Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


ANALIZA MEDIULUI DE MARKETING: PIATA FIRMEI

Comert+ Font mai mare | - Font mai micANALIZA MEDIULUI DE MARKETINGUNIVERSITATEA ROMANO - AMERICANA FACULTATEA DE MANAGEMENT SI MARKETING

GRUPA 350

I.      PREZENTAREA SOCIETATII

DATE DE IDENTIFICARE A SOCIETATII

S.C. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L. este o societate cu raspundere limitata, care realizeaza o gama larga de servicii necesare indeplinirii obiectivelor de activitate ale firmei.

Obiectul de activitate al societatii :

activitatea principala : cod. CAEN - 1.7460 - Activitati de investigatie si protectie a bunurilor si persoanelor.

activitati secundare : 2.3162 -Productia altor componente electrice nc.a., 7.6420 - Telecomunicatii, 8.7230 - Prelucrarea informatica a datelor.

Autorizari si certificari :

Licenta de functionare eliberata de Inspectoratul General al Politiei nr. 0264/P din 01.03.2005 pentru efectuarea de activitati: servicii de paza a obiectivelor, bunurilor, valorilor si consultanta, servicii de paza a transporturilor de bunuri si valori si consultanta, servicii de garda de corp si consultanta in domeniu;

Autorizatie de folosirea-arme si munitii letale nr. 54645/05.08.2005 eliberata de Inspectoratul Judetean Bihor;

Certificat de membru asociat al Patronatului Societatilor de Securitate nr. 26/27.06.2005 ;

Certificat de Asigurare a Calitatii SR EN ISO 9001 : 2001 nr. 3433/16.12.2005

Certificat de Asigurare a Calitatii IQ Net ISO 9001 : 2000 nr. 3433/16.12.2005

GAMA DE SERVICII PRESTATE

Oferta firmei SC. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L. se prezinta cu o varietate de servicii adresate societatilor, institutiilor si persoanelor fizice preecum :

CONSULTANTA DE SPECIALITATE PE PROBLEME DE SECURITATE

Specialistii companiei, pe baza experientei acumulate si a pregatirii in domeniu, pot efectua evaluarea nevoilor de securitate, studii de fezabilitate si note de fundamentare privind dimensionarea serviciilor de securitate si eficientizarea lor, pentru a fi in concordanta cu nevoile clientilor si cerintele legii.

PAZA DE BUNURI SI VALORI

Compania este specializata in paza obiectivelor bancare, a sediilor marilor societati, cu personal numeros si cu un numar mare de clienti, precum si a intreprinderilor in care se realizeaza productia de bunuri. Personalul de conducere si executie are experienta si continuitate in domeniul securitatii de peste 10 ani.

De asemenea, se asigura mijloace adecvate de comunicatii, in concordanta cu nevoile reale de legatura (statii radio fixe sau mobile, GSM, GPRS).

Configuratia si dezvoltarea sistemului integrat de paza, monitorizare si interventie vor fi rezultatul analizei de specialitate a cerintelor beneficiarilor si a factorilor de risc, in scopul dimensionarii eficiente a dispozitivului de paza.

PAZA SI INSOTIRE TRANSPORT VALORI

Personalul care asigura insotirea si securitatea transporturilor de valori este pregatit special si dotat corespunzator prevederilor legii privind acest tip de misiuni. Compania are un dispecerat central care preia toate semnalele si are legaturi in toate judetele cu autoritatile competente.

MONITORIZARE DISPECERIZATA SI INTERVENTIE ANTIINFRACTIONALA

SC. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L. ofera servicii de dispecerizare, monitorizare centrala si zonala si de interventie antiinfractionala operativa. Procedurile de monitorizare si interventie se stabilesc concret pentru fiecare sediu si eveniment in parte, in functie de localizarea acestuia, dispunerea in zona, caile de acces existente, spatiile din imediata vecinatate, factori de risc, etc

Personalul este echipat cu uniforma specifica, cu insemnele SC. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L.     si este dotat cu autovehicule performante, aparatura de comunicatie si localizare radio, G.S.M. si G.P.R.S., precum si cu armament si mijloace de autoaparare moderne.

Echipajele care lucreaza in activitatea de monitorizare si interventie sunt selectionate, testate si pregatite special pentru rezolvarea tuturor tipurilor de situatii si evenimente.

Sistemele de supraveghere electronica instalate in obiectivele beneficiarilor pot transmite la dispeceratele SC. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L. inclusiv imagini in timp real ale activitatilor sau evenimentelor.

Pentru mijloacele de comunicatii compania detine Autorizatie de operare retea independenta de radiocomunicatii eliberata de Ministerul Comunicatiei si Tehnologiei Informatiei.

SERVICII DE SECURITATE PENTRU EVENIMENTE

Succesul oricarui eveniment depinde de un mediu sigur si primitor atat pentru staff cat si pentru participanti. Suntem specializati in implementarea solutiilor de securitate pentru evenimente, avand peste 7 ani de experienta in domeniu. Va putem pune la dispozitie echipe pregatite pentru a asigura securitatea la manifestatii, concerte, intalniri/reuniuni de afaceri, receptii, calatorii, grupuri organizate.

Evaluam fiecare aspect al evenimentului Dvs.: locatie, marime, participanti, VIP-uri si probleme speciale si/sau deosebite. Echipele noastre vor oferi o gama larga de servicii, de la receptie, control trafic si managementul multimii pana la securitate pentru VIP-uri.

SC. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L. are experienta si resursele esentiale pentru fiecare organizator de evenimente.

GARDA DE CORP (gardare VIP)
Compania ofera o gama de servicii care contribuie la confortul si securitatea oamenilor de afaceri si a celor care doresc sa se deplaseze in maxima siguranta si discretie. Personalul angajat pentru aceste misiuni are experienta in activitatea de paza si protectie a VIP-urilor, beneficiaza de pregatire speciala a misiunilor, fiind luate in calcul tehnicile de protectie in caz de atac terorist, proceduri de evacuare a VIP-urilor in situatii deosebite, etc.
De asemenea, compania noastra dispune si de logistica adecvata acestor tip de misiuni.

PIATA FIRMEI

Piata firmei, terenul valorificarii activitatii unui cerc larg si eterogen de firme, fiecare in parte urmareste ocuparea unei anumite pozitii in asamblul pietei care sa ii asigure realizarea eficienta a serviciilor oferite spre vanzare. Pentru producator piata este constituita din ansamblul cumparatorilor efectivi si potentiali pentru un produs, iar potentialii cumparatori se diferentiaza prin: interes, venit si acces.

Prin activitatea desfasurata, firma cauta sa-si mentina sau chiar sa-si imbunatateasca pozitia detinuta la un moment dat. Realizarea unui astfel de obiectiv presupune delimitarea propriilor coordonate in cadrul pietei, precizarea raporturilor in care se afla firma si procesele sale cu ceilalti participanti la activitatea de piata. Fiind o firma prestatoare de servicii, piata firmei SC. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L. se caracterizeaza printr-o extindere geografica mare, oferta de servicii ale firmei intalnindu-se in toate zonele tari noastre.

Piata firmei SC. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L. depinde de numarul firmelor concurente. Ea isi valorifica activitatea pe o piata libera, conturata intr-o economie de piata in care activitatea de vanzare - cumparare de servicii se desfasoara nestingherit in cadrul unor limite cuprinse indirect, de regula prin mijloace economice (impozite, taxe, legislatie, politica de credite).

Piata firmei poate fi extinsa prin mai multe modalitati. Dintre acestea se remarca:

- intensificarea activitatii in zonele in care firma deja opereaza;

- abordarea de noi zone geografice, etc.

Capacitatea pietii reprezinta maximum de servicii pe care firma le poate desface pe piata totala. Ea se poate exprima cu ajutorul indicatorilor fizici si valorici. Principalii indicatori care definesc capacitatea pietii sunt:

●        Volumul cererii - exprima cel mai exact capacitatea pietii si el se utilizeaza pentru dimensionarea activitatii firmei;

●        Volumul ofertei - este utilizat cand cererea este mai mare decat oferta, iar numarul de furnizori de pe piata este restrans;

●        Volumul tranzactiilor - exprima rezultatul confruntarii pe piata, evaluand cererea reala, fara a indica nici gradul cererii neacoperite, nici cel al ofertei nesatisfacute;

●        Cota de piata - exprima ponderea detinuta de firma pe piata unui serviciu sau grup de servicii in cadrul pietii de referinta. Se calculeaza ca raport intre volumul vanzarilor totale ale produsului pe piata de referinta.

Orice intreprindere vizeaza sa detina pozitia de: 1. lider unic - cand cota se apropie de unu sau co-lider cand detine cota relativ egala sau superioara cu alta intreprindere 2. specialist - cand ocupa o cota relativ mica, dar detine in intregime o "nisa" particulara prin specificitatea produsului sau;

●        Gradul de saturatie a pietii, global sau pe produse se calculeaza prin raportarea volumului vanzarilor la volumul cererii pe aceasi piata si in aceasi perioada;

●        Rata de crestere - reflecta ritmul evolutiei vanzarilor.

            Toti acesti indicatori se pot determina pe baza datelor statistice si prin marea expresivitate pe care o au, influenteaza adoptarea deciziilor in firma.

Structura pietei:

In functie de profilul, dimensiunile si aria de activitate, piata firmei se inscrie in anumite structuri ale pietei globale reprezentand o subdiviziune a acesteia.

In ace1asi timp piata firmei se compune din diferite segmente, delimitate dupa anumite criterii: cel mai important criteriu care opereaza diferentieri la structura pietei il constitue obiectul tranzactiilor. Dupa acest criteriu firma SC. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L.     face parte din piata piata intreprinderii prestatoare de servicii.

Tinand cont de natura serviciilor oferite de firma SC. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L. in functie de segmentul de piata caruia se adreseaza in cadrul pietei identificam mai multe segmente.

Segmentul securitatii afacerilor (monitorizare accesului in obiective cu ajutorul dispozitivelor de paza, utilizarea echipei de interventie a societatitii in cursul derularii operatiuni de transport valori, paza obiectivelor cu agenti);

Segmentul securitatii in domeniul vietii private (activitati specifice badyguard - V.I.P, paza resedintelor cu ajutorul dispozitivelor speciale, transmiterea alarmei de la abonat la dispeceratul central, interventia la sediul abonatului si verificarea cauzei alarmei

Aria (localizarea pietei)

Firma SC. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L. isi desfasoara activitatea pe piata interna. Strategiile firmei au avut drept obiectiv cresterea numarului de filiale la nivel national, ca o modalitate de a obtine noi contracte in domeniul pazei si protectiei, prin utilizarea fortei de munca necesare, de pe plan local.

Dinamica pietei

Piata firmei are caracter dinamic intrucat ea este supusa unor modificari permanente determinate de mobilitatea nevoilor benefiarilor de servicii, ceea ce se reflecta in dimensiunile, structura si fizionomia firmelor, precum si in tendintele pietii totale si ale produselor. Evident, orice firma doreste sa-si extinda piata, mai ales ca de obicei exista diferenta intre piata efectiva (dimensionarea pietii atinsa la un moment dat) si piata potentiala (dimensiunea posibila a pietii masurata cu o anumita probabilitate) extindere ce se concretizeaza in sporirea volumului serviciilor oferite si a cotei de piata a firmei. Factorii care influenteaza dinamica pietii firmei sunt :

factori de natura endogena( potentialul uman, materiale, financiar, ciclul de viata in care se afla firma)

factori de natura exogeni(natura bunurilor care fac obiectul de activitate al firmei, intensitatea bunurilor si serviciilor efectuate, etc.)

II.       MEDIUL EXTERN AL FIRMEI

Firma SC. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L. se confrunta cu un mediu extern dinamic ca urmare a instabi1itatii manifestata in aproape toate domeniile de activitate cu care ea vine in contact direct sau indirect, consecinta a tranzitiei catre economia de piata. Ca urmare, rezultatele activitatii sale vor depinde pe de o parte, de masura cunoasterii fizionomiei si a mecanismului de functionare a mediului iar pe de alta parte de capacitatea si priceperea sa de a fructifica oportunitatile si de a evita primejdiile pe care acestuia le furnizeaza.

Mediul de marketing are doua componente principale:

- MICROMEDIUL

- MACROMEDIUL

COMPONENTELE MICROMEDIULUI FIRMEI

MICROMEDIUL - este format din acei factori care influenteaza direct capacitatea firmei de servire a clientilor.

Acesti factori sunt: - furnizorii, clientii, concurentii, si organismele publice

a) FURNIZORII

Principalele echipamente si materiale necesare executarii activitatii de paza si protectie sunt furnizate din tara si din import.

Acestea asigura:

echipament de lucru (uniforme) cu inscriptie distinctiva a firme ;

tehnica de comunicatii, tip radio;

spray iritant lacrimogen, bastoane cauciuc/tomfa, binoclu ;;

armamentul si munitia necesara, conform Legii 259/2004, se asigura sub forma inchirierii de catre Inspectoratele Judetene de Politie;

Furnizorii de resurse umane:

O mare parte a personalului este formata din fosti angajati ai M.Ap.N. care au avantajul cunoasterii specificului activitatilor desfasurate de firma, detin avizele de securitate.O alta sursa sunt persoanele aflate in cautarea unor locuri de munca care au fost angajati in urma unor concursuri si care au urmat cursuri de calificare si specializare impuse de legislatia in vigoare.

Prestari servici

Sunt reprezentanti de la firme care realizeaza o gama larga de servicii necesare indeplinirii obiectivelor de activitate ale firmei.

Printre acestia sunt:

firme de comert care presteaza servicii firmei;

agenti de publicitate carora li se plateste un comision pentru servicile aduse firmei;

serviciile de transport sunt asigurate de parcul auto propriu al societatii pentru: pentru transportul personalului la(si de la) obiectivele aflate in paza si aparare, precum si pentru aprovizionarea cu materialele necesare desfasurarii activitatilor curente;

prestatori de servicii bancare cu care firma intra in contract cu prilejul executarii unor diverse operatiuni bancare, acordari de credite etc.

b)    CLIENTII:

Reprezinta cea mai importanta componenta a micromediului, fiind beneficiarii serviciilor pe care le ofera firma, acestia sunt in general firme private sau institutii.

Dintre principalii clienti amintim:

- Compania Nationala de Transport a Energiei Electrice  Transelectrica  Sucursala de Transport Bucuresti - durata contractului: 12 luni (16 posturi);

- Compania Nationala de Transport a Energiei Electrice  Transelectrica  Sucursala de Transport Cluj - durata contractului : 36 luni (5 posturi);

- SC D.F.E.E ELECTRICA BANAT S.A. - durata contractului : 9 luni (63 posturi)

- Societatea comerciala de distributie si furnizare a energiei electrice  ENEL ELECTRICA DOBROGEA   S.A. - durata contractului : 8 luni (11 posturi);

-Inspectoratul General pentru Comuncatii si Tehnologia Informatiilor - durata contractului : 12 luni (15 posturi);

- Regia Autonoma judeteana de Apa Constanta - durata contractului: 12 luni (8 posturi);

- Regionala de Drumuri si Poduri Bucuresti - durata contractului : 12 luni (66 posturi) ;

- S.C. C.F.R. I.R.V. Constanta - durata contractului: 12 luni (11 posturi);

- S.C. PETROM S.A. : durata contractului; 5 luni (12 posturi);

- Ministerul Apararii Nationale - U.M.04565 : durata contractului 3 luni (4 posturi)

- S.C. STIMIN INDUSTRIES S.A. Oradea : durata contractului : 12 luni (5 posturi)

c) CONCURENTII

Sunt reprezentati de firmele care isi disputa aceleasi categorii de clienti, aceiasi furnizori sau prestatori de servicii.

Firma SC. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L. se confrunta cu o puternica concurenta pe piata.

Printre firmele concurente cu care firma SC. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L. isi disputa lupta pentru cucerirea clientilor se numara:

SC. Carpat Guard - Paza si Protectie S.R.L.Bucuresti;

PHEONIX GUARD GRUP S.R.L - Bucuresti;

International Guard Security- Bucuresti.

d) ORGANISME PUBLICE

Sunt categorii de public ce manifesta un interes efectiv/potential, ori care influenteaza capacitatea unei firme de a-si atinge obiectivele, precum:

- organismele financiare (banci, societati de investitii), ce influenteaza capacitatea firmei de a obtine fondurile necesare;

organele de stat (organe financiare, vamale, ordine publica, de justitie etc.);

mijloacele de informare in masa;

organismele publice locale (rezidentii din vecinatatea firmei) ;

personalul propriu (agenti, managerii si biroul de conducere al firmei).

ELEMENTELE MACROMEDIULUI CU CEA MAI MARE INFLUENTA ASUPRA DESFASURARII ACTIVITATII FIRMEI.

MACROMEDIUL

Este format din asamblul factorilor sociali care actioneaza asupra micromediului firmei.

Acesti factori sunt:

demografici

economici

naturali

tehnologici

informationali

politici

culturali

a) Mediul demografic:

Are in vedere natura resurselor umane disponibile in societate, concentrarea sau urbanizarea populatiei.

Nu este factor care sa influenteze in mod special piata firmei, serviciile firmei adresandu-se cu precadere societatilor comerciale si institutiilor publice.

b) Mediul economic:

Se refera la cadrul general economic,centralizarea/ descentralizarea planificarii economice, sistemul bancar, politica fiscala, nivelul investitiilor etc. Acestea avand un rol important in cresterea sau scaderea numarului de societati comerciale existente pe piata, spre care sa se adreseze oferta firmei SC. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L.

c) Mediul natural:

Include natura, cantitatea si disponibilitatea resurselor naturale, clima. Acestea avand un rol scazut in influentarea activitatii firmei.

d) Mediul politic:

Se refera la climatul general politic al societatii, gradul de concentrare a puterii politice, natura organizatiilor politice, sistemul partidelor politice.

Mediul politic are o mare influenta asupra deciziilor de marketing. Acesta se compune din legii, organisme guvernamentale si care influenteaza, limiteaza actiunile firmei. Legile referitoare la afaceri au crescut odata cu trecerea la economia de piata, dintre acestea putem aminti:

legea nr. 31/1990, privind societatile comerciale;

legea nr. 26/1990, privind registrul comertului;

legea nr. 11/1991, privind combaterea concurentei neloiale;

legea nr.333 din 8 iulie 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si a normelor de aplicare a acesteia;

legea 295/2004, privind regimul armelor si al munitiilor.

e) Mediul tehnologic:

Se refera la gradul de dezvoltare stiintifica si tehnologica la nivel de societate, inclusiv baza materiala (utilaje, echipamente, facilitati) si baza teoretica tehnologica, la masura in care comunitatea stiintifica si tehnologica este capabila sa creeze noi cunostinte si sa le aplice.

f) Mediul cultural:

Include trecutul istoric, ideologiile, valorile si normele sociale, opiniile privind relatiile de autoritate, modalitatile de conducere, relatiile interpersonale, nationalism, stiinta si tehnologie.

g) Mediul informational:

In conditii actuale, sistemele informationale reprezinta principalul instrument de asigurare a competivitatii pe piata, precum si de mentinere a unor relatii profitabile cu clientii. Totodata, ofera firmei posibilitatea de a beneficia de ultimele noutati de pe piata.

Ca urmare, la nivel global firma trebuie sa urmareasca evolutia a sapte forte majore:

demografice

economice

naturale

tehnologice

politice

culturale

- informationale

Nerecunoasterea acestei evolutii poate avea consecinte negative asupra activitatii firmei.

III.    MEDIUL INTERN AL FIRMEI

STRUCTURA

SC. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L. este o firma cu sediul in Bucuresti, sector 3, Str. Randunelelor, nr 9 si reprezentata prin Nicu Stefan si Plesa Coriolan, in calitate de asociati.

Societatea a fost inregistrata in Registrul Comertului la J40/8843/2004, din 01-06.2004, codul unic de inregistrare: 16473943 din 01.06.2004, atribut fiscal: R.

In prezent ne desfasuram activitatea de paza si protectie cu peste 650 de anagajati agentii nostri fiind avizati de Politie, scolarizati si antrenati in permanenta pentru a face fata oricaror situatii pe care serviciul de paza le-ar putea implica.

Filiale/sucursale subunitati: 23, din care 2 in Bucuresti, celelalte in localitatile: Arad, Alba Iulia, Pitesti, Alexandria, Bistrita, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Calarasi, Resita, Giurgiu, Galati, Oradea Ploiesti, Timisoara, Slobozia, Iasi, Satu Mare, Baia Mare Targoviste, Zalau.

In cadrul societatii SC. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L exista o structura ierarhica -liniara. Aceasta se caracterizeaza printr-un sistem de delegari de autoritate, conducatorii de la centrul intreprinderii pot sa dea dispozitii pe linie ierarhica unor conducatori ai unor compartimente functionale. Ca atare la orice nivel ierarhic un subordonat nu primeste dispozitii decat de la singurul conducator , in fata caruia raspunde pentru actiunea sa.

Intrucat acest tip de structura este simplu de inteles, el este usor de aplicat in procesul conducerii. Intotdeauna in varful unei astfel de piramide se afla conducatorul colectiv si individual, care exercita conducerea operativa, iar la baza se gasesc executantii. Acest tip de structura prezinta urmatoarele avantaje:

Sisteme de comunicatie avand canale de legatura relativ scurte sunt rapide in sens descendent si ascendent, actionand cu eficienta mare.

Prin numarul redus de membri, autoritatea si raspunderile sunt bine definite.

Nu apare necesitatea solicitarii specialistilor in stabilirea schemelor organizatorice, acestea fiind destul de simple.

Posibilitatea elaborarii operative a celor mai corespunzatoare decizii, cultivand si promovand spiritul de sinteza, acesta constituind o buna scola de formare a cadrelor de conducere.

In acest sistem de organizare structurala fiecare sef este obligat prin raspunderile sale sa cunoasca, evalueze, optimizeze toate activitatile cerute de realizarea unui obiectiv. Exista insa si unele dezavantaje a acestui sistem de organizare:

O circulatie greoaie a informatiilor pe plan orizontal, deoarece legaturile dintre compartimentele situate la acelasi nivel nu se pot realiza decat prin intermediul sefului ierarhic superior.

Seful trebuie sa aiba o pregatire multilaterala.

ORGANIGRAMA

Organigrama este o reprezentare grafica a structurii de conducere. In stabilirea organigramei trebuie tinut cont de particularitatile intreprinderii, de obiective, de dezvoltarea in perspectiva, de acceptarea delegarii de autoritate.

Organigrama firmei SC. PRIMA GUARD SECURITY INTERNATIONAL S.R.L. este rectangulara verticala. Organigrama rectangulara verticala este constructia grafica in care nivelurile ierarhice sunt subordonate de sus in jos, iar legaturile ierarhice sunt redate prin linii continue.

DEPARTAMENTE

Societatea noastra are o serie de departamente specializate care acopera toata gama de servicii in acest domeniu specific de activitate.

DEPARTAMENTUL DE PAZA, PROTECTIE SI INSOTIRE PERSOANE SI TRANSPORT VALORI, pentru bunuri de valoare, persoane, organizatii, societati comerciale si alte organisme, organizatii romanesti si internationale. Insotirea si transportul persoanelor si valorilor se realizeaza cu autoturisme blindate ale societatii noastre sau beneficiarului pe trasee stabilite.

Agentii au instructaj special, privind tehnici de lupta si utilizarea armamentului din dotare, inclusiv pistoale cu glont.

DEPARTAMENTUL TEHNIC -sisteme electronice de supraveghere, alarmare si control acces ofera o gama multipla de echipamente, realizate conform cerintelor UE si standardelor ISO 9001, care pot satisface orice exigenta de fiabilitate, imunitate la interferenta, siguranta in functionare si eleganta, gama ce acopera in principal toate domeniile.

Combinarea etapizata a echipamentelor de mai sus cu dispozitivul de paza si interventie umana, inalt calificata permite luarea masurilor in timp real si deci prinderea infractorilor -recuperarea prejudiciului conferind societatii dumneavoastra un sistem de securizare la standarde internationale.

DEPARTAMENTUL DE MARKETING are ca principale atributii:

Elaborarea si fundamentarea strategiei de marketing

Crearea si implementarea politicii de comunicare si marketing a companiei

Elaborarea tehnicilor si politicilor de marketing

Stabilirea politicii de preturi xu831p8531fuug

Elaborarea actiunilor de promovare a vanzarilor

Elaborarea si fundamentarea bugetului de marketing

Implementarea tehnicilor si politicilor de marketing

Elaborarea si aplicarea planurilor de marketing pe termen scurt, mediu si lung

Analiza concurentei

Monitorizare media

Asigurarea participarii la diferite evenimente

Negociere contracte barter cu firme de media

Asigurarea si mentinerea relatiei cu agentiile de publicitate

IV.   ANALIZA SWOT

ANALIZA SWOT

Puncte forte

Puncte slabe

calificarea personalului relativ tanar

respectarea comenzilor in timp util, fara intarziere sau alte probleme ce pot interveni pe parcursul serviciului de paza

calitatea serviciilor oferite

oferta de servicii slab dezvoltata

lipsa unui program de promovare coerent pe

plan national si international

lipsa unei oferte unitare pe internet pe piata externa

Oportunitati

Amenintari

integrarea in Uniunea Europeana

dezvoltarea internetului si accesul unei arii

mai largi a populatiei la nivel mondial

fragmentarea pietei

instabilitatea existenta in climatul politic

mondial - amenintari teroriste

perceptia de tara sigura in contextul

amenintarilor teroriste

cresterea nivelului de stres datorat muncii

puterea de cumparare redusa a populatiei

influentele celorlalte sectoarea de activitate asupra serviciior de paza si protectie

lipsa cercetarilor de marketing

fragmentarea pietei de paza si protectie

competitia ridicata din partea altor firme cu acelasi obiect de activitate

tendinta de migrare a fortei de munca in strainatate

SWOT reprezinta acronimul pentru cuvintele Strenghts (Forte, Puncte forte ), Weaknesses (Slabiciuni, Puncte slabe), Oportunities (Oportunitati, Sanse) si Threats (Amenintari). Primele doua privesc firma si reflecta situatia acesteia iar ultimele doua privesc mediul si oglindesc impactul acestuia asupra activitatii firmei.

Altfel spus initialele cuvintelor evidentiaza esenta concluziilor folosite ca fundament pentru formularea unei strategii economice :pe de o parte ,identificarea punctelor forte si slabe iar pe de alta parte ,anticiparea oportunitatilor si amenintarilor mediului ambiant.

Fiecare firma trebuie sa-si evalueze periodic punctele tari si slabe. Analiza punctelor tari si slabe a unei firme nu implica automat toate slabiciunile, dar nici nu trebuie sa-si faca un titlu onorific din toate punctele tari care le poseda.

Fiecare firma trebuie sa fie capabila de a desfasura lucruri elementare precum: crearea de produse noi, transformarea materiei prime in produse finite, onorarea comenzilor, rezolvarea probemelor clientilor in timp util, etc.

BIBLIOGRAFIE:

o        Philip Kotler - Principiile marketingului

o        C. Florescu - Marketing

o        Philip. Kotler - Managementul marketingului

o        Sica Stanciu - Bazele Generale Ale Marketingului

CUPRINS:

I.       PREZENTAREA SOCIETATII

Date de identificare a firmei

Gama de servicii prestate

Piata firmei

II.    MEDIUL EXTERN AL FIRMEI

Componentele micromediului firmei

Elementele macromediului cu cea mai mare influenta asupra desfasurarii activitatii firmei.

III. MEDIUL INTERN AL FIRMEI

Structura firmei

Organigrama

Departamentele firmei

IV.            ANALIZA SWOT

V.   BIBLIOGRAFIEPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 6343
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved