Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

Partajare date si grafica cu alte aplicatii

calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Focus for Windows
TRANSMISII IN BANDA DE BAZA
ALGORITMICA GRAFURILOR
PROIECT BAZELE PROGRAMARII PE OBIECTE
Gestionarea informatiilor referitoare la o colectie de DVD-uri cu filme
Corelatia neliniara - Biostatistica
Monahismul romanesc si spiritualitatea lui
Administrarea spatiilor-tabel si a fisierelor de date Oracle9I
Grafuri neorientate - Teste grila
Analiza eficientei algoritmilor

Partajare date si grafica cu alte aplicatii

Pentru informatii despre comenzi, tastatura si butoane de pe bara de instrumente, vezi Help (Ajutor) interactiv.
In acest capitol

Intelegerea legarii si incorporarii 750

Schimbul de date utilizand Clipboard 753

Incorporare obiecte 755

Utilizare date Microsoft Excel in alte aplicatii 761

Legare la alte aplicatii 762

Creare de Publishers (Publicatii) si Subscribers (Abonati) in Microsoft Excel pentru Macintosh 766

pag: 750

Intelegerea legarii si incorporarii

Cu facilitatile de legare si incorporare disponibile in Microsoft Excel, puteti include informatii sau obiecte create in alte aplicatii. Diferenta principala intre legare si incorporare o reprezinta locul unde sunt memorate datele.

A incorpora - inseamna a insera informatii - cum ar fi o diagrama, un grafic sau date copiate dintr-un document creat cu un procesor de texte - intr-un registru de lucru Microsoft Excel. Obiectele incorporate devin parte integranta a registrului de lucru.

A lega inseamna a insera intr-un registru de lucru informatii care pastreaza o legatura cu documentul sursa. Datele legate sunt actualizate atunci cand datele din documentul sursa se modifica. Datele legate sunt memorate in fisierul sursa; registrul de lucru memoreaza doar pozitia sursei, dar afiseaza o reprezentare a datelor legate.

<figura: pagina 750>

Document sursa

Documente recipient

<figura>

Important. Pentru a folosi incorporarea, aplicatia sursa trebuie sa recunoasca legarea si incorporarea obiectelor (OLE). Pentru a crea legaturi, aplicatia sursa trebuie sa recunoasca schimbul dinamic de date (DDE) sau OLE.

Daca folositi Microsoft Excel pentru Macintosh cu System 7 sau o versiune ulterioara, puteti utiliza si facilitatile Publish (Publica) si Subscribe (Aboneaza) pentru a crea legaturi la alte fisiere. Pentru mai multe informatii, vezi 'Creare de Publishers (Publicatii) si Subscribers (Abonati) in Microsoft Excel pentru Macintosh', prezentat ulterior in acest capitol.

pag: 751

Cand se folosesc legaturile si incorporarile

Incorporati grafica sau datele care sunt destul de stabile, atunci cand nu este nevoie sa aveti cele mai recente versiuni in documentul dvs., cand nu este nevoie ca datele sa fie incluse in mai mult de un document sau cand documentele sursa nu ar mai fi disponibile la actualizare daca ar fi legate.

Creati legaturi cand datele sau grafica sunt predispuse la modificari, cand este esential ca documentul dvs. sa includa ultimele versiuni disponibile, cand documentele sursa sunt disponibile in calculatorul dvs. sau intr-o retea oricand este nevoie sa fie actualizate sau cand datele sursa trebuie partajate de mai mult de un document.

Presupuneti ca realizati un program de calcul tabelar de insumare pentru a fi folosit ca o parte a unei prezentari. Puteti asambla un document de prezentare de calitate, utilizand stabilirea de formate pentru datele din Microsoft Excel laolalta cu elemente grafice incorporate (cum ar fi sigla unei companii si imagini artistice) ca si informatii legate din surse cum ar fi documentele create cu procesoare de texte si baze de date.

Utilizati urmatoarele indicatii pentru a determina cand sa incorporati informatiile sau cand sa le legati.

<tabel>

* Atunci cand doriti sa Utilizati aceasta metoda | Comentarii

* Creati un document pe care il puteti folosi pe alte calculatoare sau sa-l editati chiar daca fisierelele sursa nu sunt prezente. | Incorporati obiectele dintr-o alta aplicatie intr-un registru de lucru. | Pentru a edita obiectele, toate aplicatiile relevante trebuie instalate pe calculator.

* Includeti date care ar putea sa nu fie intotdeauna disponibile, cum ar fi datele memorate pe un server. Incorporati datele dintr-o alta aplicatie intr-un registru de lucru | Toate informatiile necesare sunt incluse odata cu obiectele incorporate.

* Includeti un fisier foarte mare, cum ar fi un clip video sau unul de sunet. | Creati o legatura in registrul de lucru la fisierul sursa. | Microsoft Excel memoreaza doar legatura, pastrand dimensiunea registrului de lucru gestionabila.

* Includeti date care sunt mentinute separat in aplicatiile sursa. | Creati o legatura in registrul de lucru la fisierul sursa. Registrul de lucru reflecta orice modificare facuta fisierului sursa.

<tabel>

pag: 752

Comenzi pe care le puteti folosi cu obiectele

Cele mai uzuale comenzi disponibile lucrului cu un obiect sunt gata de a fi folosite cu ajutorului meniului de comenzi rapide. Atunci cand utilizati meniul de comenzi rapide, comenzile valide pentru acel obiect sunt asamblate intr-un loc, permitand un acces facil. Comenzile afisate pot varia in functie de tipul obiectului. Pentru afisarea meniului de comenzi rapide, mutati indicatorul mouse-ului pe un obiect si apoi executati una din operatiile urmatoare.

<tabel>

* Sistem | Pentru a afisa meniul de comenzi rapide

* Windows | Faceti clic pe butonul dreapta al mouse-ului

* Macintosh | Apasati tasta CONTROL sau (OPTION+COMMAND) si faceti clic pe butonul mouse-ului

<tabel>

Comutarea in alte aplicatii Microsoft

Microsoft Excel include butoane pe care le puteti utiliza pentru a comuta usor si rapid in alte aplicatii Microsoft. Aceste butoane sunt pe bara de instrumente Microsoft. Pentru afisarea barei de instrumente Microsoft, alegeti Microsoft din bara de instrumente a meniului de comenzi rapide.

Bara de instrumente Microsoft include urmatoarele butoane, de la stanga la dreapta:

Butonul Microsoft Word

Butonul Microsoft PowerPoint

Butonul Microsoft Mail

Butonul Microsoft Access (doar Windows)

Butonul Microsoft FoxPro (butonul FoxBASE+ pe Macintosh)

Butonul Microsoft Project

Butonul Microsoft Schedule+

Daca aplicatia este in executie, si faceti clic pe butonul ei, o activati. Daca aplicatia nu este in executie, cand faceti clic pe butonul ei o deschideti. Trebuie sa aveti instalata corect aplicatia inainte de a folosi butonul corespunzator.

pag: 753

Schimbul de date utilizand Clipboard

Atunci cand decupati sau copiati date, Microsoft Excel memoreaza temporar datele in Clipboard. Puteti apoi insera datele intr-o alta pozitie in acelasi document, intr-un alt document creat cu aceeasi aplicatie sau intr-un document creat cu alta aplicatie. Puteti, de asemenea, insera date, obiecte grafice sau imagini in foile dvs, de calcul Microsoft Excel din documentele create cu alte aplicatii, cum ar fi Microsoft Word.

Daca aveti Microsoft Excel pentru Macintosh ce se executa sub o versiune a sistemului de operare anterioara celei Macintosh System 7, Clipboard este prima modalitate de schimbare date cu alte aplicatii. Pentru mai multe informatii despre operatiile Clipboard, vezi documentatia Windows sau Macintosh. Pentru mai multe informatii despre copierea si inserarea datelor in Microsoft Excel, vezi Capitolul 11 'Editare foaie de calcul'.

Inserare grafica. Atunci cand copiati un obiect grafic dintr-o alta aplicatie si il inserati din Clipboard in Microsoft Excel, el este incorporat ca un obiect. Inserare text. Atunci cand copiati-texte dintr-o alta aplicatie si le inserati din Clipboard in Microsoft Excel, se intampla lucruri diferite in functie de ceea ce este selectat in momentul inserarii.

Daca o celula este selectata, Microsoft Excel alege un format adecvat - obiect, grafica sau text - pentru textul inserat, depinzand de sursa lui.

Daca o bara formula este activa, toate textele copiate sunt inserate in ea.

Daca un obiect este selectat, textul copiat este incorporat ca un obiect.

Daca obiectul selectat este o cutie text, textul copiat este inserat in cutia text.

Daca inserati din Clipboard texte si rezultatele nu sunt ceea ce asteptati. alegeti comanda Undo (Anuleaza) din meniul Edit (Editare). Apoi alegeti Paste Special (Inserare speciala) din meniul Edit (Editare) si selectati optiunea care intruneste nevoile dvs.

Glisare informatii intre aplicatii

Anumite aplicatii va permit sa selectati date sau grafica si sa le glisati intr-o fereastra a unei alte aplicatii active. Trebuie insa ca ambele aplicatii sa fie in executie si vizibile pe ecranul dvs.

Important. Amandoua aplicatiile trebuie sa suporte legarea si incorporarea de obiecte, versiunea 2 (OLE 2) pentru a glisa si fixa informatiile intre aplicatii.

pag: 754

Exista mai multe optiuni valabile pentru glisarea datelor intre aplicatii.

Glisarea datelor este acelasi lucru cu copierea si inserarea din Clipboard, ceea ce elimina datele din documentul sursa si le insereaza documentului destinatie. Datele sunt eliminate definitiv din documentul sursa.Apasarea tastei SHIFT in timpul glisarii produce inserarea datelor in pozitia cursorului sau in celula curenta, daca se potriveste documentului destinatie.

Apasarea tastei CTRL sau CONTROL in timpul glisarii este acelasi lucru cu copierea si inserarea din Clipboard, ceea ce creeaza un duplicat in documentul destinatie.

Atentie! Este posibil ca mesajele de eroare sa nu apara in timp ce copiati date intre aplicatii, deci asigurati-va ca nu scrieti peste date importante din

zona destinatie.

Utilizare comanda Paste Special (Inserare speciala)

Daca lucrati in aplicatia sursa, puteti copia materialul de incorporat, va comutati in Microsoft Excel si apoi folositi comanda Paste Special (Inserare speciala) din meniul Edit (Editare).

Formatele disponibile pentru inserarea din Clipboard a materialului copiat sunt listate in cutia As (Ca). Puteti alege afisarea materialului inserat ca o icoana sau puteti crea o legatura la material. Pentru mai multe informatii, vezi 'Legare la alte aplicatii', prezentat ulterior in acest capitol. Pentru informatii despre afisarea unui obiect incorporat ca o icoana, vezi 'Incorporare obiecte', prezentat ulterior in acest capitol.

Cutia de dialog Paste Special (Inserare speciala) care apare atunci cand copiati date dintr-o alta aplicatie, este diferita de cutia de dialog Paste Special (Inserare speciala) normala. Pentru mai multe informatii despre comanda Paste Special (Inserare speciala), vezi 'Copiere celule si inserare celule din Clipboard pentru rezultate speciale' din Capitolul 11.

Schimbare imagini cu alte aplicatii

Daca doriti sa copiati date ca un obiect sau imagine intr-o alta aplicatie care nu are comanda Paste Special (Inserare speciala), utilizati comanda Copy Picture (Copiaza imagine). Comenzile Copy Picture (Copiaza imagine) si Paste Picture (Inserare imagine) inlocuiesc comenzile Copy (Copiaza) si Paste (Inserare din Clipboard) din meniul Edit (Editare) atunci cand tineti apasata tasta SHIFT inaintea afisarii meniului. Pentru mai multe informatii, vezi 'Imagini ale diagramelor si foilor de calcul' din Capitolul 13.

pag: 755

In Microsoft Excel pentru Windows, puteti exporta imagini in orice aplicatie care recunoaste formatele imagine sau punct cu punct folosite de Clipboard.

In Microsoft Excel pentru Macintosh, puteti exporta imagini in orice aplicatie care suporta formatul PICT pe Clipboard.

Pas cu pas

Pentru instructiuni pas cu pas si informatii asociate, faceti dublu clic pe butonul pentru a fi afisata cutia de dialog Search (Cauta) din Help (Ajutor) si apoi:

<tabel>

* Tastati acest cuvant cheie si alegeti Show Topics (Arata termenii) Selectati un termen si alegeti  Go To (Salt la)

* copying, from other applications (copiaza, din alte aplicatii) | Copierea de date dintr-o alta aplicatie Microsoft Excel; Glisarea datelor intre aplicatii

* copying, pictures (copiaza, imagini) | Copierea unei imagini legate de celule; Copierea unei imagini de diagrama, celule sau obiect; Copierea unei imagini intr-o alta aplicatie

* copying, to other applications (copiaza, in alte aplicatii) | Copierea de date din Microsoft Excel intr-o alta aplicatie

<tabel>

Incorporare obiecte

Fara a parasi Microsoft Excel, puteti incorpora un fisier existent sau crea si incorpora un nou obiect. Un obiect incorporat mareste dimensiunea fisierului registru de lucru, deoarece toate datele proprii obiectului sunt memorate acolo. De exemplu, daca incorporati un document Microsoft Word intr-un registru de lucru, dimensiunea fisierului registru de lucru se mareste cu aproximativ dimensiunea fisierului document Word. Dimensiunea fisierului creste chiar daca afisati obiectul ca o icoana, deoarece Microsoft Excel memoreaza si informatiile despre documentul incorporat.

Incorporare obiect nou

Selectati celula unde doriti sa pozitionati coltul stanga sus al obiectului incorporat. Din meniul Insert (Inserare), alegeti Object (Object). Pentru a crea si incorpora un obiect nou, selectati tab-ul Create New (Creeaza nou); selectati tipul obiectului dorit si apoi alegeti butonul OK.

pag: 756

Atunci cand creati un obiect nou, se deschide aplicatia corespunzatoare si puteti sa incepeti sa lucrati pe obiectul pe care vreti sa-l adaugati registrului dvs. de lucru. Presupuneti ca doriti sa adaugati un grafic unui registru de lucru. Daca selectati MS WordArt in cutia Object Type (Tip obiect) si alegeti butonul OK, Microsoft Excel deschide Microsoft WordArt, in care puteti crea un grafic. Atunci cand parasiti Microsoft WordArt, graficul este afisat in registrul dvs. de lucru.

Nota. Aplicatiile pe care le folositi pentru a crea obiecte incorporate trebuie sa fie corect instalate folosind programele lor originale de instalare; altfel, ele nu sunt listate in cutia de dialog Object (Obiect).

Activare locala. In anumite aplicatii, un obiect Microsoft Excel incorporat ramane pe loc atunci cand faceti dublu clic pe el si celalalt document ramane vizibil inconjurandu-l. Aceasta este numita activare locala (in place activation).

Daca aplicatia in care alegeti sa creati un nou obiect recunoaste activarea locala, obiectul este inserat in registrul dvs. de lucru, care ramane vizibil, inconjurand obiectul. Atunci cand incorporati un obiect din una din aceste aplicatii intr-un registru de lucru:

Apare un chenar hasurat, inconjurand obiectul incorporat.

Numele aplicatiei din bara titlu se modifica din 'Microsoft Excel' in numele aplicatiei sursa a obiectului.

Toate meniurile, cu exceptia meniurilor File (Fisier) si Window (Fereastra) se schimba cu acelea ale aplicatiei sursa a obiectului.

Barele de instrumente se schimba cu cele ale aplicatiei sursa a obiecului.

Va reintoarceti in Microsoft Excel daca faceti clic oriunde in afara obiectului incorporat.

Important. Activarea locala cere ca o aplicatie sa recunoasca legarea si incorporarea de obiecte, versiunea 2 (OLE 2).

Activarea intr-o fereastra separata. Atunci cand creati obiecte incorporate noi intr-­un registru de lucru folosind aplicatiile care nu recunosc activarea locala, o fereastra separata este afisata, permitandu-va sa creati un obiect in aeea aplicatie. Va puteti intoarce in Microsoft Excel prin alegerea fie a comenzii Exit And Return (Terminare si intoarcere), fie a comenzii Quit And Return (Parasire si intoarcere) din meniul File (Fisier) a( aplicatiei.

pag: 757

Important. Pentru a deschide obiectele Microsoft Excel incorporate in alta aplicatie prin dublu clic, cealalta aplicatie trebuie sa recunoasca schimbul dinamic de date (DDE) sau legarea si incorporarea obiectelor (OLE).

Creare obiecte incorporate din fisiere existente

Atunci cand incorporati un fisier existent, Microsoft Excel memoreaza o copie independenta a fisierului in registrul de lucru. Fisierul original ramane neschimbat, chiar daca modificati fisierul incorporat. Pentru a incorpora un intreg document existent, alegeti Object (Obiect) din meniul Insert (Inserare). Pe tab-ul Create From File (Creeaza din fisier), selectati numele fisierului si apoi alegeti ne butonul OK.

In Microsoft Excel pentru Windows, puteti insera si imagini in registrele dvs. de lucru folosind Insert Picture (Insereaza imagine), care este discutata ulterior in aceasta sectiune.

Afisare obiecte incorporate ca icoane

Puteti afisa un obiect incorporat ca icoana, atunci cand registrul de lucru va fi folosit in principal pe ecran si cand obiectul incorporat contine informatii suplimentare. Pentru a face acest lucru, marcati cutia de selectare Display As Icon (Afiseaza ca icoana) din cutia de dialog Object (Obiect). Puteti apoi schimba icoana prin alegerea butonului Change Icon (Modifica icoana).

De exemplu, daca registrul de lucru contine declaratii financiare, puteti incorpora un document Microsoft Word continand note explicative ca icoane pe prima foaie din registrul de lucru. Pentru a vedea continutul documentului, cititorii pot face dublu clic pentru a deschide documentul Word.

Nota. Anumite obiecte create dintr-un fisier (de exemplu, dintr-un fisier text ASCII) sunt intotdeauna afisate ca icoane.

Imprimare obiecte incorporate

Daca imprimati un registru de lucru continand obiecte incorporate, obiectele sau icoanele sunt imprimate in pozitiile lor de pe ecran. Puteti controla daca obiectele sunt sau nu imprimate. In primal rand, selectati obiectul sau obiectele, apoi alegeti Object (Object) din meniul Format si selectati tab-ul Properties (Proprietati). In final, marcati sau goliti cutia de selectare Print Object (Imprima obiect). Pentru mai multe informatii despre imprimare, vezi Capitolul 14 'Listare la imprimanta''.

pag: 758

Editare object incorporat

In cele mai multe cazuri, daca faceti dublu clic pe un object incorporat, se deschide aplicatia in care a fost creat. Totusi, anumite obiecte incorporate, cum ar fi un clip video sau unul de sunet, se executa atunci cand faceti dublu clic pe ele, in loc sa deschida o aplicatie pentru editare.

Puteti, de asemenea, deschide un obiect incorporat pentru editare, folosind o comanda meniu. In primal rand, selectati obiectul si apoi alegeti Object (Obiect) din meniul Edit (Editare). Apoi alegeti Open (Deschide) sau Edit (Editeaza) din submeniu. Atunci cand un obiect este selectat, comanda Object (Object) apare cu numele tipului de obiect inclus in numele comenzii - de exemplu, 'Microsoft Word Object'.

Daca alegeti Open (Deschide), obiectul este deschis intr-o fereastra separata pentru editare de catre aplicatia lui sursa.

Daca alegeti Edit (Editeaza), in locul registrului de lucru este activat obiectul, daca aplicatia sursa recunoaste activarea locala; altfel, obiectul este deschis intr-o fereastra separata.

Nota. Comenzile valabile din submeniul comenzii Object (Object) (meniul Edit (Editare)) pot varia, depinzand de tipul obiectului selectat.

Editare locala de documente. In anumite aplicatii, un obiect incorporat ramane in local unde faceti dublu clic pe el si registrul de lucru Microsoft Excel ramane vizibil in jurul obiectului.

Editare de documente intr-o fereastra separata. Atunci cand faceti dublu clic pe un object incorporat creat intr-o aplicatie care nu recunoaste activarea locala, o fereastra separata este afisata si obiectul este deschis in aplicatia lui originala. In acest caz va intoarceti in Microsoft Excel prin alegerea fie a lui Exit And Return (Terminare si intoarcere), fie a lui Quit And Return (Parasire si intoarcere) din meniul File (Fisier) al aplicatiei.

Stabilire formate obiecte si amplasare

Comenzile Object (Object) si Placement (Pozitie) din meniul Format sunt disponibile pentru a fi utilizate cu obiectele incorporate. Cu aceste comenzi, puteti controla proprietati, incluzand modelele de grafica, protectie si pozitionare relativ la celule. Pentru mai multe informatii, vezi Capitolul 13 'Creare de obiecte grafice pe foi de calcul si diagrame'.

pag: 759

Inserare imagini

In Microsoft Excel pentru Windows, puteti folosi comanda Picture (Imagine) din meniul Insert (Inserare) pentru a adauga grafice in registrele de lucru fara a deschide mai intai graficul in propria lui aplicatie pentru a-l copia. Comanda Picture (Imagine) recunoaste multe tipuri suplimentare de fisiere grafice, inclusiv acelea create in aplicatiile care nu sunt instalate pe calculatorul dvs.

Atunci cand alegeti comanda Picture (Imagine), apare cutia de dialog Picture (Imagine). Puteti apoi selecta un fisier grafic care este memorat pe disc. Atunci cand alegeti butonul OK, Microsoft Excel incorporeaza un obiect bazat pe fisierul selectat.

Nota. In Microsoft Excel pentru Macintosh folositi Clipboard pentru a insera grafica. Pentru mai multe informatii, vezi 'Schimbul de date utilizand Clipboard ', prezentat anterior in acest capitol.

Convertirea unui obiect incorporat intr-un format diferit

Presupuneti ca ati primit un registru de lucru Microsoft Excel cu un document Word incorporat in el. Microsoft Word nu este instalat pe calculatorul dvs. dar aveti un alt procesor de texte. Atunci cand faceti dublu clic pe obiectul Microsoft Word pentru a-l edita, Microsoft Excel afiseaza cutia de dialog Convert (Conversie). Puteti apoi preciza ce aplicatie veti folosi pentru editarea obiectului. Aplicatiile afisate in lista sunt acelea instalate pe calculatorul dvs. care pot converts obiectul in formatul corect de fisier.Puteti, de asemenea, afisa cutia de dialog Convert (Conversie) folosind comanda Links (Legaturi) din meniul Edit (Editare), care este afisat cu numele obiectului selectat (de exemplu, 'Microsoft Word Link') si apoi alegand din submeniu Convert (Conversie).

Daca selectati butonul optiune Convert To (Conversie in), Microsoft Excel face conversia obiectului incorporat in formatul pe care il specificati in cutia Object Type (Tip obiect). Obiectul isi modifica acest format daca nu il convertiti in mod special in alt format.

Daca selecati butonul optional Activate As (Activeaza ca), Microsoft Excel deschide toate obiectele incorporate in aplicatia corecta pentru formatul pe care il specificati in cutia Object Type (Tip obiect). Puteti edita obiectele in aplicatia pe care o specificati, dar Microsoft Excel salveaza modificarile obiectelor in formatul lor de fisier original.

pag: 760

Nota. Daca treceti la o versiune mai recenta a unei aplicatii dupa ce ati creat un obiect incorporat cu acea aplicatie si apoi doriti sa editati obiectul, trebuie sa convertiti intai fisierul pentru a se potrivi cu versiunea curenta a aplicatiei.

Programele Setup (Instalare) ale multor aplicatii convertesc fisierele existente intr-un nou format atunci cand instalati o versiune actualizata a aplicatiei. Cu anumite aplicatii, puteti rula programul Setup (Instalare) in orice moment pentru a converti fisierele existente intr-un nou format.

Convertirea unui obiect incorporat intr-un simplu grafic. Toate obiectele incorporate sunt reprezentate in registre de lucru ca grafice. Ganditi-va la unul din aceste grafice ca la o fatada cu informatii in spatele ei. De exemplu, un document Microsoft Word incorporat intr-un registru de lucru arata ca un document Word obisnuit, dar el este de fapt un grafic, sau o imagine a documentului original. In spatele graficelor se afla toate informatiile necesare pentru a deschide si edita fisierul in Microsoft Word. Atunci cand convertiti obiectul Microsoft Word intr­un simplu grafic, stergeti informatia din spatele fatadei - adica, informatia care permite Microsoft Excel-ului sa deschida obiectul in Microsoft Word pentru editare.

Pentru conversia unui obiect incorporat intr-un simplu grafic, alegeti Convert (Conversie) din meniul de comenzi rapide. In cutia Object Type (Tip obiect), selectati Picture (Imagine) si apoi alegeti butonul OK.

Convertirea unui obiect incorporat la un grafic reduce dimensiunea registrului de lucru. Nu puteti converti inapoi graficul intr-un obiect incorporat. Pentru informatii despre grafica din Microsoft Excel, vezi Capitolul 13 'Creare de obiecte grafice pe foi de calcul si diagrame'.

pag: 761

Pas cu pas

Pentru instructiuni pas cu pas si informatii asociate, faceti dublu clic pe butonul pentru a fi afisata cutia de dialog Search (Cauta) din Help (Ajutor) si apoi:

<tabel>

* Tastati acest cuvant cheie si alegeti Show Topics(Arata termenii) | Selectati un termen si alegeti  Go To (Salt la)

* changing, embedded objects (modifica, obiecte incorporate) | Conversia unui obiect incorporat intr-un format diferit; Editarea unui obiect Microsoft Excel incorporat intr-o alta aplicatie

* deleting, embedded objects (sterge, obiecte incorporate) | Stergerea unui obiect incorporat din Microsoft Excel Editarea unui obiect incorporat intr-un document Microsoft Excel

* embedding (incorporeaza) | Incorporarea unui obiect Microsoft Excel intr-o

alta aplicatie lncorporarea de informatii existente intr-un document Microsoft

Excel;  Incorporarea de noi informatii intr-un document Microsoft Excel

<tabel>

Utilizare date Microsoft Excel in alte aplicatii

Puteti folosi registre de lucru Microsoft Excel ca documente sursa pentru datele pe care le legati la, sau incorporati in, documetele create in alte aplicatii. Acestea sunt numite documente recipient. In acest caz, Microsoft Excel este aplicatia sursa sau obiect.

Obiecte Microsoft Excel incorporate activate local in documente recipient

In unele aplicatii, un object Microsoft Excel incorporat ramane pe loc atunci cand faceti dublu clic pe el si documentul recipient ramane vizibil in jurul lui.Aceasta este numita activare locala.

Important Activarea locala cere ca o aplicatie sa recunoasca legarea si incorporarea de obiecte, versiunea 2 (OLE 2).

Microsoft Excel funizeaza elemente specifice care devin disponibile atunci cand lucrati intr-un document recipient. Atunci cand faceti dublu clic pe un object continut intr-un document creat intr-o aplicatie care suporta activarea locala:

Un chenar gri hasurat apare, inconjurand obiectul Microsoft Excel.

Barele de defilare Microsoft Excel, titlurile de rand si coloana si tab-urile registrului de lucre apar si sunt active.

pag: 762

In Microsoft Windows, numele aplicatiei din bara titlu se modifica din numele aplicatiei recipient in 'Microsoft Excel'.

Toate meniurile cu exceptia meniurilor File (Fisier) si Window (Fereastra) se schimba cu cele ale lui Microsoft Excel.

Barele de instrumente se schimba cu cele ale lui Microsoft Excel.

Va intoarceti in aplicatia recipient daca faceti clic oriunde in afara obiectului Microsoft Excel.

Comenzile Open (Deschide), Edit (Editeaza) si Convert (Conversie) sunt puse la dispozitia aplicatiei recipient pentru editarea obiectelor Microsoft Excel incorporate. Alegand Edit (Editeaza) se activeaza local obiectul alegand Open (Deschide) obiectul se activeaza intr-o fereastra Microsoft Excel separata.

Obiecte Microsoft Excel incorporate activate intr-o fereastra Microsoft Excel separata

Daca faceti dublu clic pe un obiect Microsoft Excel intr-o alta aplicatie, de obicei se produce lansarea in executie a lui Microsoft Excel intr-o fereastra separata si se deschide obiectul pentru editare. In acest caz, va reintoarceti in aplicatia recipient prin alegerea lui Exit And Return (Terminare si intoarcere), sau a lui Quit And Return (Parasire si intoarcere) din meniul File (Fisier) al aplicatiei.

Important. Pentru a deschide prin dublu clic obiectele Microsoft Excel incorporate in alta aplicatie, cealalta aplicatie trebuie sa suporte schimbul dinamic de date (DDE) sau legarea si incorporarea obiectelor (OLE).

Legare la alte aplicatii

In plus fata de crearea de legaturi la alte registre de lucru Microsoft Excel, asa cum este descris in Capitolul 10, puteti crea, de asemenea, legaturi indepartate atunci cand doriti sa introduceti date dintr-un alt fisier creat intr-o alta aplicatie. Microsoft Excel foloseste legarea si incorporarea obiectelor (OLE) si schimbul dinamic de date (DDE) pentru stabilirea acestor tipuri de legatura.

pag: 763

Crearea unei legaturi

Crearea unei legaturi este la fel de usoara ca si copierea si inserarea. Copiati o selectie dintr-un fisier (sursa) si o inserati din Clipboard in registrul dvs. de lucru (destinatia) folosind comanda Paste Special (Inserare speciala) din meniul Edit (Editare). Selectati butonul optional Paste Link (Inserare cu legatura), selectati in cutia As (Ca) tipul obiectului legat si apoi alegeti butonul OK. Inainte sa puteti stabili legatura, fisierul sursa trebuie insa salvat pe un disc.

Important. Pentru a crea o legatura intre un registru de lucru si un document

dintr-­o alta aplicatie, cealalta aplicatie trebuie sa suporte schimbul dinamic

de date (DDE) sau legarea si incorporarea obiectelor (OLE).

Inserarea unei imagini legate. Butonul Paste Link (Inserare cu legatura) din cutia de dialog Paste Special (Inserare speciala) nu este disponibil atunci cand o imagine este in Clipboard. Pentru legarea unei imagini, trebuie intai sa selectati celulele sau zona pe care vreti sa le copiati, folosind comanda Copy (Copiaza). Apoi alegeti comanda Paste Picture Link (Inserare imagine legata) din meniul Edit (Editare). Comanda Paste PictureLink (Inserare imagine legata) inlocuieste comanda Paste Special (Inserare speciala) atunci cand tineti apasata tasta SHIFT si deschideti meniul Edit (Editare). Pentru mai multe informatii despre comanda Paste Picture (Inserare imagine), vezi 'Imagini ale diagramelor si foilor de calcul' din Capitolul 13.

Editarea informatiilor legate

Pentru a edita informatii legate, puteti fie face dublu clic pe obiectul legat, fie il puteti selecta si apoi alege numele obiectului din meniul Edit (Editare). De exemplu, daca legati un obiect la un document Microsoft Word, meniul Edit (Editare) afiseaza comanda 'Microsoft Word Link' ('Legatura la Microsoft Word'). Atunci cand alegeti aceasta comanda, aplicatia sursa deschide documentul pentru editare.

Editare legaturi

Microsoft Excel furnizeaza un mod de a controla individual fiecare legatura din registrele dvs. de lucru. Cutia de dialog Links (Legaturi) afiseaza fiecare legatura care exista pe foaia curenta din registrul de lucru. Pentru a afisa cutia de dialog Links (Legaturi), folositi comanda Links (Legaturi) din meniul Edit (Editare).

Actualizare legaturi. In cutia de dialog Links (Legaturi), puteti specifica actualizarea fie manuala, fie automata pentru fiecare legatura din registrul dvs. de lucru. Implicit, legaturile nou create sunt stabilite la actualizarea automata, dar o puteti usor modifica in actualizare manuala.

pag: 764

Microsoft Excel actualizeaza legaturile automate atunci cand deschideti registrul de lucru si cand documentul sursa este modificat in timp ce registrul de lucru este deschis.

Microsoft Excel actualizeaza legaturile manuale doar cand alegeti Links (Legaturi) din meniul Edit (Editare) si apoi alegeti butonul Update Now (Actualizeaza acum).

Daca doriti ca Microsoft Excel sa actualizeze automat legaturile, alegeti Options (Optiuni) din meniul Tools (Instrumente), selectati tab-ul Calculation (Calcul) si apoi marcati cutia de selectare Update Remote References (Actualizeaza adrese indepartate). Cand cutia de selectare este golita, Microsoft Excel foloseste ultimele valori primite din cealalta aplicatie pentru a calcula formulele. Aceasta optiune afecteaza doar registrul de lucru curent. Golirea acestei cutii produce ignorarea actualizarii automate stabilite pentru legaturile individuale in cutia de dialog Links (Legaturi).

Nota. Puteti, de asemenea, alege ca Microsoft Excel sa va afiseze un mesaj inainte de deschiderea unui document ce contine legaturi automate. In cutia de dialog Options (Optiuni), selectati tab-ul Edit (Editeaza) si apoi marcati cutia de selectare Ask To Update Automatic Links (Intreaba daca se actualizeaza legaturile automate).

Puteti aplica formate, cum ar fi formate de fonturi sau de modele, materialului legat. Microsoft Excel retine astfel de formate si le reaplica atunci cand legatura este actualizata.

Reconectarea sau modificarea unei legaturi. Se poate sa pierdeti o legatura daca redenumiti sau mutati fisierul sursa. Daca acest lucru se intampla, trebuie sa reconectati legatura la fisierul sursa original sau sa redirectati legatura catre un fisier diferit. Pentru editarea unei legaturi, alegeti Links (Legaturi) din meniul Edit (Editare). Cutia de dialog arata toate legaturile pentru foaia curenta din registrul de lucru, inclusiv legaturile - sau adresele externe - la alte registre de lucru Microsoft Excel. Pentru informatii despre legarea intre registre de lucru, vezi 'Legare registre de lucru in Microsoft Excel' din Capitolul 10.

Crearea de formule de adrese indepartate DDE

In plus fata de celelate metode descrise in acest capitol, puteti construi si legaturi de schimb dinamic de date (DDE) cu alte documente sursa create in alte aplicatii, prin introducerea formulelor de adrese indepartate. O formula de adrese. indepartate contine una sau mai multe adrese la celule, zone de celule, valori sau campuri de date dintr-un document aflat intr-o alta aplicatie.

pag: 765

Urmatoarea ilustratie prezinta partile unei formule de adrese indepartate.<figura: pagina 765>

Caracter filtru

Semnul exclamarii

Adrese de zona de celule, valori sau campuri de date

Nume de document sau termen

Nume de aplicatie

<figura>

In ilustratia precedenta, NYSE este numele documentului care contine datele New York Stock Exchange (Bursa de valori din New York). Unele aplicatii, cum ar fi anumite servere, nu gestioneaza datele ca pe niste documente, ci mai curand ca pe niste termeni. Pentru informatii despre cum gestioneaza o aplicatie datele, vezi documentatia acelei aplicatii.

Daca numele aplicatiei, al documentului sau al termenului, sau al datelor nu sunt nume Microsoft Excel valide sau daca se aseamana cu adresa unei celule, inchideti-le intre ghilimele simple (de exemplu, daca numele aplicatiei contine un spatiu caracter sau semn de exclamare, sau daca datele sunt o combinatie de litere si numere, cum ar fi A1). Pentru informatii despre caracterele pe care le folositi pentru numele din Microsoft Excel,vezi 'Numele fac adresele mai usor de utilizat' din Capitolul 10.

Puteti, de asemenea, lega foaia dvs. de calcul Microsoft Excel pentru Macintosh la un document deschis intr-un program care este curent in executie pe un alt Macintosh din retea folosind urmatoarea sintaxa in formula de adrese indepartate.

<figura: pagina 765>

Aplicatie

Nume din Macintosh

Document

Nume zona

Adresa sau camp

<figura>

Pentru a va lega la o aplicatie pe un alt Macintosh, aveti nevoie de privilegii de acces la acel Macintosh. Pentru informatii despre privilegii de acces, vezi documentatia Maintosh System 7.

Pentru informatii despre programarea cu obiecte legate si incorporate, vezi Capitolul 10 'Controlul si comunicarea cu alte aplicatii' din Ghidul utilizatorului de Visual Basic din Microsoft Excel.

pag: 766

Pas cu pas

Pentru instructiuni pas cu pas si informatii asociate, faceti dublu clic pe butonul [?] pentru a fi afisata cutia de dialog Search (Cauta) din Help (Ajutor) si apoi:

<tabel>

* Tastati acest cuvant cheie si alegeti Show Topics (Arata termenii) Selectati un termen si alegeti Go To (Salt la)

* remote links (legaturi indepartate)| Legarea unui document Microsoft Excel de un document dintr-o alta aplicatie; Redirectarea de legaturi catre documentele sursa

* remote links, updating(legaturi indepartate, actualizeaza Controlarea daca o legatura OLE sau DDE este actualizata automat; Dezactivarea actualizarii tuturor legaturilor la alte aplicatii de pe o foaie de calcul; Deschiderea si actualizarea datelor dintr-o lista de documente sursa; Suprimarea actualizarii tuturor adreselor indepartate dintr-o foaie de calcul; Actualizarea manuala a unei legaturi OLE sau DDE

* remote references(adrese indepartate) | Controlarea cererilor indepartate; Inghetarea portiunii de adrese indepartate a unei formule mai mari; Legarea unui document dintr-o alta aplicatie la o foaie de calcul Microsoft Excel; Inlocuirea unei intreagi adrese indepartate cu valoarea ei.

<tabel>

Creare de Publishers (Publicatii) si Subscribers (Abonati) in Microsoft Excel pentru Macintosh

Cu Microsoft Excel pentru Macintosh puteti schimba informatii intre documente din diferite aplicatii sau de pe diferite caculatoare conectate intr-o retea. Peniru a face o parte dintr-un document disponibil pentru utilizarea cu alts aplicatii sau pentru utilizatorii dintr-o retea, puteti crea o publicatie (publisher) pentru acea portiune din document. O publicatie contine partea documentului pe care vreti sa o partajati - texts, grafica, date dintr-un program de calcul tabelar si asa mai departe.

pag: 767

Atunci cand creati o publicatie, Microsoft Excel creeaza automat un fisier intermediar, numit editie, care contine o copie a informatiilor ce sunt in publicatie. O editie este un fisier separat care poate fi salvat pe un disc fix sau pe un server de retea. Atunci cand schimbati informatiile din publicatie, aceste modificari sunt reflectate in editie si in toate documentele abonate (similar legarii) la editie. Puteti preciza cat de des sa trimita Microsoft Excel informatiile actualizate de la publicatie la editie. Puteti, de asemenea, preciza cat de des sa primeasca abonatii informatii actualizate de la editie.

Puteti denumi si muta o editie tot asa cum ati face cu orice alt fisier. Conectarea este mentinuta chiar daca modificati numele editiei. Totusi, daca doriti ca Microsoft Excel sa mentina conectarile la toate publicatiile si abonatii, nu puteti muta editia de pe server-ul de fisiere sau de pe discul fix.

Crearea unei publicatii si a unei editii

Pentru a publica informatii dintr-un document Microsoft Excel, utilizati comanda Create Publisher (Creeaza publicatie) (meniul Edit (Editare), submeniul Publishing (Publicare)). Puteti edita o publicatie in acelasi mod in care editati alte parti ale documentului. Atunci cand creati o publicatie, Microsoft Excel creeaza un fisier editie care este legat la continutul zonei publicatiei selectate.

Nota. Daca vreti sa puneti editiile si la dispozitia altor caculatoare din retea, puteti sa le memorati pe un server de fisiere din retea. Daca trebuie sa memorati editiile pe discul dvs. fix si sa folositi optiuni de partajare fisiere, asigurati-va ca partajati folder-ul ce contine editiile. Pentru a partaja fisiere pe Macintosh, alegeti Control Partel din meniul Apple, faceti dublu clic pe icoana Sharing Startup si apoi alegeti butonul Start din File Sharing. Pentru mai multe informatii, vezi documentatia de Macintosh.

pag: 768

Actualizarea unei editii

Odata ce ati creat o publicatie si fisierul editie corespunzator, puteti preciza cat de des doriti sa actualizati editia cu modificarile pe care le faceti in publicatie. Daca nu precizati altfel, Microsoft Excel actualizeaza editia imediat ce ati salvat modificarile in publicatie. Pentru a specifica alternative la aceasta metoda, alegeti Links (Legaturi) din meniul Edit (Editare). In cutia Link Type (Tip legatura), selectati Publishers (Publicatii). Selectati numele editiei in cutia Links (Legaturi) si apoi alegeti butonul Options (Optiuni). Sunt trei optiuni de actualizare in cutia de dialog Publisher Options (Optiuni publicatie): On Save (La salvare), Manually (Manual) si Send Edition Now (Trimite editia acum).

In cutia Send Editions (Trimite editii), executati una din operatiile urmatoare.

<tabel>

* Pentru a actualiza editia | Executati aceasta operatie

* Ori de cate ori salvati Publisher (Publicatie) | Selectati butonul optional On

Save ( La salvare ).

* Doar cand alegeti butonul Send Edition Now (Trimite editia acum) | Selectati butonul optional Manually  (Manual).

<figura>

Abandonarea unei publicatii

Daca decideti ca nu mai doriti sa publicati informatii in documentul dvs., alegeti butonul Cancel Publisher (Abandoneaza publicatie) din cutia de dialog Publisher Options (Optiuni publicatie). Continutul publicatiei ramane in documentul dvs. Datele raman si ele in celelalte documente abonate editiei. Totusi, editia a disparut si abonarea nu mai poate fi actualizata. Pentru a elimina in intregime editia, stergeti-o in Finder (Cel ce gaseste) tot asa cum ati sterge orice alt fisier.

Abonare la o editie

Pentru abonarea la un fisier editie, folositi comanda Subscribe To (Aboneaza la) (meniul Edit (Editare), submeniul Publishing (Publicare)). Atunci cand va abonati la o editie, inserati o copie a editiei in fisierul dvs. Aceasta copie este numita abonat. Odata ce ati inserat un abonat intr-un registru de lucru, actualizarile primite de editie sunt trimise abonatului Atata timp cat editia ramane pe acelasi server de fisiere sau disc fix, Microsoft Excel mentine conectarea intre editie si abonat , chiar daca modificati numele fiecaruia.

Atunci cand creati un abonat, Microsoft Excel introduce o formula in celulele care contin abonatul. Nu puteti introduce sau edita dvs. formula aceasta.

pag: 769

Nota. Daca editia contine atat date, cat si o imagine, Microsoft Excel aboneaza doar la date, daca selectati o zona a foii de calcul si doar la imagine daca selectati un obiect. Daca vreti sa va abonati la ambele portiuni ale unei editii (date si imagini), tineti apasatatasta SHIFT in timp ce alegeti butonul Subscribe (Aboneaza). Abonatul este atunci plasat pe foaia dvs. de calcul ca un obiect grafic.

Actualizarea unui abonat

Atunci cand v-ati abonat la o editie, puteti specifica frecventa cu care doriti sa primiti informatii actualizate din editie. Cu exceptia cazului in care ati ales o alta optiune, Microsoft Excel actualizeaza abonatul automat imediat ce o noua editie este disponibila - adica, oricand publicatia trimite noi informatii editiei. Pentru specificarea alternativelor, alegeti Links (Legaturi) din meniul Edit (Editare). In cutia Link Type (Tip legatura), selectati Subcribers (Abonati). Selectati numele abonatului in cutia Links (Legaturi) si apoi alegeti butonul Options (Optiuni).

<tabel>

* Pentru a actualiza abonatul Alegeti

* Ori de cate ori o modificare este facuta in editie | Butonul Automatically (In mod automat).

* Doar cand alegeti butonul Get Edition Now (Preia editia acum) Butonul Manually (Manual).

<tabel>

Comutarea de la un abonat la publicatia lui

Daca aveti nevoie sa modificati continutul sau formatul unui abonat, trebuie sa faceti modificarile chiar in publicatie. In acest mod, schimbarile sunt reflectate in abonat si in orice alt abonat care foloseste acelasi fisier editie. Daca sunteti conectat la o retea, trebuie sa aveti acces la publicatie pentru a executa aceasta procedura.

Pentru a deschide publicatia unui abonat, alegeti Links (Legaturi) din meniul Edit (Editare). In cutia Link Type (Tip Legatura), selectati Subcribers (Abonati). Selectati numele abonatului in cutia Links (Legaturi) si apoi alegeti butonul Options (Optiuni). In cutia de dialog Subscriber Options (Optiuni abonat), alegeti butonul Open Publisher (Deschide publicatie). Microsoft Excel deschide documentul care contine publicatia dorita, permitandu-va sa faceti schimbarile in publicatie.

Abandonarea unui abonat

Daca nu aveti acces la publicatie pentru a face modificari si nu aveti nevoie sa mai primiti actualizari de la ea, puteti abandons abonarea. Puteti apoi edita informatiile asa cum ati edita orice text fara a pierde vreo modificare atunci cand actualizarile sunt trimise. Continutul abonatului ramane in document.

pag: 770

Pentru a abandona un abonat, alegeti Links (Legaturi) din meniul Edit (Editare). In cutia Link Type (Tip legatura), selectati Subcribers (Abonati). Selectati numele abonatului in cutia lista si apoi alegeti butonul Options (Optiuni). In cutia Subscriber Options (Optiuni abonat) alegeti butonul Cancel Subscriber (Abandoneaza abonat).

Pas cu pas

Pentru instructiuni pas cu pas si informatii asociate, faceti dublu clic pe butonul pentru a fi afisata cutia de dialog Search (Cauta) din Help (Ajutor) si apoi:

<tabel>

Tastati acest cuvant cheie si alegeti Show Topics(Arata termenii) Selectati un termen si alegeti Go To (Salt la)

* canceling (abandoneaza) | Abandonarea unui abonat sau a unei publicatii

* editions (editii) | Modificarea formatului unei editii create dintr-o diagrama; Modificarea formatului unei editii create dintr-o foaie de calcul; A controla cand este o editie actualizata; Abonarea la o editie; Actualizarea unei editii Microsoft Excel

* publishers (publicatii) | Crearea unei publicatii

* subscribers (abonati) | A controla cand este un abonat actualizat; Comutarea de la un abonat la publicatia lui

<tabel>loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 769
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site