Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Ce putem face cu Microsoft Access

access+ Font mai mare | - Font mai micCe putem face cu Microsoft Access ?

Fiind un sistem relational de gestiune a bazelor de date, primul lucru pe care il putem face cu Microsoft Access este binenteles sa cream o noua baza de date. O baza de date Microsoft Access este un fisier cu extensia ".mdb", ce contine mai multe obiecte : tabela (table) - pentru introducerea si stocarea datelor, interogarea (query) - pentru interogarea bazei de date, formularul (form) - macheta-ecran de introducere a datelor, raportul - pentru operatii de iesire(datele fiind dirijate de obicei catre o imprimanta), comenzile macro - o secventa de actiuni care trebuie repetata la cererea utilizatorului, module - recipiente pentru subrutine si functii,. La deschiderea fisierului toate obiectele care formeaza baza de date sunt afisate intr-o fereastra numita Database. Pentru a usura munca celui care construieste baza de date, Microsoft Access pune la dispozitia dezvoltatorilor programe "vrajitor" (Wizard), care creaza tabele, interogari, formulare, rapoarte in functie de raspunsurile la anumite intrebari. Cu toate acestea, efortul initial pentru crearea bazei de date este mai mare decat acela pentru realizarea unei foi de calcul tabelar, dar la extragerea informatiilor din baza de date se va vedea ca acest efort merita. Baza de date va permite gasirea rapida a unei informatii, interogari asupra unor anumite categorii din date si tiparirea cu usurinta a datelor dorite.

Lucrand cu o baza de date, adaugand si stergand date, creand si distrugand obiecte, aceasta incepe sa se fragmenteze fiind nevoie de o compactare. Microsoft Access are o functie de compactare a bazei de date, dar pentru a putea compacta o baza de date trebuie inchisa fereastra Database lasand sistemul Access deschis. Din cand in cand s-ar putea ca baza de date sa se defecteze, iar pentru repararea ei Microsoft Access pune la dispozitie un utilitar - Repair Database, care in timpul repararii bazei de date creaza obiecte temporare, fiind indicata o compactare dupa terminarea operatiei de reparare.

Microsoft Access ofera si posibilitatea de protectie a bazei de date prin folosirea grupurilor si a utilizatorilor, baza de date putand fi accesata doar de anumite grupuri (de utilizatori) si/sau de catre anumiti utilizatori, in functie de drepturile fiecaruia.

Ca orice SGBD serios, Microsoft Access are inclus un limbaj de programare: Visual Basic Access (VBA). Datorita faptului ca Microsoft Access are inclus un limbaj de programare putem sa cream aplicatii. O aplicatie Microsoft Access este alcatuita ca si baza de date din mai multe obiecte : tabele, interogari, formulare, rapoarte si doua obiecte mai importante pentru scrierea de aplicatii : comenzi macro si module. Aceste obiecte sunt stocate in unul sau mai multe fisiere, .mdb. Ceea ce face diferita o baza de date de o aplicatie este modul in care cel care dezvolta aplicatia leaga obiectele intre ele alcatuind un sistem coerent, astfel ca utilizatorul sa se concentreze asupra aplicatiei in sine si nu asupra programului folosit pentru construirea ei.

ATENTIE !!!

Prezentul suport de curs trateaza versiunea '2000 a programului Microsoft Access (corespunzatoare versiunii '2000 a pachetului Microsoft Office) si numai tangential vechea versiune : Microsoft Access pentru Office '97. Microsoft Access versiunea '2000 este compatibila versiunilor sistemului de operare Windows 'X.P., N.T. si evi-Dent Windows '2000.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 4092
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved