Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

INFORMATICA - LECTIE INTERACTIVA DESPRE TENIS

calculatoare+ Font mai mare | - Font mai mic  

INTRODUCERE

'Lectie interactiva despre tenis" este o aplicatie web ce vine in ajutorul institutiilor de invatamant care doresc sa ii invete pe elevi despre acest sport "alb" numit tenis.

Aplicatia a fost realizata in Html - Java Script si prezinta o lectie interactiva cu ajutorul caruia regulile si fineturile sportului devin cunoscute. Este foarte usor de folosit, deoarece a fost special alcatuita spre a servi atat copiilor din scolile generale, cat si elevilor de liceu.

Modul de utilizare nu este complex, fiind foarte intuitiv la toate nivelurile. Optiunile sunt putine, iar operatiile curente se realizeaza rapid prin combinarea lucrului cu mouse-ul si tastatura.

Ceea ce m-a determinat sa aleg aceasta tema a fost faptul ca eu practic tenisul de la varsta de 4 ani, iar pentru ca sunt si atestata in a preda lectii de tenis a fost o si mai mare provocare. Am conceput aplicatia web pentru a face accesibil tenisul in scoli si licee, deoarece acest sport merita sa fie promovat in continuare.

2. Despre Html si Java Script

JavaScript este un limbaj de programare bazat pe conceptul prototipurilor. Limbajul este binecunoscut pentru folosirea in construirea site-urilor web. La inceputuri a fost dezvoltat de catre Brendan Eich de la Netscape Communications Corporation sub numele de Mocha, apoi LiveScript, si denumit in final JavaScript.

In ciuda numelui si a unor oarecare similaritati in sintaxa, intre JavaScript si limbajul Java nu exista nici o legatura. Ca si Java, JavaScript are o sintaxa ca si C-ului, dar are mai multe in comun cu Limbajul de Autoprogramare decat cu Java.

Pana la inceputurile lui 2005, ultima versiune existenta a fost JavaScript 1.5, care corespunde cu Editia a 3-a ECMA-262, ECMAScript, in alti termeni, o editie standardizata de JavaScript. Versiunile Mozilla incepand cu 1.8 Beta 1 de asemenea au avut suport pentru E4X, care este o extensie a limbajului care are de a face cu XML, definit in standardul ECMA-357. Versiunea curenta de Mozilla, 1.8.1 (pe care sunt construite Firefox si Thunderbird versiunile 2.0) suporta JavaScript versiunea 1.7.

HyperText Markup Language (HTML) este un limbaj de marcare utilizat pentru crearea paginilor web ce pot fi afisate intr-un browser (sau navigator). Scopul HTML este mai degraba prezentarea informatiilor - paragrafe, fonturi, tabele s.a.m.d. - decat descrierea semanticii documentului.

HTML este o forma de marcare orientata catre prezentarea documentelor text pe o singura pagina, utilizand un software de redare specializat, numit agent utilizator HTML, cel mai bun exemplu de astfel de software fiind browserul web. HTML furnizeaza mijloacele prin care continutul unui document poate fi adnotat cu diverse tipuri de metadate si indicatii de redare. Indicatiile de redare pot varia de la decoratiuni minore ale textului, cum ar fi specificarea faptului ca un anumit cuvant trebuie subliniat sau ca o imagine trebuie introdusa, pana la scripturi sofisticate, harti de imagini si formulare. Metadatele pot include informatii despre titlul si autorul documentului, informatii structurale despre cum este impartit documentul in diferite segmente, paragrafe, liste, titluri etc. si informatii cruciale care permit ca documentul sa poata fi legat de alte documente pentru a forma astfel hiperlink-uri (sau web-ul).

HTML este un format text proiectat pentru a putea fi citit si editat de oameni utilizand un editor de text simplu. Totusi scrierea si modificarea paginilor in acest fel solicita cunostinte solide de HTML si este consumatoare de timp. Editoarele grafice (de tip WYSIWYG) cum ar fi Macromedia Dreamweaver, Adobe GoLive sau Microsoft FrontPage, permit ca paginile web sa fie tratate asemanator cu documentele Word, dar cu observatia ca aceste programe genereaza un cod HTML, care este de multe ori de proasta calitate.

3. Utilizarea Aplicatiei

Aplicatia se va deschide apasand butonul:

Pentru o buna functionare, se va utiliza browserul : Internet Explorer.

Dupa ce va fi apasat butonul de index.html, se va deshide o fereastra in Internet Explorer :

Aceasta este prima pagina a aplicatiei in care este descris jocul de tenis.

In partea din stanga se afla meniul, de unde elevul poate accesa lectiile de tenis.

De exemplu, prin apasarea butonului

aplicatia ne va trimite spre o noua fereastra in care este prezentata teoria loviturii de forehand, un film si cateva poze.

Acelasi lucru va fi valabil si pentru cazul in care este apasat butonul de

sau butonul :

O alta parte interesanta a aplicatiei este Testul, pe care fiecare elev il va face dupa ce va citi integral partea de teorie. Odata apasat butonul de  Test  se va deschide o fereastra cu 12 intrebari. Primele 8 sunt de tip grila, iar la ultimele 4 se va completa un

spatiu liber. In final, utilizatorul va trebui sa apese butonul

pentru a afla punctajul chestionarului.

Daca elevul va dori sa se intoarca la pagina principala, trebuie sa apese pe tasta de  Home .

Bibliografie

https://www.emgos.autosite.ro/html.html

https://www.w3schools.com/HTML/

https://www.w3schools.com/JS/default.asp

https://www.sportbiz.ro/Sporturi/mainteniscamp.htm

HTML, XHTML, CSS si XML prin exemple - ghid practic - editura TEORA , an aparitie - 2005Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1969
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved