Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Contractul de inchiriere

Contracte

+ Font mai mare | - Font mai micContractul de inchiriere

Reprezinta un acord de vointa intre titularul dreptului de proprietate publica sau al dreptului de administrare a unui bun, proprietate publica, denumit locator si un subiect de drept privat, persoana fizica sau juridica, romana sau straina, denumit locatar sau chirias, prin care locatarul primeste in folosinta un bun proprietate publica, pentru o perioada determinata de timp, in schimbul platii unei chirii.Atribuirea in inchiriere se face prin licitatie publica deschisa sau deschisa cu preselectie, prin negociere directa, cu exceptia cazurilor prevazute de lege, prin hotarare a Guvernului sau dupa caz prin hotarari ale Consiliului judetean sau consiliilor locale.

Contractul de inchiriere cuprinde elemente de identificare a partilor si temeiurile de drept pe care se intemeiaza.

Obiectul material al contractului se determina prin identificarea elementelor principale ale acestuia in continutul contractului si prin prezentarea detaliata in caietului de sarcini.

Termenul in care se incheie contractul, sub sanctiunea nulitatii licitatiei, este de 15 zile de la data licitatiei.

Prin contract se va stabili regimul juridic al bunurilor care urmeaza a fi folosite in timpul inchirierii si dupa incetarea acesteia.In cazul in care s-au efectuat investitii care au sporit valoarea bunului, iar acestea au fost prevazute in contract sau daca realizarea lor este o conditie pentru normala folosinta a bunului, locatorul va despagubii locatarul cu contravaloarea investitiilor efectuate.

Chiria rezultata din inchirierea unui bun se face venit la bugetul de stat, sau dupa caz, la bugetul judetean sau local.

Nerespectarea termenelor de plata a chiriei de catre locator atrage penalitati calculate pe zi/intarziere din suma neachitata la termen.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1344
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved