Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

SHDSL

calculatoare+ Font mai mare | - Font mai micSHDSL

SHDSL (ITU Rec. G.991.2) reprezinta cea mai buna tehnologie DSL care a fost combinata intr-un singur standard furnizand adaptarea debitului, acoperire mai mare, compatibilitate spectrala, putere scazuta si flexibilitatea aplicatiei. SHDSL (Symmetric High-Speed Digital Subscriber Line) reiese ca o tehnologie de acces a alegerii de oferte de servicii simetrice de viteza ridicata prin furnizori de servicii pentru clienti business si Small Office Home Office (SOHO). Tehnologia se potriveste foarte bine pentru date transmise simetric cu viteza ridicata, transport de voce digitala si conferinta video in timp real. De vreme ce mai multe servicii sunt manevrate in domeniul digital, largimea de banda poate fi alocata dinamic intre voce, video si date. Suportand o varietate a debitelor liniei si configuratiilor sarcinii utile, SHDSL permite aplicatiilor de servicii variate sa fie customizate sa indeplineasca nevoile mediilor mici, medii si home office.Tehnologia DSL (Digital Subscriber Line) a deschis o noua frontiera recunoscand ca largimea de banda pe buclele de cupru locale nu trebuie limitata de aplicatie, voce sau POTS (Plain Old Telephony Service). In timp ce calea discursului vocal foloseste frecvente sub 4 kHz, o largime de banda mai mare poate fi obtinuta prin aplicarea noilor coduri de linie si a tehnologiilor DSP (Digital Signal Processor). Totalul disponibil al largimii de banda folosibile peste o bucla este dependent de un numar de factori, incluzand lungimea buclei, impedanta, puterea semnalului, frecventa si tehnici de codare a liniei. Cu cat e mai mare frecventa, cu atat e mai mare atenuarea si cu atat mai mic devine semnalul cand este receptionat la destinatie. Acest fapt este ilustrat in Figura 1 prin curba ce descrie puterea semnalului receptionat decrementandu-se pe masura ce se incrementeaza frecventa.

Exista doua categorii generale de DSL: simetric si asimetric. DSL-ul simetric furnizeaza acelasi debit in ambele directii (upstream si downstream). DSL-ul asimetric (ADSL) furnizeaza mai mult debit pe downstream (pentru reteaua user-ului) decat pe upstream.

De la inceput, tehnologia ADSL a fost dezvoltata sa coexiste in mod simultan cu servicii de voce POTS sau ISDN. Acest tip de transmisiune face referire la o transmisiune passband. Transmitand un semnal la frecvente ridicate si evitand frecventele benzii vocale, datele de banda larga pot fi trimise simultan cu voce pe aceeasi bucla de cupru. Astazi, ADSL este cel mai comun tip de DSL pentru clientii rezidentiali. Totusi, SHDSL va aparea ca o tehnologie preferata pentru mediile business cu viteza ridicata simetrica si se prevede ca se va folosi si pentru clientii rezidentiali in aceeasi masura.

Figura 1-1: Largimea de banda pe buclele de cupru

Tabelul 1-1: Tehnologii DSL simetrice

DSL

Cod linie

Numar perechi

Incarcarea pe pereche

Standarde

HDSL

2B1Q sau CAP

1, 2 sau 3

776, 1160 sau 2312 kbps

ETSI TS101135

ITU G.991.1

ANSI T1.4-TR28

SDSL

2B1Q sau CAP

384 pana la 2312 kbps

Proprietate

HDSL-2

TC-PAM

1544 kbps

ANSI T1.418HDSL-4

TC-PAM

776 kbps

ANSI T1.418

SHDSL

TC-PAM

1 sau 2

192 pana la 2312 kbps

ITU G.991.2

ETSI TS102524

T1.422

Standardele de DSL simetric au fost dezvoltate pentru a sustine modul repetor. Folosind SHDSL ca o tehnologie repetoare pentru bucle intr-adevar lungi, nu numai ca avem nevoie de mai putine repetoare pentru o distanta data, dar si acoperirea serviciului DSL este aproape nelimitata.

Ce este SHDSL?

SHDSL (Symetryc High-Speed Digital Subscriber Line) a fost bazat pe HDSL si este specificat recomandarea Uniunii Internationale Telecomunicatiilor (ITU) numarul G.991.2 intitulat Single-Pair High-Speed Digital Subscriber Line Tranceivers (Transmitere de viteza ridicata pe o singura pereche de linie digitala de abonat). Astazi SHDSL poate opera pe o rata a datelor de la 192 kbps la 2.312 Mbps (in modul pe doua fire) cu rate mai mari sub dezvoltare si este compatibil spectral cu toate celelalte tehnologii DSL cu folosirea codarii liniei TC-PAM. SHDSL combina ce e mai bun din serviciile mostenite intr-o singura tehnologie robusta care poate fi folosita pentru amandoua liniile E1/T1, liniile principale adaugate digital (canale de voce multiple) si aplicatiile de conferinta video folosind o singura pereche de fire rasucite.

Aplicatiile tinta pentru SHDSL

Sistemele care utilizeaza SHDSL pot suporta numeroase tipuri de aplicatii cu acces simetric. In timp ce SHDSL a fost vazut la inceput ca un serviciu simetric de viteza ridicata pentru business si clienti SOHO, el este de asemenea utilizabil pentru aplicatii selectate din piata reidentiala. In timp ce serviciile sunt manuite in domeniul digital, largimea de banda poate fi alocata dinamic intre voce, date si aplicatii video.

Utilizatorii business

SHDSL este adapatat pentru voce si aplicatii de date care necesita upstream si downstream ridicate si este foarte potrivit pentru urmatoarele servicii-aplicatii business.

Web hosting

Aplicatia in care server-ul web este plasat la premisele abonatului si este conectat la Internet prin calea DSL.

Necesita o conexiune cu largime de banda ridicata pe directia upstream

Videoconferinta

Un serviciu de videoconferinta poate rula date, text sau video peste (practic) o cale ISDN. DSL are capacitatea sa ofere acelasi serviciu, dar cu o rata a datelor ridicata, prin urmare furnizand o calitate video imbunatatita si/sau mai multe videoconferinte pe aceeasi linie.

Pentru ca de obicei serviciul de videoconferinta este pe doua cai, serviciul DSL simetric (SHDSL) este cel mai potrivit pentru aceasta aplicatie.

Servicii VPN

O retea virtuala privata (VPN) este o retea privata de date care utilizeaza infrastructura telecomunicatiilor publice, mentinand  singuratatea prin intermediul protocolului tunel (tunelling protocol) si al procedurilor de securitate.

SHDSL este potrivit pentru provizionarea serviciilor VPN interconectand birouri mai mici unde accesul cu viteza mai mare furnizat de E3/T3 sau accesul prin fibra nu este disponibil sau prea scump in timp ce perechile de cupru sunt disponibile.

Accesul remote la o retea locala

SHDSL este foarte potrivit pentru accesul remote la o retea locala pentru ca el activeaza utilizatorii terminali pentru a incarca informatie al fel de repede pe cat ea poate fi descarcata. Ratele se aliniaza de la 192 kbps la 4.6 Mbps depinzand de serviciul comandat sau/si de acces. Mediul SOHO in Statele Unite ale Americii este caracterizat ca avand 8-16 linii si in Europa 6-8 linii. Accesul simetric folosind doar una sau doua perechi poate suporta aceasi numar de POTS sau canale ISDN in timp ce utilizeaza largimea de banda ramasa pentru a furniza date de corporatie sau acces la Internet la viteze ridicate.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2210
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved