si respectiv in scop de marketing puteti sa va exprimati dezacordul in scris prin scrisoare inaintata societatii AIG Life Asigurari Romania SA. AIG Life figureaza in registrul operatiunilor de date cu caracter personal la nr. 2012. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2174
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved