Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

SESIUNEA DE COMUNICARI STIINTIFICE PENTRU STUDENTI - Serviciul e-mail. Posibilitati de pastrare si gestionare a e-mailor

calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micUniversitatea Crestina“Dimitrie Cantemir”Facultatea de”Relatii EconomiceInternationale”
SESIUNEA DE COMUNICARI STIINTIFICE PENTRU STUDENTI

Serviciul e-mail. Posibilitati de pastrare si gestionare a e-mailor

logo.gif  Yahoo va oferi din mai spatiu nelimitat de stocare al email-urilor

Cuprins

1.Prezentare Gmail :

Ce este Gmail

Cum se creaza un cont

Virusii

Prezentarea setarilor

2.Prezentare Yahoo e-mail

Avantaje

Dezavantaje

Prezentare interfata

Google a deschis accesul liber la Gmail pe data de17 febr 2007

Google a ridicat in sfarsit restrictia care necesita detinerea unei invitatii pentru cei care doreau sa isi deschida un cont Gmail. Incepand de azi, oricine poate sa obtina o adresa Gmail, cu cei 2,7GB spatiu de stocare oferiti.
Desi numarul conturilor gmail.com va creste, utilizatorii din Marea Britanie si din Germania vor primi conturi googlemail.com, datorita unor dispute legate de marca comerciala gmail. Conform companiei de cercetare comScore, Google a depasit AOL si a devenit al treilea serviciu de webmail al lumii, cu 60 de milioane de utilizatori. Cu toate acestea, Gmail se afla inca mult in urma serviciilor Microsoft Hotmail si Yahoo!, care au 236 de milioane, respectiv 249 de milioane de utilizatori

 • Spatiu de stocare: 2.500+ megabytes (in continua crestere)
 • Limbi: Mesajele pot fi trimise si citite in majoritatea limbilor. Interfata Gmail este disponibila in multe limbi, incluzand engleza britanica, daneza, franceza, germana, italiana, japoneza, coreeana, portugheza, rusa, spaniola si chineza simplificata si traditionala si continuam sa adaugam si altele.
 • Acces: Redirectionare automata si acces POP3 gratuit
 • Browsere acceptate:
  - Microsoft IE 5.5+ (descarcare:
  Windows)
  - Netscape 7.1+ (descarcare:
  Windows Mac Linux)
  - Mozilla 1.4+ (descarcare:
  Windows Mac Linux)
  - Mozilla Firefox 0.8+ (descarcare:
  Windows Mac Linux)
  - Safari 1.2.1+ (descarcare:
  Mac
 • JavaScript si modulele cookie trebuie sa fie activate in toate browserele


Acces la Gmail prin .POP3!

logo.gif

Serviciul a inceput sa fie accesibil si prin POP3, in mod gratis. Programul permite primirea si trimiterea mesajelor din contul de Gmail. Iar daca nu sunteti la propriul calculator, interfata web foarte usor de folosit va sta in continuare la dispozitie.

Serviciul prin POP3 va fi activat treptat tuturor utilizatorilor: daca aveti in partea de sus a contului un link New features! urmariti pasii de acolo pentru activare. Accesul prin POP3 este implementat superb, permitand o folosire foarte eficienta in paralel cu accesul din interfata web. Mesajele trimise sunt automat salvate in Sent, iar replicile repetate sunt in continuare arhivate sub forma unei conversatii continue, chiar daca tot accesul se desfasoara numai prin POP3/SMTP.

In ceea ce priveste descarcarea mesajelor sunt disponibile 3 moduri de lucru:

 • pastrarea mesajelor in Inbox
 • arhivarea
 • mutarea in Trash

1. Ce este Gmail ?

        Gmail este serviciul de webmail oferit gratuit de Google. Este usor de folosit, are o interfata placuta si curata, iar setarile sunt la indemana oricui. Alte avantaje veti observa pe masura ce Imagefolositi Gmail. Nu exista pop-ups sau reclame, iar spatiul alocat casutei postale este de aproape 3GB

2. Cum se obtine cont ?

Puteti obtine cont Gmail daca sunteti invitat de un prieten care are deja cont sau folosind telefonul mobil (acest serviciu nu este valabil si pentru Romania).  Daca nu aveti nici un prieten care sa va invite la Gmail, trimiteti un mail la ITreview si veti primi o invitatie de la noi.

3. Conversatii online chiar in fereastra de Gmail

        Puteti conversa chiar in fereastra browser-ului in care va verificati mailul fara sa instalati un program dedicat conversatiilor online (Ex : Yahoo Messenger, etc.). Exista si alternativa clientului Google Talk care se instaleaza. Este functional pentru posesorii contului de Gmail sau contului Google.

4. Virusi ?

Gmail scaneaza automat fisierele atasate. Google acorda importanta deosebita securitatii mesajelor

5. Prezentarea setarilor Gmail :

       Interfata Gmail este intuitiva si cu un aspect placut si discret, fara reclame, bannere, pop-up sau alte elemente “de umplutura”.

Image

        In primul rand alegeti limba de la : Settings (dreapta sus) > General > Gmail display language > Romana. In partea de jos a paginii apasati Save Changes. Acum aveti interfata Gmail in limba romana.

Image

        Gmail ofera cateva elemente care ajuta la notarea mesajelor importante, etichetarea si arhivarea acestora.

        In primul rand marcarea mesajelor importante cu steluta Vizualizarea tuturor mesajelor cu steluta se face accesand Cu Steluta (stanga sus).

Image

        A doua metoda de a nota mesajele importante este aplicarea unei etichete. Mai intai se Editeaza etichetele si se creeaza categoriile dorite (Ex: serviciu, office, etc.).      

Dupa aceasta se aplica eticheta :

  Image

Image

        Daca doriti ca mesajele etichetate sa nu mai apara in Casuta Postala selectati-le si accesati Arhivati Aceste mesaje pot fi vizualizate de la Etichete.

Image

        Adaugarea contactelor in agenda se face de la Persoane de contact. Pentru modificarea detaliilor unui contact este de ajuns un simpu click pe acesta si puteti modifica datele din formular.

Image        Setari conturi : va ajuta sa adaugati adrese de mail (conturi deja existente) si sa selectati adresa de la care raspundeti sau scrieti mesaje, in cazul in care nu doriti ca aceasta sa fie chiar adresa de Gmail curenta !

Pentru aceasta urmati etapele :

a) Image b) Image c)

Image d) Image

In acest moment la adresa specificata ati primit un mesaj de confirmare si un cod de confirmare. Introduceti acest cod :

Image 

        Acum alegeti adresa prestabilita.

Image

        De acum inainte, de cate ori scrieti un mesaj aveti posibilitatea sa alegeti adresa de la care scrieti.

Image

        Setari etichete

Image

        Setari redirectionare si POP : daca doriti sa redirectionati o copie a mesajelor primite spre alta adresa ; daca doriti sa descarcati mesajele pe HardDisk folosind un client de mail (acesta trebuie instalat si configurat !), selectati Descarcare POP :

Image 

        Setari conversatie : setari pentru conversatiile Google Talk care functioneaza si fara programul instalat, direct din Gmail :

Image 

Yahoo!

Observatie generala: E adevarat ca ofera o capacitate de stocare de zece ori mai mica decat mai tanarul Gmail, insa serviciul are multe calitati si, in plus, a depasit demult varianta beta.

•Avantaje: Capacitatea de stocare de 100 MB este suficienta pentru un utilizator obisnuit. Sa nu uitam ca majoritatea mesajelor din inbox sunt texte.
Atasamentele pot fi de maximum 10 MB, ceea ce este satisfacator. Ofera protectie antivirus si antispam. Varianta platita a Yahoo Mail da posibilitatea citirii mail-ului dintr-o alta aplicatie prin acces POP 3. Ba mai mult, utilizatorii pot importa contactele din Outlook Express. Yahoo! detine si un motor de cautare in mesagerie.

Dezavantaje: dimensiunea exagerata a banner-elor care atarna deasupra paginii, precum si functiile antispam. Puteti face o lista cu maximum 100 de mail-uri de unde nu doriti sa primiti mail, insa este imposibila rafinarea filtrelor antispam.
De asemenea, nu se poate crea o lista cu expeditorii agreati.

Text Box: Spatiu nelimitat pentru Yahoo Mail

Yahoo va oferi gratuit, spatiu nelimitat de stocare pentru propriul serviciu de e-mail, a anuntat ieri compania. Prin aceasta, compania va deveni primul furnizor major de servicii gratuite e-mail care va oferi consumatorilor spatiu nelimitat pentru stocarea mesajelor.Compania ofera in prezent 1 GB pentru serviciul gratuit si 2 GB pentru serviciul premium, contra-cost.  Serviciul gratuit Gmail al celor de la Google ofera mai bine de 2.5 GB de memorie, in timp ce Windows Live Hotmail ofera 2 GB gratuit.

„Urmarim trendul urmat de utilizatori in utilizarea e-mail-ului-iar acestia trimit tot mai multe poze si videoclipuri,” a declarat John Kremer, vice presedinte al Yahoo Mail.

Yahoo Mail, lansat in 1997, oferea la acea vreme 4 MB spatiu de stocare, a lansat o noua ofera de 100 MB, imediat dupa lansarea serviciului Gmail, a plusat la 250 MB in toamna lui 2004, si apoi la 1 GB in 2005.

Cu aproximativ 250 de milioane de utilizatori, Yahoo Mail reprezinta cel mai mare furnizor global de e-mail.

Optiunea spatiului nelimitat de stocare va incepe a fi implementata in mai, iar compania spera sa acopere toti consumatorii in mai putin de o luna.

Aceasta este interfata pentru cautare.

Interfata e-mail

Yahoo va oferi din mai spatiu nelimitat de stocare al email-urilor Cel mai mare serviciu de email din lume renunta la limita sa de 1 gigabite, venind in intampinarea cresterii explozive a dimensiunilor atasamentelor, clientii trimitand din ce in ce mai multe fotografii, muzica si fisiere video prin email.
Limita celor de la Microsoft este de 2 Gbytes, in timp ce serviciul Gmail al Google ofera 2,8 Gbytes.
Resprezentantii Yahoo au declarat ca decizia de a elimina limitele aplicate spatiilor de stocare ale mailurilor reflecta scaderea considerabila a costurilor echipamentelor de stocare.
In contrast, cand Yahoo a introdus pentru prima data serviciul sau de email, cu aproximativ zece ani in urma, capacitatea individuala de stocare se ridica la doar 4 megabytes.
Restructurarea sistemului de stocare va dura aproximativ o luna, incepand cu luna mai, au anuntat oficialii gigantului IT.China si Japonia vor fi excluse din acest plan de extindere, fiind urmat planul de stocare stabilit initial pe aceste piate.

Bibliografie

1.Internet adrese de pe google

2.pc word 2006


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1419
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site