Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

Notiunea de sistem de calcul

calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Protocolul TCP
Programarea activitatilor - Microsoft Project
Structura si functionarea unui calculator compatibil IBM-PC
Grafuri
Configurare StrongDC++
Grila - INFORMATICA DE GESTIUNE
Proprietatile folderelor
Programarea consultatiilor pentru un cabinet medical - ATESTAT INFORMATICA
Wap
Calculator Numeric - Sistem de prelucrare a informatiilor


Notiunea de sistem de calcul

De-a lungul timpului au existat numeroase incercari pentru a realiza dispozitive capabile sa prelucreze informatiile, memorand si prelucrand informatiile de intrare, pentru a produce informatiile de iesire. Perioada in care s-au intensificat eforturile destinate crearii unor astfel de dispozitive a fost perioada celui de-al doilea razboi mondial. Cei care au contribuit la aparitia computerelor, in forma in care se prezinta astazi sunt: John von Neumann, Alan Turing si Kurt Gödel.
Dupa ce au fost stabilite principiile de baza, perioada care a urmat a fost consacrata perfectionarii tehnologiilor folosite. Dezvoltarea electronicii a condus la cresterea puterii de calcul. Gordon Moore, fondatorul companiei Intel, a afirmat cu trei decenii in urma ca sistemele de calcul isi dubleaza puterea la fiecare 18 luni. Desi aceasta afirmatie se bazeaza numai pe observatii practice, fara fundamentare teoretica, trecerea timpului i-a confirmat valabilitatea pana in zilele noastre.

Datorita acestei evolutii deosebite a computerelor, utilizarea lor a invadat toate domeniile activitatii noastre. Dezvoltarea retelelor de calculatoare si aparitia Internet-ului a dus la accesul la o cantitate uriasa de informatii.Un sistem de calcul este alcatuit din doua componente: hardware si software. Hardware este un termen general care desemneaza partea fizica a unui calculator, alcatuita din componente electronice si mecanice. Software este termenul care desemneaza totalitatea programelor folosite de un computer pentru a memora si prelucra informatia. Un sistem hardware performant este inutil in absenta programelor care sa realizeze activitatile dorite, iar programele, la randul lor, au nevoie de dispozitive hardware pe care sa ruleze. Performantele la care au ajuns astazi sistemele de calcul au fost posibile numai datorita activitatii celor implicati in dezvoltarea echipamentelor si scrierea programelor.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1082
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site