Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

Cautarea folderelor si fisierelor

calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micCautarea folderelor si fisierelorAplicatia Explorer ofera utilizatorului facilitatea de cautare pe disc un anumit fisier sau folder, sau un anumit calculator in cazul in care echipamentul de calcul este conectat la o retea. Sub MS Windows 98, functia de cautare a fost extinsa, astfel incat sa poata fi efectuate cautari pe Internet si in cadrul agendelor electronice stocate pe echipamentul de calcul. Pentru a apela functia de cautare se poate utiliza urmatoarea optiune din bara de meniu: ToolsFind

In momentul selectarii acestei optiuni este afisat un alt meniu, cu urmatoarele functii:

Files and Folders: functie utilizata pentru cautarea de fisiere si foldere

Computers: aceasta functie este afisata numai daca echipamentul de calcul participa intr-o retea de calculatoare si permite cautarea unui anumit calculator in cadrul retelei.

On the Internet: optiune disponibila numai sub MS Windows 98; aceasta functie permite localizarea informatiilor in cadrul Internet-ului.

People: optiune disponibila numai sub MS Windows 98; aceasta functie permite cautarea de informatii in cadrul agenedelor electronice stocate pe echipamentul de calcul.

In momentul selectiei optiunii Files and Folders este afisata pe ecran o fereastra dialog similara cu cea din urmatoarea figura.

Dupa cum se poate observa in figura 5-55, fereastra dialog dispune de trei pagini. Prima pagina, intitulata Name & Location a fost discutata in lectia 4. Sub MS Windows 98, in plus fata de MS Windows 95, a fost adaugat un nou criteriu de cautare:. in dreptul etichetei Containing text se poate introduce un sir de caractere si localizarea fisierelor va fi efectuata astfel incat sa fie cautate fisierele care includ in continutul lor respectivul text.

Exercitiu 5-63: Cautati toate fisierele de pe discul C care incep cu litera A si au extensia EXE. Sugestie: utilizati caracterele ambigue pentru specifcarea fisierelor cautate.

Pagina cu denumirea Date Modified permite localizarea fisierelor pe disc in functie de data ultimei modificari si este similara cu cea din figura de mai jos.

Sunt disponibile urmatoarele criterii de cautare:

All files: toate fisierele, indiferent de data ultimei modificari

Find all files created or modified: functia de cautare este aplicata numai fisierelor a carui data de modificare sau creare se incadreaza in parametrii specificati in continuare.

- Intre doua date, specificate de utilizator in dreptul etichetelor between si and

- Pe parcursul a unui numar de luni, specificat de catre utilizator in dreptul etichetei during the previous month(s)

- Pe parcursul a unui numar de ziel, specificat de catre utilizator in dreptul etichetei during the previous day(s)

Sub MS Windows 98 aceasta functie poarta denumirea Find all files, urmata de o lista din care se poate selecta tipul datei: Modified - se refera la data ultimei modificari, Created - se refera la data creerii, Last accessed - se refera la data cand a avut loc ultima operatie de accesare a fisierului.Pagina cu denumirea Advanced permite localizarea fisierelor in functie de tip, continut si dimensiune (vezi figura 5-57).

In dreptul etichetei Of type, prin utilizarea sagetii din stanga, poate fi selectat tipul fisierelor cautate.

Optiunile ce pot fi selectate aici se refera la tipurile de fisiere inregistrate sub sistemul de operare. In mod implicit este propusa optiunea All Files and Folders, adica toate fisierele si folderele, indiferent de tipul lor.

Exercitiu 5-64: Derulati tipurile de fisiere disponibile prin efectuarea unui click pe sageata din dreapta casetei cu tipul de fisiere. Enumerati cateva tipuri disponibile.

Sub MS Windows 95, in cadrul acestei pagini, utilizatorul poate introduce un sir de caractere in dreptul etichetei Containing text. Astfel vor fi cautate doar fisierele avand tipul specificat mai sus si continand sirul respectiv de caractere. Sub MS Windows 98, acest camp este introdus in pagina intitulata Name & Location

Un alt criteriu de cautare este dimensiunea unui fisier, specificata in KB si introdusa inaintea etichetei KB Imediat dupa eticheta Size is, utilizand sageata din dreapta se slecteaza una din urmatoarele doua optiuni: At Least sau At Most. Optiunea Al Least determina cautarea fisierelor care au cel putin dimensiunea respectiva; optiunea At Most determina cautarea fisierelor care au cel mult dimensiunea respectiva.

Toate cele trei pagini de configurare prezentate mai sus pentru fereastra de cautare a fisierelor dispun de urmatoarele butoane:

Find Now: dupa introducerea criteriilor dorite de cautare, se apasa acest buton pentru a lansa in executia functia Find

Stop: poate fi activat numai in timpul procesului de cautare, pentru a inceta operatia de Find

New Search: sterge criteriile curente de cautare pentru a permite utilizatorului sa introduca noi date.

Deoarece sub sistemul de operare numele de fisiere pot fi scrise cu litere mari si litere mici, este posibil ca functia de cautare sa tina cont de aceste diferente. In mod normal, nu se tine cont de faptul ca literele sunt mici sau mari. Pentru a activa aceasta facilitate se selecteaza din bara de meniu a ferestrei Find optiunea OptionsCase Sensitive

Functia de cautare mai poate fi apelata din meniul contextual al unui obiect selectat in panoul din stanga al ferestrei Explorer. De exemplu, daca este selectat discul C apasand

butonul drept al mouse-ului, pe ecran va fi afisat un meniu similar cu cel din urmatoarea figura:

Din meniul de mai sus se poate apela optiunea Find pentru a lansa in executia functia de cautare a fisierelor si folderelor.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1623
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved